![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Babylon A.D. - film akcji z Vin Diesel'em. Wciela się on w rolę kuriera, którego przesyłką jest dziewczę o buzi aniołka. Otacza go pesymistyczna wizja najbliższych lat, wojny, smrodu, parszywej polityki i ubóstwa. Ciekawe sceny, dużo emocji (śliczne dziewczę zamknięte w klatce z "bestią"). Trochę napięcia, ale bez przesady. Mimo, że nie gustuję w tym gatunku, film zasłużył na piątkę. 5/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Push – thriller fantastyczny, w którym dużo efektow specjalnych. Czasami trochę nudny, czasami śmieszny, a czasami interesujący ze względu na efekty i towarzyszący temu dźwięk. Ogólnie to taka lekka bajeczka (jak to często bywa z fantastyką
![]() Dakota Fanning – jak te dziecki szybko rosną ![]() 4/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez amistad.k.m.s Czas edycji: 2009-06-11 o 13:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
100 Feet - Młoda kobieta zostaje wypuszczona z więzienia za nieumyślne spowodowanie śmierci - w obronie własnej zabiła swego męża. Zmarły mąż, teraz jako zły duch wciąż jest w domu, gdzie umarł i zamierza się zemścić.
Trzyma w napięciu, ale rewelacyjny nie jest - 5/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
MAtrix animacja - fajnie zmontowane
![]() 8/10
#96 |
Konto usunięte
|
"Dlaczego nie" - obejrzałam, bo był w tv widziałam go już wcześniej chyba 2 razy, ale muszę przyznać, że za 1 razem mnie nie zachwycił, ale teraz mi się nawet podoba o dziwo. Do obejrzenia, aby wypocząć, ale niezbyt ambitny
![]() 6/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
"300" Bajeczka o bitwie pod Termopilami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W "300" nie mimo całej niby bohaterskości Spartan w głowie wciąż mi huczało " Przecież oni się wyrzynają jak dzike zwierzęta" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na plus scena ze strzałami spadającym z nieba razy dwa ![]() ![]() ![]() 4/10 za te ładne obrazki i za to, że zmusił mnie do poszukiwania prawdy historycznej ![]()
Edytowane przez Melodia mgieł nocnych Czas edycji: 2009-06-12 o 00:36 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Dzielny Despero - bajka z polskim dubbingiem o małej odważnej myszce. Mało śmiesznych gagów i dialogów, jest to raczej bajka typowa dla dzieci - opowieść o odwadze, rycerskości i przyjaźni, z morałem, z dobrym przekazem, w której dobro zwycięża nad złem. Dla dorosłych może być nudna.
4/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Z cyklu stare polskie komedie
![]() Jak na "polską komedię" to ogólne wrażenie pozytywne - 8/10. |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
"State of play" - Stan gry. Oceniam go wysoko 7/10, dobry film. Jednak momentami nużący (reżyser przeciągał niektóre akcje), ale rola R. Crowe nie pozwoliła mi zasnąć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Jak na polska komedie"? Sorry, ale wole takie polskie komedie, niz holilodzkie gnioty, ktore bynajmniej zabawne nie sa ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
"Rachel wychodzi za mąż" - prosty, przejmujący film o dziewczynie - Kim , która wychodzi na przepustkę na ślub swojej siostry - Rachel - od samego poczatku pobytu Kim w domu rodzinnym pojawiają się konflikty, wspomnienia o których pozostali członkowie rodziny woleliby zapomnieć ...
Polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja ulubiona scena ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
"Dobra stary.... to... Ci... w....
Ja tu na deszczu.... wilki jakies!" Do tego: "a na .... mi las?" & "alez nie .... podniecenie, tylko mi sie te druty w mojego wbijaja" itd. ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Ray - film o znakomitym muzyku Ray'u Charlesie. Piękne zdjęcia (autorem Polak, Marek Edelman
![]() ![]()
#109 |
Konto usunięte
|
"Co się zdarzyło w Las Vegas" jak dla mnie bardzo dobra komedia
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
obejrzalam, bo wszystcy w kolo zachwalaja, wiec chcialam sie przekonac co to takiego eh chyba jestem za stara na takie cos ![]()
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Alfred Packer: The musical( Cannibal! The musical)-
czarna komedia Treya Parkera. Opowiada historię Alfreda Packera, oskarżonego i skazanego za kanibalizm. Jak dla mnie świetny film. W niesamowicie zabawny sposób ukazane dramatyczne losy bohaterów. Z "let's build a snowman" śmiałam się przez tydzień. Film niskobudżetowy, ale ma w sobie to coś! Nie mam mu nic do zarzucenia. Idealna muzyka, oryginalny, bardzo zabawny. 10/10 Polecam!
#112 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Szkoła uczuc-niby banalna historia,ale ten film ma cos w sobie...co prawda wywalilabym Mandy Moore ,bo grala beznadziejnie ,ale mysle ze warto obejrzec.Mandy wszystko popsula strojeniem głupkowatych minek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#114 |
Rozeznanie
|
Gran Torino - Estwood jak zwykle świetny jako reżyser i jako aktor. Tematyka też interesująca - rasizm i uprzedzenia w kraju tak zróznicowanym kulturowo i narodowościowo jak Stany Zjednoczone, daje do myślenia, kto tak naprawdę jest u siebie?
Zaintrygował mnie fakt, że głównym bohaterem jest Polak z pochodzenia Walt Kowalski. Na początku czulam się nieco urażona i nie podobało mi się pokazywania Polaków jako uprzedzonych rasistów. Ale po dłuższym zastanowieniu przestało mnie to drażnić, bo postać nie jest negatywna, przechodzi przemianę, jest nawet chwilami zabawna w swoich zatwardziałych poglądach. Anioły i Demony. Książki przyznam się bez bicia nie czytałam, może to i lepiej bo ekranizacja Kodu.. rozczarowała mnie bardzo i wydała się bardzo okrojona. Anioły i Demony zafundowały mi rozrywkę na poziomie jakiego się spodziewałam. Szczególnie fajnie oglądało się Rzym i Watykan gdzie spędziliśmy ubiegloroczne wakacje. Rola McGregora całkiem niezła, uwazam nawet że jego postać zdominowała film a Hanks zszedł na dalszy plan. Podsumowując Anioły i Demony oceniam wyżej niz Kod.. i uważam, że wcale nie jest jakiś "antykościelny" jak piszą niektóre miedia, wręcz przeciwnie...
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Oglądnęłam w telewizji Musi lubić psy- z Johnem Cusackiem i Dianą Lane, których strasznie lubię, obydwoje.
Ale tak fatalnego, mdłego gniota to nie oglądałam dawno. Szkoda ich do tak miałkiego scenariusza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Ostatnio oglądałam "Clerks" ("Sprzedawcy"). Według mnie film bardzo dobry, chociaż gdzieniegdzie może razić absurdalny humor i żałosne z pozoru dialogi. Ale w tym wypadku ma to swój urok, tak naprawdę jest to film o poszukiwaniu swojego miejsca na świecie, sensu życia, o znaczeniu przyjaźni, miłości. Wszystko to pokazane w sposób przystępny, prosty i zabawny. I to był chyba klucz do sukcesu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do samego filmu, to przekonuje mnie. Myślę, że całkiem udana w polskim kinie próba pokazania jak tamten system namieszał w ludzkich życiorysach. I nadal miesza. Nie tylko ludzi z marmuru, czy ludzi z żelaza, ale i ludzi z krwi i kości. Bez rozmachu, bez wielkich słów, za to tak zwyczajnie i po ludzku. Świetnie, moim zdaniem ukazany proces oddalania się małżonków od siebie, w czym wielka zasługa magicznej Jadwigi Jankowskiej-Cieślak i Krzysztofa Stroińskiego (którego kocham za Leszka z Daleko od szosy ![]() 9/10 Edytowane przez Anuschka Czas edycji: 2009-06-14 o 11:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
"Króliczek" - przesłodzona komedyjka na nudny wieczór ;d conajmniej dziwne, ale obejrzeć można. Opowiada o dziewczynie Playboya, która w wyniku przymusu musi zacząć żyć inaczej :P
"Wyznania Zakupocholiczki"-nie bardzo mi się ten filmik podobał, też taki w stylu amerykańskim, niekoniecznie śmieszne. "Nienarodzony" - ten to już kompletna porażka, naprawdę nie polecam. Dziewczyna widzi tajemniczego chłopczyka i ma ogólnie problemy ze sobą, jak mało wiadomo na początku, to na końcu też niewiele.
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Żona dla Australijczyka - stare polskie kino, reżyserem Bareja, ale nie zachwycił mnie ten film tak, jak inne jego dzieła. Ładne są momenty, kiedy tańczy/śpiewa zespół "Mazowsze", ogólnie takie to wszystko trochę śmieszne, ale nudziło mnie momentami. 6/10
#120 | |
Wtajemniczenie
|
Idealny facet dla mojej dziewczyny - no raczej nie zbyt typowa komedia romantyczna
![]()
Edytowane przez bajeczka000 Czas edycji: 2009-06-15 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.