|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)
ale ta swiadkowa by siedziala obok swojego faceta. nasz stolik bedzie na 22 osoby. na szczycie my i swiadkowie z osobamu tow. a po bokach (stolik w kształcie podkowy ) reszta par. do tego jeszcze bedą 2 stolik dla młodziezy, bo bedzie ich w sumie 60 osób
|
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
Ja byłam na weselu że przy stole przy młodych siedzieli jedni i drudzy rodzice a świadkowie ze znajomymi. Z kolei moja koleżanka była na weselu a jej TŻ był wtedy świadkiem. Mówi że nie ma nic gorszego bo nie dość że znała tylko 2 osoby to jeszcze para młoda od razu robiła plener i pół wesela ona była sama.
Najlepiej wziąć parę na świadków
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o grilla to polecam ten właśnie, to najlepsze urządzenie jakie miałam a kilka ich przetestowałam
http://www.nokaut.pl/grille/grill-de...i-cgh-800.html Jest super, bo można go zamykać i tak grillować, jak i otwierać a nawet uchylać wtedy z góry też daje ciepło, ma dużą moc co wazne dla mnie bo zawsze mi się śpieszy |
|
|
|
#94 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W ogóle rodzice namówili mnie, aby kwartet grał nam też przed restauracją i potem w trakcie obiadu (wiem, ze będą utwory Grechuty a o reszcie jeszcze nie rozmawialiśmy). Potem już będzie muzyka z kompa puszczana.Cytat:
Cytat:
Właśnie. W kościele siedziała z siostrą TŻa i jej mężem więc spoko. Potem jednak młodzi i świadkowie pojechali na zdjęcia a ja sama, potem świadkowie nosili kwiaty na salę itd. Chwilę podczas pierwszego dania TŻ był ze mną a potem znowu młodzi wymyślali świadkom 50 zdań, o których TŻ nie wiedział wcześniej. Młody w końcu usiadł koło mnie i mówi: nudzisz się tak sama, co? TŻ zaraz już będzie wolny (tuż przed oczepinami) Wtedy powiedziałam co myślę- nie potrafiłam się powstrzymać. Młoda po weselu powiedziala mi, że nie wzięli mnie na swiadkowa, bo jestem za wysoka. i śmiesznie by to wyglądało.
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2009-07-28 o 11:19 |
|||||
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
ale my pleneru nie mamy w dniu slubu. ona by była sama tylko w kosciele oraz w drodze kosciol - sala. ech.. no coz.
za kare posadzimy ich przy innym stoliku bo mamy bliskich 12 par a stolik jest na 11 wiec akurat kogos sie bylo trzeba pozbyc
|
|
|
|
#96 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
szczęka mi właśnie opadła, a mój tż chyba oszalał.
Mieliśmy w placach jechać za tydzień nad morze (nasze babcie mieszkają w sumie w jednej miejscowości prawie), na weekend tylko tak w odwiedziny, zobaczyć starych znajomych itd. No i Tż powiedział o tym swoim rodzicom i jego mama stwierdziła, że oni w takim razie pojadą w tym samym czasie. Wiadomo, co to dla mnie oznacza - zero świętego spokoju i spędzenie weekendu zupełnie nie po mojemu. |
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam za to rodzice nie chcąc przeszkadzac w pierwszych dniach malżenstwa, w srode po slubie (bo w poniedzialek i wtorek jeszcze rodzinka bedzie) jada z bratem nad morze i wracają w poniedzialek ub wtorek, wiec prawie tydzien bedzie sami, chyba,z e TZ zaciągnie mnie w góry, bo tak non stop o tym gada.
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czy TŻ nie może zasugerować rodzicom, że to jednak zły pomysł? albo wy przełóżcie swój wyjazd?
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak zdecydowałyśmy, że kupimy blender
![]() A co do świadkowania, to mimo, że Młodzi są najważniejsi, to wesele jest jednak dla gości. Ja bym chciała kieeeeedyś parę jako świadków. A że moja przyjaciółka będzie już mężatką i nie przepadam za jej TŻtem (wyniosly, zafochany buc), to chyba wzięłabym na świadków mojego młodszego 3 lata brata i jego dziewczynę (o ile jeszcze będą razem:P . Lubię ją i sprawdziłaby się w tej roli
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musicie zmienić w taki razie plany, czy Twój Tżet naprawdę nie może powiedzieć NIE, my chcemy sami spędzić czas SAMI nie z wami, czy to takie trudne jest ?????? ![]() A jak było w weekend, dałaś radę jakoś ?
