![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Zazdroszczę zaręczonym dziewczynom" sezon IV :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Agatko jest mi tak strasznie przykro i szkoda Ciebie, że nie wiem co mam Ci poradzić, no bo po prostu nie wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję Ci sytuacji, moja bardzo bliska koleżanka tak miała. W wieku lat 17 się wyprowadziła, pracowała w jakimś markecie, wywalczyła alimenty, wynajmowała pokój w mieszkaniu studenckim. To było juz z 6-7 lat temu i do dziś, kiedy opadam z sił z nadmiaru obowiązków mi powtarza, że najwżniejsze to być silnym-więc tego Tobie życzę ![]() No i pomysł pogadania z rodzicami TŻ nie jest zły, na pewno zrozumieją. Moja imienniczko ![]() Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-04-22 o 20:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Witam was
Od jakiegoś czasu czytam wasz wątek i muszę stwierdzić że fajnie tu macie ![]() Chciałabym dołączyć, tylko nie wiem czy mogę bo ja już wprawdzie zaręczona, ale do ślubu to jeszcze nie wiem ile, w każdym razie nie szybko. To mogę?Czytałam też inne wątki ale tu u was mi się najbardziej podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tak zawsze Cię podziwiałam- bo jesteś bardzo silną kobietą, wytrzymałą. Wiele już przeszłaś i ze wszystkim jak do tej pory dałaś sobie radę ![]() zla_zakonnico napisz coś o sobie, TZcie, waszych planach ![]()
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podziwiam Cię za to, że tak świetnie dajesz sobie radę, że masz tyle planów, robisz ten kurs ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
W sumie nie wiem od czego zacząć jesteśmy młodzi ja mam 20 lat TŻ 21 zaręczyliśmy się 4 marca tego roku
![]() ![]() A zaręczynami byłam bardzo zaskoczona. Nie wiem co jeszcze napisać więc jak coś to pytajcie a chętnie odpowiem i dziękuje za przyjęcie mnie do waszego grona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
*Insane
Czytałam troszkę o Twojej sytuacji i jest mi naprawdę smutno Twój TŻ powinien coś z tym zrobić, najwyższy czas by skończył zajmować się tymi durnymi grami. Ty ze swojej strony dajesz mu bardzo dużo ,on wnosi to waszego związku bardzo mało, teraz powinien się wykazać, coś wymyślić próbować Ci pomóc, to jest tak jakby kolejny sprawdzian dla was On na pewno wie jaka jest Twoja sytuacja i jakoś pojąć nie mogę jak go to nie rusza . Do jasnej cholery jego dziewczyna ma problemy a on nic z tym nie robi |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Zla_zakonnica witaj!
Nie jestem jedyna nowa ![]() Buziole! Podpisuję się pod Twoim ostatnim postem! Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-04-22 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
luffka
Nasi rodzice się znają i co najważniejsze polubili się, cieszą się że chcemy być razem, ale chodzi o to , że jakbyśmy teraz chcieli się żenić to najzwyczajniej w świecie nie mielibyśmy gdzie mieszkać i po drugie z czego się utrzymać . Jego rodzice zaczynają teraz budowę domu i dopiero jak skończą to my będziemy mogli zamieszkać w obecnym domu TŻ ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Dziękuję Wam wszystkim kochane za ciepłe słowa...
![]() Ja wiem, że niewiele można zrobić, ale trzeba będzie kombinować... Mam nadzieję, że jutro uda mi się porozmawiać z TŻtem (wolne ma). Dla mnie to bardzo dużo, że chociaż mogę z Wami porozmawiać, popisać, niekoniecznie o tym złym ![]() No i witam serdecznie nową, choć już zaręczoną, zazdrośnicę ![]() Zajrzeć to nas, to jak wpaść w bagno... Nie, nie smierdzimy ![]() ![]()
#104 |
Raczkowanie
|
Ja już wpadłam bo od tygodnia tu zaglądam codziennie i czytam czytam i końca nie widać
![]() A ty *Insane trzymaj się cieplutko i jutro postaw TŻ pod murem zapytaj go wprost czy możesz liczyć na jakąkolwiek pomoc z jego strony. Niech zachowa się jak facet, bo do tej pory to jego zachowanie wskazuje jakby był nastolatkiem co ma w głowie "fiu bździu ", że tak powiem Trzymam kciuki za Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Wybaczcie,że tak ad hoc się pojawiam w Waszym wątku(choć go podczytuję
![]() Uważam,że Twój Tż zupełnie nie ma klasy. I wybacz te ostre słowa,ale ja nie potrafię pojąć jak on nie ma wyrzutów sumienia spędzając czas w grach komputerowych,zamiast ruszyć cztery litery i brać drugą pracę etc. Pomyśl - gdyby mu naprawdę zależało to już od dawna by główkował co zrobić,aby ściągnąć Cię do siebie. Nie mówię,że do jego rodzinnego domu - ale do miejsca,które moglibyście wynajmować. Wiem,że wcześniej już razem mieszkaliście i to na Tobie spoczywał głowny ciężar odpowiedzialoności finansowej za Was. A on zamiast zbierać kasę,podjąć drugą pracę - no cokolwiek...po prostu być wsparciem,pokazać,że mu zależy,że dba...to..wypina się na Twoje problemy. Jesteś operatywną osobą więc jestem pewna,że szybko znalazłabyś jakieś zajęcie i oboje dalibyście sobie radę. Wiem,że jest ciężko - ale jak się NAPRAWDĘ chce i jak komuś NAPRAWDĘ zależy to staje na głowie,żeby być z wymarzoną połówką. Już nawet nie skomentuję tych cyrków z tekstami,że kobiet to się nie powinno rozpieszczać... Wybacz Insane,ale mnie poniosło jak przeczytałam Twój ostatni wpis...przy poprzednich gryzłam się w język. Powinnaś naprawdę z nim poważnie porozmawiać. Masz teraz maturę i Twój umysł potrzebuje wytchnienia i odpoczynku od natłoku myśli,a skoro dom rodzinny Ci tego nie zapewnia,to jest to powinność TŻ....
