|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: prezent dla 16-latki
a czym sie ona interesuje?
|
|
|
|
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Prezenty dla nastolatki
Nie koniecznie, ja mam 15 lat używam ciężkich i bardzo specyficznych perfum, a jakby dostała jakieś owocowe w stylu be delicious to byłabym lekko zirytowana.
Dla mnie uniwersalny prezent dla nastolatki to: ładna kosmetyczka większy ozdobny kuferek na biżuterię śmieszne skarpetki kosmetyki, ale takie uniwersalne typu bezbarwny błyszczyk, ładnie pachnący balsam czy żel pod prysznic, dobry tusz do rzęs książka lub płyta (zależy od dziewczyny) ładny kubek ozdobny zestaw do paznokci (taki naprawdę ładny) srebrne kolczyki lub biżuteria, ale w takie klasyczne. Ładny notes, kalendarz. Nie chciałabym dostać: Miśków, pierdółek, ramek (chyba, ze byłaby naprawdę ładna i ze zdjęciem kogoś bliskiego). Dla jednego perfumy mogą być super prezentem, dla innego wazonik w określanym kolorze, bo właśnie urządza pokój. |
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
dobbrym dodatkiem to prezentu bedzie cos zriobionego wlasnorecznie, albo cos bardziej osobistego np seria waszych ulubionych fotek we wlasnorecznie zrobionej ramce. Dostalam takie cos od swojej przyjaciolki i naprawde szczerze sie ucieszylam... i nie zapomnij o fajnym opakowaniu
np jakies ladne pudeleczko od srodka wylozone miękką tkaniną.co do prezentu, trudno doradzic- to Ty znasz ją najlepiej. Osobiscie zawsze marze zeby dostac taki bilet na dzień w SPA z masażami, sauną, solarium itp, ale jeszcze nigdy sie nie doczekalam! xD |
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
moze spróbuj zrobić jej biżuterię własnoręcznie - będzie ładnie i oryginalnie.
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Ja dałam kiedyś przyjaciółce taki medalion otwierany z naszymi zdjęciami w środku,do tego upiekłam muffinki z kolorową posypką i śmiesznymi świeczkami,a to razem bylo zapakowane w wielkie pudło z różową bibułą w środku i przyjaciółka była zadowolona
|
|
#97 |
|
Rozeznanie
|
No to ja jako nastolatka też podpowiem
ostatnio gadałyśmy z koleżanka wlasnie o nietrafionych prezentach i doszłśmy do wnisku że napewno żadna z nas nie chciała by dostać:NIE: - kosmetyków z napisem 'do cery trądzikowej' wręczanych przez jakąś 'życzliwą' ciocię szeptającą na ucho: 'ja wiem ze masz problemy z cerą ale temu można łatwo zarazic" - jest to strasznie hmmm upokarzające ![]() - niektóre książki typu 'jak radzić sobie ze stresem w czasie dojrzewania" (patrz przykład wyżej) albo inne np lektóry szkolne - 'bo to taaaakie praktyczne' - zamałe ciuchy - koszmar jeśli jeszcze rozradowani rodzice każą prymierzyc ciasną bluzeczkę od babci a ta ze zdziwieniem stwierdzi ze taki rozmiar poradziła jej pani w sklepie na bazarku jako odpowiedni - kolejny komplet szalików i czapek, ramki do zdjęć, aniołki TAK - gift cardy do np empiku, h&m - nie są to pieniądze i wcale nie jest to jakiś'nieprzemyslany' prezent, przynajmniej mamy pewność ze ospoba kupi sobie za to co chce i bedzie zadowolona - perfumy no ale tu już trzeba wiedzieć jakie -biżuteria np łańcuszki, bransoletki. Prawie każdej nastolatce spodoba się jakiś pierścionek albo wisiorek.... i prawie każda toleruje srebro... bo złot to już nie wszystkie ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Masiaczek Czas edycji: 2008-11-29 o 13:28 |
