![]() |
#91 | |||||
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Kokon pro
|
no ciezko z tego co czytalam
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Również dzielnie melduję się na nowym wątku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na szczęście na naciągacza nie trafiłam, wręcz przeciwnie, bylam już na czterech wizytach a zaplacilam tylko za aparacik 3,600. Ani za wyciski, ani za wizytę jak odkleił mi się zameczek nic od mnie nie wziął, a jest jednym z najlepszych specjalistów w Łodzi. A co do mieszania różnych zamków (ktoś poruszył tą kwestię wcześniej) to mój proponował mi, że jeżeli upieram się przy kryształkach, a chce obciąć koszty, to może mi założyć kryształy na trójki a na resztę mini bez najmniejszego problemu (ale jak już pisałam wcześniej nie polecał mi w ogóle żadnych kosmetycznych i zrezygnowałam). Więc jak ktoś chce to myślę ze można dogadać się w tej kwesti ze swoim orto żeby obnizyć koszty leczenia - o ile oczywiście jest uczciwy ![]() Oj jak mnie boli 5 w żuchwie - mam wrażenie że tak się rusza, że go zaraz zgubię ![]() Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-02-22 o 21:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W ogóle mam piękny ten plan: aparat podniebienny,jednocześnie zamki od trójki do trójki na obu łukach, za jakiś czas reszta złomu, wyciągi i leczenie w sumie 3 lata. Mam nadzieję, że pomoże, bo na operację to ja się chyba nie piszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
omg, ale się przestraszyłam tych płynów wyciekających z mózgu ![]() ![]() ![]() ![]() w google jak się wpisze hass skutki uboczne to pojawią się artykuł naukowy o tym. z tego, co wyczytałam to komplikacje mogą wystąpić u osób, które mają juz skostaniały ten szew podniebienny (nie wiem od którego roku życia, ok 30-stego ![]() w ogóle byłam ostatnio u ot=rto na drugiej wizycie po założeniu aparatu, wymieniła mi drut i ligaturki, ale nic mnie nie bolało.. byłam zawiedziona :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No ale odwrotu nie ma skoro już 4 zębiska out ![]() ![]() ![]() no i jeszcze mam inny dylemat... w tym roku bronie magazyniera z pedagogiki no a od września czeka mnie raczej już praca i w tym cała rzecz - martwie się czy w szkołach nie będą mieć oporów żeby zatrudnić nauczycielkę z aparatem na zębach... ![]() pozdrawiam gorąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aha, na jogurtach bez problemu ;P I jest mnóstwo innego miękkiego jedzenia (np. ryż z jabłkami itp). Poczytaj FAQ ![]()
![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Herbst jak Herbst ale mówiąc czasami seplenie ^^
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- no i z tymi optymistycznymi myślami mówię wszystkim aparaciakom dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam zamiar w pracy ogłosić wszem i wobec kiedy przyjdę zadrutowana. Już teraz sporo osób o tym wie. Ale ja na szczęście nie mam nikogo głupiego w pracy. Jedyne czego się trochę obawiam to reakcja petentów, ale nie z takimi rzeczami człowiek sobie radził. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tez juz zmykam, dzisiaj mam mnóstwo sprawdzianów, odpowiedzi,itd. mam nadzieje,ze wieczorem pojwię się na wizazu ![]() trzymajacie sie druciarze i druciarki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Heh nie wiedziałam, że na tym forum mogę znaleźć osoby które mają podobne dylematy jak ja ![]() ![]() buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dyrektorka pamietam ze patrzyla na mnie z zaciekawieniem ale nie pytala nigdy o druciaka;] ![]() Łe umowilam sie dopiero na 5 marca do orto;/ tragedia;/ strasznie dlugooo śmiechotko widze ze na jednym wózku jedziemy ![]() Kasiek pamietam jak sie wkurzalas ze mialas szpary to tu to tam ![]() szacunek dla ludzi z tymi srubami na podniebieniu..hehe nie wyobrazam sobie siebie z tym ![]()
38/40 ![]() ![]() Edytowane przez smv Czas edycji: 2009-02-23 o 08:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
haj creyzole
![]() ![]() ![]() mam pytanie dotyczace wyciągów. i kieruję je do osób które ten "uszcześliwiacz" nosiły - czy to się nosi w niedługim czasie przed zdjęciem apartu czy raczej nie ma to znaczenia kiedy? któraś wizażanka kiedyś napomknęła że "(...) w końcowej fazie noszenia(...)" ale jestem ciekawa Waszych odpowiedzi ![]() ![]() ![]() ![]() a jeśli chodzi o wiek - ja wczoraj ZNOWU spotakałam panią w wieku ok 40 lat która "świeciła" drutami i nie wyglądała na osobe która by się tym przejmowała także Ty saulo tym bardziej nie powinnaś skoro masz 22 (tyle co ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
co prawda ja nie jestem posiadaczka wyciagów i obym nie była ale chyba to jednak zalezy od poszczegolnego przypadku uzebienia, ale zazwyczaj to nosi sie je jak juz zeby powiedzmy ze stoja w łuku-tak mi sie wydaje ale jak juz wspominalam, nie nosze i nie nosiłam
![]() a co do wstydenia sie to pewnie ze nie ma sie co wstydzic! ![]()
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Simpatica - ja mam podobna wade (częśc zębów z prawej strony nie styka się - moja ortodontka mówiła że to przez wadę języka który wypycha zęby :/) i tez nastawiam sie naładnych pare latek z aparatem... i tak się śmieję z moim chłopakiem że obydwoje jesteśmy ostatnio pochłonięci przeglądaniem forów i zdobywaniem informacji o aparatach - tyle że ja artodontycznych a mój chłopak fotograficznych ![]() I jeszcze jedno: zauważyłam że odkąd zainteresował mnie temat aparatów, u wszystkich zauważam jakieś wady zgryzu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
![]()
hej
witam wszystkich w nowym wątku. Jestem nowa i od jakiegos czasu czytam forum, nie mam jeszcze aparatu, ale zrobiłam pierwszy krok - pierwsza konsultacja u ortodonty - 4 marca... Mam 26 lat i mam nadzieje ze z moimi zębiskami da sie jeszcze cos zrobic ![]() Papryka85 ortodonta do którego sie zapisałam na pierwszą konsultacje Piotr Moszyński pracuje na Kurdwanowie w Krakowie w CAŁE I BIAŁE ul. Daliowa, moze ktoś juz leczył sie u niego??? ![]() ![]() Trzymajcie kciuki, bo bardzo sie boję, chociaz nie wiem czego nigdy nie bałam sie dentystów ![]() ![]() pzdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze jedno: zauważyłam że odkąd zainteresował mnie temat aparatów, u wszystkich zauważam jakieś wady zgryzu
![]() ![]() ja też tak mam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() papryka no ja bym się zmartwiła gdyby sie okazało że u mnie to początek leczenia ![]() ![]() manka1982 napewno da sie jeszcze dużo zrobic - bądź dobrej mysli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Motyl jest na urlopie, tylko nie macierzyńskim. I wraca chyba już niedługo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#115 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jestem Kasiek mna mgr...luz blus naprawde a zaliczenie wygladało teraz tak: kto z Panstwa chce miec 3 prosze zlozyc indeksy i napisac liste. takie cos mi sie podoba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
ja na youtube widzialam filmik jka 3 chlopakow siedzi i graja na wyciagach a pod film podstawiona jest melodyjka;P heh smianie
![]()
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Skoro niedługo będę należeć do grona aparatek (o ile mnie przymiecie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.