![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum
Cytat:
W sumie można by tutaj tej ilości nie podawać, bo zawsze Demeter to duża ilość i przy podejmowania się tych zakupów wolałabym aby nie zbierać należności na inne zakupy. Sprawdzony organizator - osoba znana na forum Perfumy, kilkukrotnie organizująca już wspólne zakupy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
S. Sssss. SSSSS.
|
nie jestem przekonana codo tych ograniczeń
![]()
#93 | ||
never say no to panda
|
się "wtrancę"
Cytat:
![]() Cytat:
będę stronnicza, bo sama niejedną flachę z Wami wypiłam, ale uważam, że limity powinny obowiązywać głównie świeżo upieczone organiztorki, natomiast wyjadaczki wizażowe/wspólnozakupowe powinny mieć możliwość decydowania o ilości flachoników na własną rękę ja poradziłam sobie z zakupem 90 flachonów Demeter + jeszcze jakieś inne zakupy w trakcie, bo okazyjnie pojawiło się 'coś' na allegro (podczas oczekiwania na Demetery) oczywiście były pewne... hmmm... drobne perturbacje zamówieniowe w przypadku Demeter, ale to już nie z mojej winy ![]() i tak na koniec - mam pytanie natury czysto hipopotetycznej - przyjmijmy... mamy taką mnie - aktualnie organizuję zapisy na zakupy z Lucky na październik, kasiorę będę zbierała dopiero z początkiem następnego miesiąca, a tu nagle na allegro wyskakuje, no, przyjmijmy, Ambre Fetiche i Encens Flamboyant 100ml po 100zł flachon - klikam, co by nikt nie podebrał w tzw. 'międzyczasie', ale 50ml z każdego mogę oddać w dobre wizażowe ręce - i właśnie - czy mogę (w ramach wspólnozakupowania)? bo w sumie ogromniaste zakupy z Lucka już trwają (choć chwilowo w fazie deklaracji odlewkowiczów i za Lucka nawet rozliczeń jeszcze nie ma)
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2009-09-09 o 21:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#94 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nadal jestem za wprowadzeniem ogólnych ograniczeń, chociażby dlatego żeby jedna osoba nie pozbierała od wielu Wizażanek pieniędzy a potem kamień w wodę, nie ma z nią kontaktu, czy liczba podjętych przez nią rozbiórek ją przerosła i zaczynają się problemy. Limit 4 flakonów to tylko propozycja, jeśli uważacie że spokojnie dajecie radę z rozlewaniem 6 flakonów to taki zapisek będzie w regulaminie. Cytat:
Czekam na Wasze propozycje. Czy część odnośnie Nowych Użytkowników mogłaby zostać? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
never say no to panda
|
A nie lepiej zamiast limitu flaszkowego wprowadzić limit finansowy?
Bo rozebranie 6 butli Aquoliny, a rozebranie 6 butli Amouage to zupełnie inny pułap cenowy.
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Blue, przyszło mi teraz do głowy jedno pytanie: czy to Ty będziesz kontrolować kto ile zakupów aktualnie organizuje, czy liczymy na dobrą wolę organizujących i ewentualne głosy tych co zauważą przekroczenie limitu?
