|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Arctia i fimo
Kotek rzeczywiście jest ciekawy.
|
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
słonik z zeszłego miesiąca. Brał udział w konkursie, na którym nie był popularny, ale za to ekspresowo znalazł nową panią.
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy nie sądziłam że spodobają mi się zwierzaki z modeliny w roli wisiorów a tu patrzcie! zakochałam się w Twoich kotkach i słonikach
są cudowne ![]() Przeboska praca
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
i nic więcej
|
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Arctia i fimo
wrzucam nowości! Muszę się przyznać, że od niecałych dwóch miesięcy jestem uzależniona. Od fimo- oczywiście
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Wianek róż jest świetny, ale te bali mi tu nie pasuje.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
rozyczki jak zywe
i jeszcze naszyjnik z kwiatami mi sie podoba |
|
|
|
|
#99 |
|
Konto usunięte
|
Róże świetne, no i te białe - rewelacja. Jakim cudem Tobie ta biel została taka czysta???
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11393454]Róże świetne, no i te białe - rewelacja. Jakim cudem Tobie ta biel została taka czysta???[/quote]
a jakim sensie? fakt czasem przyklejają się takie paproszki z ubrania, ale jak lepię jasne kolory to zakładam jasne ubrania, szoruję ręce, a gdy coś wpadnie - wyciągam delikatnie skalpelkiem. A czy coś innego mnie jeszcze czeka, o czym nie wiem? bo może to tylko szczęście początkującego...
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
prześliczne.............. ......................... ......................... ......................... .....................
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
drugi naszyjnik najbardziej mi się podoba
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trochę żółknie).---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- podobają mi się różyczki , ale potraktowałabym je matowym lakierem albo woskiem, wtedy bardziej fakturę by było widać! Ale są super!!
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
o jak ja lubię fimo
![]() 1. bardzo ładne koraliki i całość też o ile to jest naszyjnik, bo jeśli bransa to chyba się nie będzie prezentować ładnie 2. wzór bardzo ładny (pytanie małe mam, kwiatki są z osobnych płatków itp czy wyrzeźbione z całości, bo niby widać, ale tak mnie ciekawość zżera) tylko dałabym kolor, może nie od razu żółty pomarańczowy itp, ale jakieś ciemne zielenie, coś ochrowatego może? 3. no różyczki cudne. tylko czemu mają brązowe prześwity, trochę to wygląda jakby gniły i psuje efekt. 4. prosto i ładnie 5. jw. wykasowałabym tylko koraliki i zrobiła całość z fimo 6. a tu dla mnie za szaroburo, chociaż wzór ciekawy.
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za komentarze i porady!
mekinking - pierwszy to naszyjnik, w drugim - naklejałam poszczególne elementy i rzeźbiłam. Do kolorów można się przyczepić, bo 2,3 i 6 robiłam z resztek, które myślałam, że będą dobre tylko do zrobienia wypełnień w koralikach. cayen1 - dziękuję za poradę mam nadzieję, że wkrótce się zaopatrzę w inny lakier. Na razie eksperymentuję i trudno mi przewidzieć efekt. Mam też nadzieję, że dorobię się maszynki do lazanii ![]() Póki co- wracam do lepienia wzorków, które pokarzę w przyszłym tygodniu (niedługo miną 2 miesiące mojej fimowej zabawy)
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
nowa seria, nieco etniczna i jak na razie moja ulubiona. Spędziłam nad nią najwięcej czasu i dopieszczałam godzinami. Oczywiście - zawsze można się czegoś doczepić, ale cóż- geniuszem nie jestem
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
jak miło popatrzeć na nowe millefiori
![]() 1.bardzo ładny wisior, dałabym go na szerszym rzemieniu lub na kilku, żeby całość była bardziej masywna 2.podobnie ten naszyjnik 3.bardzo fajny mix na kulkach, te mniejsze chyba bym też polakierowała, żeby byla taka całość świecąca 4.jeśli to broszka to cudna 5.ładny wzór, widziałabym go jako pierścionek 6. jw 7.całkiem udany komplet, tylko polakierowałabym tak jw wszystkie koraliki ogólnie bardzo wszystko ładne i staranne nie wiem czy już pytałam, jeśli tak to zapomniałam, jakiego lakieru używasz?
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
werniks błyszczący do fimo
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
znowu swietne prace
rzemyki rowniez zmienilabym na cos grubszego
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ciekawe i oryginalne prace. Pierwszy wisior chyba lepiej wyglądałby na zawieszce u góry, ale to tylko moje zdanie.
Motylek ślicznie wygląda. |
|
|
|
|
#111 |
|
Wtajemniczenie
|
Ćma to mój nr 1, ale pozostałe też super! I popieram, że w naszyjnikach przydałby się grubszy rzemień
|
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
to znaczy ja się domyślam że werniks i że błyszczący, chodziło mi o firmę raczej bo szukam ideału cały czas
|
|
#113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#114 |
|
Rozeznanie
|
Podziwiam Twoje prace i nie ukrywam-będę się uczyć od Ciebie. Można wiedzieć jak robisz te łezkowate kształty i czy szlifujesz korale a jeśli tak to -czym?
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
wszystko jest super!! I widać, że masz już swój styl. To bardzo dobrze!!
Co do naszyjników to mi się właśnie takie podobają, jest kontrast. Tylko jak chcesz je używać lub sprzedać lepiej "surowych" nie. Zabezpiecz je chociaż woskiem, będą aksamitne i matowe.
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
nowości
przedstawiam serię zielono-pomarańczową + skarabeusz, o którego męczył mnie mąż (świnka chce teraz go sprzedać!).
Na 3 zdjęciu - broszka Pozdrawiam i życzę miłego dnia
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Skarabeusz wyszedł śliczny
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nowości
Masz bardzo ciekawe pomysły i podoba mi się wykonanie.. w pierwszym tylko to podziurkowanie jest takie niezbyt... za pozostałe prace masz ogromne brawo!
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nowości
4 i 5 - świetne
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Boskie! Trudno opisać słowami...
![]() Naprawdę cudowne!
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.

moje raczkowanie
i nic więcej

trochę żółknie).
jestem również