![]() |
#91 |
BAN stały
|
Dot.: BLONDYNKA-stereotyp "pustej lali"
Pamietam jak dziś,jak kiedyś kolega kiedyś miał książeczke z dowcipami o blondynkach i zamiast słów blondynka wstawiał moje imie,nie wiedzieć czemu bo jestem szatynką.
![]() Może ktoś natrafił na blond pustkowie i stąd się wzieło??? ![]() ![]() ![]() Prosze bardzo. ![]() http://uk.youtube.com/watch?v=Qm27uaXpRxo "naprawde jestem mądrzejsza na codzień" ![]() Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2008-11-26 o 22:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zabawna jestes, a kotek z avataru fajny i tyle ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#94 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Lepiej być zabawnym niż śmiesznym ![]() Tą konstatacją kończę OT. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2008-11-27 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja widziałam piwno-żółte oczy i też byłam zdziwiona.owszem natura płata różne figle,ale to jest taka zadkość. mnie chodziło w wypowiedzi o inną kwestie,masowego farbowania się brunetek na blond.czyli odfarbowywania się blondynek z czarnego spoworotem na blond) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Co do farbowania włosów.. to należy jeszcze uścislic, czy mówiąc brunetka, nie mamy czasem na mysli "szatynki". Bo takiej prawdziwej brunetce niezbyt ładnie będzie w jasnych włosach i one naprawde niezbyt czesto sie na blond farbują. Tak samo jak prawdziwe blondynki (a nie ciemne blondynki, jasne szatynki itd.) nie farbują się na "czerń" bo wyglądają nienaturalnie.
Oczywiście w naturze występują różne kombinacje i osobiscie znam podobny przypadek o jakim pisała Maniwa. ![]() Ale ogólnie rzecz biorąc jesli ktos jest prawdziwą, taką naprawde bez odcieni ![]() Nooo, chyba ze własnie o to chodzi ![]() ------------------------ Impersonę kocham z wzajemnoscią, hurrra ![]() ![]()
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
dzwią mnie bardzo niektóre wypowiedzi
jak mozna oceniac człowieka po wygladzie, rozumiem pierwsze wrazenie itp, ale ludzie- kazdy jest jednostką indywidualną, każdy ma prawo miec na głowie kolor taki jaki chce i ubierac sie tak jak mu sie podoba jaki ma to związek z inteligencją to ja nie wiem jestem farbowana blondynką, moje naturalne włosy są brązowe, jest mi ładniej w jasnych i to własciwie chyba w platynowych (miałam kiedyś) było mi najlepiej, duzo osób mi to mówiło, i ja sama to widziałam, pozatym dobrze czuje sie w jasnych włosach, duzo lepiej niz w moich naturalnych docinki - owszem zdarzały sie, głównie od innych dziewczyn kilka razy słyszałam tez zdanie - pozory mylą albo na poczatku myslałem że jestes inna itp, nawet nie pytałam co dana osoba miała na mysli, bo i po co... i nie zamierzam (przynajmniej narazie, nie wiem co mi odbije w przyszłości) zmieniac koloru włosów i jeszcze chciałam dodac, że ostatnio panuje moda na panie o ciemnych (czesto czarnych ) włosach , które ubrane sa w stylu dyskotekowym (jak wy to nazywacie) plus tipsiki, solarium, ostry make up np smokey eyes i wcale nie tweirdze że są one puste głupie itp, o tym jak nasz charakter, inteligencje, sposób bycia postrzegają nasi znajomi pracujemy sobie same (mówie o znajomych nie o obcych na ulicy, bo oni nas nie znają rzecz jasna) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
A ja tam też czasem odwołuję się do tego tereotypu. W żartach- np. "O ja, blodynka", albo gdy kumpela zrobi coś głupiego "Ty blondi".
Ale na poważnie tego nie traktuję- i na pewno nie powiedziałabym do blondynki "O matko, jaka ty głupia, od razu widać po włosach". Tak samo zdarza mi się powiedzieć z przymrużeniem oka "No typowy facet".
plączę się w zdradzieckie supły. Czasami pękam, bo mnie przerywa niecierpliwość życia. Edytowane przez Arethaf Czas edycji: 2008-11-27 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Luba- ponieważ z wielu opisów wynika, że mamy tego samego męża, myślę, że nie będzie miał nam tego za złe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
a ja Wam wkleję kawał
... nie o blondynkach, żeby nie było... ![]() ![]() ONZ opracowało ankietę na temat: Proszę szczerze odpowiedzieć na pytanie, jak Pani (Pana) zdaniem należy rozwiązać problem niedostatku żywności w wielu krajach na świecie. Ankieta okazała się totalną porażką, ponieważ: 1. W Afryce nikt nie wiedział, co to jest żywność. 2. W Niemczech nikt nie wiedział,co to jest"szczerze" 3. W Europie Zachodniej nikt nie wiedział, co to jest niedostatek. 4. W Chinach nikt nie wiedział, co to jest własne zdanie. 5. Na Bliskim Wschodzie nikt nie wiedział, co to jest rozwiązanie problemu. 6. W Ameryce Południowej nikt nie wiedział, co to znaczy "proszę". 7. W Ameryce Północnej nikt nie wiedział, że są jeszcze jakieś inne kraje… 8. W Europie Wschodniej powiedzieli ze nic nie beda wypelniali, dopóki ankieter z nimi nie wypije, a jak wypili to dostał w morde - bo wygladal na Niemca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Chciałam się obrazić, ale nie bardzo wiem za którą część- czy jesteśmy w Europie Wschodniej (ku tej bardziej się skłaniam), czy Zachodniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Aha, i nikt nie patrzy na mnie krzywo, jak opowiadam kawały o blondynkach. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piszesz tak, ze mam wrazenie, ze nie obchodzi Cie dyskusja, tylko udowodnienie ze masz racje ![]() ![]() Zgadzam sie z tym, ze lepej byc zabawnym niz smiesznym. Tylko jak to ocenisz, jesli patrzysz na zarty pod katem "czy czasem kogos nie dyskryminuja". Co mialem na mysli z zabawnoscia i kotem, nie zalapalas. Niewazne. W kazdym razie - niezaleznie od faktow masz racje, pozdrawiam. ---------- Odnosnie kawalu Carolinyscotties: Polske zwykle zalicza sie do Europy Wschodniej, co uwazam za bledne, gdyz geograficznie to Europa Srodkowa, zas historycznie i kulturowo, zawsze ciazyla ku Zachodowi, badz byla pomostem pomiedzy Wschodem i Zachodem, ale nigdy czescia Wschodu. Przykre jest, ze dla zachodnich historykow Europa i jej historia konczy sie na Odrze ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
BAN stały
|
Cytat:
I tyle. Ładna pacyfa w avatarku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Bogactwo i wyrafinowanie argumentacji zachwyca, w polaczeniu z szacunkiem do interlokutora wypada wspaniale. Nie ma to jak sie odniesc do tresci postow a nie autora hehe.
Bardziej celownik niz pacyfka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
BAN stały
|
Cytat:
A poza tym, to chyba nie ja pierwsza użyłam przymiotnika "zabawna", nie ? Szkoda gadać. Taki żarcik. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2008-11-28 o 16:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby nie patrzeć jesteśmy rozdarci i ani tacy, ani tacy, co też sprzyjało od zawsze naszym kłopotom, bo to nigdy nie wiadomo z kim się bardziej bratać i wychodzi na to, że ciągniemy dwie sroki za ogon. Przepraszam za Offtop |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak nawiązując do stereotypu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Mickiewicz z tego co pamiętam zaczynał od studiów w Wilnie, dopiero na "starość" zawiało go w drugą stronę. Schultz studiował we Lwowie (który niby Polski, a jednak zawsze bliżej Wschodu). Lem także studiował i wykładał chyba we Lwowie (tu mogę się mylić, ale tak mi się kojarzy), Piłsudski studiował w Charkowie.
Pewnie, że tylu samo mogłabym wymieniać sławnych Polaków, którzy studiowali po drugiej stronie, ale to tylko świadczy o tym, że zawsze byliśmy po środku. Tak- lokacje były na prawie zachodnim. Stosunki stanowe jednak mimo wszystko nazwałabym zamordyzmem. Polska jak nie nazwałaby zresztą swojej władzy, zawsze przypominała pod tym względem bardziej Wschód. Kulturowo i cywilizacyjnie? Język, mitologia itd. Oczywiście, że wpływy były zarówno ze wschodu , jak i z zachodu, ale to o to mi cały czas chodzi. Absolutnie nie da się powiedzieć, że mamy więcej z Zachodu, niż Wschodu. A według usłyszanych w TV ostatnich rankingach, stereotyp jest nieprawdziwy, bo plasujemy się gdzieś na szarym końcu Europy, jeśli chodzi o ilości wypijanego alkoholu ![]() Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2008-11-28 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rowniez przepraszam za OT. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jednak nasz kraj - czyli nasza wladza - bardziej skłania się ku wschodniemu modelowi, co mnie osobiście jakoś nie cieszy, nie podoba mi się mieszanie w pomarańczowe rewolucje i inne im podobne. I jednak te nieszczęsne koneksje historyczne ze wschodem pozostają - choćby od Unii Polsko-Litewskiej, czy też nowszym komunizmie ![]() Jak to pisał Mrożek "Polska to kraj na wschód od Zachodu, i na zachód od Wschodu".
![]() |
![]() |
#117 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oczywiscie ze da sie powiedziec i oczywiscie ze z Zachodu. Mody ktora przychodzila z Wloch czy Francji, a nie Rosji ![]() Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zastanawiam się dlaczego u licha - lepiej i bardziej swojsko czuję się - w Czechach, Serbii, Słowenii, Federacji Rosyjskiej, Gruzji... niż u naszych zachodnich sąsiadów i tych, co dalej na zachód - nie można tego wytłumaczyć jedynie minionym systemem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (Koncze, bo od tematu dyskusji oddalamy sie coraz bardziej).
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2008-11-28 o 18:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Luksemburg przoduje, o ile dobrze pamiętam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.