Sala - Zawiercie i okolice - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 17:02   #91
was ukochany baczek
Raczkowanie

Dot.: Sala - Zawiercie i okolice

Cytat:
Napisane przez magda_02 Pokaż wiadomość
W wakacje miałam wesele w Orlim Gnieździe. Płaciliśmy 220 zł od osoby. A sale są 2: w jedym budynku część jadalna i taneczna osobno, natomiast w drugim budynku jest duża sala na której są i stoliki, i tańce

dzięki jeszcze gdyby ktos napisal o magdzie w kroczycach i black rose to bylabym wdzieczna pozdrawiam

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

i jeszcze prosilabym propozycje zespolow ale typowo takich disco polo
was ukochany baczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 09:35   #92
manillia
Raczkowanie

Cytat:
W wakacje miałam wesele w Orlim Gnieździe. Płaciliśmy 220 zł od osoby. A sale są 2: w jedym budynku część jadalna i taneczna osobno, natomiast w drugim budynku jest duża sala na której są i stoliki, i tańce
Magda czytałam też twoją wcześniejszą opinię odnośnie tortu. Jak w ogóle przebiega ustalanie tortu? Są otwarci na propozycje czy mają określony typ i tego się trzymają? Ja już mam tam zarezerwowane i nie wiem o co ich pytać i jak ustalać. Możesz coś powiedzieć o dekoracjach i ustawieniu stołów? Może masz jakieś zdjęcia sali?
manillia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-10, 21:22   #93
magda_02
Raczkowanie

manillia, co do tortu, to ustalaliśmy wcześniej jaki ma być, tzn że z bitej śmietany, wybieraliśmy stojak.. Ale ostatecznie był całkiem inny Było czuć margarynę, chociaż szefofa zapewniała, że dodali dużo żelatyny i to dlatego. Nie było też tego stojaka który wybraliśmy. Także zrobili to po swojemu..
W sumie tort nie jest najważniejszy, i tak jak pisałam wcześniej- na tle całej reszty jedzenia, obsługi itp to był mało ważny szczegół, no ale wiadomo,że dobrze by było żeby był dobry
Nie wiem co Ci doradzić, żeby uniknąc takiej sytuacji najlepiej byłoby zrezygnować z tortu u nich i zamówić gdzieś w cukierni, tylko nie wiem czy to jest możliwe..
A stoły mieliśmy w kształcie litery U. Mogą być też okrągłe stoliki. W tej kwestii nie ma żadnych problemów, wszystko zależy od Was,jak będziecie je chcieli poustawiać. A dekoracje są dobierane pod kolor Twojego bukietu. Jeśli chcesz to podaj swojego maila, prześlę Ci pare fotek.
magda_02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-11, 11:13   #94
manillia
Raczkowanie

Cytat:
manillia, co do tortu, to ustalaliśmy wcześniej jaki ma być, tzn że z bitej śmietany, wybieraliśmy stojak.. Ale ostatecznie był całkiem inny Było czuć margarynę, chociaż szefofa zapewniała, że dodali dużo żelatyny i to dlatego. Nie było też tego stojaka który wybraliśmy. Także zrobili to po swojemu..
W sumie tort nie jest najważniejszy, i tak jak pisałam wcześniej- na tle całej reszty jedzenia, obsługi itp to był mało ważny szczegół, no ale wiadomo,że dobrze by było żeby był dobry
Nie wiem co Ci doradzić, żeby uniknąc takiej sytuacji najlepiej byłoby zrezygnować z tortu u nich i zamówić gdzieś w cukierni, tylko nie wiem czy to jest możliwe..
A stoły mieliśmy w kształcie litery U. Mogą być też okrągłe stoliki. W tej kwestii nie ma żadnych problemów, wszystko zależy od Was,jak będziecie je chcieli poustawiać. A dekoracje są dobierane pod kolor Twojego bukietu. Jeśli chcesz to podaj swojego maila, prześlę Ci pare fotek.
Teraz przynajmniej wiem na co się nastawić byłabym wdzięczna za fotki marta.orkisz@o2.pl
Stary 2011-12-11, 21:26   #95
was ukochany baczek
Raczkowanie

a czy ktoras z was miala wesele w sali Zuzanka lub Magda lub Orle Gniazdo na okolo 100 osób na jeden dzien? ile cenowo wszystko wyszlo

