|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jacy sa polscu faceci..
Polscy czy nie polscy - nieważne. Kobiety mają takich facetów, jakich sobie wybierają, a więc w pewnym sensie takich, na jakich zasługują. Oni sami - jak i my - są różni: zadbani lub nie, głupi lub nie, wredni lub nie, etc. Żadne odkrycie. Wkurza mnie to narzekanie kobiet na facetów (i facetów na kobiety też, żeby nie było..). Zwłaszcza, że my też często pozostawiamy wiele do życzenia. Zadbane ciało i fajne ciuchy to nie wszystko. Cholery bym dostała będąc z kimś, kto mi strzela focha bez powodu, 10 razy zmienia zdanie i nie wiadomo, o co chodzi, a jak spytać się - "co się stało?", to jest kolejna awantura "To się domyśl!" I to ciągłe oglądanie się na innych "Niee, to nie wypada. Niee, co oni sobie pomyślą" bla bla. To oczywiście stereotyp, ale skoro można go określić w przyp. polskich mężczyzn, to zaraz mogę wysmarować dotyczący polskich kobiet - i gwarantuje, że wiele Wizażanek by się w nim odnalazło
![]() A tak serio - polscy faceci są dokładnie tacy sami jak polskie kobiety. Taka jest prawda.
Edytowane przez Deede Czas edycji: 2009-08-09 o 12:59 |
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, bo nie znam Polki, ktora jest z obcokrajowcem dla kasy (choc nie przecze, ze jest takich pelno, to fakt). A tu wychodzi wlasnie wasz kompleks - jak widzicie Polke z obcokrajowcem, to NAPEWNO z nim jest BO KASA, bo durna dziunia leci na szmal.... Tez sie takich komentarzy nasluchalam duzo. Tak, napewno, trwaj w tym przeswiadczeiu. Polki wybieraja obcokrajowcow tylko i wylacznie dlatego, ze maja grube portfele. Za to Polski facet jest z kobieta innej narodowosci, bo "lubi egzotyczna urode". LOL. Wlasnie sie sam podsumowales
|
|
|
#93 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak dziś, jak będąc "na stopa" w Hiszpanii spotkaliśmy Polkę (dziecko mówiło do niej po polsku) z Hiszpanem - a ona na pytanie "Jest Pani Polką" - odpowiedziała (PO POLSKU!!) - "NIE" ![]() Parodią jest to co się niektórym kobietom porobiło bo dorwały się do kasy.... Zresztą nie swojej. Jest taki stary dowcip - "Czym się różni Pani doktor od Pani doktorowej"?? "Częścią ciała jaką zapracowała na tytuł pierwsza a jaką druga". Tyle w temacie wielu (aczkolwiek nie wszystkich) Pań z par "mieszanych". Cytat:
Ot tak w środku... Pisze tu o stylu, urodzie itp. Kobiet i mężczyzn. Cytat:
Wolny świat. Wszystkie chętne mogą wyjechać - gdybym miał kasę każdej bym bilet ufundował.... Tylko czasem tzw "siara" jest jak człowiek jedzie za granicę i od facetów innych nacji się wyśłuchuje takich rzeczy, że uszy puchną ![]() Dziewczyny, po prostu nie róbcie z Polski "Tajlandii Europy"... A skądś się ten stereotyp "Polki 10 Eurówki" wziął i tyle. Znając życie większość par jest "z miłości" ale cześć spora to "kasa misiu kasa"... Pozdrawiam PS I na zakończenie - spotkałem w życiu wiele fantastycznych Polek, mądrych, inteligentnych, PRZEPIĘKNYCH - ale pewien odsetek (i to niestety bardzo bardzo duży) kładzie się cieniem na całą resztę. I to one "robią gębę" ogółowi .... Edytowane przez Luckyboy Czas edycji: 2009-08-09 o 13:38 |
|||
|
|
|
|