No i ten urywek "jeśli uważacie że spokojnie dajecie radę z rozlewaniem 6 flakonów to taki zapisek będzie w regulaminie". Zakładam, że Gothic też myślała, że da radę (bo w to, że od początku miała plan nas oszukać, nie wierzę), a wyszło jak wyszło. Myślę, że ułatwieniem do ogarnięcia wszystkich zakupów jest już samo to podforum. Wcześniej dostęp do poszczególnych klubów nie był tak przejrzysty, więc dziewczyny biorące udział w zakupach nie miały pełnego oglądu wielkoci zamówienia Gothic. Myślę, że część nie zdecydowałaby się na zakupy, widząc ile tego jest. Ale czasem pęd do posiadania jest tak duży, że chyba przymyka się oko na pewne ryzyko ![]() Nie wiem, czy to wszystko zrozumiałe jest ![]()
#97 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Limit 6 flakonów, których łączna wartość nie może przekroczyć np. 1000zł. Cytat:
Wiem że każda z Was ma swój górny limit jaki jest w stanie rozlać, chciałabym jednak ustalić wspólnie jakąś górną granicę, aby uniknąć podobnych sytuacji jak ta która miała miejsce ostatnio, czyli powierzeniu ogromnych kwot jednej osobie i podejmowaniu się rozlewania zbyt dużej ilości flakonów. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
never say no to panda
|
Cytat:
![]() a czy istniałaby możliwość, w przypadku niepodpadalności wspólnozakupowej Organizatorki, żeby Blue zezwalała na większe zakupy po napisaniu oficjalnego podania przez rzeczoną Organizatorkę? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
S. Sssss. SSSSS.
|
Jak już napisałam nie jestem przekonana. Sama w tym tygodniu rozlałam 6 flakonów i jakoś nie odczuwam tego specjalnie...
Są osoby, które nie dadzą rady ogarnąć zakupów 2 flakonów na raz a są takie, którym 10 nie sprawi żadnego problemu... Rozumiem, ze to wszystko dla naszego bezpieczeństwa po akcji z Gotic ale mnie to jakoś nie przekonuje... Moim zdaniem ograniczenia nalezałoby wprowadzić tylko dla nowych organizatorek. No ale nie ja tu decyduję ![]()
#100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
||
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
a ja tak pomyślałam..może wątek o tym jak należy przepiskiwać perfumy, jak to robią wizażanki.. bo ja nigdy tego nie robiłam i boję się, że nie dałabym rady..a chrapkę na rozbiórki z mojej strony mam
![]()
#102 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
NO przecież to oczywista oczywistość celuję się "psikaczem" w szyjkę atomizera i już ,z każdą flaszką sprawa wygląda inaczej -trzeba wyczuć "psikacza"
![]()
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a 10ml odmierzyć jak jesli atomek atomkowi nierówny? psikać do strzykawki i przelewać? ![]()
![]() |
#105 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
pozatym atomki mają dosyć szeroki wlot- ja potrafie napsikiwać oglądając film ![]()
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
kusicie dziewczyny - chyba nadal będe sobie trenować. może na sephorowych waniiach, których chyba nigdy nie zuzyję
![]()
#107 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba sobie jakoś radzić powiedział baca zawiązując buta dżdżownicą ![]() ![]()
![]() |
#108 | ||
never say no to panda
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
zawsze zastanawiałam się czy waszym domownikom nie przeszkadzają te zapachy....chyba łuna z okien idzie wtedy
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
grozi wypollizowaniem
|
a włąsnie ze nie- jak się dobrze celuje i uda sie uzyskać "siurek" to nic nie czuć
#111 |
Raczkowanie
|
Dobrze że wątek dotyczy perfumm...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | ||
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
ale to ta pomarańczowa wanilia. nieładna :P
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym może byłoby dobrym pomysłem założenie wątku, w którym bardziej doświadczone kupujące i rozlewające dzieliły się informacjami ułatwiającymi wspólne zakupy, rozlewanie i wysyłkę? Czyli - jak to zrobić szybko, sprawnie i profesjonalnie? ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie ze tak powiem osobistej natury, dotyczace oczywiscie wspolzakupowania.
