![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zestawy na maturę ustną z języków
woj. warmińsko - mazurskie
(nr zestawu nie pamiętam) obrazek: 4 dziewczynki na 1. planie grające w grę planszową, w tle inne dzieci też grające w gry grupkami, widać, że jakaś klasa, świetlica na 1 pyt odpowiedziałam, ale podejrzewam, że było coś w stylu czy im się podoba czy są zainteresowane grą; 2 pyt czy gra jest dobrą drogą do nauki, tak czy nie, dlaczego scenki: A. kolega zaprosił cię na wystawę o zwierzętach; zapytaj się: - jaki jest temat wystawy - czy są przewidziane jakieś konkursy - jaka nagroda czeka na zwycięzcę B. zawarłaś nową znajomość przez internet, jednak okazała się ona niebezpieczna; opowiedz: - jak doszło do zawarcia znajomości - dlaczego okazała się ona niebezpieczna - jak się wtedy czułaś C. twoja koleżanka pije za dużo kawy i cierpi na bezsenność; powiedz, że: - powinna pić mniej kawy - nie zgódź się z jej zdaniem i uzasadnij - poradź co może jeszcze zrobić
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
woj podlaskie numeru niestety i don't remember
![]() Obrazek: wóz strażacki, strażacy w tle, poprzewracane drzewa itd...i pytania: co strażacy zrobią następnie i kto wg mnie jest ważniejszy pogotowie, policja czy straż... Rozmowy: Mieszkasz w pokoju z kolegą, który pali. Nie zgódź się na palenie w pokoju, zaproponuj mu gdzie powinien to robić i coś jeszcze z korytarzem, że tam też nie powinien coś takiego. Chcesz wyjechać na wycieczkę do Edynburga. Zapytaj o najtańsze noclegi, o koszt jednodniowej wycieczki z przewodnikiem i coś tam jeszcze... A trzecia wyleciała mi z głowy ![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
śląskie zestaw 40
obrazek: mama z dziećmi leżą na łóżku, przed nimi sniadanie, są usmiechnięci. Ciesza się pytanie 1: jak myślisz czy to jakiś szczególny dzień? pytanie 2: czy spędzanie czasu z rodzina jest dla ciebie ważne? sytuacje: A Facet zgubił bagaż *spytaj czy możesz pomóc *powiedz, gdzie może zjeść posiłek *zapytaj o której ma odlot samolotu B Opowiedz znajomemu jak znalazłaś mieszkanie *gdzie znalazłaś *jakie okoliczności temu towarzyszyły *czy widziałaś to mieszkanie C Przekonaj kolegę, żeby nie palił *powiedz dlaczego nie powinien tego robić *nie zgódź się z jego zdaniem *zaproponuj inną formę odstresowania się
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego nie pamietam niestety bo ustny mialam 7.05 . Zdane na 90 % ale chociaz troszke pomoge
woj śląskie zestaw 19 obrazek chłopak odwrocony plecami, rozmawiajacy przez telefon w sklepie z farbami ( beznadzieja ![]() jedno z pyt to jak myslisz z kim rozmawia osoba na zdjeciu. co do scenek 1. negocjowanie miedzy pojsciem do galerii a innym ciekawym miejscem w londynie 2. w pierwszym bylo wynajmowanie mieszkania z ogloszenia 3 opowiadanie o napadzie ktory sie widzialo.
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Cześć, dacie radę, ja w zeszłym roku też zebrałam zestawy i sięudało
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Czy ktos moglby mi powiedziec czy podane przeze mnie zdania sa poprawne/
![]() 1. na obrazku widze ludzi, ktorzy biegaja.. In the picture I can see people who are running 2. On ubrany jest w czerwone spodnie he is wearing in red trouser... z gory dziekuje mam pytanie do osob ktore zdawaly. Czy notowaliscie sobie cale zdania do rozmowek czy tylko jakies pojedyncze slowa? ![]() ![]()
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
To może ja coś dam z języka francuskiego
![]() Obrazek - rodzina siedząca w domu świętująca urodziny dziecka 1 pytanie - Dlaczego są zadowoleni 2 pytanie - Jak Ty spędzasz swoje urodziny Co do zestawów: 1. Powiedz jakie masz zwierzę w domu, od kogo je masz i jak się nim opiekujesz 2. Powiedz gdzie zgubiłeś bagaż, jak go szukałaeś i jakie były efekty. 3. Negocjacje miałam natomiast takie, że musiałam przedstawić swój życiorys i powiedzieć, że powinni mnie przyjąc do pracy i dlaczego ![]() Nie pamiętam dokładnych poleceń ![]() życze powodzenia wszystkim dziewczynom, które jeszcze ustnego nie miały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() In the picture I can see people who are doing jogging - jeśli uprawiają bieganie (ale tego nie jestem pewna). 2. He is wearing red trousers. (tego jestem pewna ![]() Cytat:
Edytowane przez Jeanne90 Czas edycji: 2009-05-17 o 16:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Ktokolwiek z zachodniopomorskiego? Jutro mam i oczywiście standardowe wrażenie, że nie poradze sobie jak trafie na jakiś kosmiczny zestaw
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
na o2 jest dużo zestawów, klikać tam : )
i to prawda, że się "powtarzają" w różnych województwach, są zbliżone bardzo.
