Perfumy metal/goth - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-29, 09:39   #91
selya
Zadomowienie

Dot.: Perfumy metal/goth

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Wiecie co, nie wyobrażam sobie, żebym miała testując perfumy zastanawiać się, czy będę wiarygodną fanką Fields of the Nephilim jak ich użyję
Truskawa
Niesamowite! Poza sobą i moją przyjaciółką nie znam nikogo kto słucha FotN. Teraz już mniej, ale kiedyś namiętnie. Do tej pory na mp3 mam kilka kawałków. Mój ex mawiał, że to muza dla tych co muszą się dołować. Tylko, że ja doła przy FotN nie łapię
Przepraszam za OT ale nie mogłam się powstrzymać

dear darkness

selya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 10:06   #92
danaida
Zadomowienie

Redhaired Witch
Świetna robota, obyś częściej się nudziła

Velvet Acid Kitty skoro Ange ou Demonpachną moimi ulubionymi kwiatami, to muszę je koniecznie poznać.

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
A cmentarne lilie to Anais Anais (aczkolwiek opakowanie nie kojarzy się z gotykiem)
Kolejne do powąchania...

Cytat:
Napisane przez Delilah* Pokaż wiadomość
Hehe, uderzcie w stol a nozyce ... Nie ma jak zażartować..

koniec offtopu.
Hmmm... zacytowałaś mnie, ale jedynie zdania o Poisonie oraz OT były moimi słowami. Pozostałe myśli już nie, choć widnieją pod moim nickiem. Nie bardzo wiem, w czym problem? Że nie można mieć innej opinii?Ależ to niemożliwe, ludzie są zbyt różnorodni
danaida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 18:11   #93
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Nudzę się więc machnę rozprawkę o moich gustach
Fajna rozpiska

Selya, ja mam tylko mojego TŻta, którego zaraziłam I calutką dyskografię na płytach Byłaś może na kocercie w tamtym roku?

Czy w temacie okołomuzycznym da się nie offtopować?

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 00:19   #94
*milka*
Zakorzenienie

GG do *milka*

Cytat:

A cmentarne lilie to Anais Anais (aczkolwiek opakowanie nie kojarzy się z gotykiem)
Anais o zgrozo jak dla mnie to Eden tak pachnie, czysta zgnilizna ....

Edytowane przez *milka*
Czas edycji: 2009-06-30 o 00:27
*milka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 07:38   #95
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *milka* Pokaż wiadomość
Anais o zgrozo jak dla mnie to Eden tak pachnie, czysta zgnilizna ....
Ej, no... między liliami a zgnilizną jest różnica...
Eden pachnie dla mnie dzikim ogrodem - nie żadne wymuskane różyczki, kwiatuszki, tylko polne dzikie kwiaty i trawy Ale niezbyt to mroczne... raczej dzikie
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 09:45   #96
selya
Zadomowienie

Cytat:
Selya, ja mam tylko mojego TŻta, którego zaraziłam I calutką dyskografię na płytach Byłaś może na kocercie w tamtym roku?
Nie wyszło. A Ty byłaś? Jestem strasznie ciekawa klimatu na ich koncertach na żywo. Patrząc jak rzadko koncertują można mieć nadzieje na koncerty-spektakle.
Fiu fiu - masz całą dyskografię Ja mam tylko Elizium i trochę nagrań na mp3. Moja przyjaciółka właśnie wczoraj do mnie zadzwoniła z wieścią, że nabyła którąś z ich płyt. Zupełnie jakby nasz OT wywołał temat

dear darkness

Stary 2009-06-30, 14:31   #97
Delilah*
Raczkowanie

Selya, miałam przyjemność byc na FOTN w Wawie (uwielbiam Ich)
w tamtym roku i bylo naprawde cudownie .Wprawdzie pozostal maly niedosyt, bo zagrali bardzo krotko, jak na jedyny koncert w Polsce.
Carl oczywiscie wieczny i niesmiertelny, postac kultowa i charyzmatyczna, skupial na sobie cała uwage publiki
Atmosfera mroczna a jakże Mrauu

Danaida, strasznie to zawikłanie wyszło, bowiem chodziło mi o pokutujący wśrod rożnych środowisk stereotyp, jakoby metale (glany itp. akcesoria wydzielali zapach powszechnie uznawany jako "nieświeży".
Wykorzystałam ów stereotyp w formie żartu, ktory najwyrazniej nie przez wszystkich został zrozumiany i przeinaczony, jakbym to ja siała pogłoski o rzekomym metalowym smrodku.i faktycznie przytoczyłam przez pomyłkę Twoj cytat

i znów OFF top

Ale zeby nie calkowicie : to nie wiedzieć czemu ale zawsze podobała mi się Dolce Vita, ktorej nijak nie nazwiemy "mroczną"

