|
|
#91 |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar VII
Az chce to zrobic
lece szukac przepisu![]() Dziekuje
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucałam już kiedyś przepis
Jest proste i efektowne. I pyszne ![]() Składniki: Ciasto: 9 białek 2/3 szkl cukru pudru 1 i 2/3 szkl wiórków kokosowych 1 i 1/4 szkl maku 5 żółtek Krem: 300 g masła 1/3 szkl cukru pudru 3 budynie waniliowe (porcje na 1/2 l. mleka) 1 litr mleka 4 żółtka Polewa: 3 łyżki masła 1 szkl cukru pudru 5 łyżek kakao 1 i 1/3 szkl mleka Dodatki: 1 i 1/2 paczki biszkoptów okrągłych 1 szkl wódki lub innego alkoholu 1/3 szkl wody rodzynki lub kropelki czekoladowe Ubić sztywną pianę z 9 białek, dodawać stopniowo 2/3 szklanki cukru pudru i ubijać dalej. Dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Piankę delikatnie wymieszać z wiórkami i makiem (nie mielonym i nie parzonym!). Formę wysmarować masłem i obsypać bułką tarta lub kaszą manną. Wyłożyć ciasto. Piec przez ok. 20 min. w rozgrzanym piekarniku - 160C, po upieczeniu wyłączyć piecyk i zostawić ciasto na kilka minut w zamkniętym piekarniku; otworzyć drzwiczki i jeszcze chwilę poczekać.) Ugotować budyń. Utrzeć masło z cukrem pudrem i żółtkami i zmiksować z zimnym budyniem waniliowym. Ugotować polewę z podanych składników. Gotować aż zgęstnieje. Po wystudzeniu "spodu" ciasta, wyłożyć krem budyniowy i poukładać na nim okrągłe biszkopty (zamoczone w ponczu: 1 szklanka alkoholu, 1/3 szklanki wody, nie należy ich zbyt długo moczyć aby się nie rozpadły), na wierzchu każdego biszkopta umieścić po jednej rodzynce, zalać przestudzoną polewą czekoladową,. Trzymać w chłodnym miejscu. Wygląda toto tak jak w załączniku (zdjęcie nie jest moje, ale wygląda tak jak powinno)
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2008-12-25 o 21:04 |
|
|
|
#93 |
|
BAN stały
|
Vasenko dziekuje
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
To jest też najczęściej moje sylwestrowe ciacho. To albo rafaello.
|
#95 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#96 |
|
BAN stały
|
dziewczyny moja szwagierka ma euphorie ale z cekinami(blyszczacymi kamyczkami) i wzorkami jaki to jest rodzaj euphori??
|
|
|
|
#97 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nieobżarstwa dzień drugi
Nawet mi jakoś nie żal, bo apetyt mam średni - jedynie na barszcz z uszkami głupieję
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#99 | ||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
A kupuję normalnie w Tesco na hali. Cytat:
Cytat:
Miałam kiedyś żywą sosnę w doniczce na święta. Stała do maja, bo najpierw i tak nie mogłam jej wystawić z domu, żeby nie zmarzła obudzona w cieple, a potem... Jakoś się do niej przyzwyczaiłam. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam coś w tym stylu, tylko z podwójnym dołem i bez rozdarcia, niestety.
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Vesenko dzięki Tobie chyba znów będę tworzyć nowe wypieki
![]() Większość moich przepisów w zeszycie pochodzi z Wizażu: sernik z brzoskwiniami, szarlotka z przepisu Boniulki(robi się ją 20-30min, i zaraz po wyjęciu znika ponad połowa )Piernik pójdzie na pierwszy ogień.
|
|
#101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jaki masz ładny avatar !
Cytat:
![]() Cytat:
Od razu skojarzyło mi się z gotyckimi klimatami, z moją bajką ![]() Bardzo, bardzo ładnie
|
|
|
#102 | ||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
U nas niestety wciąż pokutuje na studniówkach styl Królewna Śnieżka, czyli gorsecik, spódnica w kształcie bezy i odkryte ramiona, z których zwisa szal. Każda dziewczyna ma inną sukienkę, ale wszystkie wyglądają tak samo Z rzadka pojawia się jakiś rajski ptak. Vesenko - utuczysz Mamuśkę Cytat:
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Kochani!
Dziękuję za wszystkie życzenia świąteczne i składam spóźnione nieco, ale szczere życzenia zdrowia, wszelakiego szczęścia, pogody ducha, miłości i spokoju.
|
#104 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Na mojej stodniowce, chyba wiele takich kreacji sie nie pojawi. Beda za to dosc krotkie i to szczerze mowiac tez mi sie nie podoba. Ale moze to tez przez to co znajduje sie w sklepach, bo coraz mniej naprawde ladnych sukienek tam jest. Ja szczerze mowiac boje sie, ze nie bede miala w czym isc.Ladna sukienke znalazlam w "Przyjaciolce" babci. Byla z Mango, tylko boje sie, ze teraz, przed okresem sylwestrowym moze juz ich nie byc. |