#106 |
Raczkowanie
|
![]()
Dobry wieczór
![]() widzie że przybyło trochę nowych dziewczyn - witam ![]() Ins, smutno mi sie zrobiło jak przeczytałam co u Ciebie, wiem że na nic sie nie przydam ale trzymam kciuki, żeby twoje plany sie spełniły i bys była juz niedługo u boku swojego Tż ![]() jesteś świetna dziewczyna, dasz rade ![]()
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
![]()
Ins, spróbuj zasnąć i troche od tego odpocząć, przynajmniej przez noc.
Ja nie chce Cie juz dobijać jak kto powinien sie zachowywać, bo myśle że ty sama wiesz jak powinno być i jak byś chciała żeby było i tego Ci życze ![]() Dobranoc
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Cześć Zazdrośnice!
Nie wiem czy to dobry moment na ujawnienie się i dołączenie, ale od dawna juz mam na to ochotę. Wątek podczytuje juz od połowy II części, także dosyć długo. Dlatego mam wrażenie że znam Was wszytkie naprawdę dobrze. Przezywałam z Wami wszytkie rozterki i radości - tyle że po cichu, z daleka. Ogólnie taki typ człowieka ze mnie, że wolę słuchać niż gadać. Tyle, że tu jest naprawdę tak pozytywna atmosfera, że chcę się stac częścią tego wszytkiego. Więc teraz może kilka słów o mnie, żebyście tez mogły mnie poznać. Ja mam 21 lat (tzn. kończę w czerwcu), TŻ 25. Studiuję ( na II roku), Tż po studiach zaczał pracę (czyli jakies pół roku temu. Jesteśmy ze sobą prawie 4 lata (stuknie nam w czerwcu), a znamy sie z 5 lat. O ślubie rozmawiamy, ale ze strony Tż to gadanie bez żadnych konkretów - w dalekiej przyszłości. Argumenty jakie podaje - to nie mamy narazie gdzie mieszkać, i nie byłoby nas stać na utrzymanie narzie. Oczywiście ja to wszytko rozumiem i zgadzam się z tym ,ale.... Po prostu potrzebuję już pewnej deklaracji, pewności tego, że chce być ze mną na zawsze, że jest mnie pewny.... To tyle pokrótce... Pozwolicie że będę "czekać" tu razem z Wami? |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
rusałka_1 no jasne
![]() ![]() Dobranoc! |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
byliśmy z TŻ'tem na wycieczce nad jeziorkiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dobra kończę bo jeszcze się ktoś obrazi przez moją dalszą szczerość ![]() ![]() dobranoc ![]()
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
I ja melduję się w kolejnej części
![]() Insane, Twoja sytuacja jest bardzo trudna... Powtórzę to, co pisałam już wcześniej - spróbuj może napisać do niego list. Szczery, bez owijania w bawełnę, wyrzuć w nim z siebie wszystko, co Cię gryzie w związku z zachowaniem TŻ. Nie mogę pojąć jego zachowania, powinien stanąć na głowie, by ulżyć Ci w trudnych chwilach, zwłaszcza, że przed Tobą matura i potrzebujesz spokoju. Wierzę, że wszystko będzie dobrze ![]() ![]() Sanrioo, gdzieś tam wyżej pytałaś, czy ktoś inny może złożyć Twoje dokumenty na studia. Wprawdzie nie wiem, jak jest na UŚ, ale w Toruniu jest taka możliwość, jeśli osoba składająca papiery w czyimś imieniu ma jakieś notarialne upoważnienie. Najlepiej byłoby, jakbyś się dowiedziała tego na samym UŚ, na pewno mają jakiegoś maila i myślę, że tą drogą dostaniesz odpowiedź na swoje pytanie ![]() Serdecznie witam nowe zazdrośnice ![]() Ja znów miałam zaległości, przed kołem mnie nie było i wczoraj po kole też, musiałam odespać noc ![]() ![]() ![]() I przy okazji miłego dnia tym, które mojego posta przeczytają już rano ![]()
#113 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() nie wiem jak u Was, ale u mnie znowu piękne słońce za oknem i ptaszki tak cudnie śpiewają...ehhh jutro wyjeżdżamy na rowery! ![]() Cytat:
![]() nienawidzę takich niedojrzałych ludzi, on nie jest do życia przygotowany i nawet dojrzeć nie chce do poważnego związku... Jego rodzice też niepoważni...zamiast go wesprzeć i pomóc w usamodzielnieniu to oni go trzymają u siebie. No bo jak odłożyć na przyszłość, kiedy rodzice proszą o zwrot równowartości jego utrzymania, z jego pensji?!? Nie pojmuję tego, naprawdę... ![]() baaaardzo musiałabym się zastanowić czy jest sens użerać się z takim typem człowieka... no bo gdzie tu wsparcie? NIE MA! ![]() gdzie okazywanie uczuć? NIE MA! ![]() gdzie poświęcanie czasu najbliższej osobie? NIE MA!... ![]() no więc czy jest sens mieć kogoś, żeby tylko mieć? NIE MA... ![]() Jesteś silną osobą...i wiem, że dasz sobie radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() już nowym autkiem? ale wam fajowo oo ![]() ![]() Cytat:
![]() no właśnie napisałam im maila ale dziś jeszcze tam zadzwonie żeby zobaczyć co i jak. mam nadzieje ze wystarczy zwykłe upoważnienie. ja wstałam niedawno obudziło mnie oczywiście gadanie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() najfajniejsza pogodynka donosi: na Śląsku brzydko dziś. jakoś tak pochmurnie, niedawno przestało kropić. ![]() Insane, ja też uważam, że powinnaś przeprowadzić z nim jedną konkretną rozmowę. i jak nie zrozumie, to skończyć związek, w którym się dusisz i nie masz wsparcia. Witam nowe zazdrośnice ![]() zaraz na uczelnię i kuć kuć... a jutro wstaję o 5.30 (muszę rano umyć głowę, wysuszyć itp. bo po nocy mam koszmar na łbie ![]() uwielbiam dni, kiedy mój mózg musi pracować na najwyższych obrotach od rana do nocy ![]() no, ale najważniejsze, że nie będzie mnie w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
witam w tej jakże piękny dzień
![]() ![]() sanrioo tak byliśmy naszym autkiem ![]() ale mam stresa przed dzisiejszą pracą ![]() ![]() ![]() ![]() Insane mam nadzieje że dzisiejsza rozmowa z TŻ'tem podniesie Cię na duchu a TŻ wymyśli jakiś sensowny plan działania żeby pomóc Ci się wyrwać z domu ![]()
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Głupio mi, bo u Was w związkach różne się rzeczy dzieją . A u mnie z wiosną wszystko rozkwita ![]() Polka ! Gdzie jest Polka ?? Muszę Ci coś powiedzieć ![]() Tak bardzo spodobał mi się Twój wiersz w opisie, że wysłałam go w e-kartce dla TŻ na naszą rocznicę ![]() ![]() "Kocham Cię Ti Najbardziej skarbowy ze Skarbów. ![]() Mamy dzis razem 6 latek ![]() Badzmy ze soba do konca zycia ![]() Buziole Kochana ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Soy Marisol Czas edycji: 2009-04-23 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() My z Pietrkiem wczoraj ustaliliśmy, że dajemy sobie miesiąc na naprawę związku- i jeśli to nie poskutkuje to mówimy sobie "do widzenia". Miesiąc powinien nam wystarczyć bo już będzie jasne czy wszystko zmierza w dobrą stronę, czy są znowu są kłotnie... (a przypomne że kłótnie są co tydzień- głównie w czwartki ![]() Nie mogę też dłużej czekać na wyjaśnienie przyszłości tego związku, bo jeśli mam wyjechać w wakacje do Anglii, to będzie ostatni moment, żeby bilet kupić... Zresztą tak już się umówiłam z koleżanką, że 15 maja dam jej ostateczną odpowiedź.... A wyjazd będzie jedyną możliwością, żeby rozstać się z P. bo inaczej pewnie znowu byśmy do siebie wrócili po jakimś czasie... Grape nie dziwie się, że masz stresa po takiej przerwie w pracy ![]() ![]()
#119 |
Rozeznanie
|
Luffka, myślisz , że wrócicie do siebie?? Chcesz tego, czy właściwie sama jeszcze nie wiesz?
![]()
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() swoją drogą to ja i tak i tak bym jechała do Anglii (taka próba gdyby się okazało, że przez ten miesiąc będzie ok...wtedy dopiero można się przekonać jak silne uczucie jest między Wami...) 3mam kciukasy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.