|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Dzieńdoberek
![]() U nie słoneczko od rana, mimo wczorajszego deszczu i burzy. Mam wieści od Eleeri, pytałam się jak się czują itp. Pisze, że wczorajszą noc miała fajną, spała sama i się wyspała. Dzisiaj miała Małego ze sobą i od 1-6 wisiał przy cycu, a i tak był głodny - właśnie wrócił z dokarmiania ![]() Dzisiaj był obchód i wielka komisja postanowiła, że jeżeli się nic nie zmieni wychodzą jutro w południe ![]() Macie wszystkie pozdrowienia ![]() Ja jeszcze jednym okiem patrzę na świat, także najpierw dojdę do siebie, a potem się odezwę ![]()
#92 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Cytat:
![]() ![]() Ja też się boję o Kubę, jak usłyszę o czymś nawet w telewizji, to zaraz mam stracha, ale nie mam już na to wpływu, starałam się (i staram nadal), żeby niczym nie zaszkodzić Małemu w ciąży, pewne rzeczy dzieją się niezależnie od nas. Jak możesz myśleć, że komuś przeszkadzasz? Ty? Ciągle coś robisz, sprzątasz, czyścisz fugi itd., robisz co możesz. Myślę, że nadszedł jakiś taki chwilowy okres smutku, ale będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() A na mnie opowieści działają ![]() Myślę, że sama wiesz, co dla Ciebie najlepsze i podejmiesz słuszną decyzję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
super, ze eleeri wychodzi
![]() a nocki nieprzespane hmmm kazda z nas to czeka ![]() ![]() Miramej na mnie tez dzialaja opowiesci ale najbardziej chyba obraz z poprzedniego porodu ktory mam w glowie ![]() lece do miasta papapa ![]()
#94 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() komod nie przywiezli jeszcze wiec prasowac nie mam co.......a nawet jak przywioza to kto je poskreca jak tż w pracy siedzi caly czas!!!!
![]() |
#95 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja byłam wczoraj u Kasi, nie miałam jednak już czasu wejść na wizaż, żeby Wam napisać. Chciałam dzisiaj, ale widzę, że już wiecie tyle ile ja. Podczas wizyty było słychać krzyk dwojga rodzących się dzieci ![]() ![]() Pisałam z Kasią dzisiaj i obchód o niczym nie zadecydował. Mają w planach przenieść ją na inny oddział, ale nic konkretnego nie postanowiono. Czeka cały czas na to, żeby zajrzał do niej jej lekarz. Cytat:
Można nie być ubezpieczonym, ale wtedy płaci się za poród. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie chce mi się teraz szukać, ale wydaje mi się, że to jest sprzeczne z prawem.
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Witam z ranka
![]() ![]() ![]() Poza tym nie wiem czy to siła autosugesti czy mnie się faktycznie dno macicy obniżyło... Co prawda, zawsze brzuszek miałam nisko i po kształcie ciężko wyczuc ale latam co chwilę do kibekla. Do tej pory w nocy wstawałam tylko 1raz a dziś i wczoraj co 2 godz. W dzień też jestem co 30min-1godz... A może mi się juz po prostu zdaje?? mariolu trzymam za was kciuki mocno Eleri fajnie że juz niedługo wyjdzie Svinecka jak tam po nocce syna u ojca? Zabrał go czy zapomniał? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |||
Wtajemniczenie
|
ainka i kasia trzymam kciuki
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2009-07-06 o 09:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Czekoladko ja tez mam ostatnio jakieś dołki, czuje się taka duża i niedołężna ...Wszystko mnie boli,a mam świadomośc ze moze byc juz tylko gorzej. I jesczcze ten upał mnie dobija. Tż wydaje mi się ostatio jakis nieczuly ![]()
#100 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------- 10.04.09 - (24 tc) CC - Leo (712 g, 31 cm) Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ---------------------- 26.05.09 - (31 tc) CC - Nataniel (1950 g, 46 cm mariolasl (Mariola, 34l, UK) ------------------------- 29.05.09 - (32 tc) CC - Antonio (1650 g, ?? cm) Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------- 20.06.09 - (38 tc) CC - Kubuś (4080 g, 56 cm) marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------- 23.06.09 - (39 tc) CC - Martynka(3570 g, 59 cm) megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ----------------- 23.06.09 - (39 tc) SN - Amelka (2850 g, 53 cm) Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) -------------- 26.06.09 - (40 tc) SN - Zuzia (3660 g, 53 cm) p4w (Ola, 26l, Szczecin) ---------------------------------- 29.06.09 - (40 tc) SN - Tomuś (3220 g, 54 cm) jusali (Alicja, 20l, war.-mazurskie) ------------------- 01.07.09 - (39 tc) SN - Joachim (2870 g, 53 cm) musicman (Małgosia, ?? l, łódzkie) ---------------- 01.07.09 - (39 tc) CC - Bianka(4300 g, 59 cm) eleeri (Aśka, 31 l, małopolskie) ------------------------ 04.07.09 - (41 tc) SN - Mateusz (3500 g, 56 cm) ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() 22 sztuki mamy aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian skierka (Teresa, 27l, Olsztyn) ------------------------------------- t.p. 09.07.09 - Amelka ................ Adbor Ring ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------ t.p. 11.07.09 - Adaś ....................... X-lander w. limitowana erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ------------------------------------ t.p. 18.07.09 - Marcel .................... Espiro Vector Air Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek ........... Tako Jumper GT miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Marysia ................ Mikado Milano Finka09 (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ??? bibi23 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ??? agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 22.07.09 - Alan ................... Tako Jumper X katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura ................... X-lander w. limitowana magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 24.07.09 - Maciek majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek ................. Mamas&Papas Skate chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina Wojtusia (Ania, 25l, lubelskie) ------------------------------------ t.p. 27.07.09 - Oliwia .................. Vektor Air kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Nelly nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ??? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() 28 sztuk mamy czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika .................. Tako Jumper X frida110 (Aśka, ?? l, ...) -------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - Kinga ................... Roan Kortina Miramej (Jola, 33l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? ...................... Mutsy Urban Rider elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) ---------------------------- t.p. 05.08.09 - Natan ................... Tako Jumper X czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ??? ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ??? kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - Sebastian mayaha (???, ?? l, podkarpacie) ---------------------------------- t.p. 10.08.09 - Zuzia UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ??? AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - Kuba .................... Graco Tour Elite IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ??? Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja ................... Mutsy Transporter Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 19.08.09 - Bartuś iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? Tulipfever (Maja, 29 l, Holandia) ------------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? lub ??? .......... Bugaboo Cameleon zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? WrednaAfrodyta (Irmina, 21l, Warszawa/Ostrołęka) ---- t.p. 25.08.09 - Adaś .................. Mikado Boston marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Maja .................. Baby Merc groszkolino(???, ?? l, ...) ---------------------------------------- t.p. 26.08.09 - ??? Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena Anielka_ (???, 25 l, ???) ------------------------------------------- t.p. 30.08.09 - ??? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przyjęcia do porodu nie moga odmówić bez ubezp., ale chyba juz opieki po (np jak będa komplikacje) tak. Ale nie jestem pewna jak to wygląda ... Jadę dzisiaj znowu do rodziców w basenie się pochlupać ![]() Zajrzę w ciągu dnia i jak będę miała wieści od naszych pacjentek ![]() Trzymam kciuki za dzisiajesze wizyty ![]() Buziaczki ![]()
![]() |
#104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Czekoladko ale Ty bedziesz miec juz niedlugo swojego maluszka po drugiej stronie brzuszka
![]() ![]() ![]()
#106 | |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() A co tam u Tru? Są jakies nowe wieści? Cytat:
![]() A z tym dokarmianiem to tak własnie jest... ale jak dziecko ciagle placze a mleka juz nie ma bo zjadlo wszystko to wlasnie zabieraja na dokarmienie. Potem są takie skutki, że maluch szybko do butli sie przyzwyczaja (bo nie musi sie męczyć i mocno ciągnąć), że cycka nie chce ![]() Mój Kuba od wczoraj niespokojny, spac nie chce wogole... w nocy chwilke sie zdrzemnął a potem sie wiercil. Babcia go na troche zabrała na dwór, to może na powietrzu sie uspokoi.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-07-06 o 09:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
teraz widze ze jadnak ciaza w lato to przechlapane szczegolnie koncowka jest meczaca........
#108 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dopiero z łóżka wstaję ![]() ![]() oj wczoraj troche mi spiekło nogi ![]() ![]() ![]() dzisiaj po południu mam wizytę ... zaraz jeszcze jadę po wyniki badania moczu ![]() ![]() Ale jestem ciekawa co tam z małym - wybiera się juz na świat czy jeszcze nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Aniu trzymam kciuki
![]() ![]()
![]() |
#110 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam w czym wyjsc ale za to nie mam gdzie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pozdrowienia dla Eleeri. Jak jej dobrze, najgorsze ma juz za soba... Wydaje mi sie ze opieka nad ciezarna i porod sa darmowe. Bedac teraz w Polsce, nie majac polskiego ubezpieczenia zrobilam sobie badania i nic nie zaplacilam. Ania trzymam kciuki za wizyte.
Nasze szczęście Lenka ur.18.08.2009 ![]() Edytowane przez syla39 Czas edycji: 2009-07-06 o 10:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja nawet nie chce nigdzie wychodzic, nie mam ochoty, czuje sie brzydka i wielka i wogole.......jak ogladalam ostatnio zdjecia z zeszlego roku to mi sie zal zrobilo.......ze juz moze tak nie bede wygladac i ze nic juz nie bedzie tak samo........nawet mowie do tż ze ma sobie inna poszukac-ladniejsza ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- zeby odgonic moje smutki ide robic ogorkowa.........i ozorki na obiad!!nie bede tyle myslec......
