|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze perfumy na nadchodzące ciepłe dni
Na upały zaplanowałam O-zone Tacchini'ego i może Babydoll
|
|
#92 |
|
Przyczajenie
|
a jaki zapach na wiosnę/lato polecacie dla mężczyzny?
szukam czegoś świeżego . obecnie używam dolce gabbana the one, boss no6 albo boss selection Brałem pod uwagę lacoste Red .. - coś w ten deseń możecie polecić? |
|
|
|
|
#93 | |
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
A na wakacje we wrześniu zabiorę ze sobą : Ocean Sun G. Sabatini, Radiant Lights, Magnetism, Green tea E.A.
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
To ja :)
|
Do planowanych zapachow: Noa i Sport for Woman Sandera, dzis dolaczyl swiezo nabyty Ultraviolet
|
|
#95 |
|
Nindżopesz
|
Podbijam wątek z nadzieją na rychłą wiosnę
![]() Moja wiosenna wizja: - Messe de Minuit, oj jak mi się do niej ckni ale przy obecnej pogodzie nie mam nastroju na kadzidło, - nowe BC bo stare zbyt gęste. |
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Mam stosunkowo mało wiosenno - letnich zapachów, ale na pewno wróci do łask Kashmina Touch, częściej też będę sięgała po Histoire d'Eau, Ambre Narguile i T4T. A może sprawdzi się w wyższych temperaturach któryś Lalique - Perły albo Le Parfum (upolowane dziś na Bao
|
|
|
|
|
#97 |
|
grozi wypollizowaniem
|
a ja na wiosnę mam tylko Safran Troublant i to tylko na początek wiosny..a co potem?...jestem przerażona...nie mam pomysłu...marzy mi się zapach ziołowo-leśno-wietrzny. Jakieś propozycje? ja mam prawe same "zimowce"
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Guerlain Lover
|
Moje zaplanowane perfumy na wiosnę i lato: So Nice Oriflame, TTA In love Avonu (wspomnienie wiosny: tulipany, ciepłe powietrze... jeden z nielicznych pięknych zapachów Avonu, na dodatek trwałych), niezużyte do końca Radiant Lights Oriflame, zakupione z pieniędzy otrzymanych na urodziny Kelly Caleche edt Hermesa
) Eau des Merveilles, no i mam jeszcze zamiar upolować jakiegoś słodziaka przypominającego mi upalne lato na Karaibach (mam ogromną ochotę na Magnetic beat Escady). Zapomniałam jeszcze o Echo Davidoffa (zostało mi niecałe 10 ml do wykończenia buteleczki) oraz Ocean Sun G. Sabatini (też parę ml na dnie, ale chyba oddam siotrze, bo ubóstwia ten zapach)
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
Polly, a Ouarzazate?
na mnie jest ziołowy, nieco leśny, bardzo wytrawny nie wiem jak z wietrznością, ale jest przestrzenny i lekki no i ma takie niewinne kadzidło, lekko owiewające te zioła dla mnie to jak najbardziej wiosenny, a nawet letni zapach |
|
|
|
|
#100 |
|
Przyczajenie
|
Jil Sander-Sun i ew Azzaro-New woman ,plus na gorace lato Marina de Bourbon-Paradise
|
|
|
|
|
#101 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
A ja się zastanawiałam kto to myśli o ciepłych dniach w środku zimy
Nie mam nic typowo wiosennego ani letniego. Ba, nie obchodzi mnie czy to co mam jest letnie czy wiosenne a może zimowe. Ale jakoś zachciało mi sie suszonego zielska z dymem i muszę przypomnieć sobie Kyoto i oblookać (czy raczej obwąchać) Fougere Benale i Fou d'Absinthe, o których przeczytałam w wątku ziołowym.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
Rozeznanie
|
ja na wiosnę zaopatrzę się we Florę Gucciego
![]() a na lato na bank zainwestuję w Moon Sparkle Escady i I love love Moschino
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
U mnie ostatnio królują pachnidła lżejszego kalibru
, więc na wiosnę wybór mam jak nigdy spory , jednak najcieplej myślę o: Stelli Rose Absolute, Chloe i Kashminie.
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się zrobi cieplej zamierzam zacząć używać to co na razie stoi na półce i czeka
: Florę, L'Iperatrice, Eau d'Eden, MDCh L'eau, MDCh eau de Printemps, Eau de Dolce Vita, Eau des Merveilles, Miracle, Addict2. No i Coco Mademoiselle edt, które w tym tyg. do mnie przyleci .
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosną będę używać tych samych perfum, których używam w pozostałe pory roku, niemniej moim signature scent mam zamiar uczynić Libertine.
Dziś nosiłam go globalnie i |