#94 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakoś nie widzę tych pięknych kobiet, kiedy wychodzę na ulicę. Nie widzę kobiet zadbanych (zdarzają się nieliczne egzemplarze); inteligentne - tak, spotykam je często, ale zazwyczaj są wtedy niezadbane w dużej mierze etc. Skąd ten samozachwyt - pojęcia nie mam. A już naprawdę nie rozumiem, co ludzie rozumieją, mówiąc, że "Polki są jednymi z najpiękniejszych kobiet na świecie" (często się to słyszy). Jeśli to, co ja widzę na ulicach, to tym większe moje zdziwienie ![]() Nie wiem też, czy Polki są takie "obyte" i potrafią się zachować. Na pewno jest wiele polskich kobiet, które maja autentyczną klasę, ale podam przykład - Wizaż. Piękny przekrój przez Polki w każdym wieku i z każdym wykształceniem. Zadasz pytanie np. na forum modowym o torebkę i z czym się spotkasz? Sprawdziłam to kiedyś - wrzuciłam zdjęcie torebki (widać było jej połowę) i spytałam o projektanta, a zostałam zwymyślana, że zdjęcie beznadziejne, nic z niego nie widać i żebym poszła na bazarek, bo to po prostu duża torebka w jasnym kolorze i kupię taką wszędzie. Następnie pokazałam to samo zdjęcie na forum The Fashion Spot, które gromadzi miłośników mody z całego świata i żadna dziewczyna nie potraktowała mnie w taki sposób, nawet jeśli nie mogła mi pomóc. Co więcej, kilka z nich wiedziało i podało linki do przydatnych miejsc w Internecie odnośnie tego modelu. Ten wątek też jest dobrym przykładem, przeczytałam go i błędy ortograficzne aż rzucają się w oczy. Mnie Polki ostatnio rozczarowują coraz częściej, ale to tylko moja skromna opinia. Te uogólnienia są jednak wstrętne, bo opisujecie przeważnie jakieś konkretne typy, np. maniaków siłowni, kobieciarzy z dyskotek etc. Ja widuję tylu zadbanych i fajnych facetów, co niezadbanych (a ich partnerki też są zazwyczaj niezadbane, więc nie wiem w czym problem i dlaczego zrzuca się winę na facetów.) Od takich Polek, które ja opisałam, też są przecież wyjątki i jest ich całkiem sporo. Nie chcę tu nikogo bronić, ale dziwi mnie ten naskok na facetów. Pewnie, tutaj się nie obronią (mają tylko kilkuosobową reprezentację), ale z drugiej strony spójrzmy na polskie kobiety (przykro mi, że uogólniam) - ja mieszkam w dużym mieście, a często widzę kobiety, które mają pozadzierany lakier na paznokciach, ubiorem 'kaleczą' swoją figurę, na włosach odrosty, nie zawsze i nie wszędzie wydepilowane i wymieniać tak można bez końca.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post45174983 LUTY wymienię Edytowane przez BrigitteBardot Czas edycji: 2009-08-09 o 13:29 |
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piszesz, że w każdym kraju są zaniedbania. Tylko, że w niektórych krajach faceci nie mają wiszącej nad sobą czarnej chmury homoseksualizmu. Ubierają się jak chcą, w jakie kolory chcą i nikt o nic nie posądza. Na wizażu był wątek: czy japonki są gejowskie i część osób pisała, że jasne, że tak Polka jak jest zaniedbana, to jest zaniedbana po prostu. Nie dlatego, że się boi, że jak zrobi makijaż to ją wezmą za lafiryndę i zostanie wyśmiana
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
tak sobie czytam i czytam o tym co piszą o polskich facetach i sobie myślę czy przypadkiem mój TŻ nie jest jakimś obcokrajowcem
a tak na serio to na szczęście są wyjątki
|
|
#97 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z reszta skupiam sie tu glownie na wygladzie, bo charakter to juz roznie, tu i po Polkach mozna pojechac. Poza tym, ze powszechny w naszym kraju jest brak serdecznosci, kultury i bycia uprzejmym dla nieznajomych. Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Wyrak;13651239] Pewnie ze to nie wyglada dobrze, tyle, ze tak samo jak zastepy Polek, ktore ubieraja sie dzinsy + jakis nudny sweterek, czy takich, co nie umieja sie tak ubrac, zeby tylek itd. nie wystawaly. Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
Jak tak czytam wątek...
