![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyższa Szkoła Fizjoterapii we Wrocławiu-kosmetologia 2009
shewa tak czy siak szkole skonczyc jakas musisz
![]() ![]() ![]() ![]() szczerze to ja nie zaluje ze poszlam na kosmetologie, bede pracowac w swoim zawodzie, choc mam wieksze ambicje niz kosmetyczka w salonie kosmetycznym. Bardziej podoba mi sie salon spa, odnowa biologiczna, wole takie zabiegi. A najbardziej, to tak jak truskawkowa pisala, chemia kosmetyczna, receptura. U mnie na I roku, czesc dziewczyn nie wiedziala co to kwasy ![]() edit: albo tak jak truskawkowa pisala, studium a potem zaocznie kosmetologia... ale to masz 5 lat nauki i nie wiem, przemysl to na spokojnie ![]()
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2009-08-11 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W studium kosmetycznym sa takie przedmioty jak anatomia,dermatologia,rat ownictwo,psychologia.. zadne z nich to nie sa pazury. To sie robi na pracowni kosmetycznej.. po prostu to jest jedna z czesci tego zawodu..nie calosc.Pazurami(jak to nazywasz) zajmuja sie brzydko nazywajaj tipserki .. a mowiac fachowo stylistki paznokci.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Shewa- Ewelka ma sporo racji, tak jak pisalam wczesniej: jak sie bardzo chce, to mozna nadrobic, grunt to wlasnie dostac sie na dobre praktyki i "męczyc" znajomych
![]() dzidka, dlaczego edytowalas swoj post, skoro i tak go zacytowalam? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
.......mimo wszystko
![]() Edytowane przez dzidka89 Czas edycji: 2009-09-18 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale juz ok ![]() Cytat:
a z tego co wiem, w dobrym studium nie zatrudnia na pewno osoby bez doswiadczenia w zawodzie, bo musza miec pewnosc, ze taka osoba sporo wiedziala i robila Cytat:
wiedza jak wiedza, moze w innych szkolach jest podobnie, nie wiem, ale mnie najbardziej w szkole wkurza podejscie do studenta jednak, sama sie niedlugo przekonasz ![]() zwykle osoby, ktore skonczyly studium, wybieraja wariant kosmetologii zaocznej z sama teoria, bez praktyki. a wiec rozumiem, że ze swojej szkoly zadowolona nie bylas ![]() dlatego caly czas podkreslam, ze warto wybrac dobre studium jak juz cos, bo na inne zwyczajnie szkoda czasu i pieniedzy Cytat:
![]() dlaczego chcesz kasowac swoje posty, wstydzisz sie ich tresci czy co? poza tym za kasowanie tresci postow mozna dostac punkty karne, chyba nie czytalas regulaminu |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
![]() Edytowane przez dzidka89 Czas edycji: 2009-09-15 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ryby, a na jaki znak zodiaku wygladam? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
![]() Edytowane przez dzidka89 Czas edycji: 2009-09-08 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za rady dziewczyny
![]() Narazie musze poczekać na decyzje z mojej szkoły ( wbiłam się w temat a ja wogóle zupełnie inne miasto ![]() ![]() ![]() Może będę miała chociaż 4h praktyk... wtedy by się wyrównało ![]() No nic, poczekamy, zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ale jestem dobrej mysli... mysle aby jednak nie wycofywac sie z WSF ale zrobic cos dodatkowego np roczny kurs zaocznie... Moze mi sie uda to zrobic w ciagu tych 3 lat a jesli finanse nie pozwola to zrobie to po... Troche dziwnie... idziesz na wyzsze studia a musisz sie douczac na kursach... Wierze w to, ze przyda mi sie do czegos zdobyta wiedza z kosmetologii... Moze potem jakis kurs odnowy biologicznej... Cytat:
![]() ![]() Zreszta bylabym wdzieczna za jakies materialy z anatomii etc?! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
ehh ja się tu naczytałam.. w pewnym momencie się zniechęciłam, ale chce studiować we Wrocławiu i chce studiować kosmetologię także zdania nie zmienię, a jak widać opinie są podzielone i mam nadzieję, że trafię do rzeszy tych, którzy popierają WSF
![]() do zobaczenia 28 września ;] ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- aah i jeszcze jakby któraś z Was szukała osoby do mieszkania/ pokoju w okolicach Kościuszki to proszę o kontakt! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Poza tym teoria sie przyda i licencjat bedzie, a potem mozna to jakos nadrobic... Do zobaczenia 28smego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Widze, ze troche sie dzialo na forum
![]() Ja juz wyciagnelam papiery od Czamary i poszlam zapisac sie na studium u Daleckiej, a tu pani w sekretariacie mowi mi, ze najprawdopodobniej nie bedzie formy dziennej............... Jest ponoc za malo chetnych, wszytskie dziewczyny wybieraja sie na studium zaoczne. Nie rozumiem tego ;/ Tak wiec u mnie chyba kolejna zmiana planow i dziennie pojde na mgr na polibude a zaocznie na studium Daleckiej, choc wcale mi sie to nie widzi ![]() ilo16ona, byc moze bedziemy w tej samej grupie, bo jakbym szla zaocznie do Daleckiej to na technik uslug kosmetycznych + wizaz ![]() dzidka89, a mozna wiedziec jakie studium robilas i czy bylas zadowolona? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
Ewelina690 a moze wrocisz do WSF??? heh... Mysle, ze byloby mi o wiele razniej (chociaz sie nie znamy...)