Edytowane przez Delilah*
Czas edycji: 2009-06-30 o 14:32
Delilah* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-30, 14:46   #98
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zeby nie calkowicie : to nie wiedzieć czemu ale zawsze podobała mi się Dolce Vita, ktorej nijak nie nazwiemy "mroczną"
Wszak kobieta zmienną jest
Stary 2009-06-30, 18:51   #99
Bezsenna22
Raczkowanie

A gdzie można dostać jakieś próbki perfum które wymieniałyście ?
Bezsenna22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 18:56   #100
GothicAristocrat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Bezsenna22 Pokaż wiadomość
jest jedno takie miejsce...

....allegro
GothicAristocrat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 19:05   #101
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Fumidvs Profvmvm Roma - popiół ze świeżo wygaszonego ogniska. Jestem w lekkim szoku po wczorajszych testach, cały czas chodzi mi po głowie ten cudak, a przecież tak na niego prychalam...

Pobiegłam przetestować Anais Anais (zawsze omijałąm, bo słodko-pudrowy flakom zwiastował dla mnie takąż zawartość). I rzeczywiście - czuć lilie Możde nie takie czyste i wisielcze, ale na mojej skórze mają nieco pazurka
Stary 2009-06-30, 20:23   #102
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bezsenna22 Pokaż wiadomość
Część na Allegro, część w perfumeriach sieciowych typu Sephora, część w perfumeriach "niszowych" jak Quality Missala czy Lulua (wysyłają próbki).

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 21:19   #103
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Eden pachnie dla mnie dzikim ogrodem - nie żadne wymuskane różyczki, kwiatuszki, tylko polne dzikie kwiaty i trawy Ale niezbyt to mroczne... raczej dzikie
Drapieżne wręcz!

Jeśli chodzi o lilie to jeszcze Gold Donny Karan reprezentuje fajną wersję. I w Palazzo - upiorne białe kwiaty i kadzidło.

Cytat:
Napisane przez selya Pokaż wiadomość
Nie wyszło. A Ty byłaś? Jestem strasznie ciekawa klimatu na ich koncertach na żywo. Patrząc jak rzadko koncertują można mieć nadzieje na koncerty-spektakle.
Fiu fiu - masz całą dyskografię Ja mam tylko Elizium i trochę nagrań na mp3. Moja przyjaciółka właśnie wczoraj do mnie zadzwoniła z wieścią, że nabyła którąś z ich płyt. Zupełnie jakby nasz OT wywołał temat

Byłam, byłam Grali zdecydowanie za krótko, ale i tak byłam zachwycona.

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 21:30   #104
piroksena
Zadomowienie

Cytat:
Nudzę się więc machnę rozprawkę o moich gustach - oczywiście nie sugerujcie się zbytnio moim odbiorem zapachów :

- perfumy-kadzidła stricte gotyckie - CdG Avignon, Zagorsk, Rock Crystal Durbano, Etro Messe de Minuit, Annick Goutal Encens Flamboyant, Armani Bois d'Encens, Cardinal Heeley, Diptyque L'Eau Trois (tu drewniany kościółek z kadzidłem w tle)

- kadzidła "lajt" - Statkus, CdG Kyoto, Jaisalmer, Ouarzazate, Hinoki, Man 2, Palisander, Satellite Padparadscha, YSL Nu, Lutens Cherqui, Serge Noire

- magiczne, pogańskie zapachy - Donna Karan Black Cashmere (mrrr), Labdanum DK, Lancome Magie Noire (dla seksownej wiedźmy), Tumulte PH (dla druida/ki), Cartier Le Baiser du Dragon, Etro Shaal Nur, Shiseido Feminite du Bois (dla elficy czy innej fanki fantasy )

- "tró i mhroczne" alias death-metalowe dymy, popioły - Durbano Black Tourmaline, Demeter Holy Smoke i Fireplace - chętnie poznam coś jeszcze w tym stylu, polecicie?

