![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy metal/goth
Cytat:
![]() Niesamowite! Poza sobą i moją przyjaciółką nie znam nikogo kto słucha FotN. Teraz już mniej, ale kiedyś namiętnie. Do tej pory na mp3 mam kilka kawałków. Mój ex mawiał, że to muza dla tych co muszą się dołować. Tylko, że ja doła przy FotN nie łapię ![]() Przepraszam za OT ale nie mogłam się powstrzymać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | ||
Zadomowienie
|
Redhaired Witch
![]() Świetna robota, obyś częściej się nudziła ![]() Velvet Acid Kitty skoro Ange ou Demonpachną moimi ulubionymi kwiatami, to muszę je koniecznie poznać. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Fajna rozpiska
![]() Selya, ja mam tylko mojego TŻta, którego zaraziłam ![]() ![]() Czy w temacie okołomuzycznym da się nie offtopować? ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez *milka* Czas edycji: 2009-06-30 o 00:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eden pachnie dla mnie dzikim ogrodem - nie żadne wymuskane różyczki, kwiatuszki, tylko polne dzikie kwiaty i trawy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fiu fiu - masz całą dyskografię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Selya, miałam przyjemność byc na FOTN w Wawie (uwielbiam Ich)
w tamtym roku i bylo naprawde cudownie .Wprawdzie pozostal maly niedosyt, bo zagrali bardzo krotko, jak na jedyny koncert w Polsce. Carl oczywiscie wieczny i niesmiertelny, postac kultowa i charyzmatyczna, skupial na sobie cała uwage publiki ![]() Atmosfera mroczna a jakże ![]() Danaida, strasznie to zawikłanie wyszło, bowiem chodziło mi o pokutujący wśrod rożnych środowisk stereotyp, jakoby metale (glany itp. akcesoria ![]() Wykorzystałam ów stereotyp w formie żartu, ktory najwyrazniej nie przez wszystkich został zrozumiany i przeinaczony, jakbym to ja siała pogłoski o rzekomym metalowym smrodku. ![]() ![]() i znów OFF top ![]() Ale zeby nie calkowicie : to nie wiedzieć czemu ale zawsze podobała mi się Dolce Vita, ktorej nijak nie nazwiemy "mroczną" ![]() Edytowane przez Delilah* Czas edycji: 2009-06-30 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
A gdzie można dostać jakieś próbki perfum które wymieniałyście ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Część na Allegro, część w perfumeriach sieciowych typu Sephora, część w perfumeriach "niszowych" jak Quality Missala czy Lulua (wysyłają próbki).
![]() |
#103 | ||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o lilie to jeszcze Gold Donny Karan reprezentuje fajną wersję. I w Palazzo - upiorne białe kwiaty i kadzidło. Cytat:
Byłam, byłam ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niezłe kompendium wyszło ![]() ![]() Ja generalnie słucham muzyki przeróżnej (nawet Frankiem Kimono w odpowiednich okolicznościach nie pogardzę ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może to tłumaczy popularność Poison - w duglasie i sephorze tylko to i Opium z takich ciężko-mrocznych mają... No i te niszowe są horrendalnie drogie ![]() Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-07-01 o 08:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Nindżopesz
|
Wątek przypomniał mi, że szukam godnej alternatywy dla Black Cashmere
![]() Zapachu, który będzie suchy, słodko-gorzki, mocno ziołowy, nieco korzenny, z nutami dymu, drewna, palonych liści. Może coś w stylu Becherovki, absyntu... (wiem wiem, Kilian albo L'Artisan - czy rzeczywiścią są takie?) Bez brudnej spalenizny, cmentarnych kwiatków, stricte kościelnego kadzidła i "żywej" sosny. Początki Nu (ten ziołowy pieprz) i Magie Noire (dla mnie początek to zapach wilgotnych liści łopianu w dolince górskiego potoku) są w tym guście ale Nu się wysładza i traci power a MN staje się zbyt seksowne... Chociaż MN musiałabym sobie przypomnieć. I nie Wenge czy Labdanum - za podobne do BC. Ale wymyślam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
nie mam pojecia co to może byc, ale jeśli znajdziesz taki zapach to ja też chcę flaszkę ![]() chyba opisałaś mój ideał ![]() na mnie dośc podobny do tego opisu był Serge Noire- ale zaczęła z niego wyłazić guma balonowa ![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-07-01 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() przypomniało mi się jeszcze, że oprócz tych wszystkich kadzidlaków, drewniaków, skórzaków, przyprawowców, zielaków i jadalnych słodkości lubię różę ![]() taką charakterną z kolcami, wzmocnioną albo dosłowną bez udziwnień marzy mi się chłodna, intensywna róża pąsowa - taka która sama w sobie ma charakterek i kolce najniebezpieczniejsze, że wszystkich odmian róż Edytowane przez selya Czas edycji: 2009-07-01 o 09:38 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Wiedźmo, zastanawiam się, czy nie dałoby się zrobić jakiegoś miksa?
Np. Fou d'Absinthe plus Ouarzazate (mam w torebce Fuja, ale Ouarzazate siedzi w domu) - jak wróce, przetestuję. Ale w tym będą ziola, pogańska, słowiańska magia plus absynt, natomiast korzeni i dymu brak. Hmm... jakby tak dorzucic do tego coś mocno korzennego, np. Tea for Two? ![]()
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Od tamtej pory sprawdzam perfumy nie na "papierku" tylko na sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() niestety na mnie nu własnie tak pachnie "ogolonym facetem" ![]()
![]() |
![]() |
#113 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | ||
Nindżopesz
|
Miło mi
![]() Jasne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A Fuj jest faktycznie absyntowy? Warto się nim zainteresować? Na mnie na szczęście jest ciekawe - na początku intrygująco męsko-ziołowe, później coraz cieplejsze i korzenne (na końcu typowo babskie kwiaty i przyprawy). Ale lubię, lubię. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Redhaired Witch - ja tez się przyłączam do tych, które chętnie by takie cudo wypróbowały
![]() A ja ostatnio zachwycam się wspaniałym "The Poet and the Pendulum" Nightwish i marzy mi się taki właśnie zapach, jak słowa piosenki: mroczny, tajemniczy, zniewalający, zaczynający się niczym nastrojowe filmy Tima Burtona, pochłaniający jak przypływ, przywodzący na myśl ten Pacyfik, niewinność, śmierć, duszę, z nieco ostrym akcentem (szczęk broni, krzyk w nocy-3 cześć piosenki) i nutką czegoś ciepłego i kojącego na końcu, jak zakończenie utworu, zanikające chóry... "Take me home"... No proszę, jak to muzyka i zapachy mogą mieć ze sobą wiele wspólnego ![]() Mój Ange ou Demon jest blisko, ale za słodki,(wanilia) przydało by się nieco, sama nie wiem czego... może cmentarza czy np. kadzidła (Avignonu? :P) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
grozi wypollizowaniem
|
ja mam jeszcze jedną propozycję:
gothka/metalówka na rozbieranej randce- Elixir Penhaligons- mroczny i romantyczny lub jeśli ma byc hardcorowo-Musc Ravageur- mroczny i ....nieprzyzwoity ![]()
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko, że we mnie pozostawia jakiś niedosyt mimo uwielbienia ![]() no i następny zapach do testowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#119 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.