|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowości i zapowiedzi 2009
Też dzisiaj obwąchałam Harajuku, są naprawdę booooskie
![]() Najbardziej spodobał mi się Angel i Gwen. Musze je mieć
|
|
|
|
|
#92 | |
|
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Cytat:
|
|
|
#93 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
|
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
a wiecie kiedy będzie nowy gucci?
|
|
|
#95 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieje, że ten nowy Alien nie będzie... cytrynowy
![]() W Sephorze pojawiła się Lolitka Amarena Whim i nowe Masaki Suuu. Amarena mnie rozczarowała swoją ulotnością, a Suuu - nic ciekawego, taki typowy 'amerykański' zapach. |
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Spieszę uspokoić - ani nowy Alien ani Angel to nic ciekawego. Tyle że cena niższa (45 euro za 60 ml). Rozwodniony i mniej trwały klasyk w obu przypadkach (dostałam próbki obu). Butelki paskudne.
Harajuku - o mamo, właśnie się zastanawiałam któż miałby być targetem? Testowałam, nic nie pamiętam, wrażeń żadnych, przynajmniej tanie są (widziałam - ale nie wiem jaką pojemność - za 12 euro w Perfume Shop). |
|
|
|
|
#99 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
aamarena jest tylko w 30tkach, kosztuje 185zł z tego co pamiętam
Cytat:
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Harajuku ogladalam, wachalam i jestem aboslutnie na nie. Zapachy bardzo chemiczne, sztuczne, jak tanie perfumy. To jest chyba dobre dla nastolatek, co mają hopla na punkcie mangi, czarodziejek z ksiezyca i tego typu japonskiej kultury masowej.. I kupią flakonik lub nawet wszystkie by mieć kolejny gadzet do kolekcji. |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie moge znalezc laleczki gwen?
![]() ![]() nie wiem czy ktos mowil o tej zapowiedziale dodam: DKNY bloSSOM ![]() ![]() http://www.sephora.com/browse/produc...categoryId=B23 O kurde,czy ja dobrze widze,nowa Chloe ? http://www.osmoz.com/fragrances/Haut...loe/Chloe-LISY wersja Chloe by Chloe z 2008 jestem po prostu zachwycona boje sie jak beda te pachnialy, ktos je wachal ?
wróciłam do perfum sprzedam lub wymiana perfumy niszowe - tu Edytowane przez Basiek93 Czas edycji: 2009-03-08 o 17:51 |
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Paulinko, moim zdaniem nie warto. Tzn oczywiście każdego to sprawa indywidualna
ale jak już to dać listę zakupów komuś do UK. U mnie jak to się pojawiło w Debehams (gdzie zazwyczaj jest najdrożej) to było ok. 24 euro za 30 ml. I nie widzę żeby ktoś brał. A w Perfumeshop to tak jak pisałam, z tym że być może to była mniejsza pojemność, nie sprawdzałam. Sephorowskie ceny są z księżyca wzięte, osobiście sądzę że Harajuku za 6 m wyląduje w koszyczku wyprzedażowym w Perfumeshop i nawet stamtąd sfruwać nie będzie...Cytat:
A już ten Alien jest nie do odróżnienia od poprzedniej - pomarańczowej wersji. Wziąłby się TM do roboty i coś nowego wypuścił, ileż można odcinać kupony. |
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też myslę, że za jakiś czas te perfumy trafią na wyprzedaż i będą stać dumnie obok takich gigantow jak Paris Hilton, Jennifer Lopez i Jordan. Ja też lubię klasycznego Angela (kupiłam na Allegro, czeka na mnie w Polsce....a urlop już za 2tygodnie!!!!). Alien klasyczny mi się nie podoba, ten pomarańczowy wachąłam tylko raz na lotnisku, ale pamietam, ze był całkiem niezły. Nie znoszę przeróbek, nowych wersji klasycznych zapachów, jeśli ograniczają się one tylko do lekkiego rozwodnienia czy wzmocnienia i drobnych zmian w wyglądzie pudełka i flakonu. Wiadomo, że tak najłatwiej, ale czy warto sie rozmieniac na drobne? |