Pewnie juz i tak postanowilas na 100 %, ze wybierasz sie na studium...? Zawsze warto sprobowac zapytac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze zadna z nas nie bedzie nigdy zalowala swojej decyzji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jest mozliwosc przeniesienia sie z grupy do grupy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
![]()
jeśli chodzi o wyprawkę, czy któras się orientuje co konkretnie trzeba kupić czy to dopiero w październiku wiadomo?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
a to przepraszam musiałam pominąć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Ale ja mam reflex w odpisywaniu nie ma co ^^ hmm.. nati18 nie mam pojecia na jakiej podstawie utworza grupy..wiec spokojnie,dowiemy sie pewnie wszystkiego w 1 dzien
![]() ![]() Anunkka nie martw sie tez mam "poślizg" ![]() ![]() http://nasza-klasa.pl/school/80669/119 ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Elmowski czemu wczesniej nie napisałas ze szukasz wspolokatorki ;p? ehh... bo ja jeszcze 3tyg temu szukalam ;p ... ale juz mam mieszkanko.Na Kamiennej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Rubinooka, a dlaczego po studium wybierasz sie jeszcze na studia?
![]() Studium bylo kiepskie i chcesz uzupelnic wiedze czy moze miec wyksztalcenie wyzsze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() o językach pisalam przeciez, naprawde zalamac sie idzie, czasem przestaje sie dziwic dlaczego panuje o studentkach kosmetologii opinia taka a nie inna opinia ![]() wf jest na drugim roku, nie wybieracie, jest tylko aerobic Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2009-08-18 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wlasnie dolaczam sie do pytania Eweliny690 odnosnie studium ktore zrobilas... bylo ono kiepskie, ze chcesz wzbogacic wiedze czy chcesz miec wyzsze wyksztalcenie? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() generalnie jest ok, ale np. zwolnienia lekarskie nie sa w ogole akceptowane, musisz cwiczyc nawet jak masz przeciwskazania lekarskie do takich zajec, nie mozna przyniesc zaswiadczenia, ze np. chodzisz na basem, strasznie idiotyczne, ciąża jedynie odracza wf o rok i tak trzeba to odrobic, zeby dostac dyplom ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
TRUSKAWKOWAWIOSNA nie kazdemu chce sie czytac akurat Twoje posty
![]() Dziewczyny,ide na studia poniewaz studium w ktorym byłam, nauczyło mnie jedynm slowem nic...same podstawy...henna,manicure ,pedicure,masaż,oczyszcza nie skóry - i to wszystko... Poza tym chce miec wykształcenie wyzsze ![]() ![]()
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
moge wiedziec dlaczego?
![]() ![]() ![]() na szczescie jest w watku pare dziewczyn, dla ktorych warto pisac i pomagac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Ty masz chyba jakies kompleksy dziewczyno..
![]() Załozyłam ten wątek po to,by poznac sie z dziewczynami z roku i obgadac wszystko co i jak a nie rozmawiac z niedoszla studentka ![]() Poza tym nie mozesz sie burzyc o to ze nie czytam Twoich wszystkich postów,poniewaz mam do tego prawo ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
sluchaj, naprawde mam to gdzies czy ktos sobie wezmie moja opinie do serca czy zignoruje, ale skoro ktos zadaje pytanie o to jak jest z jezykami czy wyprawka, ja odpowiadam jak jest, a ktos znowu o to pyta, to dla mnie to jest zwykle lenistwo ![]() nikogo nie namawialam do rezygnacji ze szkoly, tylko przedstawilam jak to wyglada z mojego punktu widzenia, ale skoro czytalas moje posty pobieznie, pewnie wywnioslowalas cos zupelnie innego ![]() skoro masz znajomych, to dlaczego ich nie pytasz o takie sprawy jak np. jezyk w WSF? serio nie rozumiem, naprawde myslalam, ze zalozylas ten watek, aby troche sie dowiedziec czegos o szkole, jak chcesz sie jednoczyc, to moglas zalozyc watek na podforum Wizazowe Spolecznosci albo na forum WSF, w tamtym roku dziewczyny chyba organizowaly spotkanie przed pazdziernikiem http://www.studentwsf.fora.pl/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Rozmawialam ze znajoma, ktora jest na zaoczych i mowila, ze nie warto jest isc weekendowo, porownujac sie do dziewczyn z dziennych umieja o wiele mniej... a zdaja na tych samych ocenach... dziwne... Cytat:
Fakt z tym papierkiem... mi tez sie przyda ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny,
ja też wybieram się na Kosmetologię do WSF ale na tryb zaoczny... Chętnie pogawędzę w z kimś kto też idzie ![]() Pozdrawiam Anka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.