![]() |
#91 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
a u mnie
![]() ![]() Nie będzie dziecka ![]()
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bazylko czekamy na Ciebie ![]()
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2008-10-30 o 19:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
jeszcze nie przyszła ale się pewnie czai gdzieś za rogiem... trudno.
#95 |
Zadomowienie
|
Witajcie, właśnie dowiedziałam się że jestem w ciąży i baaardzo się cieszę
![]() Mam tylko mały problem z policzeniem w którym tygodniu jestem. Wszystko było dla mnie jasne dopóki nie przeczytałam w sieci że początek ciąży liczy się od dnia ostatniej miesiączki. Ale do zapłodnienia zaszło pewnie 2 tygodnie później więc uważam że jestem w drugim tygodniu a nie czwartym - gdyby liczyć od ostatniej miesiączki. Dziwne to liczenie. Możecie mnie oświecić co jest prawidłowe ? |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Lekarz bedzie Ci liczył od ostatniej miesiączki, bo tak naprawdę nie wiadomo kiedy dokładnie zaszłaś w ciąże.
Gratulacje , szczęsliwych i spokojnych 9 miesięcy życzę.
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że wszystkie nasze ciąże upłyną w spokoju i radości ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa jeszcze jedno najwazniejsze ![]() ![]() Mamusia lipcowo-sierpniowa 2008 ![]()
Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is Edytowane przez Anisia25 Czas edycji: 2008-11-01 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
serdecznie gratuluje musicman
![]() Edytowane przez ainka11111 Czas edycji: 2008-11-02 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
dziekuję ainka11111
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny, musicman gratuluje serdecznie! Wiesz ja byłam na swojej pierwszej wizycie w 5 tyg od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i trochę się z tym wszystkim pośpieszyłam bo nic nie było widać
![]() Pozdrawiam wszystkie ciężarówki |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
To i ja się dołącze. W piątek robiłam test i wyszły dwie kreseczki. Cieszę się jak głupia tym bardziej,że jak robiłam tydzień po owulacji to nic jeszcze na teście nie wyszło, ale półtora tyg. póżniej już tak. Z tego co tu wyczytałam to najlepiej iśc do lekarza ok. 8 tyg. Dziewczyny i mam tu do Was pytanie idziecie państwowo czy prywatnie, a może i tak i tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak poza tym to gratuluje!!! ![]()
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
ooo jaaa dopiero teraz zobaczyłam ze juz sierpniówki są założone - super ..
a wszystkim lipcóweczką gratuluje i spokojnej ciązy zycze ![]()
![]() |
#106 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej liczyć od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Lekarz także dokonuje takich wyliczeń. Cytat:
Jak sie czujesz Aha? Bo ja bardzo dobrze, gdyby nie brak @ i 2 krechy na teście to wogóle nie wiedziałabym o ciąży ![]() Cytat:
![]() Co do lekarza to ja chyba będę chodziła prywatnie. Mam taka świetną ginke, 50 zł za wizytę i kobietka jest naprawdę miła. Wiele koleżanek mi ją poleca.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2008-11-03 o 17:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za odpowiedzi. Na szczęście stać mnie na pryw. ginekologa. Już zdecydowałam do kogo pójdę i nie mogę doczekać sie wizyty. Dziewczny a jaki jest wasz stosunek do picia kawy w ciązy? Ja zaraz odstawiłam ten napój zanim byłam pewna czy to ciąza, bo przeczytałam,że zwiększa ryzyko poronienia. Przyznam,że wcześniej nie wyobrażałam sobie życia bez kawy, ale zdrowie dziecka najważniejsze. Tylko, że teraz musze kombinować jak rodzinka częstuje mnie kawą, nie chce jeszcze zdradzać nikomu tej nowiny, boję się zapeszyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie najbliższa rodzinka juz wie, nie mogłam sie powstrzymać, zresztą oni domyślali sie, że planujemy jak najszybciej dziecko. I wszyscy sie bardzo cieszą, a najbardziej chyba dziadkowie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Ja z kolei słyszałam,że taka rozpuszczalna kawa jest jeszcze gorsza , bo to sama chemia, ale gdzie leży prawda....... Dla moich teściów to też pierwszy wnuk, ale my chcemy im powiedzieć i pozostałej rodzince za ok. miesiąc jak będe już po wizycie u lekarza. Na pewno beda się cieszyć, bo czekali na to ponad 2 lata.