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam powód żeby powalczyć z moją tłumofobią i wybrać się do marketu. Ta czekolada jest pyszna
![]() Cytat:
Mój TŻ też twierdzi,że zanim mnie poznał to był taaaki szczupły...a teraz to lustrzyca mu grozi (przesadza). A ja przecież nikogo nie zmuszam do jedzenia Ja na szczęście bardzo lubię piec, ale jeść to już niekoniecznie.
|
|
#106 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny ![]() Szukając sukienki, kierowałam się przede wszystkim tym, że ma być inna. Bo nie chciałam ani bezy z gorsetem ani niczego krótkiego, bo moje nogi jednak niezbyt reprezentatywne są W tej czuję się dobrze, a to chyba najważniejsze ![]() Co do dodatków... Nie jestem pewna. Na pewno ograniczę się do czegoś na szyję, ale nie wiem jeszcze czego. Najgorszy problem mam z butami i fryzurą. Buty ciężko mi znaleźć - pomijając już fakt, że prawie nic mi się nie podoba, głównym problemem jest rozmiar mojej stopy Z moich włosów niby sporo dałoby się wyczarować, ale postanowiłam już, że zdecydowanie nie chcę ani loków, ani koków. Najchętniej zostawiłabym rozpuszczone, ale z drugiej strony chciałabym wyglądać inaczej niż zwykle.No i makijaż. Jestem w trakcie szukania kogoś, kto się na tym zna Princesko: za polowanie na sukienkę
Edytowane przez melkmeisje Czas edycji: 2008-12-26 o 11:19 |
||||
|
|
|
#107 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moze jakos upnij wlosy delikatnie a reszte pozostaw rozpuszczona? Ja kokow tez na pewno nie chce, ale nad lokami/falami sie zastanawiam ![]() Co do sukienki-dziekuje. Mam nadzieje, ze jutro uda mi sie wybraz na zakupy i przyjechac z bajeczna kiecka
|
|
|
|
|
#109 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Witam świątecznie
Po wczorajszym dniu u teściów dziś jedziemy na obiad do moich rodziców. Po cichu Wam wyznam, że czekam juz na jutro i na otwarte sklepy, a w nich wyprzedaże. Mam nadzieję upolować co nieco.Nie wiecie co pomaga na spierzchnięte usta? Od wczoraj mnie pieką, a wręcz bolą Nie wiem czemu mi tak spierzchły, używam nałogowo wazeliny (zawsze pod błyszczyk), nie oblizuję na dworze... Podejrzewam, iż winowajcą jest pomadka Clinique (jedyna nie sprawdzona wcześniej rzecz, której ostatnio używałam). Robię sobie teraz okłady z miodu, jem witaminę B, ale niewiele to pomaga.Chwaliłam się już w wątku prezentowym, ale zrobię to jeszcze tu: TŻ obdarował mnie wielką butlą Aliena Czasy oszczędzania już definitywnie za mną
|
|
|
|
#111 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Mendosito na takie "przypadki" ja zawsze używałam kremu Nivea tak dość obficie, działał kojąco na moje usta i naprawde je nawilżał.
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ten: http://esentia.pl/Herba_Studio_Balsa...ane_p23403.htm Edytowane przez Zielona30 Czas edycji: 2008-12-26 o 14:21 |
|
|
|
|
#114 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Nie było mnie wcale w VI serii tego wątku, ale do VII już musiałam zawitać ![]() Błogiego lenistwa życzę wszystkim
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Ponawiam prośbę
|
|
|
|
#116 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
, ale do opanowania). Dopóki usta się nie wykurują lepiej nie pić gorących napojów, jeśc gorących potraw, bo tylko pogarszają stan .
|
|
#118 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Nie wiem dlaczego Ci nie pomaga? U mnie świetnie sprawdza się też Reve De Miel Nuxe z woskiem pszczelim, miodem, masłem shea i olejkami.
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2008-12-26 o 17:16 |
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na wysuszone, popękane, spierzchnięte usta nakładam Tisane, lub Carmex ten w słoiczku. Dla mnie oba rewelacyjne.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.

lece szukac przepisu

Jest proste i efektowne. I pyszne

A co najgorsze, zadna z tych ktore ogladalam mi nie pasuje. W sobote robie nalot na Nadarzyn. Moze tam cos kupie