![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Killashandry fantazje
maximaa -
![]() ![]() ![]() z tym fioletowym agatem, to się historia wiąże... mianowicie: Kupiłam ten kamień gdzieś w sierpniu (czy nawet wcześniej) i jakoś nie miałam pomysłu, co z nim zrobić. W międzyczasie przerobiłam kilka większych (jak na przykład ten zielony agat) a ten sobie leżał i czekał... w końcu się za niego wzięłam i w połowie roboty znów się zacięłam (po zrobieniu oplotu z warkoczyka), bo czegoś mmi brakowało... po kolejnych kilku dniach doszłam do wniosku, że dołożę labradoryty i diamentowe oliwki (ale po nawleczeniu jakoś mi nie wyglądało dobrze) - pomysł odpadł. Potem wzięłam opal i satynowe kuleczki ( tak, jak poprzednio coś było niebałdzo). Następnie mieszanka opala i kwarcu dymnego... a na koniec sam kwarc dymny i najzwyklejsze gładkie kuleczki - wtedy dopiero stwierdziłam, że ma to szansę wyglądać dobrze. Jak skończyłam oplatać (zrobiłam fotkę, którą tu wstawiłam), to zaoksydowałam, żółty kolorek mi nie pasował, więc wsadziłam znów do oksydy - bordowy też jakoś nie bardzo, znów kąpiel, granatowo-fioletowo-czarny wreszcie mi pasował i tak skończyłam oksydować, potem jeszcze polerka i byłam zadowolona. Aha, żeby nie było - JA NIE MAM OKSYDY TĘCZOWEJ - kolory robię zwykłą oksydą czarną na zimno ![]() ![]() ![]()
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
ajjjj ten https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1256753753 prosty ale bardzo efektowny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
aa no właśnie, śliczne te agaty ale niewiadomo co z nimi zrobić bo takie wielkie ;P a co do oksydy to mam to samo... oksyda ma miesiąc i żeby coś się zrobiło czarne to muszę moczyc... moczyć i moczyć... i moczyć..... łojejj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
kolczyki -
![]() ![]() maximaa - ja oksydę odlewam do słoiczka po bobo-fruicie (te maleńkie deserki owocowe) i w tym moczę. Oryginalną buteleczkę mam czyściutką - bez zanieczyszczeń, moja oksyda już ma prawie pół roku ![]() ![]() edycja: Dorzucam moje najnowsze dzieło - wisior aztecki (jaspis snakeskin z wtrąceniem krystalicznym, mnóstwo kulek srebrnych i druta ![]() oraz niektóre wisiory z trzech poprzednich wrzutek już po oksydzie ![]() ![]() 1, 3, 5 - już nie mam 4, 6 i 10 - chwilowo wypożyczone 9 - zablokowana - dla żony szefa ![]()
Listen,smile,agree,and than do whatever the fuck you were gonna do anyway! Robert Downey Jr. Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam Edytowane przez Killa Ree Czas edycji: 2009-11-26 o 08:56 Powód: aktualizacja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
Killa, ale ten z jaspisem chyba będzie oksydowany również, prawda? Aż się o to prosi
![]() ![]()
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
Ja też uważam, że pierwszy trzeba zaoksydować. Na pewno zyska na tym. Bardzo mi sie podoba i jeszcze ten z labradorytem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 to jeden z tych lepszych wg mnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ten z labradorytem już nie jest mój, koleżanka go dojrzała i tyle go widziałam - na szczęście zapłaciła za materiały ![]() ![]() ![]() szkoda tylko, że Wiola wystawiła te fasetowane kamyczki wszystkie w kompletach... a ja potrzebuję jedno wrzecionko buuu, trudno.... może innym razem. i dorzucam jeszcze ten ostatni wisior po oksydzie i polerowaniu. ![]()
Listen,smile,agree,and than do whatever the fuck you were gonna do anyway! Robert Downey Jr. Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam Edytowane przez Killa Ree Czas edycji: 2009-10-31 o 09:19 Powód: efekt oksydowania :) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
A mnie się podoba wisior 8 i 9
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
witrylow -
![]() i wrzucam trzy produkcje - wersje końcowe 1. jaspis pasiasty, karneol, kwarc różowy - oksydowane i polerowane - wypożyczony 2.labradoryt, noc kairu - oksydowane i polerowane 3.agat płonący - bez oksydy - wypożyczony w weekend powinnam wymienić te zdjęcia na lepsze - te są ze skanera ![]() Dodatkowo pracuję nad jedną "koroneczką" - jak na razie w pokoju miałam gęsto od "tych pań" bo mnie szlag chciał trafić przy krawatce... wzięłam za miękki drut... buuu (no i drut mi się skończył) więc wisior nie jest skończony ![]() a dziś jadę po Ag999 0,3 ![]() ![]()
Listen,smile,agree,and than do whatever the fuck you were gonna do anyway! Robert Downey Jr. Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam Edytowane przez Killa Ree Czas edycji: 2009-11-26 o 08:56 Powód: aktualizacja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
bardzo ładne, ale te zdjęcia za wielkie trochę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
o ja pierdziuuuu... piękniutkie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Ślicznie Ci to wychodzi. Tym pierwszym jestem zachwycona. Nie dość, że kamień cudny, to jeszcze ta oprawa... no śliczności
![]()
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Rzeczywiście, zdjęcia trochę za wielkie.