To jeden facet ma klasę, czyli 100% z danej grupy (siebie nie biorę pod uwagę). A jedynie 10% kobiet może się tą klasą pochwalić. Moje widzimisię nt. intelektu i sposobu wypowiedzi. Stąd konkluzja - dziwicie się, że polscy faceci są jacy są? Trafia swój na swego I potwierdzam tylko pierwszą moją wypowiedź w tym wątku.
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I może ja jestem ofiarą stereotypów, ale wolę przeciętnego Polaka (umytego, ogolonego albo z zadbanym zarostem jak mój facet, w zwykłej koszulce i zwykłych spodniach, nie muszą to być jakieś jedwabie i kanty na codzień) niż przeciętnego obcokrajowca, z których większość jest zadbana do bólu i przesady i wygląda, jakby miała więcej kosmetyków ode mnie. Po prostu nie pociągają mnie mężczyźni, którzy mają idealnie ułożone włosy, idealnie wyregulowane brwi etc. Proszę nie mylić z tym, że nie pociągają mnie mężczyźni zadbani, bo dla takich owszem - jestem na tak.
|
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
W jakim mieście mieszkasz? ja chodzę po Wrocławiu i widzę dużo pięknych, zadbanych i dobrze ubranych kobiet. W mniejszej miejscowości widzę większość niezadbanych.
|
|
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#102 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast jesli chodzi o reszte, to jest w tym sporo racji. Polki sa ladne, ale (a) nie wszystkie (b) super hiper pieknosci jest pewnie mniej wiecej tyle co w innych narodach, moze troche wiecej (c) sa inne kraje, gdzie jest mnostwo ladnych kobiet. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie no, z pewnoscia masz racje - wy, biedne kobiety Polki, sliczne, cud miod orzeszki i w ogole perfekt i niestety, nie traficie na zadnego fajnego Tyle tutaj pisania, jakie to faceci maja wysokie mniemanie o sobie, a coponiektore z was? Polki sa sliczne, wspaniale, masz aksjomat i basta To, ze komus sie chyba w glowie przewrocilo, to inna sprawa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja juz o tym, ze Luckyboy niesprawiedliwie uogolnil pisalem. Szkoda, ze Ty w wytykaniu bzdurnosci tego uoglnienia, jakos niezauwazylas bzdurnosci swojego o tym, ze jest jezzy i fajnie miec obcokrajowca i to swiadczy o wartosci czlowieka No Ty sie sama podsumowalas swoimi tekstami Kompensujesz sobie cos, czy jak? Masz partnera z zagranicy, to pytlujesz takie kocopoly. Moze problem byl z Toba, a nie z Polakami ? Cytat:
, ze sobie pozwole na takie skojarzenie. Tez nie rozumiem, skad te przeswiadczenie, jakie to Polki sa zadbane, super i w ogole cud miod i orzeszki, gdy widze cos innego nieraz, zarowno w kwestii ubioru, zadbania i inteligencji i elokwencji. Duzo jest Polek ladnych i bardzo ladnych, no i wiadomo - sa takie co dbaja o siebie itd., nie zamierzam bezsensownie uogolniac na ten temat
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||||
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym zwykle kazdy opisuje swoj region i swoje obserwacje. W moim akurat faktycznie namnozyło sie fajnych lasek, których wogole jest duzo wiecej niz facetów, a proporcjonalnie to juz wogole, z 30(mniej wiecej) ładnych przypadłoby na jednego przystojnego i zadbanego. I wcale nie jestem tym zachwycona, jasne ze wolałabym,zeby proporcje były odwrotne,ale u nas tak to niestety wygląda.
|
|
|
|
|
#104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Leczy mnie to. Ktoś pisze o Włochach. Ludzie!!!! Oni są znani z tego że kobiet nie szanują. A Irak, Iran, Kazachstan, Meksyk? Nie piszesz już jacy tam są wspaniali faceci?
