|
|
#91 |
|
Organizatorka
|
Dot.: Nieoficjalny wątek walutowo - odwykowy
Ja Ci zrobie odwyk jak odpakujesz we wtorek/srode paczuszke ode mnie
![]() Ja tam zyje od promocji do promocji chyba
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak poważnie mówiąc co rano mam dylemat co i w jakiej konfiguracji zastosować tyle tego dobra, kupowanie naprawdę nie ma sensu - muszę to powtarzać sobie jak mantrę (czekajac, bezinteresownie! na nowe specials z EDM) |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ej, no Nie wszędzie, nie wszędzie.. Na przykład paleta manly mnie do dzisiaj nie skusiła A kto mnie minerałami zaraził, to paluchem pokazywać nie będę ![]() phi, naprawdę nie ma dla mnie nadziei żadnej? Frantic, okrutna jesteś
|
|
|
|
|
|
#94 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Google mówi, że dolar jest po 3,49zł. Ja chcę dolara po 2zł, albo jeszcze lepiej po złotówce! Wyobrażam sobie Super Kit EDM 12 sztuk za 50zł |
||
|
|
|
|
#95 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ciekawe, ile paypal policzy, bo zauważyłam, że google sobie, a paypal sobie. Co prawda płaciłam dzisiaj, ale w funtach, więc dolara jeszcze na paypalu nie testowałam... Hmm..Trzeba sprawdzić Super Kit EDM za 50 zł... Miałabym wrażenie, że w raju się znalazłam Ja prawie tyle za jeden pędzelek i free sample kit z przesyłką zapłaciłam
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym chętnie poszalała, ale tak najbardziej to brak miejsca w szufladkach na kosmetyki każe mi zużyć chociaż część tego co mam. Dolar jest tu tak naprawdę na drugim planie.Pewnie jak dojdzie do Ciebie te 20 paczek (albo i więcej, kto wie, kto wie ) to też pomyślisz, że przydało by się teraz to trochę poużywać.![]() EDIT: No właśnie, czy można gdzieś znaleźć kurs dolara ale właśnie na PayPalu? Bo zwykle jak chcę to wiedzieć to coś klikam do chwili aż przejdę do strony PayPala i wtedy widzę dopiero kurs. Ale to dość irytujące jest.
Edytowane przez frantic Czas edycji: 2009-02-08 o 23:36 |
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jeszcze słoiczek zostaje i maluni pędzelek kabuki do torebki. |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Organizatorka
|
Frantic jak przyjmiesz kurs sredni nbp x 1,03 to wiele sie nie pomylisz co do pzelicznika paypal
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#100 |
|
Konto usunięte
|
Profil -> Salda walutowe, wpisujesz po prawej jakąś kwotę, wybierasz $, klikasz i pokazuje Ci, ile to jest $
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1088947 7]Profil -> Salda walutowe, wpisujesz po prawej jakąś kwotę, wybierasz $, klikasz i pokazuje Ci, ile to jest $
[/quote]Dziękuję.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
Organizatorka
|
w regulaminie jest ze 2,5% od ich sredniej wiec dlatego napisalam ze 3% mniej wiecej i z doswiadczenia tez by mi tak wynikało
![]() ze sposobu sunprince wynika jakies 1,5% wiec nie wiem:/ Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2009-02-09 o 00:14 |
|
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1088947 7]Profil -> Salda walutowe, wpisujesz po prawej jakąś kwotę, wybierasz $, klikasz i pokazuje Ci, ile to jest $
[/quote]Ja też dziękuję, nie wiedziałam gdzie to sie sprawdza. edit: pokazuje mi teraz ze dolar 3,41 jest |
|
|
|
|
#104 |
|
Konto usunięte
|
hm, a na pewno dobrze wybrałaś?
mi pokazuje 3,6zł
|
|
|
|
|
#105 |
|
Organizatorka
|
Tzn zle patrzysz, jesli przeliczasz $ na PLN to 3,41 ale Ty nie sprzedajesz dolarow tylko je kupujesz więc musisz przeliczac zlotowki na saldo w $ i jest to dzis 3,6 więc 5 gr wiecej niz sredni kurs NBP
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Snap
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
wczoraj $ na PP był za 3,59
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Do zakupoholiczek nie naleze jesli chodzi o kosmetyki...ale zakupy za granica tez mnie interesuja
wiec na marne pocieszenie powiem wam, ze zlotowka zacznie sie odbijac dopiero w okolicach marca-kwietnia Jesli interesujecie sie ekonomia to polecam blog http://wojciechbialek.blox.pl/html wiele ciekawych info. i bardzo duzo sprawdzonych prognoz.
|
|
#110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zwyżka wszystkiego... czyli spadek złotówki. ![]() Mam nadzieję, że przy przyjęciu nowej eurowaluty nasze władze wykażą się takim samym sprytem, jak Słowacja, która przed styczniem 2009 zamroziła kurs korony na wysokim poziomie i bardzo dobrze na tym wyszła. I żeby zrobiło się weselej: popatrzcie, jak przed chwilą ładnie spadło linkaCytat:
Dobrze gada Pastereczka! Polać jej! Cytat:
Sprawdzam kurs dolara co 45 minut. ![]() Cytat:
to tak, jak wczorajszy komiks na stronie Garfielda: spadające z nieba słodycze, lasagne i hamburgery - w kocim śnie. ![]() A tak jeszcze odwykowo: przyszła do mnie ostatnia paczuszka próbkowa i już na żadną nie czekam. Dziwnie się z tym czuję.
Edytowane przez martwa papuga Czas edycji: 2009-02-09 o 15:10 |
||||
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście dla Nas sytuacja nie jest ciekawa
Gdybym mogła czekać aż dolar będzie tańszy to bym jakoś wytrzymała ale powoli kończył mi się puder i musiałam zakupić.Codziennie sprawdzałam kurs waluty i na szczęście wybrałam dobry moment na zakup, bo następnego dnia zapłaciłabym o 4-5zł więcej. W sumie to i tak drogo, dla porównania gdy sprawdziłam transkacje na przełomie kwietnia/maja 2008r. za $35,50 - 79,90zł a teraz za zamówienia na kwotę $30,50 - 98,50zł Niedługo to będzie nieopłacalne a nie wiem jak poradzę sobie bez takich wspaniałych podkładów bo za żadne skarby nie wrócę do zwykłych kosmetyków |
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Ja bardzo żałuję, że nie zamówiłam minerałów wcześniej, a EDM widziałam już kilka lat temu i się tylko czaiłam i szukałam sobie informacji. Ale mądry Polak po szkodzie.
Ja na PP sprawdzam kurs wchodząc w "Wyślij pieniądzie", wpisuję 1 i zaznaczam dolara amerykańskiego
|
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez ozanna Czas edycji: 2012-07-30 o 23:55 |
|
|
|
|
#114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
|
|
|
|
|
#115 |
|
Organizatorka
|
Ozanna jutro bedzie niższy dolar i zamowisz
|
|
|
|
|
#116 |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
A mi z tego odwyku to nic nie wychodzi. Dzisiaj zamówiłam sobie próbki i duży róż z Lumiere oraz próbki z Jopaa, a jeszcze Joppa z zeszłego tygodnia do mnie nie dotarły
Całe szczęście, że promocje EDM na razie takie słabe
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm, do mnie leci chyba 6 przesylek, moze czas jednak przestac zamawiac? Ale zeby mi sie udalo, musze przestac bywac na wizazu...
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
|
|
|
|
#118 | |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
Cytat:
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Gabs, tak też zrobiłam, tyle że przelałam 20zł - wystarczy na kolejne próbki i jednocześnie nie będzie niepotrzebnie kusic do większych zakupów
Tylko wiesz jaki to ból, gdy o te parę groszy muszę się wstrzymac z zamówieniem o 2 dni...Pastereczko, też mam taką cichą nadzieję... chociaż w sumie to nie zbyt cichą, bo już chodzę i mówię wszystkim po kolei jaka przykrośc mnie spotkała ze strony kursu dolara
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
Ozanna, mnie taki sam numer zrobiło, przelałam sobie kasę na PP, poszłam do szpitala a po powrocie patrzę na kurs i musiałabym ponad 30 zł dopłacić sobie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

Gdzie nie zerknę, to cathy się na zakupy umawia lub na paczki czeka.
Frantic, okrutna jesteś 
każe mi zużyć chociaż część tego co mam. Dolar jest tu tak naprawdę na drugim planie.

to zwyżka wszystkiego... czyli spadek złotówki.
to tak, jak wczorajszy komiks na stronie Garfielda: spadające z nieba słodycze, lasagne i hamburgery - w kocim śnie.
bo za żadne skarby nie wrócę do zwykłych kosmetyków