- dymne "lajt" - Lalique Encre Noire, Gucci PH, Guerlain Winter Delice (nie czuję pierniczków tylko dym świec i sosnę), IHP Burning Leaves, Bvlgari Black (spalone opony dla harleyowca ), L'Artisan Tea for Two (zabójcza herbatka)

- ciężkie, zmysłowe, dla gotki w gorsecie, wysokich obcasach i krwistoczerwonej szmince - Dior Poison klasyk, Hypnotic i Tendre Poison, Molinard Habanita, Micallef Aoud, Dior Dune, YSL Opium, Armani Czarna Mania, Obsession CK, Maroussia Slava Zaitsev, Prada Intense, Czarna Coco, jakieś zawiesisto-różane killery z nutką krwi niewinnych ofiar, hehe, ale ogólnie to nie mój klimat więc więcej nie wymienię

- niepokojące cmentarne lilie, fiołki - Black CK, DK Wenge (ja tam czuję pogrzebowe kwiaty), TM Angel Violette, Alien, klasyczny Angel (trupie nutki)

- z cyklu "włóżmy stare glany i chodźmy na wino pod most" - Estee Lauder Youth Dew Amber Nude, Demeter Leather (winko w tle, na głównym planie stary skórzany płaszcz), Frapin 1270 (choć trochę zbyt elegancki), Parfum d'Empire Ambre Russe, Idole de Lubin (rum zamiast wina)

- ...i grzane winko w pubie czyli cynamon, goździki, miód pitny, śliwowica i jesienne klimaty - Demeter Cinnamon Bun i Mulled Cider, Ginestet Le Boise i Botrytis, Mauboussin, Automne Micallef, Asja Fendi

- dla gothic-lolity - tu IMO pasują mega-słodziaki: Belle de Minuit Nina Ricci, Pink Sugar Aquolina, Tumulte Lacroix, Flowerbomb V&R i wiele innych, których nazwy wyleciały mi z głowy po jednym teście Plus genialny słodko-gorzki Caramel Demeter

Się rozpisałam.
Pewnie o czymś zapomniałam, a wielu jeszcze nie znam, np: Kilian, Le Labo, Montale, Fumidus i Olibanum Profumum, Demeter Dirt i Bonfire, Night Aoud, Musc Ravageur, Voleur de Roses, Let me Play the Lion, Lucyfer, wszelkie piwniczne paczule, ciężkie skóry z "cuir" w tytule i wiele, wiele innych, które z opisów wydają się świetnie komponować z tym stylem.

Niezłe kompendium wyszło Fajnie, że chciało Ci się to wszystko ładnie spisać i pogrupować

Ja generalnie słucham muzyki przeróżnej (nawet Frankiem Kimono w odpowiednich okolicznościach nie pogardzę ), ze wskazaniem na ostrzejsze gitarowo-basowe riffy, grobowy wokal Nico i surowe produkcje undergroundu, moje preferencje zapachowe są również obszerne (z ubóstwieniem mojej jedynej i nie do podrobienia Lou Lou), i jedynie styl ubioru ma postać konstansu Mam nadzieję, że wszystko to razem wzięte do kupy daje - pi razy oko - obraz mojej osobowości

piroksena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 07:57   #105
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
Część na Allegro, część w perfumeriach sieciowych typu Sephora, część w perfumeriach "niszowych" jak Quality Missala czy Lulua (wysyłają próbki).
No i lipa straszna, bo poza opsiukaniem w perfumerii człowiek czasem nie ma czaasu itp. żeby się tym zająć. Albo ma wszędzie daleko, a np. mieszka w takiej dziurze, ze nawet internet nie dochodzi
Może to tłumaczy popularność Poison - w duglasie i sephorze tylko to i Opium z takich ciężko-mrocznych mają... No i te niszowe są horrendalnie drogie

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2009-07-01 o 08:49

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 08:24   #106
Redhaired Witch
Nindżopesz

Wątek przypomniał mi, że szukam godnej alternatywy dla Black Cashmere Czegoś, co skojarzy się z pogańskimi wierzeniami, ogniskiem w lesie, czegoś nieco smutnego, mrocznego.
Zapachu, który będzie suchy, słodko-gorzki, mocno ziołowy, nieco korzenny, z nutami dymu, drewna, palonych liści. Może coś w stylu Becherovki, absyntu... (wiem wiem, Kilian albo L'Artisan - czy rzeczywiścią są takie?) Bez brudnej spalenizny, cmentarnych kwiatków, stricte kościelnego kadzidła i "żywej" sosny.
Początki Nu (ten ziołowy pieprz) i Magie Noire (dla mnie początek to zapach wilgotnych liści łopianu w dolince górskiego potoku) są w tym guście ale Nu się wysładza i traci power a MN staje się zbyt seksowne... Chociaż MN musiałabym sobie przypomnieć.
I nie Wenge czy Labdanum - za podobne do BC.
Ale wymyślam Jakieś pomysły?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 08:52   #107
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Wątek przypomniał mi, że szukam godnej alternatywy dla Black Cashmere Czegoś, co skojarzy się z pogańskimi wierzeniami, ogniskiem w lesie, czegoś nieco smutnego, mrocznego.
Zapachu, który będzie suchy, słodko-gorzki, mocno ziołowy, nieco korzenny, z nutami dymu, drewna, palonych liści. Może coś w stylu Becherovki, absyntu... (wiem wiem, Kilian albo L'Artisan - czy rzeczywiścią są takie?) Bez brudnej spalenizny, cmentarnych kwiatków, stricte kościelnego kadzidła i "żywej" sosny.
Początki Nu (ten ziołowy pieprz) i Magie Noire (dla mnie początek to zapach wilgotnych liści łopianu w dolince górskiego potoku) są w tym guście ale Nu się wysładza i traci power a MN staje się zbyt seksowne... Chociaż MN musiałabym sobie przypomnieć.