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
woj. świętokrzyskie, zestaw 28
1. jesteś pracownikiem punktu informacyjnego w swoim mieście * zaproponuj miejsce warte odwiedzenia *jak tam dotrzeć *ile zajmie zwiedzanie 2. opowiadasz koleżance z USA o zajściu w szkole, zostałeś przyłapany na ściąganiu. *dlaczego ściągałeś * opisz reakcje nauczyciela *jakie spotkały Cię konsekwencje 3. jesteś stuentem w Anglii, właściciel mieszkania chce byś zapłacił za 3 miesciące z góry * dlaczego nie możesz zapłacić * nie wyraź zgody na proponowane warunki * zaproponuj rozwiązanie obrazek: dzieci sprzątające okolice chyba w ramach akcji sprzątanie świata pytanie: wymień kilka przykładów jak można pomóc Ziemi. Ufff- wakacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
woj. śląskie
Język niemiecki zestaw chyba 44 ![]() A- Chcesz wynająć mieszkanie (pokój) u koleżanki: * spytaj o warunki wynajmu * spytaj czy możesz korzystać z innych pomieszczeń * spytaj jakie zasady panują w jej domu (zaczyna zdający) B- Opowiedz o przykrym wydarzeniu: * jak do tego doszło * jakie maiło dla ciebie skutki * jak zareagowali twoi przyjaciele (zaczyna egzaminator) C- Koleżanka chce jechać na wycieczkę zorganizowaną przez biuro podróży, ty wolisz sams ją zaplanować: * odmów i powiedz, że wycieczka przez biuro podróży jest za droga * powiedz, że możecie jechać pociągiem i jakie są tego zalety (argumenty) * zgódź się na wynajęcie przewodnika (zaczyna egzaminator) Obrazek- Dziewczyna i chłopak siedzą przy stole, na którym leżą książki i pusta kartka. Czytają książki (Harry Potter itp.), na stole jest też świecznik. 1- Dlaczego na stole leży pusta kartka? 2- Czy lubisz czytać książki?
Edytowane przez angeel7 Czas edycji: 2009-05-18 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
województwo: dolnośląskie
zestaw nr: 6 Obrazek: przed restauracją stoi kilkoro ludzi i pali papierosy, śmieją się i rozmawiają. Pytania: Dlaczego oni palą na zewnątrz? Czy to jest good idea że w restauracjach nie wolno palić i dlaczego. Rozmowa nr 1. W Twoim mieście organizowane są zawody sportowe. Spotykasz kilka osób na ulicy, które si na nie wybierają. - wytłumacz jak dojść do obiektu zawodów - powiedz co najlepiej robić przed zawodami, bo mają czas wolny -zapytaj skąd pochodzą. Rozmowa nr 2. Poproś gospodarza o jakieś rozwiązanie gdyż masz za mało światła w pokoju - poproś o dodatkowe światło i wytłumacz po co Ci to - nie zgódź się z nim (chciał mi świeczki wcisnąć hehe) - pójdźcie na wspólny kompromis Rozmowa nr 3 Powiedz o najlepszych świętach, jakie spędziłeś w zeszłym roku - powiedz jakie to były święta i dlaczego były najlepsze - co było w nich takiego fajnego - jakie były na nich potrawy (ja powiedziałam że róznego rodzaju jajka i ciasta to egzaminator do mnie JAKIEGO rodzaju jajka a ja "yyy yyy :eggs in salat" hehehe ) Ogólnie zdane 16/20....80%.... mogło być lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
uuufff już po
![]() ![]() ANGIELSKI woj. zachodniopomorskie nr zestawu 71 A. Uzyskiwanie informacji Podczas pobytu za granica żle sie poczułes - powiedz lekarzowi co ci dolega - zapytaj o wskazówki, jak masz się leczyć - spytaj jakie koniecznie badania musisz wykonać B. Relacjonowanie Własnie wróciłes ze Stanów Zjednoczonych. Opowiedz koledze - u kogo sie zatrzymałes - jak minął ci pobyt, co robiłes - kogo poznałes C. Negocjacje W szkole organizujecie imprezę - zaproponuj odpowiedni rodzaj muzyki - nie zgodz się z propozycją wytroju wnętrza zaproponowanego przez nauczyciela - zaproponuj rozwiązanie Obrazek Pokój ze stolikami i komputerami, prawdopodobnie kafejka internetowa. Na pierwszym planie babka siedzi pzy komputerze, podpiera głowe na rekach, jest zamyślona i patrzy w komuter Pytanie 1 - czy szuka ona rpacy czy siedzi rpzy komputerze dla przyjemności? Pytanie 2 - powiedz jakie są wady przesiadywania przy komputerze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
dziewczyny jest jest ktos chetny mi pomoc ? w rozmowach sterowanych - relacjnowanie.