Ja będąc 3 tygodnie za granicą doświadczyłam kilku niemiłych sytuacji -będąc u znajomych dla mnie i faceta wyciągnęli szklanki (częstowali wódką) gdyż żyją w przeświadczeniu że u nas każdy chleje na umór bo przecież jakżeby inaczej -ja jako blondynka zostałam okrzyknięta jako kobieta z Rosji. też fajnie. nic ujmującego ale kogoś mogłoby skrzywdzić. Generalnie ludzie na obczyźnie boją się Polaków bo myślą że to cwaniaczki które przemycają fajki i sprzedają gdzieś na dworcach. Świetne jest takie generalizowanie. Chcecie by o polkach mówiono że są piękne i cudowne ale już że jesteśmy złodzieje i cwaniaczki to nie nie nigdy. Cytat:
Z resztą ten wątek uważam za tragicznie bzdurny. Z iloma polakami byłaś że tak mówisz? Z piętnastoma? A z iloma obcokrajowcami byłaś? Z trzema? Żeby wydawać takie osądy musiałabyś być po kilka razy z facetem każdej narodowości co jest trochę a wykonalne ;*
|
|
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
Po przeczytaniu wypowiedzi w watku dowiedzialam sie ze polscy faceci sa beznadziejni i biedni, obcokrajowcy super i z kasa, a dziewczyny leca tylko na kase i nic innego sie nie liczy
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ocenianie wszystkich mężczyzn przez pryzmat klubowiczów jest wiem,ze niesprawiedliwe i prowadzi do dołujacych wniosków,ale napisałam to pod wpływem aktualnych(wczorajszych) spostrzeżeń.U mnie na studiach większość osób wychodzi z załozenia,ze trzeba się bawić,że trzeba zaszaleć-i ok,wszystko ładnie ,ja tez uważam ,że trzeba poużywać życia ,ale przeraża mnie to,że zanikają w tym szaleństwie większości młodych ludzi,jakieś zasady ,wartości,szacunek do siebie samego i drugiej osoby. I nie jest to wina samych mężczyzn ,bo i kobiet też,które same wskakują facetom do łózka,więc faceci to wykorzystują(tutaj "wina"jest podzielona). Dalej podtrzymuję ,ze wartościowych facetów jest mniejszość w dzisiejszych czasach,ale istnieją tacy,jednak to są perełki.Teraz ludzie stają się coraz bardziej wyzwoleni,mi się ta przemiana nie podoba,takie moje zdanie i potrafiłabym i nawet nie chcę się w takim czymś odnalezc
|
|
|
|
|
|
#108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy to jakas podswiadoma jazda przez to, ze masz obcokrajowca, czy jakas wypaczona percepcja, wishful thinking, naprawde, nie obchodzi mnie nawet zbytnio co i dlaczego, tylko fakt faktem - do rzeczywistosci ma sie to jak piesc do nosa. Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
|
#109 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ojjjjjjjjjj taaaaaaaaaaaak ![]() Najwięcej można ich spotkać było w dawnym Dolmelu gdzie under 21 kobiety + Irole, można je tez bardzo często zaobserwować w P1 i w pasażu Niepolda oraz w okolicach WZ ![]() Szczególnie jesli jest Ci trudno znaleźć kibelek bez walającej się prezerwatywy - to świadczy o "klasie" wielu wielu Pań ![]() Cud, miód orzeszki i klasa ![]() Cytat:
Po prostu jak wszędzie. Co do pieniędzy - kiedyś na ten temat dyskutowaliśmy i jak juz było ustalone każdy ma swoje zdanie ![]() Cytat:
I jeszcze jedno pytanie do wszystkich Pań tak narzekających - a kto nas, "polskich mężczyzn" wychował jak nie POLSKIE KOBIETY HĘ??? PS I powtórzę po raz kolejny - uważam że krzycząca garstka co poniektórych Pań tutaj robi wodę z mózgu i wielka krzywdę tym które są jeszcze bardzo młode i nie wiedzą czym jest "związek" "miłość" itp - "bawmy się dopóki jesteśmy młode" - bawmy się ale rozsądnie.... Edytowane przez Luckyboy Czas edycji: 2009-08-09 o 14:19 |
|||
|
|
|
|
#110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
Troche bez sensu tak uogólniać wszystkich...