nie mam pojecia co to może byc, ale jeśli znajdziesz taki zapach to ja też chcę flaszkę

chyba opisałaś mój ideał
na mnie dośc podobny do tego opisu był Serge Noire- ale zaczęła z niego wyłazić guma balonowa

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-07-01 o 08:56
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 09:26   #108
selya
Zadomowienie

Cytat:
Selya, miałam przyjemność byc na FOTN w Wawie (uwielbiam Ich)
w tamtym roku i bylo naprawde cudownie .Wprawdzie pozostal maly niedosyt, bo zagrali bardzo krotko, jak na jedyny koncert w Polsce.
Carl oczywiscie wieczny i niesmiertelny, postac kultowa i charyzmatyczna, skupial na sobie cała uwage publiki
Atmosfera mroczna a jakże Mrauu
Delilah I gratuluję wrażeń!
Cytat:
Byłam, byłam Grali zdecydowanie za krótko, ale i tak byłam zachwycona.
Zazdraszczam bardzo i gratuluję ofkors
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
nie mam pojecia co to może byc, ale jeśli znajdziesz taki zapach to ja też chcę flaszkę
ja też proszę o cynk

przypomniało mi się jeszcze, że oprócz tych wszystkich kadzidlaków, drewniaków, skórzaków, przyprawowców, zielaków i jadalnych słodkości lubię różę
taką charakterną z kolcami, wzmocnioną
albo dosłowną bez udziwnień
marzy mi się chłodna, intensywna róża pąsowa - taka która sama w sobie ma charakterek i kolce najniebezpieczniejsze, że wszystkich odmian róż

dear darkness

Edytowane przez selya
Czas edycji: 2009-07-01 o 09:38
Stary 2009-07-01, 11:10   #109
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:

chyba opisałaś mój ideał
na mnie dośc podobny do tego opisu był Serge Noire- ale zaczęła z niego wyłazić guma balonowa
Ja gumy balonowej w Serżu nadal nie czuję, więc też byłabym skłonna powiedzieć, że właśnie SN odpowiada temu opisowi
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 11:48   #110
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Wiedźmo, zastanawiam się, czy nie dałoby się zrobić jakiegoś miksa?

Np. Fou d'Absinthe plus Ouarzazate (mam w torebce Fuja, ale Ouarzazate siedzi w domu) - jak wróce, przetestuję. Ale w tym będą ziola, pogańska, słowiańska magia plus absynt, natomiast korzeni i dymu brak. Hmm... jakby tak dorzucic do tego coś mocno korzennego, np. Tea for Two?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 11:48   #111
Delilah*
Raczkowanie

Cytat:
Początki Nu (ten ziołowy pieprz) (...)
To mi przypomniało, jak pod wpływem Wizazu napaliłam się nieprzywoicie na NU. Pobiegłam do perfumerii, psiknęłam się i zastygłam w oczekiwaniu fali mroku a tu... zapach przypominający tanie mydełko na żulu (a wszak aż tak zle ze mną nie jest
Od tamtej pory sprawdzam perfumy nie na "papierku" tylko na sobie (Mimo ,ze oslawione ekspedientki w Sephorze dziwnie się patrzą)
Delilah* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 12:11   #112
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
To mi przypomniało, jak pod wpływem Wizazu napaliłam się nieprzywoicie na NU. Pobiegłam do perfumerii, psiknęłam się i zastygłam w oczekiwaniu fali mroku a tu... zapach przypominający tanie mydełko na żulu (a wszak aż tak zle ze mną nie jest
Od tamtej pory sprawdzam perfumy nie na "papierku" tylko na sobie (Mimo ,ze oslawione ekspedientki w Sephorze dziwnie się patrzą)

niestety na mnie nu własnie tak pachnie "ogolonym facetem"
Stary 2009-07-01, 12:17   #113
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:

niestety na mnie nu własnie tak pachnie "ogolonym facetem"
To nie tak źle - na mnie ogórami kiszonymi.
Ogolonym facetem pachnie mi Absynt Artisana.
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 12:33   #114
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
chyba opisałaś mój ideał
Miło mi