![]() |
#112 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Eh, doła mam strasznego już pisałam czekoladce wyżej, mój tż pobija rekordy w dobijaniu mnie swoimi tekstami i nic sobie z tego nie robi a mnie to strasznie boli np. ostatnio dowiedziałam się mimochodem że mam się na blond zrobić bo mu się podobają ostatnio blondynki , nosz kur....de ja się przejmuje porodem i tym jak wyglądm a on jescze takie coś. Wiem że to moż błacho brzmieć ale ostatnio mam taki okres że jestem nieatrakcyjna, gruba ociężała i wogóle a on mnie jeszcze dobija swoimi inteligentnymi tekstami a wczoraj już przegiął ale nie chce pisać co zrobił bynajmniej tak mnie zdenerwował że strasznie się popłakałam i od wczoraj odzywam się półsłówkami tylko , wie że źle zrobił bo potem strasznie miły był ale ja jestem nieugięta bo już mam tego dość a jak pokaze że już mi przeszło to on znowu zacznie ![]()
Edytowane przez cashmeree Czas edycji: 2009-07-06 o 11:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
czekoladko nie smutaj się tak bardzo. Każda z nas w tak zaawansowanej ciąży czuje się coraz gorzej. Ja to już od dawna zastanawiam się czemu jeszcze Greanpeace się mną nie zainteresował bo przecież wyglądam jak wieloryb :-(
Tak wogóle to dzieńdoberek wszystkim. śliczne są te nasze wątkowe dzidzie, i co chwilka na świat przychodzi kolejny słodziak ![]() U nas nie jest za fajnie, pisałam wam jakiś czas temu że musze leżeć w łóżku bo mam skurcze, teraz do tego doszły jeszcze przepowiadacze i okropne kłucia, ale takie że nawet z boku na bok nie mogę się przekręcić. A co najgorsze w piątek gdy byłam na ktg to zapisało się bardzo niskie tętno małego, od razu do szpitala i tam nastepne ktg na którym było już lepiej i kolejne ktg w sobotę rano na którym tętno było już w granicach normy. Czy myślicie że tętno dziecka w okolicach 130 jest ok?? Wiem że jest w normie(120-160), lekarz też powiedział że jest ok, ale ja i tak się strasznie martwie:-((( Na szczęście dziś jest już 37tc+5d więc nawet położna już powiedziała że możemy się pokusić o rodzenie. Ehhh, ciężko jest być mamą. |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ehh, ci faceci. Nigdy nie zrozumieja jak nam jest ciekzko i jak bardzo potrzebujemy teraz ich wsparcia, pocieszenia i poglaskania. Nie wspomne o komplementach, chociaz pewnie bysmy w nie nie uwierzyly ![]()
![]() |
#115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A mnie się wydaje, że ciąża, poród i połóg są objęte takim parasolem ochronnym. Cytat:
![]() ![]() Może Kubaskowi gorąco? A może tak mu źle, po prostu? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie martw się, skoro jest w normie, to w normie ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jesli chodzi o tz to mam wrazenie ze oni nas nie rozumieja ![]() Cytat:
![]() czyli tez niewiele ci juz zostalo ![]() ogorkowa gotowa, ozorki sie dusza, a ja wlasnie zjadlam miseczke jagod ze smietana i cukrem ![]() zaraz ogorkowa zjem i pojde na podworko....... ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- ![]() ja juz sama nie wiem o co mi chodzi- raz sie smieje a za chwile placze....... ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- no i nareszcie jakas pozytywna wiadomosc ![]() zadzwonilam do BRW w sprawie tych mebli i okazalo sie ze juz sa wszystkie i dzisiaj je przywioza ![]() ![]() co za baba miala mi zadzwonic ale jak czlowiek sam sobie nie zalatwi to dupa!!! czyli w piatek tż bedzie skrecal -przymusze go i koniec!!!!
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cesarkę mogę mieć ze względu na małą ilość wód płodowych, co wg mojego lekarza może wpłynąć na trudny i bolesny poród. Przez to też mój ułożony pośladkowo synuś ma trudności z odwróceniem się we właściwym kierunku ![]() Na razie mam pić 3-4 l wody dziennie ![]() I Czekoladko, tylko nie smuć się teraz... a swoją drogu pewnemu panu należałoby się lanie za denerwowanie Cię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ze cc nie bedzie konieczna no chyba ze tobie jest obojetne ![]() dzisiaj mu wygarne jak wroci z pracy a co!!
![]() |
#120 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://parenting.pl/ginekolog-polozn...a-w-ciazy.html Cytat:
![]() ![]() Jak swietnie, ze juz dzisiaj Wam przywioza te mebelki ![]() ![]() A ja troche popracowalam i teraz zabieram sie za segregowanie moich ksiazek. Chyba mnie dopadl syndrom wicia gniazda ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.