Czasami myślę,że może test się pomylił, bo nie mam żadnych objawów, poza brakiem miesiączki i lekkim obrzmieniem piersi. A jak to jest u Was są już jakieś nieprzyjemne dolegliwości? |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami zaboli mnie brzuch, taki lekki skurcz ale podobno to normalne. Pozatym czuję sie bardzo dobrze, apetyt mam taki jak zawsze (czyli duży ![]() ![]() Testy robiłam 2 bo też niewierzyłam, że są te 2 kreski.
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
Hej od wczoraj wiem, że będę mamusią
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS a ja myślałam, że mam grypę jelitową ![]()
#112 |
Raczkowanie
|
A dziękuję Cassandra, czuję się dobrze, wczoraj mnie troszkę mdliło, ale dało się to wytrzymać, zaraz zbieram się do lekarza... mam wielką nadzieję, że już coś bedzie wildać, ja już się całej rodzince pochwaliłam, nie mogłam wytrzymać, u nas też zarówno dla jednych jak i drugich dziadków to bedzie pierwszy wnuk. Więc wszyscy są uradowani.
Co do kawy to też ją odstawiołam mimo, że też piłam taką pół na pół z mlekiem. Jakoś da rade bez niej wytrzymać. Co do wyboru gina to chciałam chodzić i prywatnie i na kase chorych a to z tego względu, że gdy chodzi się na kase badania krwi czy inne rzeczy które trzeba zrobić są ze skierowaniem za darmo, jeśli chodzi sie prywatnie za wszystie takie dodatkowe rzeczy trzeba płacić osobno, także radzę się zastanowić czy warto. Pozdrawiam Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluję wszystkim Mamusiom. Oby Kruszynki zdrowo sie rozwijały
Ja tak nieśmiało rezerwuje sobie miejsce na sierpniowej liście, bo może się uda ... Ale ciiiiii, zeby nie zapeszyć.
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Część mamusie
![]() Widze że była mowa o objawach więc się też wypowiem. Jestem gdzieś w 5tygodniu i ogólnie czuje się dobrze tylko piersi są wielkie i obolałe i cały czas mam takie straszne parcie na pęcherz i latam co chwile siku trochę się boję czy to normalne czy może mam jakąś pozamaciczną ale o tym nawet nie chce myśleć a i jeszcze dopisze że panikara jestem ![]() Edytowane przez ainka11111 Czas edycji: 2008-11-04 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Witam mamusie lipcowo-sierpniowe.Z wielka radscia pagne dolaczyc do Was.Kilka dni temu dwa testy pokazaly 2 krechy,teraz po tygodniu kolejny rowniez nie mogl sie pomylic(ponownie 2 kreski)
Jako,ze jestem poza domem poczekam na wizyte u ginekologa jakies 1,5 tygodnia. Bardzo sie ciesze,ze bede mama,planowalam juz to od dawna.Choc przyznam,ze mam mieszane uczucia,ostatnio mielismy z mezem ciezki okres we wspolnym zyciu...ciagle klotnie i nieporozumienia.Mam nadzieje,ze sie to juz historia i teraz bedzie radosc oczekiwania na moje pierwsze dziecko. Dane do listy mamus-Maja,31 lat,termin 1 lipca 2009 |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, od kiedy zamierzacie smarować swój brzuszek czy piersi aby zapobiec rozstępom. Nie bardzo wiem jakie preparaty są najlepsze, może wasze koleżanki coś wam polecają, bo ja nie bardzo mam kogo zapytać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Ja od znajomych mamus wiem,ze dobra jest zwykla oliwka dziecinna po kapieli na mokra skore(trzeba tylko uwazac by sie nie poslizgnac w wannie).
Poza tym wszystkie preparaty dla kobiet w ciazy>Taka oferte ma firma Mustela,Dax Cosmetics,Ziaja i wiele innych.Mozna wyrobowac kosmetyki dla alergikow jak AA Oceanic. Ja mam tendencje do rozstepow i juz zaczelam smarowanie calego ciala,tak aby bylo ich jak najmniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pytam sie o te kremy bo z tego co zdążyłam już poczytać to np. Mustela są dość drogie a Ziaja tańsze i nie chciałabym wydawać pieniedzy na coś drogiego co działa jak to tanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Beatka-zajrzyj na Kosmetyk Wszechczasow-tam beda odpowiedzi,ktore preparaty sa dobre.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.