Edytowane przez was ukochany baczek
Czas edycji: 2011-12-17 o 21:25
Stary 2011-12-19, 13:35   #96
katja_22
Zadomowienie

Będzin wydaje mi się bardzo daleko... Tym bardziej, że w okolicy jest mnóstwo sal weselnych... naprawdę mnóstwo!

Hotel Jura mi się szczerze mówiąc nie spodobał (zwłaszcza ta jaskinia - jak dla mnie straszna).

Dużo ciekawsza lokalizacja to Zajazd Magda po sąsiedzku, również w Kroczycach. Chyba warto - jest dużo ładniej, ładne otoczenie, jest gdzie wyjść i zaczerpnąć świeżego powietrza Naprawdę robi pozytywne wrażenie, a też słyszałam same pozytywne opinie i mają branie (w naszym przypadku problem był właśnie z terminem, który był już zajęty, choć byliśmy oglądać 2 lata przed planowanym ślubem)

Zuzanka - tu duży minus za położenie przy samej drodze. Ale słyszałam, że nie jest drogo... Warto rozważyć

Orle Gniazdo w Hucisku - miałam tam studniówkę. Wystrój, jedzenie oraz obsługa bez zastrzeżeń. Przyjemne miejsce Myślę, że to dobry wybór, nie wiem tylko jak cenowo...

Przy naszych poszukiwaniach braliśmy jeszcze pod uwagę Morsko - sala bardzo ładna, w zasadzenie nie ma tam co dekorować, bo sama w sobie już wygląda super - to jeśli chodzi o restauracyjną, bo lustrzana już mniej zachwyca. Otoczenie fantastyczne. Jedyny mankament to ceny

Ostaniec - tu wiele nie pomogę, bo sali w końcu nie oglądałam, mam jedynie menu stamtąd...

Byliśmy też w Ogrodzieńcu (chyba Jura), ale sama sala nie zrobiła na mnie wrażenia...

A ostatecznie wybraliśmy Dworek Skarżyce. Co mogę o nim powiedzieć to to, że wystrój w środku zrobił na nas wrażenie (o dekorację zadbała pani Iza). Dla niektórych to może być minus, ale nam podobało się, że są dwie sale (są dwa szersze i jedno węższe przejścia między nimi), więc nikt Cię nie potyrpuje, gdy akurat coś jesz :P Wszystko było słychać, jak ktoś chciał w rogu sali była umieszczona sofa, więc można było spokojnie wszystko obserwować... Jedzenie fenomenalne, obsługa bez zarzutu, organizacja również - tu należy się uznanie dla pani Izy, która wszystkiego dopilnowała A i jest możliwość przenocowania gości! Na pewno cenowo była to najkorzystniejsza oferta ze wszystkich, które braliśmy pod uwagę, przy czym wesele nie straciło na jakości. Było wręcz bardzo udane i z czystym sumieniem mogę polecić

Podobnie jak ciasta i tort od Dylewskich, co już chyba sami wiecie, że są przepyszne, widząc po wpisach

_________________________ _________________

Ktoś wspominał o zespole New Age - znam ten zespół i również uważam, że wart jest polecenia W razie czego mam jeszcze namiary na inne - chętnie udostępnię A kamerzystę i fotografa bardzo dobrego a niedrogiego też mogę polecić jakby ktoś chciał
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 17:24   #97
asia_z
Zakorzenienie

taak, ciasta od Dylewskich polecam. Jak ktoś robi imprezę na Zuzance, to ciasta przez nich pieczone też pycha.