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie ostatnio kupiłam Glow by J.Lo i perfumy jedne Jordan posiadam takoż (tak, wiem, sama do siebie straciłam szacunek, ale co poradzę że mi się spodobały - mówię o Stunning).A i pozazdrościć urlopu (znowu!!!) szczęśliwa istoto, ja byłam ostatnio w pażdzierniku, teraz dopiero w czerwcu... ![]() Żeby pozostać w temacie Nowości i nie robić OT: ktoś ma jakieś przemyślenia / refleksje na temat / pomysły gdzie kupić za przyzwoitą sumę Feerie Van Cleef & Arpels? |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Urlop jest trochę przymusowy. Dentysta na mnie czeka. Nie mogę chodzić dłużej niż 3 mies. z opatrunkiem, więc jadę na wyjęcie i zainstalowanie normalnej, porządnej plomby. Nie mogę się doczekać aż w okolicach 11 w nocy wejdę do domu, otworzę szafę, zerknę na dolną półkę (to moja "skrytka pocztowa", na której brat składuje wszystkie listy, paczki które do mnie przyszły) i zobaczę moją gwiazdkę Angela...I jeszcze Flowerbomba i For Her Narciso Rozdrigueza. A obok bardziej swojska paczka z Inermis z moimi szamponami, odzywkami i zelami Joanny i Ziaji;-) Van Cleef- widzialam je na wolnocłówce, tutaj są ceny: http://www.worlddutyfree.com/pages/i...rance&id=12534 Edytowane przez Hawa Czas edycji: 2009-03-08 o 18:22 |
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile jeszcze dojdzie ![]() For Her EDP czy EDT? Ja mam obie i są dość różne. Feerie jest na all w liczbie sztuk jeden, ale cena dość bezlitosna. Myślę. Nowości: pojawiła się nowa Omnia, tym razem w zielonej buteleczce. Ciekawa rzecz. |
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matulu. To wielka okazja. Na all 100 ml EDP to 340 zł z wysyłką, w perfumerii stacjonarnej jest jeszcze gorzej - 160 euro. Cóż...ciekawy zapach, nie znam L'HB, Feerie to ładnie podane fiołki moim zdaniem.
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba źle się wyraziłam. Feerie NIE jest podobna do L'H B. To nie było porównanie obu zapachów, tylko zapach F pasowałby do nazwy L'HB
....sama nie wiem Napiszę maila do babeczki, może jeszcze wystawi, to dam znać w perełkach.
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze po czerwcu wkleisz aktualizację swojej kolekcji! |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mogę się już doczekać nowego Kenzo Amour EDT Florale
Edytowane przez Aggis Czas edycji: 2009-03-11 o 19:22 Powód: lit. |
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Nowa Kylie - "Couture". Hmm...niegroźnie, generalnie owocowo-kwiatowo
Omnia Green Jade - ciekawiej, konwaliowo-omniowo. |
|
|
|
|
#117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wąchałam i niestety.... Może się podobac, ale dla mnie to zapach bez charakteru, na domiar złego w zupełnie niepasujący do wcześniejszych zapachów Kylie, które nawet mi się podobały.
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ironią losu jest to, że najwięcej komplementów ostatnio zebrałam za Showtime...a człowiek się stara, wyszukuje jakieś Midnight Rainy, jakieś Dolce Vity i po co to?
|
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo akurat na myśl o Alienie ciarki mnie przeszły...
|
|
|
#120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cofam zachwyty nad Harajuku - przetestowałam je globalnie i stwierdzam, że tego się jednak nie da nosić. O ile na bloterku pachniały całkiem, całkiem - to na skórze wyłażaz nich ogórce i popłuczyny po Aniołku & Pink Sugar. Blee. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

ale jak już to dać listę zakupów komuś do UK. U mnie jak to się pojawiło w Debehams (gdzie zazwyczaj jest najdrożej) to było ok. 24 euro za 30 ml. I nie widzę żeby ktoś brał. A w Perfumeshop to tak jak pisałam, z tym że być może to była mniejsza pojemność, nie sprawdzałam. Sephorowskie ceny są z księżyca wzięte, osobiście sądzę że Harajuku za 6 m wyląduje w koszyczku wyprzedażowym w Perfumeshop i nawet stamtąd sfruwać nie będzie...
ja sobie ostatnio kupiłam Glow by J.Lo i perfumy jedne Jordan posiadam takoż (tak, wiem, sama do siebie straciłam szacunek, ale co poradzę że mi się spodobały - mówię o Stunning).