![]() |
#91 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Dieta Strażników Wagi (Weight Watchers) - przepisy + zdjęcia
Heh, ja się waham między liczeniem punktów a liczeniem kalorii
![]() ![]() Ale może szybciej bym chudła, bo teraz moja redukcja jest taka lekka, chudnę jakieś 2 kg na miesiąc (co ma sens, bo zjadam dziennie ok 1500 kcal, więc sporo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
wszamałam serek i siedzę i kombinuję... ile punktów mogą mieć pierogi z kapustą i grzybami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie że do nas dołączasz ![]() jabłko ma 0.5 punkta pierś z kurczaka - surowa, bez skóry (bodajże 175-180g) 2.5 punkta piszę na podstawie Planu Discover - jestem na bieżąco bo uczeszczam na spotkania w UK. Pierogi z kapustą i grzybami, mrożone, kupione w sklepie, firma Jawo, 100g 3punkty - sama przeliczałam ![]() ----------------- w przyszłym tygodniu będę robić Weight Watchersowy sernik albo ciasto migdałowe wiec wrzucę przepis ![]() Pozdrawiam! odezwę się jutro
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ech, nie opłaca się jeść tych pierogów, bo na 100g to pewnie wejdą ze trzy-cztery sztuki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie pamiętam dokładnie, ale tak jak piszesz - 3-4 szt, ważyłam zamrożone, bo w sumie w każdym przepisie jest podawana waga produktu surowego jak np. w przypadku piersi z kurczaka ale pamiętam że zjadłam je za 5 punktów i chyba ich było 6 na talerzu (ale głowy nie dam) z tym, że mi ta ilość w zupełności wystarczyła ![]() jezuuuu, nie czuję nóg po tej imprezie, cholerne szpilki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
hej
ja tej piersi kurczaka policzyłam za 1 bo to było dosłownie kilka małych kawałeczków ugotowanych w bulionie, mniej niż 100g, dla smaku. A jabłko było malusie. W ogóle widzę pewne rozbieżności i muszę przyznać ze mnie to trochę irytuje, nie wiem czemu wierzyć. Dzis nie mogłam znaleźć ile punktów ma jajko. Postanowiłam że sobie policzę z formułki. Popatrzyłam w pewne tabele kaloryczne gdzie było napisane że jedno jajko ma 150 kcal, i ok 10g tłuszczu... co w przybliżeniu daje 3-3.5p. Ale widziałam że tu któraś z was napisała ze 1.5 .... no i jestem w przysłowiowym lesie.. a co do pierogów to zjem je ![]() aaaa i nie mogę doczekać sie WWsernika ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja też bym się pewnie najadła 6 pierogami gdybym miała do nich dużo surówki jakiejś
![]() ![]() ![]() ![]() Uznałam ze na razie zostanę na liczeniu kalorii, a na liczenie punktów przejdę ewentualnie za miesiąc, po sesji, kiedy będę miała czas na wkręcanie się w nową metodę odchudzania ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() i ja też się nie mogę doczekać WW sernika, będzie z truskawkami i bezcukrową galaretką, zamówiłam już odtłuszczony twarożek i serek homogenizowany, jeszcze muszę lecieć do jednego sklepu po ciastka o obniżonej zawartości tłuszczu ![]() ![]() ![]() Lecę pod prysznic i uciekam spać bo ledwo na oczy patrze, mój TŻ dzielnie nam na tym weselu pomagał a że całą noc wczoraj nie spał to dzisiaj ululał się szybciej od dziecka ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Hm, o tłuszcz dbam o tyle, że pilnuję by dostarczać ten zdrowy a unikać niezdrowego. Staram sie po prostu żeby moje jedzenie było nie tylko niskokaloryczne, ale też zdrowe i wartościowe, np białko jajka może i ma 0 punktów ale też malutko wartości odżywczych, bo wszystko co w jajku dobre - witaminy, zdrowe tłuszcze... - jest w tym tłustym żółtku. I bądź tu człowieku mądry
![]() No ale ogólnie tłuszczu unikam, raczej nie daję go do smażenia albo minimalne ilości, nie smaruję nim chleba, nie jadam tłustych mięs (jem właściwie tylko drób bez skóry i chudą wołowinę, no i ryby), wędliny też chude. Jem jajka, tłuste ryby, czasem orzechy (ale nie codziennie), czasem sałatę w dressingu z łyżki oliwy. A punkty się wylicza na podstawie zawartości tłuszczu? Czy czegoś jeszcze? Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-05-16 o 23:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale teraz już naprawdę uciekam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ilość kalorii : 60 + ilość tłuszczu : 9 = punkty dzięki ziarenko piasku wiadomość że jajko jednak ma tylko 1.5p mnie pociesza ![]() a w ogóle to mój mąż zainteresował się dietą i pomaga mi jak może ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Witam was tak jak obiecalam .Godzine pisalam rozpiske, na caly tydzien dla was, i mi zjadl komputer
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Jajko ma 2 punkty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Czyli całość ma ok 3.5-4 pkt, tak? Tak mi wyszło z wyliczenia ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-05-17 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
tak własnie. Zalezy jak zaokrąglisz. Bo to chyba jakies 3.7 wychodzi.
a pierożki były pyszne ![]() ![]() ja dziś zjadłam co następuje: bułka posmarowana cienko pastellą - 5p (sama bułka 2p) jajko na twardo - 1.5 p pomidorki, ogórki, papryczka - 0p banan - 1p 4 pierogi - 4p (policzyłam 4 p bo były na oliwie smażone a pierogi naprawdę maleńkie) surówka z oliwą - 1p a w planach mam jeszcze na podwieczorek i kolację: jabłko - 0.5 lub banan 1p parówkę drobiową - 3p pół bułki - 1p i teraz muszę wymyślić sprytny jadłospis do pracy. Szkoda że z kuskusu wychodzi tak dużo punktów bo zalany bulionem jest pyszny Edytowane przez Tygrysiak Czas edycji: 2009-05-17 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Na szczęście od kuskusu wolę gryczaną kaszę, jest bardzo zdrowa więc jem ją właściwie w każdym tygodniu
![]() Kurczaka chyba mogę zaokrąglić spokojnie w dół bo nie wchłonął całej marynaty, a potem na grillu wytopiło się z niego jeszcze nieco tłuszczu. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Podróżniczka
|
Lexi...widze,że sie na liczenie przerzuciłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Jeszcze nie, na razie tylko tak się przymierzam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj Maju! wczoraj o Tobie myślałam i zastanawiałam się, czy jeszcze o nas pamiętasz ![]() ![]() ja sama miałam sobie rozpiski pisać na cały tydzień ale nigdy mi się nie chce i tylko w myślach układam sobie kolejne obiady w planach mam Pitta Pizzas (5p), Spaghetti Carbonara (5.5p) i Cheat's Cottage Pie (5.5p) Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja nie lubię kaszy gryczanej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
a czy dalej aktualną zasadą jest że wolno dziennie bez liczenia zjeść 3 łyżeczki dzemu lub cukru lub miodu? tak z ciekawości... może mozna je zastąpić kostką czekolady?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak mi na początku tej diety brakowało czegoś słodkiego to jadłam wafla ryżowego z łyżeczką dżemu ale liczyłam wszystko czyli - 3 wafle ryżowe 1p, łyżeczka dżemu 0.5p(choć to tez chyba zależy od ilości cukru w danym przetworze.) Tak samo jak ten wzór który podawałąś na wyliczanie punktów - o niczym takim nie słyszałam, może dlatego że my tutaj mamy po prostu dostęp do wszystkich ich książek, każdy uczestnik dostaje mały segregator w którym jest ta tabela o której wcześniej pisałam lexi, no i na stronie internetowej można sobie policzyć. A wejdź na www.weightwatchers.co.uk i sprawdź czy jest tam po lewej stronie kalkulator do preliczania punktów - ja jestem zalogowana cały czas więc go mam ale ciekawi mnie czy wszyscy to widzą...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
ja cos zle policzylam, wyszlo mi ze moge wykorzystac 14 puntkow dziennie ...hmm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Mozesz sprawdzic czy dobrze policzylam? Bo wlasnie chodzi o to,ze szczupla nie jestem hehe. Mam 19 lat, 163 wzrostu 58 kg zaznaczylam ,ze praca siedzaca(bo w sumie teraz mi zajec brak- wakacje)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
No nareszcie! Dziekuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
U mnie nie widać kalkulatora po lewej stronie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
ja te zasady dostałam od dziewczyny która miała je od osób chodzących na WW gdzieś za granicą, w Niemczech chyba. I twierdziła że dozwolone to jest. Ale Ty na przykład mówisz że tych zdrowych tłuszczów któe zjadamy nie wlicza się w punkty. To może to jest taki zamiennik, bo ona pisała że "co najmniej 2 punkty muszą pochodzić ze zdrowych tłuszczów i liczymy je do punktacji". A zamiast tego możemy bezkarnie zjeść te 3 łyżeczki miodu czy dzemu
![]() ![]() wzór też pochodzi od tej samej osoby. U nas niestety nie ma takich tabel więc trzeba to jakoś liczyć Edytowane przez Tygrysiak Czas edycji: 2009-05-18 o 07:29 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Chyba się zaczynam gubić w tych zasadach... Czyli to jeszcze zależy od kraju, bo w różnych miejscach dają różne zasady?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
U mnie jablka maja 0 punktow owoce ktore maja 0 punktow: ananas (nie caly) morele swieze, porzeczki, clementynki, truskawki, maliny, kiwi, mandarynki, melon, jezyny, pomarancze, pomplemus(grejfrut) arbuz, (nie caly) gruszka, jablko, rabarbar, brzoskwinia. Dzienna porcja warzyw i owocow powinna byc dla zdrowego odzywiania 400 g !!!! Przynajmniej 2 razy dziennie, posilek z (miesem, lub wedlina, lub ryba ). Gotowane,pieczone, lub na malej ilosci tluszczu. Jesc rowniez 2 razy dziennie nabial ( mleko,jogurt, ser)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.