albo tutaj napisze polecenie a wy to uzupełnicie, co wy na to ? naprawde niektore sa głupie te ozmowki a jakbym tu napisala to innym tez pomozemy no nie ? ja juz w czwartek mam ustny angielski !!!!!!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Jak chcesz napisz na pw bo nie wiem czy tutaj można
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy komuś się tu przyda zestaw rozszerzony dla OKE Wrocław, ale mogę wpisać swój.
![]() 21 Materiał stymulujący: ochrona środowiska - zagrożenia i sposoby przeciwdziałania Prezentacja: 1. Czy palenie w miejscach publicznych powinno być zabronione? 2. Detention centres. Czy to jedyny sposób walki z przestępczością wśród młodzieży.
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
woj.podlaskie (OKE Łomża)
Podoba Ci się brat/siotra kolegi: -zapytaj ile brat/siostra ma lat -czym się interesuje -jakie filmy lubi Byłeś świadkiem napadu na bank, opowiedz swoim znajomym z Ameryki: -jak przebiegł napad -jak byli ubrani złodzieje -jak zostali zatrzymani Twój znajomy z Liverpoolu bardzo chce iść na mecz piłki nożnej -powiedz, że nie chcesz iść na mecz i podaj argument -nie zgódź się na jego rozwiązanie i podaj argument -zaproponuj kompromis Obrazek:piątka ludzi kąpiąca się w zimnej wodzie, wokół nich lód. Pytania:dlaczego Ci ludzie kąpią się w zimnej wodzie? Co robić żeby być zdrowym? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
OKE Jaworzno, [b]woj Śląskie [b]
Angielski poziom rozszerzony: zestaw 13 Materiał o popularności kina i DVD, konkurencyjne media dla kina, co można zrobić, aby przyciągnąć ludzi do kina tematy: zły wpływ reklam na młodych ludzi, omów szanse dla ludzi płynące z alternatywnej medycyny < nie jestem pewna ;p moi znajomi z tego co wiem mieli jeszcze materiały o katasrofach naturalnych i dietetyce. więcej grzechów nie pamietam ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
jesli ktos mial ustna z angielskiego to prosze o podanie zestawu i jego nr z woj kuj-pom. lub pomorskiego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
tu macie z angola
http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=5774740&start=330 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
zestaw 17 oke jaworzno, ślask
1. - jakie pamiątki można kupić w twoim mieście - godziny otwarcia sklepów - czy towarzyszyć w zakupach 2. opis meczu - jakie były okoliczności - jakie było zachowanie kibiców - jakie są moje wrażenia czy coś 3. - odrzucenie propozycji czytania poezji + powód - zaproponowanie innej pozycji + powód - przyjecie propozycji drugiej strony + powód
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Może jeszcze jakieś zestawy z OKE Poznań?
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
oczywiście
![]() A. Jestes na wycieczce. Zgubiłas się. - powiedz przechodniowi w jakiej sytuacji sie znalazłas - powiedz aby wskazał ci na mapie gdzie jestes - popros aby ci powiedzial jak dotrzec do hotelu B. Niedawno zdawałas egzamin koncowy na kursie jezykow obcych. opowiedz kolezance: - ile ( jak ) sie przygotowywałas - jakie były częśći - co mówiłas w czesci ustnej C. Wynajmujesz z kolezanka mieszkanie. - podziel sie z nia obowiazkami ( maja takie same byc dla was obu ) - niezgódz sie z nia( dlaczego ) - kompromis OBRAZEK: Chłopak stoi sobie na jakims placu ( rynku) z 7 psami na smyczy ( labradory) . w tle budynki i jacys ludzie. ubrany jest z czarny t shirt, czapke biała i niebieskie spodenki. Pytanie: dlaczego on z tymi psami stoi tam ( dlaczego ich tyle ma . nie pamietam dobrze ) i 2.niezrozumialam .... ale były różne obrazki typu : budowa domu i murarze ( pytanie dlaczego nie chce im sie pracowac ) , plaża, babcia robiaca na drutach a dziadzia czyta gazete, bezomny leżący pod drzwiami ( pytanie dlaczego jest on bezdomny, i jak powinno sie pomagac takim osobom ) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Oo dzięki kiciaaa
![]() ![]()
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
dostałam od jednej dziewczyny z podawanego tu forum na maila około 40 zestawów z OKE Łomża, jeśli ktoś chce mogę wysłać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.