Co do zespołu, to ja polecam Markiz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-20, 12:20   #98
was ukochany baczek
Raczkowanie

katja a ile placiliście od osoby/pary? Czy to jest to miejsce co myśle koło remizy zaraz za przystankiem autobusowym?
Mogłabyś polecić jakiś fajny zespół typowo disco-polo jeśli chodzi o fotografa bardzo polecam Fotoartistica na 3-go Maja w Zawierciu tylko ten pan przeniósł zakład na ul. Sądową, jest świetnym fotografem ma prawdziwy talent do robienia zdjęć

Czas edycji: 2011-12-20 o 12:25
Stary 2011-12-21, 18:19   #99
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez was ukochany baczek Pokaż wiadomość
katja a ile placiliście od osoby/pary? Czy to jest to miejsce co myśle koło remizy zaraz za przystankiem autobusowym?
Mogłabyś polecić jakiś fajny zespół typowo disco-polo jeśli chodzi o fotografa bardzo polecam Fotoartistica na 3-go Maja w Zawierciu tylko ten pan przeniósł zakład na ul. Sądową, jest świetnym fotografem ma prawdziwy talent do robienia zdjęć
My mieliśmy 120 zł/os. (dzieci połowę tej ceny), ale to wszystko zależy od ustaleń i menu tak naprawdę, bo i za mniej można coś wymyślić jak sądzę

To jest to miejsce tylko nie koło remizy, bo to właściwie jest budynek, w którym kiedyś była szkoła, a potem faktycznie remiza... Za przystankiem, więc to się zgadza

Zespołów znam jak pisałam kilka My mieliśmy zespół Konkret - bardzo konkretny zresztą Poza tym wspomniany New Age, zespół Tajfun ze Zdowa i Axel (chyba Ogrodzieniec, ale pewna nie jestem). Jakby co mam do nich numery tel.

Tego fotografa znam, tzn. nie oglądałam zdjęć ślubnych, ale robiłam u niego zdjęcia do wymiany dokumentów i wyrzuciłam je :P były fatalne

Również mam kilku dobrych fotografów/kamerzystów z naszych okolic gdyby ktoś był zainteresowany
Stary 2011-12-21, 20:18   #100
was ukochany baczek
Raczkowanie

żartujesz na serio pan fotograf zrobil ci fatalne zdjecia? to chyba jakis jego wypadek przy pracy bo zawsze u niego robie różne zdjecia czy do dokumentów oraz moja siostra robila ślubne u niego i moge go polecic z czystym sumieniem moi znajomi tez

co do zespołów to dziekuje za informacje a znasz moze taki zespół tylko zapomnialam jak sie nazywa ale wiem ze ten pan co jest liderem nazywa sie Kowal

Czas edycji: 2011-12-21 o 20:24
Stary 2011-12-27, 20:13   #101
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
żartujesz na serio pan fotograf zrobil ci fatalne zdjecia? to chyba jakis jego wypadek przy pracy bo zawsze u niego robie różne zdjecia czy do dokumentów oraz moja siostra robila ślubne u niego i moge go polecic z czystym sumieniem moi znajomi tez

co do zespołów to dziekuje za informacje a znasz moze taki zespół tylko zapomnialam jak sie nazywa ale wiem ze ten pan co jest liderem nazywa sie Kowal
Niestety to nie był żart, były okropne, zrobiłam zamienniki u pani fotograf w Siewierzu (akurat byłam przejazdem). U niej też robiłam wcześniej zdjęcia do dyplomu i byłam bardzo zadowolona, co mi się często nie zdarza :P Uważam, że jestem niefotogeniczna

Zespołu nie kojarzę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-28, 21:00   #102
was ukochany baczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cocus Pokaż wiadomość
Witam po długim czasie

Cieszę się niezmiernie, że założony przeze mnie wątek przydał się przynajmniej kilku osobom
My jesteśmy już po weselichu. Sala w Pilicy - Black Rose - sala na 230 osób, bardzo duża, ale... u nas dopisało ok. 120 osób i było idealnie!!! Klima wyrobiła, mimo, że był bardzo ciepły sierpniowy dzień i wszyscy szaleli na parkiecie... bo zespół również spisał się na medal - serdecznie polecam zespół Projekt z Zawiercia. Bawiliśmy się "z nimi" już któryś raz z kolei i na każdym kolejnym weselu dają czadu jeszcze bardziej Jedzenie mieliśmy szykowane przez zespół Pani Machelskiej, które też wszystkim smakowało - naprawdę nie słyszałam negatywnej opinii jak można się domyślić - jesteśmy bardzo zadowoleni z wesela, mam nadzieję, że nasi goście też... ;-) he, he służę radą w razie czego,

Życzę powodzenia wszystkim Narzeczonym i mocno trzymam za Was kciuki - będzie dobrze!!
Czy moglabys napisac ile jest mniej wiecej za osobe/pare?
Stary 2011-12-29, 21:06   #103
was ukochany baczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
My mieliśmy zespół Konkret
a skad jest ten zespol masz moze namiary
Stary 2011-12-30, 19:30   #104
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
a skad jest ten zespol masz moze namiary
Pewnie, że mam namiary. Podam na pw
Stary 2011-12-31, 14:57   #105
justys12316
Przyczajenie

witam,
a ja mam pytanie kiedy zamawiałyście salę na wesele? Myślę o Zuzance w Zawierciu i chciałabym w czerwcu 2013. Zastanawiam się czy teraz zamawiać, czy jeszcze poczekać a może za późno. W ogóle nie orientuje się ile trzeba czekać na dobrą salę w okolicach Zawiercia?
justys12316 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-31, 16:37   #106
asia_z
Zakorzenienie

ja zamawiałam 1.5 roku przed, czyli jak Cie czerwiec interesuje, to akurat. Poza tym wydaje mi sie, że lepiej wcześniej, żeby Ci ktoś inny sali nie zarezerwował. Swoja drogą moja koleżanka w Black Rose (chyba) chciala na 2013 i na czerwiec został 1 termin.
Stary 2012-01-02, 09:29   #107
LALA_
Przyczajenie

Wink Dot.: Sala - Zawiercie i okolice

CZEŚĆ DZIEWCZYNY MAM PYTANKO WIECIE ILE KOSZTUJE ŚLUB W DUŻYM KOŚCIELE W ZAWIERCIU?? TERMINY MAMY ZAREZERWOWANE NA 30.06.2012r TYLKO CHCIAŁAM MNIEJ WIECEJ WIEDZIEĆ ILE KTOŚ PŁACIŁ ??
LALA_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 10:35   #108
was ukochany baczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LALA_ Pokaż wiadomość
CZEŚĆ DZIEWCZYNY MAM PYTANKO WIECIE ILE KOSZTUJE ŚLUB W DUŻYM KOŚCIELE W ZAWIERCIU?? TERMINY MAMY ZAREZERWOWANE NA 30.06.2012r TYLKO CHCIAŁAM MNIEJ WIECEJ WIEDZIEĆ ILE KTOŚ PŁACIŁ ??
podbijam pytanie bo tez jestem ciekawa bo tez tam będe mieć ślub
Stary 2012-01-03, 13:34   #109
was ukochany baczek
Raczkowanie

czy któraś ma namiary w sensie telefon lub email do Zuzanki prosialabym bardzo bo na internecie nie moge znalesc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-04, 08:49   #110
juss1
Przyczajenie

witam wszystkich na forum, pozwolicie że się przyłącze. Wiecie może gdzie w okolicy Zawiercie, Myszków, Siewierz są sale gdzie istnieje możliwość wzięcia własnej kucharki. Jedynie na myśl przychodzi mi Dom weselny Amor na Hucie Starej, ale chciałabym wybierać choćby z trzech sal. Macie jeszcze jakieś propozycje?
juss1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-08, 16:35   #111
tropiciel_ka
Przyczajenie