Ale wisiory jak zwykle piękne, zwłaszcza numer 2 ![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Prace rzeczywiście śliczne, a efekt bylby piorunujący gdyby zdjęcia były mniejsze, i w nie takim chirurgicznym zbliżeniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Podoba mi się środkowy, fajny pomysł z tymi koralikami.
Gdzie kupujesz ten drut O,3, w Polsce? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
ewasko - beadshop.pl
![]() ![]() właśnie odebrałam od niego 30m 0,3 Ag999; 20m 0,25 Ag930 i 5m 0,4 Ag999 ![]() a drucik 0,3 i 0,4 Ag999 jest bosko mięciutki - owijanie jest łątwe niesamowicie ![]() ![]() maximaa, kolczyki, heurek, sol89, dwaslonca, ewasko - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kochane jesteście - motywujecie mnie niesamowicie ![]()
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
a ten przeoczylam
![]() ![]() pytanko mam, kiedy wyslali CI przesylke z beadshopu ze dzisiaj odebralas? bo mi wyslali wczoraj i sie niecierpliwie ;P bo nie mam juz drutu a chcialabym cos robic ![]() Edytowane przez maximaa Czas edycji: 2009-11-05 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
Maximaa tak jak napisałam - ja odbieram zamówienie, nie przesyłkę!
mam do nich niedaleko ![]() jak dziś ci wysłali, to jutro powinna być ![]() aha a ten aztecki wisior o którym piszesz już jest zamówiony ![]()
Listen,smile,agree,and than do whatever the fuck you were gonna do anyway! Robert Downey Jr. Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam Edytowane przez Killa Ree Czas edycji: 2009-11-06 o 08:15 Powód: dopisek z informacją |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
oj nie dziwię się ze zamówiony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Killa bardzo Ci dziękuję, nigdy nie przetrzepałam tego sklepu a tam tyle fajnych rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
ewasko - ja też go odkryłam stosunkowo niedawno... no i już widzę, że się rozwija... mam nawet pogłoski, że planuje wprowadzić druty goldenfilled... nie wiem, czy to się przyjmie... ale plotki już słyszałam. Aclee ma dużo (robi mu je ta dziewczyna, co dawniej w bizu.pl robiła). no i ma stosunkowo tanią wysyłkę... chociaż tak jak pisałam, ja nawet na tym u niego oszczędzam
![]() maximaa - ja też się nie dziwię, ale dziwię się, że ten ktoś, łyknął moją cenę - dałam cenę wydawało mi się zaporową (chciałam go zatrzymać) a tu ZONK osóbka zobaczyła i powiedziała - odłóż mi, ja go biorę i jeszcze zamówiła też ten labradoryt z ostatniego wrzutu... tak to już jest, jak coś mnie się wybitnie podoba, to zawsze ktoś mi to wykupi ![]() Informacja dla osób z okolic Sosnowca! Jutro udaję się na Giełdę Kamieni i Minerałów do Sosnowca (Wydział Nauk o Ziemi; UŚ, ul Będzińska - taki wysoki budynek tuż przed wiaduktem (jak się jedzie od strony Sosnowca), tuż za wiaduktem (jak się jedzie od strony Będzina), po lewej od trasy- Roździeńskiego (jeśli się jedzie do Katowic) lub po prawej od trasy (jak się jedzie z Katowic) );P może coś ciekawego znajdę. Będę w fioletowym, skórzanym płaszczu pod spodem zielony sweter z golfem w ukośne pasy (zielony, brązowo szary, jasno szary) i fioletowa torebka błyszcząca coś jak wężowa skórka kopertowa na ramię ![]() ![]() Planuję tam się pojawić w okolicach godziny 11:00 i pozostanę tam pewnie do około 13:00 - może dłużej. i wisior: wiosenny śnieg (agat, onyks zielony i karneol)
Listen,smile,agree,and than do whatever the fuck you were gonna do anyway! Robert Downey Jr. Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam Edytowane przez Killa Ree Czas edycji: 2009-11-06 o 13:24 Powód: dodatkowe informacje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
przeglądnęłam oba wątki i napisze Ci jedno - masz kobieto wyobraźnię