![]() no ale dobra... Nie wszyscy faceci myślą o tym żeby jak najprędzej zaciągnąć do łóżka...czy to ten z Polski czy innego kraju. Facet jak to facet, myśli o jednym, ale każdy normalny nie przekłada tych myśli na czyny zaraz, oczywiście zdarzają się tacy ale to już szczegół... Nie warto ich tak uogólniać bo są też w Polsce normalni faceci którzy szanują kobiety
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Równie dobrze możnaby założyć wątek: jak wyglądają ulice polskich miast. Część osób by napisała, że brudno, też byście najazd zrobili? "Nie jest prawdą, że na ulicach leży pełno petów!" Koło mojego domu nie leży żaden ![]()
|
|
|
#113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To jak mam cie podsumowac, ze sie wypowiadasz w beznadziejnym watku?
|
|
|
|
#114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Z iloma trzeba byc, zeby wg ciebie byla grupa reprezentacyjna do wyciagania jakichkolwiek wnioskow?
![]() Z trzema z każdej narodowości. Jeden - to może być przypadek Dwoje - a jak trafisz na dwójkę odmiennych mężczyzn? Trzy to akceptowalne minimum. Żeby napisać pracę magisterską trzeba dużo czytać i siedzieć w temacie. Żeby wydawać tak krzywdzący osąd - również. I nie pomoże tu "że na wakacjach rok temu to całowałam się z jednym francuzem" chodzi mi o związki. Myślałam że nie chodzi tylko o wygląd zewnętrzny gdzieś na samym początku wyczytałam o zaciąganiu do łóżka itp ;p Na 100 wątków pt "mój facet źle mnie traktuje" Znajdzie się 10 000 kobiet które takich wątków nie piszą bo są zbyt zajęte miłością i zabawą z facetem i po prostu się nie udzielają. Więc argument że na forum się od czegoś roi jest moim zdaniem nietrafny. Ludzie zaglądają na forum by podyskutować bądź rozwiązać problem.
|
|
|
#116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z twojej wypowiedzi wynika ze nigdzie sie nie mozna bawic bo przypna ci jakies glupie latki ![]() Wiadomo- w kazdym miescie sa kluby i ´kluby´. Oceniasz wyglad wroclawianek na podstawie P1 i Dolmelu? Wizazanka wyzej tylko wspomniala ze chodzac po Wroclawiu widzi dobrze ubrane kobiety- nic nie wspomniala o klubach... |
|
|
|
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
ja bym nie była, aż taką optymistką.
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do charakteru to mysle, ze az takiej ogromnej roznicy nie ma miedzy kobietami i facetami, jak maja wady to i jedni i drugie. Chociaz obserwuje ze polscy faceci w wiekszosci napewno: -sa ksenofobami i rasistami (epitety Szwab, Szkop, Czarnuch itd sa na porzadku dziennym, wsrod Polek nie). -sa homofobami, wspomniane tu "japonki sa gejowskie" = sa co najmniej dzielem szatana Poza tym sa nieuprzejmi, ale tu to ogolna cecha. W szoku jestem w sumie. Ide sobie IKEA idzie babsztyl z wozkiem ze swoim menem (w bojowkach i skarpetach ;-) ) i jedzie mi tym wozkiem po nodze, nei patrzy. Zwracam jej uwage, a ta bulwers, ani przepraszam, ani pocaluj sie w d**pe tylko mierzenie oburzonym spojrzeniem. Na kazdym kroku tak. Chamstwo. Nie wiem ,to jest jakis relikt komuny czy co? Bo z kolei przy blziszym kontakcie ludzie sa spoko
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A podsumowuj jak chcesz. Biorac pod uwage, jaka masz percepcje, to zwisaloby mi i powiewalo to, nawet gdybys nie byla koniec koncow anoniowym nickiem na necie, a co dopiero w tej sytuacji. Lubie groteske, a tu tyle jej jest
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.

Po pierwsze- to wsrod moich znajomych plci meskiej nie ma ani jednego, ktory tak sie ubiera (w ogole, skad Ty sie urwalas z takimi opisami, powaznie sie pytam?), po drugie, zarzuty typu - lysieje, sa bezsensowne; jesli ktos juz lysieje, to co ma z tym zrobic
?

I może ja jestem ofiarą stereotypów, ale wolę przeciętnego Polaka (umytego, ogolonego albo z zadbanym zarostem jak mój facet, w zwykłej koszulce i zwykłych spodniach, nie muszą to być jakieś jedwabie i kanty na codzień) niż przeciętnego obcokrajowca, z których większość jest zadbana do bólu i przesady i wygląda, jakby miała więcej kosmetyków ode mnie.
Każdy myślący człowiek jest ateistą"