witajcie, proszę o pomoc- szukam kontaktu - numeru telefonu, gg, maila - do dworku w zawieciu - skarżycach, jesteśmy zainteresowani zorganizowaniem tam przyjęcia weselnego,
z góry dziękuję za informacje
tropiciel_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-10, 09:50   #112
was ukochany baczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tropiciel_ka Pokaż wiadomość
witajcie, proszę o pomoc- szukam kontaktu - numeru telefonu, gg, maila - do dworku w zawieciu - skarżycach, jesteśmy zainteresowani zorganizowaniem tam przyjęcia weselnego,
z góry dziękuję za informacje
Dworek Skarżyce
ul. Skarżycka 4
42-400 Skarżyce

roman7@op.pl
tel.513156200
Stary 2012-01-10, 14:43   #113
manillia
Raczkowanie

Cytat:
podbijam pytanie bo tez jestem ciekawa bo tez tam będe mieć ślub

i ja podbijam. mamy ślub 25 sierpnia tego roku i w czerwcu mamy zjawić się u księdza. Wtedy będzie trzeba pewnie zapłacić i nie mamy pojęcia na co się przygotować. Ktoś wie????
Stary 2012-01-11, 12:31   #114
was ukochany baczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez manillia Pokaż wiadomość
i ja podbijam. mamy ślub 25 sierpnia tego roku i w czerwcu mamy zjawić się u księdza. Wtedy będzie trzeba pewnie zapłacić i nie mamy pojęcia na co się przygotować. Ktoś wie????

z tego co wiem to około 500 zł ale mam chyba nieświeże informacje więc też czekam na jakąś kompetentną odpowiedź
Stary 2012-01-11, 14:22   #115
manillia
Raczkowanie

Cytat:
z tego co wiem to około 500 zł ale mam chyba nieświeże informacje więc też czekam na jakąś kompetentną odpowiedź

Ja słyszałam nawet że w Piotra i Pawła znajoma dała 1500zł.

Liczę że ktoś jeszcze napisze inne kwoty, bo takiej kasy na pewno nie dam.
Stary 2012-01-11, 18:51   #116
was ukochany baczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez manillia Pokaż wiadomość
Ja słyszałam nawet że w Piotra i Pawła znajoma dała 1500zł.

Liczę że ktoś jeszcze napisze inne kwoty, bo takiej kasy na pewno nie dam.

aż tyle? niewiem jak to jest liczone bo chyba za ślub osobno i organiste tez i dekoracje to moze wszystko razem tyle wyniosło ale troche dużo
Stary 2012-01-11, 21:02   #117
asia_z
Zakorzenienie

ksiądz osobno, organista swoją drogą, dekoracje w kościele - to zalezy od księdza. nie kazdy się zgadza. Ja dawalam 500 zł księdzu, organista chyba 200 wziął, a dekoracje chyba ok. 300 zł wyszly.
Stary 2012-01-12, 07:46   #118
manillia
Raczkowanie

Rozmawiałam z inną znajomą i ona zapłaciła w Piotra i Pawła 500zł księdzu i tyle. Organiście nic nie dawała.

Stary 2012-01-13, 10:45   #119
Anev0
Zakorzenienie

My zdecydowaliśmy się na amazonkę podobno warta grzechu
A nie wiecie czasem jak to jest z formalnościami bo chciałabym wziąść ślub w innym kościele na terenie Zawiercia niż ten do którego należe, jak to wygląda może ktoś ma takie doświadczenie?

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-13, 11:08   #120
manillia
Raczkowanie

Z tego co wiem to ksiądz z twojej parafii musi wyrazić zgodę czy jakoś tak. A tak to będziesz musiała powyciągać akty chrztu, bierzmowania i dać na zapowiedzi osobno. I to tyle. To wygląda tak samo jak w przypadku gdy Pan Młody jest z innej parafii.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości