|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: prezent z.. odzysku?
Booże dziewczyny..
Już lepiej chyba by zorbił nie kupując nic albo czekolade, czy coś własnej roboty, a ten perfum jak tak koniecznie chcieli wcisnąć to mogli kiedyś przy okazji, np mama TŻa powiedziałaby że go dostała i nie używa więc jak Ci sie podoba to Ci go da, bo po co się ma marnować. Nie chodzi o paragon tylko o to że TŻ autorki zahcowuje się jakby prezent kupił, a tak naprawde wziął go mamie z półki. Mógł sie przynajmniej do tego przyznać. To troche tak jakby wysłać kartke z życzeniami do cioci Gieni, którą wysłała nam w tamtym roku ciocia Józia tylko na koniec przekreślić "życzyz ciocia Józia" i napisać "życzy X" (nasze imie)... Ucieszyłybyście się z takiej formy zyczeń?
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia... Bo wolny czas to jest coś co lubie, tych co pracują i się uczą nie rozumiem! Edytowane przez wsiowy_gupek Czas edycji: 2008-12-22 o 15:10 |
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Radzimy Ci - nie pasuje to nie. Rób jak chcesz . szkoda tylko faceta
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam, ale już nie mogę dłużej czytać tego co Ty tu wypisujesz. Owszem będę "piała z zachwytu" bo go KOCHAM, ale tobie widocznie to uczucie jest jeszcze obce. Żal mi chłopaka naprawdę.
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Poza tym ja nie odbiegam od tematu, tylko wyjaśniam coś innej wizażance, ale rozumiem że pomimo to że ona zaczeła o perfumach niejako uzywanych mi się za to dostało ![]() Odnośnie skarpet to rozumiem że jesli kupi je na bazarze to wtedy jest ok bo w końcu to był jego pomysł i to kupił!
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zapominajmy o tym, że chłopak pamięta o okazji, z jakiej daje prezent
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
No co
![]() Że tez ja o tym wcześniej nie pomyślałam tylko kupuje co roku nowe kartki, a przecież mam tyle z poprzednich lat w domu! Można je jeszcze wykorzystać... ![]() Na Wielkanoc na pewno nie popełnie tego błędu
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny po kiego zatem kupować cokolwiek na jakiekolwiek okazje. Zobaczcie ile tego mamy w domach
|
|
|
|
|
#100 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Hm tylko ciekawe czy Twój chlopak będzie piał, jeśli dasz mu nowe kalesony jego taty ![]() ciekawe czy ma równie prometejskie podejście.
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki mi się porządek w domu zrobi, jak już to wszystko rozdam
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobiety czasem maja problemy z logicznym mysleniem I co z tego ? (uogolnienie celowe, widac chyba po co...)Cytat:
klsaki: Faktycznie autorka powinna porozmawiac z partnerem. Rowniez masz racje z tym, ze zestawienie nowych drogich perfum z uzywanymi kalesonami jest absurdalne.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=295603 Cytat:
Chyba ze autorka mu tej dezaprobaty nie okazala, ale tak czy siak pisanie - "cokolwiek by to nie bylo, liczy sie gest" w zestawieniu z takim tematem w ogole nie ma sensu PS. Nie widze nic zlego w checi dostawania trafionych prezentow, ani z drugiej strony w nastawieniu "liczy sie gest", co kto lubi. Tylko ze albo jedno albo drugie, bo wg mnie to sie wyklucza. PPS. Widze ze sa tu rozne formy - perfum, perfuma itd., z czy jedyna poprawna forma nie jest czasem: perfumy? Niech mnie ktos poprawi jesli sie myle.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2008-12-22 o 15:23 |
|||||||
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tyle rzeczy powywalałam przy okazji światecznych porządków
Pomyśleć, że mogłam całą rodzicę obdarować Figurki, które stoją na półkach w sumie się nie zużywają, więc zawsze można przekazać komuś w prezencie
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Jak już gadamy o absurdach to lepiej chłopak sprzedał perfumy na all, kupił dezodorant za 5 zeta i miał jeszcze na tydzień chlania
![]() Ty byś się o tym nie dowiedziała co zrobił i byłoby git. |
|
|
|
|
#105 |
|
BAN stały
|
i będziesz taka niekomercyjna
|
|
|
|
|
#106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#107 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Perfumy. Bardzo dobrze, że przytoczyłeś mój poprzedni temat, chłopak nie trafia w mój gust z prezentami, dlatego DOGAŁAM sie z nim i teraz sama wybieram prezent a on płaci, ustalamy razem cenę etc. Wiec to raczej nie ma nic do tego. Chyba że stwierdził, że wychodzę za drogo ![]() Swoją drogą zaznaczyłam tam jednak, że uwielbiam wszelkiego rodzaju pachnidła kobiece i dopóki nie kupi mi męskiego Old Spice'a bede zadowolona
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwal się chociaz co to za perfumy
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm. Troche byłoby mi przykro,ze wogole sie nie postarał, nie poswiecił wyborze prezentu (mi) uwagi, tylko wział, cos, co sie komus nie spodobało....(czemu miałoby sie podobac mi?) To by mnie zabolało.
Jako chlopak, ktory daje prezent, czułabym sie urazona, ze ktos jest urazony, ze dałam prezent, bo liczy sie pamiec, a i prezent jest dobrej jakosci. Prezent jest bys sprawiac radosci przyjemnosc. I byłoby mi przykro, ze moj nie sprawił. A tak osobiscie, to mysle, ze moze mama poddała mu ten pomysł, bo po co ma lezec i sie marnowac. Mysle,ze powinnas to przełknac i sie cieszyc, choc dobrze,ze zwrociłas mu uwage, zeby wiecej tak nie robił. |
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyrak jak zwykle musi bronić uciśnionych facetów
![]() co do istoty wątku - cóż, ja bym zapewne powiedziała coś w stylu" kochanie, flakon wygląda na używany, może zanieś do perfumerii i wymień na inny"ciekawe co wtedy by wymyślił
|
|
#114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
patrząc na linka powyżej to padałam, szczerze to myślałam że rozchodzi się o perfumy o cenie 200zł/50 ml ale oczywiście drogie,tanie kwestia względna. |
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
I o jedno i o drugie
![]() Annmaa - właśnie też myślałam,że kosztują Bóg wie. Edytowane przez _Emi_ Czas edycji: 2008-12-22 o 15:48 |
|
|
|
|
#116 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W takim razie przepraszam że tak to ujęłam ![]() dla mnie są dość drogie, bo zazwyczaj ograniczam sie do augilery po 50 zł, czy kupuje sobie przelewane, nie pracuje wiec póki co nie stać mnie na hugo bossa za 300 zł. Wiec źle to ujęłam, ale dla mnie nie są najtańsze. |
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
a ja mysle,ze najgorsze w tym wszystkim jest to,że chlopak zwyczajnie sie nie przyznal,ze te perfumy to te ktore leza na polce,ze to te niechciane,wiem,ze gupio to brzmi,ale nie wyobrazam sobie dawac komus cos z odzysku i udawac ze sie to kupilo.bylo by mi przykro.bez dwoch zdan
Edytowane przez Malaja Czas edycji: 2008-12-22 o 16:07 |
|
|
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
ale tu nie o kase chodzi!!!! bosze drogi
swoja droga moja tesciowa dostala takie same perfumy od dwoch osob na swoje urodziny i mimo ze bardzo je lubi to 2 flakony dla niej byo za duzo wie o tym ze mamy bardzo podobny gust jesli chodzi o perfumy wiec nast razem jak mnie widziala spytala czy chce bo ona ich nie zuzyje pytalam TZ - w zyciu nie wpadlby na pomysl recyclingu prezentu bo prezent wybiera sie indywidualnie dla danej osoby, chyba ze chcesz pokazac osobie jak bardzo ja/jego lekcewazy
|
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
moim zdaniem nawet jakby były po te 20 zł to po prostu... nie wypada.
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dyskusja się wywiązała...
![]() Jejku, jak komuś nie przeszkadza, że dostanie prezent na "odczep się", to niech się cieszy z bele czego. Są jeszcze, jak widać, osoby, które oczekują odrobiny szacunku ze strony najbliższej osoby i bardzo dobrze. Nie można pozwalać sobą pomiatać. Bo podarowanie komuś flakonu perfum, których nie chciała mamusia, to brak szacunku dla osoby, którą się tym trefnym fantem obdarowuje. Ktoś tu wygrzebał poprzedni wątek autorki pod tytułem "tżet nie trafia z prezentami" No cóż. Widać teraz bardzo wyraźnie po czyjej stronie leży wina. On po prostu oddaje wszystkie niechciane przez rodzinkę prezenty swojej dziewczynie , jak na przykład ta włochata różowa torebka oraz insze wynalazki.
Edytowane przez Fresa Czas edycji: 2008-12-22 o 16:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

. 

.
tylko o to, że jej DOROSŁY FACET NIE RUSZYŁ TYŁKA ANI MÓZGU, ŻEBY ZNALEŹĆ DLA NIEJ COS WYJĄTKOWEGO, TYLKO PODAŁ DALEJ NIECHCIANY PREZENT JEGO MATKI.

- cóż, ja bym zapewne powiedziała coś w stylu" kochanie, flakon wygląda na używany, może zanieś do perfumerii i wymień na inny"
, jak na przykład ta włochata różowa torebka oraz insze wynalazki.