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wielką ochotę na konwalie - tu na razie Evidence YR,
na leśny górski strumyk - nie wiem co chyba szypry ale nie mam pomysłu, mokre kamienie mchy te sprawy, fiołki być maybe Chancy Chanelki w zasadzie każdej po trosze Prada Tendre - chyba jej braknie ogólnie wytrawnie mi się wiosna widzi (wieczorami jednak pogrzeję się w jakimś killerku ale ) no i kusicie kadzidłami CdG - opisy mnie biorą jeszcze nie poznałam ale tak sobie wyobrażam zapach na teraz/ wiosne Burberry - zawsze nowości jestem ciekawa jakiś gorzko- czystych |
|
|
|
|
#107 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Cacharele Promesse na ciepłą wiosnę i lato
![]() Jak dla mnie przecudne!! I może Ocean Dream z tańszych a świeżych na lato spokojny |
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
moja lista wiosna/lato:
(rozrozniam w niej jeszcze upal, wieczor, popoludnie, praca, spacer... ale podaje juz globalnie ) :Chance Allure Sensuelle I love I love Cinema Innocent Jose Sexi 212 Eternity Style Plus Plus L Lolita Zen Shiseido The One Dolce Vita Omnia Shalimar |
|
|
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
wzrasta we mnie ochota na wszystko co jest zielono lub drzewiasto wytrawne lub półwytrawne
marzy mi się French Lover w moich flaszkach pewnie większy ruch będzie wśród Hinoki, Gucci PH, Quarzazate, Jaisalmer, Encre Noire, Eau des Merveilles, Fille en Aiguilles, T4T aaa z wiosna kojarzy mi się też L'Eau Trois |
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Wiosennie kojarzy mi się Pure Wish,doskonale komponuje mi sie z białymi kwiatami na drzewach, poza tym Innocent, 5th avenue,Organza wieczorową porą
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Nindżopesz
|
Ale dzisiaj już nie jest źle, słońce i roztopy...Cytat:
Kyoto jak dla mnie pachnie kwiatami, żywicą i skórką grapefruita ![]() Fougere Bengale stogiem siana a Absyntowa Wróżka ziółkami i czymś... niezidentyfikowanym. |
|
|
|
|
|
#114 |
|
grozi wypollizowaniem
|
jaka zima? słoneczko i z 10 st
|
|
|
#115 | ||
|
Zakorzenienie
|
poczekaj ,poczekaj to jeszcze nie koniec zimy złośnicy i długich lodowych jęzorów
![]() coś tam mam na cieplejsze dni...ale i tak będę się pewnie zlewała czym popadnie
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwykle uzywam wszystkich zapachów przez cały rok. Wyjątkiem sa letnie Herba Fresca i Fleur de Figuer. Rain mi się kończy i pewnie dokupię, przydałby się też Ogródek Śródziemny, który skończył mi sie zeszłego lata.No a najbardziej to mi sie marzy Calamus
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Na już, czyli dzisiejsze wczesne przedwiośnie z roztopami (tak tak, to już przedwiośnie, żaden środek zimy
- pachnę Love in Black Creed z próbki, ale już się rozglądam za podobnymi klimatami i planuję kliknąć Black Kenneth Cole -chlodne, ziemiste fiołki, bynajmniej nie cmentarne ![]() jak się zrobi cieplej, będzie bardziej zielono - Philosykos, Verte Violette, ciągle mam nadzieję upolować cudną figę Le Chatelard.... o upałach jeszcze nie myślę, ale w szafce czeka ubiegłoletni wieżowiec DKNY, co jeszcze się zobaczy
|
|
|
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
na wiosne powróci do łask five o'clock au gingembre, które pięknie się na mnie układa w ciepłe dni. jak zrobi się bardzo gorąco to nie wiem czym będę pachnieć, wszystko mnie wtedy mdli... myślę, że za niedługo zacznę poszukiwania "mojego" świeżaka
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że Ouarzazate jest mniej trwałe..
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Wyciągnę kadzidła CdG
![]() Im jest cieplej tym się piękniej układają
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

A na wakacje we wrześniu zabiorę ze sobą : Ocean Sun G. Sabatini, Radiant Lights, Magnetism, Green tea E.A. 

) Eau des Merveilles, no i mam jeszcze zamiar upolować jakiegoś słodziaka przypominającego mi upalne lato na Karaibach (mam ogromną ochotę na Magnetic beat Escady). Zapomniałam jeszcze o Echo Davidoffa (zostało mi niecałe 10 ml do wykończenia buteleczki) oraz Ocean Sun G. Sabatini (też parę ml na dnie, ale chyba oddam siotrze, bo ubóstwia ten zapach) 

)