Cytat:
Napisane przez selya Pokaż wiadomość
ja też proszę o cynk
Jasne

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Ja gumy balonowej w Serżu nadal nie czuję, więc też byłabym skłonna powiedzieć, że właśnie SN odpowiada temu opisowi
Kurczę, a ja go tak bezczelnie zignorowałam Znaczy nie zignorowałam ale jakaś nuta doprowadzała mnie do szału i próbka poleciała w świat. Nie guma, coś innego, pewnie ta ambra namieszała.

Cytat:
Wiedźmo, zastanawiam się, czy nie dałoby się zrobić jakiegoś miksa?

Np. Fou d'Absinthe plus Ouarzazate (mam w torebce Fuja, ale Ouarzazate siedzi w domu) - jak wróce, przetestuję. Ale w tym będą ziola, pogańska, słowiańska magia plus absynt, natomiast korzeni i dymu brak. Hmm... jakby tak dorzucic do tego coś mocno korzennego, np. Tea for Two?
Czemu na to nie wpadłam Już wiem - chwilowo nie mam "komponentów" Tylko na mnie Ouarzazate i T4T pachną zbyt delikatnie, ech, więc muszę poszukać innych składników. Coraz częściej rozmyślam nad pełnoflaszkową Habanitą, powinna dać pole do popisu i ciekawych połączeń.
A Fuj jest faktycznie absyntowy? Warto się nim zainteresować?

Cytat:
Na mnie na szczęście jest ciekawe - na początku intrygująco męsko-ziołowe, później coraz cieplejsze i korzenne (na końcu typowo babskie kwiaty i przyprawy). Ale lubię, lubię.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 12:50   #115
Maja102
Zakorzenienie

Redhaired Witch - ja tez się przyłączam do tych, które chętnie by takie cudo wypróbowały
A ja ostatnio zachwycam się wspaniałym "The Poet and the Pendulum" Nightwish i marzy mi się taki właśnie zapach, jak słowa piosenki: mroczny, tajemniczy, zniewalający, zaczynający się niczym nastrojowe filmy Tima Burtona, pochłaniający jak przypływ, przywodzący na myśl ten Pacyfik, niewinność, śmierć, duszę, z nieco ostrym akcentem (szczęk broni, krzyk w nocy-3 cześć piosenki) i nutką czegoś ciepłego i kojącego na końcu, jak zakończenie utworu, zanikające chóry... "Take me home"...
No proszę, jak to muzyka i zapachy mogą mieć ze sobą wiele wspólnego
Mój Ange ou Demon jest blisko, ale za słodki,(wanilia) przydało by się nieco, sama nie wiem czego... może cmentarza czy np. kadzidła (Avignonu? :P)
Stary 2009-07-01, 12:53   #116
Polly_
grozi wypollizowaniem

ja mam jeszcze jedną propozycję:

gothka/metalówka na rozbieranej randce- Elixir Penhaligons- mroczny i romantyczny
lub jeśli ma byc hardcorowo-Musc Ravageur- mroczny i ....nieprzyzwoity
Stary 2009-07-01, 13:12   #117
selya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
odpowiada, jak najbardziej
tylko, że we mnie pozostawia jakiś niedosyt
mimo uwielbienia
Cytat:
Elixir Penhaligons- mroczny i romantyczny
no i następny zapach do testowania

dear darkness

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 13:22   #118
mettemarit
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam jeszcze jedną propozycję:

gothka/metalówka na rozbieranej randce- Elixir Penhaligons- mroczny i romantyczny
lub jeśli ma byc hardcorowo-Musc Ravageur- mroczny i ....nieprzyzwoity
IMO bardziej nieprzyzwoity od MR jest Kingdom edp A i mroku mu nie brakuje
Stary 2009-07-01, 14:09   #119
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez mettemarit Pokaż wiadomość
IMO bardziej nieprzyzwoity od MR jest Kingdom edp A i mroku mu nie brakuje
ale Kingdom to prawie sam jaśmin co w moich oczach skreśla go całkowicie
Stary 2009-07-01, 14:13   #120
mettemarit
Wtajemniczenie

Cytat:
ale Kingdom to prawie sam jaśmin co w moich oczach skreśla go całkowicie
Polly, ja jasminu nie trawię; Alien chociażby to moja trauma, ale w Kingdom nijak go nie czułam, naprawdę jest w nutach?

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości