|
|
#91 | |
|
Organizatorka
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część II
Cytat:
np post#2644 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post11113066 Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2009-02-23 o 08:18 |
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/item552519932_phys...zdej_cery.html
Nie macie ochoty na minerałowy z Physicians formula
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
#93 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny możecie mi poradzić jaki jest kolor podkładu wybrać? obecnie mam beige light medium w formule intensive i jest tak minimalnie jak by ciemnawy. Znaczy jak nałożę to jest ok a po paru godzinach jak by się troszkę ciemny robił, chociaż to tylko ja widzę. barwa itp jest wprost idealna więc pewnie w tych beżach bym musiała szukać. a może jest z innych odcieni jakiś podobny, dziebko jaśniejszy?
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Mam je
Śpią sobie teraz grzecznie w mojej torebce. Zaryzykowałam dziś ponad 30 minutowe spóźnienie do pracy, aby odebrać je z poczty. No ale cóż...są rzeczy ważne i ważniejsze ![]() Pierwsze wrażenia: jak oni to ładnie zapakowali. Wszystko zabezpieczone, ładnie zapakowane...nie było szans, żeby choć jeden pyłek wydostał się poza pojemniczek. Róź snuggle jeszcze w pudełku jest cudny Już widzę, że będzie moim ulubionym. Korektor też wydaje się być ok (przypominam: multi-tasking). Natomiast co do samych kolorów podkładów to Warm-Medium Beige Summer rzeczywiście trochę za żółty się wydaje. Możliwe, że na lato, jak trochę ściemnieję się nada. Pozostałe dwa: Golden-Light, Beige-Medium Beige Neutral wyglądają w porządku. Tyle, że na golden light pisze tylko "light" i zastanawiam się czy to na pewno ten co powinien być Jak myślicie?Jak tylko dotrę do domy zmyję to co mam aktualnie na buźce to potestuję i zamieszczę tu efekty moich działań
|
#95 |
|
Organizatorka
|
Wiedzialam, że popędzisz rano
)) tak, na golden light jet tylko light, nie było o tym pisane: na pojemniczku jet sama nazwa odcienia, nie ma nazw kategorii maluda jeśli odcień jest miimalnie za ciemny to mozesz go rozjaśnic którymś korektorem a z kategorii buff fairly summer oraz light neutral (chyba najlepszy) Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2009-02-23 o 10:40 |
|
|
|
#96 |
|
Konto usunięte
|
A ja czatuję na listonosza - czekam na próbki i korektor od Cathy, wszystko EDM i wszystko mam nadzieję dojdzie dzisiaj.
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Och tak, czułam się jak w Wigilię....czekałam pod pocztą już od 8:45 przebierając nóżkami. Szaleństwo
Uff dzięki pastereczka za rozwianie moich wątpliwości. Rzeczywiście kolorek wygląda jak z kategorii Golden, ale wolałam się upewnić. Dziewczyny łączę się z Wami w oczekiwaniach na listonoszy
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Ally, tez kocham snuggle
|
|
|
|
#99 |
|
Przyczajenie
|
jeszcze nie mam aż takiej kolekcji żeby mieszać
chciałam ostatnio zamówić ale po obecnym kursie walut... dolinka:/ tak że łapię co idzie. dopiero dzisiaj mi przyszedł korektor light neutral ale tylko mały więc po wymieszaniu z bigiem niewiele da jestem ciekawa jak się będzie sprawował jako korektor mam nadzieję, że ten kryzys walutowy szybko się skończy!! bo ja już mam tyle powybierane ze stronki!! te cienie.... wyglądają pięknie... na obrazku:P bo jeszcze żadnego nie mam. do tego bym chciała jeszcze jakieś korektorki i w ogóle a żeby zamówić całe opakowanie i nie mieszać to jaki byłby najlepszy? niebawem przyjdzie mi jeszcze odcień light olive ale też sample. tyle że w oryginal glo. już się nie mogę doczekać zobaczymy jaki będzie. może jego trochę domieszam? jak wychodzi połączenie tych dwóch formuł? zależy mi na dobrym kryciu.
|
|
|
|
#100 | |
|
Organizatorka
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1111514 9]A ja czatuję na listonosza - czekam na próbki i korektor od Cathy, wszystko EDM i wszystko mam nadzieję dojdzie dzisiaj.
no niech tylko spróbują nie dojść Cytat:
)a róż snuggle pewnie przypadnie Ci do gustu, skoro też, podobnie jak ja, używasz golden light (chociaż dla mnei akurat medium beige neutral jest zimą odrobinę za ciemny) a kolei korektor multi tasking był dla mnie za jasny
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
ja uzywam dla krycia tylko intensive, ale co osoba to opinia
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cathy to widzę, że mamy podobny odcień karnacji. Będę się Ciebie radzić w takim razie przed zamówieniem kita za 34$ z uwagi na Twoje doświadczenie i szaleńczą niczym niepohamowaną miłość do EDM Czekam z zamówieniem na pojawienie się flat topa i liczę skrycie, że uda mi się załapać jeszcze na promocje Walentynkową
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
mykofenolan mofetilu dzięki za odpowiedz
![]() anulowałam poprzedni przelew i zrobiłam nowy i został już zatwierdzony , jego obecny status to shipped dziewczyny długo czekałyscie na próbki? |
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#106 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Do każdego zamówienia goździk i rajstopy gratis
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Pastereczko, dziękuję
![]() Jednak śliczny ten prasowaniec. Ja sobie dopisuję markerem. ![]() Dziś nie wychodzę z domu, więc spróbowałam się umalować Light Olive. Ale dobrej woli starczyło mi tylko na prawy policzek. Gdzie te flat topy?
|
#108 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
korektor przyszedł Intensive fair!!
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Miłość szaleńcza - to rzeczywiście Podobna karnacja - najprawdopodobniej tak Doświadczenie- zdecydowanie nie Ciekawe, czy ktoś by uwierzył, że ja swoją przygodę z minerałami zaczęłam dopiero niecałe 3 tygodnie temu ![]() Oczywiście, na ile będę mogła, na tyle pomogę, ale przy zamawianiu raczej stawiałabym na pomoc Pastereczki, która znacznie dłużej siedzi w tym temacie i ma już chyba wszystko, co mieć można
|
|
|
|
|
#110 |
|
Konto usunięte
|
doszło wszystko, idę testować
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na próbkach Golden Fair i Olive Fair na 100% podawana jest nazwa kategorii.![]() Dzień Kobiet jest świętem międzynarodowym, a nie tylko polskim, więc faktycznie mogliby wrzucić jakąś fajną promocję. Proponuję coś z różami, ale tak żeby każdy wybrał odcienie dla siebie, a nie miał ich narzucanych z góry.
|
|
#112 |
|
Konto usunięte
|
Zgadza się, na Golden Fair jest nazwa kategorii.
|
|
|
|
#113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc chyba z naszym świętowaniem się nie pokryje. Ale obiema rękami podpisuję się pod frantic'ową propozycją promocyjną. pytanie do pastereczki mam skoro jest ona taka obeznana we wszelkich odcieniach medium. Jaki polecałabyś mi korektor pod oczka? Czy intensive concealer medium się nada, czy lepiej wziąć coś z anti-clockwise?
|
|
#114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Łamię się, nie wiem, czy nie dokupić sobie kabuki... i angled brusha... Tak dawno nic nie zamawiałam, bo już wszystko dopasowane. A może jakiś róż? Ech, sama nie wiem. Dziewczyny, właśnie a propos róży, jaki kolor poleciłybyście "nosicielce" multi tasking w formule original glo? Nie wiem, co ewentualnie wybrać, jak się zdecyduję złożyć kolejne zamówienie. Edytowane przez JoannaLN Czas edycji: 2009-02-23 o 15:13 |
|
|
|
|
#115 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
[/quote]to nie nazwa kategorii tylko nazwa odcienia: golden kat, odcien golden fair to samo olive kat- olive fair nazwa podkladu na 100% tak jest, bo sie męczyłam z rozszyfrowaniem ich skr. i odcieni jakie amerykanskie dziewczyny opisywaly (nim trafilam na polski watek) <= zastanawiałam sie o który light im chodzi ![]() Ally ja wolę te specjalne, mozna zreszta do nich domieszac korektor. Dzięki dziewczyny za mile słowa- po prostu testowalam wszystko co moglo byc beżem
Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2009-02-23 o 15:12 |
|
|
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi sie najbardziej podoba to ze Pastereczka ma taki sam odcien co ja, jedynie odrobinke ciemniejszy
|
|
|
|
#117 |
|
Organizatorka
|
na plotkowym dalm pyszczka pół, moze nie jestes duzo jasniejsza
![]() JoannaLN spróbuj na początku te co maja w opisie ze dla wiekszosdi karnacji, albo na dzien... jak np daydream, evening out, once and again, best friend |
|
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, przyszła mi przesyłka z EDM i sama nie wiem, czy marudzić czy nie. W zestawie sampli zamawiałam 3 podkłady z kategorii Buff - Ivory, Fairly Light Neutral i Linen. No i zamiast Linen przyszło Light, ktore jest z kategorii Golden, czyli pozostającej absolutnie poza moim zaintyeresowaniem. Na rachunku jest Linen, nie wiem, czy napisać do nich, w sumie to darmowe próbki, ale z drugiej strony chciałam jednak Linen przetestować bo ma dobre opinie... Poradzicie coś osobie, która nigdy nie miała im nic do zarzucenia?
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
|
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
Gabs napisz koniecznie. Ewidentnie pomyłka i powinni to naprawić, nawet jeśli to darmowe próbki.
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
Pastereczko, dzięki, będę kombinować.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

długi i ciężko teraz w nim coś znaleźć.
Śpią sobie teraz grzecznie w mojej torebce. Zaryzykowałam dziś ponad 30 minutowe spóźnienie do pracy, aby odebrać je z poczty. No ale cóż...są rzeczy ważne i ważniejsze 
Już widzę, że będzie moim ulubionym.
Jak myślicie?
)) tak, na golden light jet tylko light, nie było o tym pisane:

chciałam ostatnio zamówić ale po obecnym kursie walut... dolinka:/ tak że łapię co idzie. dopiero dzisiaj mi przyszedł korektor light neutral
jak wychodzi połączenie tych dwóch formuł? zależy mi na dobrym kryciu.

Do każdego zamówienia goździk i rajstopy gratis