![]() wisiory śliczne, ale mi najbardziej spodobała się ta http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1252651261 bransoletka - cudna jest ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Wisior bardzo ładny i kamień piękny ,ale Killa czemu Ty tak motasz tym drutem? Chodzi mi o mocowanie kamienia na dole, bo jest tak grubo.Moim zdaniem musisz owijać bardziej zwarcie (patrz: łączenie z łańcuszkiem). przepraszam Cię za krytykę, ale szkoda takich ładnych rzeczy jak tracą przez niedokładne detale.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
łady wisior, ale jak dół mi się podoba, to góra jakoś nie bardzo, ale i tak lubię te Twoje wisiorki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
słodko_kwaśna -
![]() ![]() ewasko - ![]() ![]() ![]() maximaa - ![]() ![]() W sobotę byłam na Giełdzie Kamieni i Minerałów. Dawno takiej bidy z elementami nie było - no niby wystawiających więcej, ale przede wszystkim z gotową biżuterią. Jedną rzecz udało mi się wyhaczyć... i nawet mam zdjęcie gotowego wisiora w aparacie - problem z tym, że aparatowi brakło prądu i będziecie musiały poczekać do jutra. Mam też nowego skarabeusza (tym razem czarny w delikatnej oksydowanej srebrnej oprawce), robiony na zamówienie znajomej mojej mamy. Mam nadzieję, że jej się spodoba. Wrzucę zdjęcia dziś - jak mi się uda znaleźć prąd do aparatu, najdalej jutro ![]() teraz z niecierpliwością czekam na efekty losowania... Ale już widzę, że komentują u mnie osoby, które się zgłosiły do wymianki ![]() ![]() wrzuciłam skarabeusza, bo w trakcie ściągania w domciu padł mi kabelek - jutro z pracy wrzucę jeszcze drugie cudeńko ![]() ten skarabeusz również już jest u właściciela.
Listen,smile,agree,and than do whatever the fuck you were gonna do anyway! Robert Downey Jr. Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam Edytowane przez Killa Ree Czas edycji: 2009-11-26 o 08:57 Powód: aktualizacja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Piękne
![]() Biżuteria to technika, o której nie mam pojęcia, ale jak widzę pozakręcane druciki, ozdóbki itp. to wyobrażam sobie ile to wymagało pracy, czasu i cierpliwości. Bardzo mi się podobają Twoje dzieła ![]()
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ja przy zwykłym czasem mam wrażenie, że eksploduję ![]() no i wrzucam obiecane wczoraj cudeńka, zrobiłam TYLKO dwa i więcej takich nie będzie! 2i3 to ten sam wisior, tyle, że z dwóch różnych stron - te dendryty na tylnej stronie były tak śliczne, że ściągnęłam całą muszelkę i wypolerowałam - efekt jest moim zdaniem jest rewelacyjny ![]() Zresztą jeden z nich już zmienił właściciela ![]() a drugiego przykułam do kaloryfera ![]()
Listen,smile,agree,and than do whatever the fuck you were gonna do anyway! Robert Downey Jr. Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam Edytowane przez Killa Ree Czas edycji: 2009-11-26 o 09:20 Powód: akualizacja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
Skarabeusz jak żywy
![]() Amonitowe cudeńka boskie. Myślę, że dobrze zrobiłaś z tym polerowaniem. Dodatkowo użyłaś srebra jako delikatnego dodatku, nie przytłoczyłaś tym samym uroku skamielinek. Bardzo mi się podobają ![]()
![]() |
#119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Miałam trochę problemu z tymi amonitami. przed zdjęciem muszelek nie było ich jak zamontować. Po zdjęciu okazało się, że mają dziurkę dokładnie w środeczku ![]() ![]() Ze Skarabeuszem też miałam drobny problem... już po owinięciu, przed oksydowaniem... znaczy, czy go szlag nie trafi po zanurzeniu... cóż zaryzykowałam i jakoś przeżył ;P
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
To jest ekstra
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.