Dwa razy do roku robie spory zrzut butelek ( zamowionych przez wizazanki ) do siebie, przewazac je pozniej do Polski. W zwiazku z tym, ze nie mieszkam w EU zamowienia robie na stronach, ktore do EU nie wysylaja, badz u tych, ktore do mnie ( z racji podatkowej ) za przesylke licza sobie mniej. Za kazdym razem wioze -dziesiat butelek. Oczywiscie nie bawie sie w rozlewanie. Zamowien w tym czasie realizuje kilka sa z eBaya hamerykanskiego i kilku internetowych witryn w tym roku chce jeszcze przed grudniowo dolozyc Lucky Finansowo rozwiazalam to tak, ze place dolarowa karta kredytowa ( za debet nie naliczaja mni odsetek do 40 roboczych dni ) a dziewczyny wplacaja na moje konto w Polsce. W ten sposob pieniadze w calosci sa zamrozone na moim koncie ( na ten wszelki wypadek ) Ale moze byc tez tak, ze cala naleznosc bedzie wplacona jako swoisty depozyt do zaufanej wizazowej osoby, a pozniej na powrot przelana do mnie. nie chcialabym rezygnowac z tych zakupow tyz mnie cieszy mozliwosc rozlozenia oplat wysylki na mniejsze raty |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
never say no to panda
|
Cytat:
moje gdybanie: pierwszy post powinien być taki główny - założony przez moderatorkę i przez nią modyfikowany, zawierający spis treści (z linkami do poszczególnych postów), natomiast pozostałe posty traktowalyby o poszczególnych problemach związanych z odlewkowaniem, atomkami, pakowaniem etc. tylko w wątku musiałaby być ścisła moderacja, co by nie zaśmiecać zbędnymi: "dzięki Aggie za instrukcje!", "pomocy! czytałam instrukcje, ale nie umiem przepsikać", "nie czytałam wątku, ale chciałam tylko zapytać, skąd bierzecie atomki?" etc etc
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jak zabrać się do wspólnych zakupów, czyli atomki - które można kupić w Refanie, Sephorze. Cała operacja przelewania, przepsikiwania, jak pakować itp. Wcześniej umówić się kto co przygotuje, jak post będzie gotowy osoba pisałaby do mnie PW ja bym wątek otwierała w celu oddania tej wiadomości a potem zamykała. Nawet ścisła Moderacja w wątku otwartym, na nic by się zdała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W osobnym poście mozna by umieścić informacje na temat bezpiecznego pakowania. W innym - cła. W jeszcze innym - atomizerków. Plus lista zapachów najprostszych i najgorszych do przepsikiwania (jak się początkujący wexmie za przepsikiwanie 100 ml Tam Dao, to zejdzie na zawał...).
Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655 Edytowane przez Aggie125 Czas edycji: 2009-09-14 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
never say no to panda
|
![]() ja się deklaruję z tym how-to-przepsikać ![]() a co do listy zapachów trudno i łatwo przepsikiwalnych, można by podzielić na: 1. odkręcane atomizery 2. nieodkręcane atomizery 2.a. psikające ładnym siurkiem 2.b. psikające rozpryskowo (czyli największa zmora przepsikiwacza)
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Można by jeszcze dodać nasz perfumeryjny savoir vivre (czyli, że zazwyczaj osoba biorąca największą ilość dostaje flakon, że jeśli zapisuje sie na zakupy mając w planach jakiś wyjazd to dobrze by się wcześniejz organizatorką skontaktować i umowić na wcześniejszy przelew pieniędzy, aby nie wstrzymywać zakupów, itp).
![]() Tak pół żartem pół serio, powinnam chyba wrzucic instrukcję jak przepsikiwać, kiedy palce mdleją, a końća przepsikiwania nie widać. Najpierw palec wskazujący, potem środkowy, potem środkowy wzmacniany naiskiem kciuka lewej ręki, następnie opieranie flakonu o kolano i przepsikiwanie w tej pozycji... ![]() Blue, gdzie Ci wrzucic swoją insrukcję jak bęzie gotowa? Będzie raczej długa, bo ja zwykle piszę szczegółowo (tak aby nawet zupelna świeżynka zrozumiala)...
Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655 Edytowane przez Aggie125 Czas edycji: 2009-09-14 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.