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-07-28 o 12:15 |
|
|
|
|
#104 |
|
Wtajemniczenie
|
w klimacie poprzednich części, czyli są śmieszne momenty, ale to nie ten typ, ze jest ciągle smieszny, czy choćby próbuje być
|
|
|
|
#105 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie wyjście było proste, tż może z nimi jeździć, spotykać się kiedy chce, ale niech mnie nie ciąga za każdym razem ze sobą. A ona zawsze tak wszystko układa, żebym ja się była i się męczyła. W weekend udało się na tyle, że poszli sobie do miasta, na spacer i zakupy i nie musiałam im towarzyszyć, tż powiedział, że muszę popracować w domu i przeszło, ale już nad morze na drugi dzień musiałam z nimi jechać i być w miejscach, gdzie nie byli a ja byłam 100 razy, chociaż mogłam pojechać do swoich rodziców i zostawić ich samych. Najlepsze było, jak poszliśmy na obiad, każdy płacił za siebie, dla mnie to troszkę dziwacznie wyglądało, no ale ok, zapłaciłam za siebie. Na pewno nie pojadę w tym samym czasie, powiem, że mi coś w weekend wypadło, najwyżej tż sam pojedzie a ja tydzień później sama
|
||
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
jak Wam się widzi taka pościel dla mojego synka?
(o kurcze jak to fajnie brzmi synek ))z kratką czy bez lepiej? nie jest chyba jakoś bardzo dziewczyńska przez te serdunia mało wyrazista, ale chodzi głównie o ochraniacz - pościele będą też bardziej barwne jak już wejdą w użycie ![]() Z innych kolorów jest róż (odpada wiadomo), zieleń (ale takie są ściany i za dużo by tego wszystkiego było chyba) i niebieskie (ale jakoś nie chcę popadać w schematy) ![]() Miskowa a Ty rozmawiałaś o tym z TŻ? mówiłaś mu jasno o co Ci chodzi?
Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2009-07-28 o 12:52 |
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza - mi się podoba w krateczkę
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tżet jest jedynakiem ? |
|
|
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
Miśkowa faktycznie dziwnymi ludźmi są rodzice TŻta. A to że każdy płacił za siebie za obiad to już w ogóle przegięcie
![]() Zuza pościel jest cudna! Kocham takie rzeczy dla dzieci wybierać Wybieram kratkę![]() Dziewczyny, czy któraś z Was stosowała retinoidy w walce z trądzikiem? A może któraś może mi poradzić bo już zgłupiałam Edytowane przez czeremchowa Czas edycji: 2009-07-28 o 12:56 |
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
ah to szufladkowanie...
![]() ale to samo sobie pomyślałam (też jestem jedynaczką hyhy)
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, chyba ta z kratką, jakoś ładniejsza mi się wydaje, w sumie nie wiem czemu. Prosta ale jak d tego pościel jeszcze będzie to luz.
A łożeczko już macie bo chyba nic nie pisałaś? Jejjj <3 ale obie z Dianą musicie koniecznie powstawiać zdjęcia maluchów ( Z wami, bo nadal nie wiemy jak wyglądacie!) jak tylko przyjdą na świat. Jakby komuś przeszkadzało - bo nie każdy się czuje dobrze w temacie dzieci i ohów ahów na widok zdjęć przecież, to dajcie mi na pw, bo jestem strasznie ciekawa wizażowych dzieci.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apropo pościeli...mam znajomą która kupiła dziecku czarną pościel żeby pasowała do jej sypialni, a wózki dopiera do swojej garderoby (ma 3) Jak ktoś ma za dużo kasy to mu sie w glowie psuje ![]() Cytat:
Trzeba jakoś się zdystansować....co nie jest łatwe .Po pierwsze TŻ powinien jakoś bronić Cię przed jej narzucaniem się.
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba zamówię - bo to taki neutralny wzór, chce coś stonowanego, a nie misie czy kotki bo ochraniacz będzie cały czas, a jakby co z pościelą poszaleję ![]() no już całkiem przekonałyście mnie do kratki a co do zdjęć małego na pewno wkleję, a co do swojego... to się zastanowię ![]() aha łóżeczko będzie sosnowe, takie w sumie zwykłe z Drewexu (model Kuba II) - chciałam kolor teak bo pasowałoby do pozostałych mebli, ale okazało się, że schodzi lakier (widziałam w sklepie) i zrezygnowałam
Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2009-07-28 o 13:07 |
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż też jest jedynakiem..i gdyby nie jego i moja silna osobowość teściowie byliby u nas codziennie.
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też kiedyś nie był asertywny..i jak mamusia zapraszała na obiad to trzeba było rzucać wszystko i jechać...zbuntowałam sie ze 2 razy ..teraz po pierwsze mnie pyta o zdanie, po drugie umie powiedzieć "dzis sie nie zobaczymy bo chcemy być SAMI" A ostatnio to już w ogóle byłam z niego dumna. Teściowie wprosili sie na herbatkę...a on powiedział "możecie przyjechać ale macie równe 30 min bo my o 20 wychodzimy ![]() "
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.

I wcale Ci się nie dziwię, że to było najgorsze wesele, ja bym na nie po prostu nie poszła ......