|
|
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
No to ja też może coś podpowiem:
- kosmetyki do cery trądzikowej, jakieś zestawy 'for teens', żel pod prysznic, książki (typu idiotyczne poradniki i lektury), ramki do zdjęć, pluszaki, pierdółki do postawienia na półce - banał i czysta tragedia - jakiś fajny kubek albo filiżankę + jakąś niecodzienną w smaku herbatę/kawę (dziewczyny lubiące długie wieczory z książką powinny być zadowolone), tomiki wierszy albo jakaś książka z cytatami, kolczyki i inna biżuteria (osobiście wyznaję zasadę, że każda biżuteria do czegoś będzie pasować i nigdy jej za mało, ja bardzo lubie kolczyki, nieważne czy małe czy duże), z kosmetyków to błyszczyki, ale raczej neutralne, mydełka - ale takie o ciekawym kształcie i zapachu (z innymi rzeczami ciężko trafić w gust), 'włochate' lub jakieś inne śmieszne skarpetki, torby i torebki (choć to też raczej dla kogoś kto dobrze nza dziewczynę, ja np. lubię tylko duże mieszczące a4, ale i te sportowe, i te bardziej 'eleganckie') - na tak ![]() Jeśli ktoś nie zażyczy sobie określonych perfum, to odradzam. Zazwyczaj ciężko trafić. Myślę, ze można też samemu nagrać płytę z ulubionymi piosenkami tej osoby - ja np. bardzo bym sie z czegoś takiego cieszyła. |
|
|
|
|
#99 |
|
BAN stały
|
Hmm ja proponuje dobry, porządny, markowy tusz. Nastolatka z pewnością sama sobie takiego nie kupi, a posłuży jej długo!
np.Lancome, Hypnose
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 16 letnią siostrzenicę i ona faktycznie lubi kosmetyki, wiec dobre marki jak najbardziej nadają się na prezent a poza tym to oczywiście fajne ciuszki szczególnie jej się podoba troll
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co tu wyczytalam waham sie między pidżamą a perfumami dla siostry
wiem, że z perfum by się ucieszyła, bo wiem jakie lubi, więc hcyba na tym stanie
|
|
|
|
|
#102 |
|
ćwir ćwir
|
Ja miałam ostatnio zadanie bojowe- kupić 15letniej dziewczynie mojego brata coś "spoko" (brat też ma 15 lat, żeby nie było
Zebrał wskazówki od koleżanek oraz zdał się na mój babski gust i dostałam polecenie kupienia fajnego pudełka na biżu, notesu i długopisu oraz lakieru do paznokci. I kupiłam w Empiku notes/kalendarz z Diddla, do tego długopis i ołówek, lakier z Inglota. Najlepsze było pudełko- Empik wypuścił teraz taką świąteczną serię- pudełka tekturowe, solidne, w różnych kolorach a na nich, brokatem w tym harmonizującym kolorze wymalowane takie zawijasy, kwaty...Cudo! Od siebie dorzuciłam kilka kulek do kąpieli z Sephory. I zapakowałam to wszystko w to pudełko. Podobno była zachwycona![]() A ja mimo, że mam 21lat zakupiłam sobie taki sam notes i pudełeczko
Moje książki na wymianę: KLIK! Edytowane przez Ćwirka Czas edycji: 2008-12-06 o 17:32 |
|
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
ze mną rodzinka ma zawsze problem, mam prawie 18lat i nigdy nie wiedzą co mi kupić, dlatego najlepiej po prostu zapytać
dla jednych tło do studia fotograficznego to banał (kosztuje ok 30zł) mi naprawdę się przyda więc pytajcie, pytajcie, pytajcie. jeśli nie bezpośrednio o prezent to o to czym sie interesują i co lubią robić w wolnym czasie.
|
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Titane- błaaaagam
Więc tak ... mam 14 lat i: - ja np. lubię boxerki męskie możecie się śmiać ale to są takie... oryginalne spodenki Na obozie każdego dnia w innych biegałam i się pytali gdzie takie spodenki kupiłam, mowilam ze mi ciocia z ameryki przysyla ![]() ![]() A oni wierzyli Haaa Wystarczyło dłuższą bluzkę założyć i nie było widać metki np. cornnette. Można w nich spać... np. czerwona koszulka i czerwone boxerki ( te szersze) z motywem mikołaja - Big kapcie ![]() - jakiś wielki kosmetyczko- kuferek, - taki zestaw... konfetti do kąpieli i inne... i wiele innych
|
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co kochana tak patrze na wasze pomysly na prezenty ... i jestem tyci zdziwiona bo nie wiem z kad wzielo sie pojecie ze nastolatki kreca ramki swieczki itp ;D sama mam 15 lat i raczej ladny to prezent lecz czy nastolatki sie z tego ciesza ?! moze ja mam jakies wymagania ale prezent dla nastolatki powinien byc taki ze sama by sobie go kupic praktycznie nie mogla ;D cos szalowego ;D
dla dziewczyn w wieku 10-12 lat : kolczyki , cos do pokoju , kosmetyki nich sie czuja dorosle ^^ dla dziewczyn w wieku 12-14 : ciuchy , kosmetyki , bizuteria , jakas mp3 czy cos w tym stylu dla dziewczyn w wieku 15-18 : sadze ze lepiej dac im pieniadze i niech same zadecyduja duzo dziewczyn w tym wieku mowi ze wolala by pieniadze niz prezenty sama tez tak mysle ale jakies zestawy kosmetykow nie zaszkodza czy smieszne upominki do pokojow ^^ ![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
A poradźcie mi proszę co można kupić 14 i 15- latce. Myślałam o kosmetykach. Czy to dobry pomysł? Wydaje mi się, że ucieszyłyby się, bo brak im kasy na takie rzeczy. Tylko jakie konkretnie(kolorówka odpada)?
Proszę o odpowiedź szczególnie dziewczyny w tym wieku ja mam 15 wiec ci odpowiem . xD kosmetyki to dobry pomysl ale nie zadne plyny pod prysznic czy balsamy ;/ ![]() sadze ze puder tusz i jakis cien do oczu byl by swietnym prezentem jakies perfumy o slodkim zapachu ... mozna im kupic cos do pokoju np plakat playboya to bylo by cos jesli dziewczyny nie sa cichutkie lecz otwarte ; ) moze jakas smieszna lampka do pokoju czy obrazek ; D
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Zastanawialam sie nad prezentem dla siostry mojego TZ gdyz ja bardzo lubie i chcialam jej cos sprawic
Kupilam jej http://www.empikfoto.pl/index.php?m=gadzety&g=412 takie cos w tym na zdjeciu bedzie ona i jej przyjaciolka. Myslicie ze to dobry pomysl ? Ma 15 lat.
|
|
#108 |
|
Rozeznanie
|
Jak na mój gust to taki 'kurzołap', zazwyczaj po pół roku odchodzą w niepamięć, gdzieś w szafie...
zdrowe odżywianie → ładna cera → nauka, nauka - LO czeka! Ograniczamy kupowanie mazideł do ust i zużywamy stare! kupionych - 1 zużytych - 1 House Addict. Poniedziałek, wtorek, środa, House, piątek, sobota, niedziela. |
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie ona ma znowu w pokoju duzo swiec poustawianych itp. Wiec wydaje mi sie ze bedzie miła pamiatka jak z jej przyjaciolka zdjecie... No zobaczymy czy jej sie spodoba
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Prezent dla 12-latki
Mam problem z prezentem dla 12 latki,
chrześnicy mojego męża, nie kompletnie pojęcia, to taki wiek co już się dzieckiem nie jest ale nastolatką chyba też nie ![]() Słabo znam tą dziewczynkę, wiem tylko, że trenuje zapasy oraz słyszałam, że lubi biżuterię, ale niby jaką biżuterię się kupuje 12 latce. ![]() Może ktoś ma córkę lub siostrę w tym wieku. Co teraz zajmuje czas dziewczynek w tym wieku?
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezent dla 12-latki
Może jakieś kolczyki złote/srebrne ? Książką o jej hobby bądź jakieś opowiadanie, perfumy dla dziewczynek. Jest wiele opcji. W takich sytuacjach najlepiej pomyśleć o czym my, nawet jeśli jesteśmy pełnoletnie, marzyłyśmy te parę lat wstecz
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zadomowienie
|
Może jakas woda toaletowa/perfumowana typu Puma Jamaica, czy Adidas. Zazwyczaj te zapachy podobaja sie wiekszosci dziewczynek, bo slodkie takie :P
Dopytaj sie jeszcze czy lubi czytać, bo jakąś ksiażke dobrać to nie problem. Mikołajka, Kroniki Spiderwick, tytolow fajnych sie znajdzie wiele. Edytowane przez Ishani Czas edycji: 2009-11-29 o 16:46 |
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Już jest podobny temat... eh
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=290000
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Ja tez mam problem niestety z 12 letnią siostrą...nie wiem co jej kupić...problem w tym że mieszkam za granicą i musiałabym zamówić cos przez internet...zawsze dostawała odemnie książki,ale tym razem chciałabym kupic jej coś innego tylko nie mam pojęcia co perfumy,cd... jak wyżej książki odpadają...biżuteria chyba też(kolczyków nie może nosić bo ją uszy sfędzą jak to ona mówi)pozatym wolałabym przez internet bizuterii nie kupować...ciuchów tez nie bardzo...bo ona musi mierzyć(jest bardzo szczupła i wysoka)kubki,ramki odpadają...zbędny bajer
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Pisałam to już w wątku : Prezent dla nastolatka. Ale się powtórzę :
Hmm..myślę że młodzież ucieszyła by się z takich ciekawych prezentów. Jeśli jesteście z wawy, to w Arkadii jest sklep This&that ( chyba tak )....i tam jest dużo gadżetów i do ozdoby pokoju. W tym samym centrum handlowym jest też Flo...i tam jest teraz sporo przecen..i właśnie takie rzeczy do ozdoby pokoju ( ale to dla takich nastolatków w wieku 15-19)...W złotych tarasach jest też Flo jak i również Toys4Boys. Tam są jakieś gadżety, dostosowane do wieku, typu kaktus do telefonu..taki malutki . No..ale to tylko sklepy..a skoro chodzi o konkretne rzeczy to tak : * każdy nastolatek ucieszy się z komórki ( teraz to już nowsza generacja czyli coś typu corby albo 5800...no..dotykowy ekran ma jakiś wpływ xD)..ale to zależy też czy nastolatek którego chcemy obdarować lubi słuchać muzyki wtedy to corby czyli Samsung S3650, albo nokia 5800...wiem że one do tego są...ale nie koniecznie to one muszą być kupione..jeśli nastolatek lubi grać w gry...to wybieramy taki, który ma wejście na karty pamięci, usb, bluetooth, podczerwień..ale nie koniecznie, no i może ale nie musi posiadać WiFi... Ale dość o komórkach ![]() * PSP2...ale to też nie każdy się ucieszy * Nastolatka ucieszy się z bonu do sklepu typu H&M * Dużym powodzeniem cieszą się kosmetyki..ale nie narzucajmy zdania, jeśli córka/siostra/córka znajomej/znajoma/koleżanka ( no..ważne że nastolatka ) nie używa pudru..to nie kupujmy jej go...nie narzucajmy zdania..zresztą..tu chodzi że można kupować takie do mycia...a nie malowidła..bo nie każdemu odpowiadają, niektórzy mają uczulenia i wgl. Jedziemy dalej... * Wiele dziewczyn..jeśli ma kręcone włosy..albo choć falowane..i słyszymy ciągle narzekania pod ich kierunkiem ( włosów )...to można kupić prostownicę..teraz w telewizji leci taka reklama prostownicy Philipsa....a jeśli ma proste..no to lokówkę * Gry komputerowe...tutaj...prz ykładowo The sims 3 albo jakieś strzelanki. * Filmy...ale nie jakieś o dojrzewaniu czy coś...mogą to być ulubione seriale, koncert, ukochany film..wiele osób ma jakieś ukochane filmy z dzieciństwa...i chętnie je ogląda * Muzyka ... i to ulubiony rodzaj..a nie na chybił trafił * Gadżety..tu to mogę się rozpisać maksymalnie...więc tak....tutaj mogę podsunąć właśnie sklep Toys4Boys, albo czasem znajduje się takie perełki w Empiku. Przykładowo dla dziewczyn : - szkatułki, kosmetyczki itp. plakaty, ozdoby, jakieś podwieszenia, obrazy, jakieś śmieszne kubki, bluzki z jakimiś napisami..specjalnie naprasowywanymi, śmieszne długopisy, wielkie kartki.. Przykładowo dla chłopaków : - Jeśli lubi grać w komputer to kubek z napisem I <3 my computer ( toys4boys), jeśli lubi grać w jakieś gry na telewizorze, to nie kupujmy nowego telewizora xD...może jest jakaś kolejna część gry w którą gra?...a może zaproponować jakąś nowość? , a może jeśli się nie odrywa od telewizora..to jakiś gadżet..żeby był ciekawszy od ciągłego grania..przykładowo jakaś łamigłówka..ale nie planszowa..tylko jakaś piłka która znika..czy coś w tym stylu :P * Ozdoba do pokoju..typu jakaś futrzasta lampka * Jeśli jesteś rodzicem, możesz zaproponować przemalowanie i przemeblowanie pokoju. * Można się pobawić i jeśli jesteś rodzicem/bratem/siostrą ... możesz się zabawić w dobrą duszę...i zrobić kupony z napisami : jeden dzień spokoju, jeden dzień leniuchowania, jeden dzień rządzenia....no i takie tam :P * A już najlepszym prezentem jest kasa...sprawdza się w każdej sytuacji..no chyba że jest się córką/ synem...to nie wypada dawać kasy :P Edytowane przez Agnesik_ Czas edycji: 2009-12-06 o 13:54 |
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
A moze znajdzie sie tu jakaś 13latka i powie co by chciala dostać?
![]() Kurczę nie wiem co jest teraz modne u takich 13latek... chyba ta moda emo tak? Wdzialam ze maluje sobie paznokcie na czarno, ale oprócz tego to wygląda jak normalne dziecko Nie wiem co kupic...myslalam o jakis piornikach, portfelu z NICI, kapciach smiesznych, ale nie wiem czy to nie za dziecinne.. Mama chce kupić jakis zestaw do paznokci jakies lakier, cążki;/ dla mnie to troche lipny pomysl:P Moze ktoś podrzuci coś konkretnego??I mam jeszcze brata ciotecznego ma 11 no prawie 12 lat, jest cichy, nieśmialy, niespecjalnie mozna cos od niego wyciągnąć co lubi... Poratujcie troszkę, czytam forum cos probuje sie czym zainspirować, ale napiszę, moze ktoś jakimś konkretem zarzuci ![]()
Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2009-12-07 o 20:16 |
|
|
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
Cyska, myślę, że jakieś śmieszne kapcie to dobry pomysł, np. http://allegro.pl/item830759380_supe...0.html#gallery albo http://allegro.pl/item842961140_alic...7.html#gallery , może jakaś fajna piżamka, szlafrok, książka (np. Zwierzenia Georgii Nicolson, albo coś z serii Kumpelki, randki..).
A dla brata.. to trudne, może książka Mikołajek? Śmieszna jest i naprawdę fajna
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki weronika
Ale jak sobie tak przypominam to jak bylam mlodsza i dostawalam kapcie od babci to nie bardzo bylam zadowolona:P No moze dla siostry jakaś książka i cos jeszcze .Ale nie wiem jaka.. A dla chlopca 11-12 książka?? nie wiem czy to dobry pomysl, on chyba nie lubi czytać wiele doroslych nie lubi dostawać książek a co dopiero dziecko...
Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2009-12-08 o 17:49 |
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Cyska, a może kup jej sagę, albo jedną część Zmierzchu?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

np jakies ladne pudeleczko od srodka wylozone miękką tkaniną.
ostatnio gadałyśmy z koleżanka wlasnie o nietrafionych prezentach i doszłśmy do wnisku że napewno żadna z nas nie chciała by dostać:

Od siebie dorzuciłam kilka kulek do kąpieli z Sephory. I zapakowałam to wszystko w to pudełko. Podobno była zachwycona