![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wymianka Mikołajkowa :)
Cytat:
![]() Wbrew pozorom to nie tylko misie i królewny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
www.dulcedo.pl
|
Myślę, że bajek nie ma się co bać bo jest ich trochę. Możemy nawet zrobic jakiś spis bajek, legend bądz przypowieści. A "Wilk i Zając" ktoś pamięta ta bajkę może być ciekawie
![]()
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Nie śledziłam wątku od jakiegoś czasu i widzę, że mnie kompletnie zabiłyście
![]() W beadingu to mogę zrobić co najwyżej Pocahontas/Królową Egiptu albo jakąś księżniczkową wariację ![]()
![]() |
![]() |
#94 |
BAN stały
|
ale co można zrobić do wilka i zająca? no ja wymiękam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
www.dulcedo.pl
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można na przykład podać jakąś baśń indyjską i już wiadomo w jakim stylu ktoś chce biżuterię, czy egipską, czy coś z kamienia łupanego ;P Albo "Na jagody" - i już się kojarzą jakieś owoce, czy gronka w konkretnym kolorze, albo czerwony kapturek ;P Można na przykład podać tytuł bajki i jakiś fragment, żeby sprecyzować (czyli np. kojarzymy jaki rodzaj biżuterii się podoba, a z fragmentu możemy wywnioskować kolory czy zdobienia, czy materiały nawet). Mi się szalenie podobają takie kreatywne tematy które dają duże możliwości i przecież czy musimy w wymiance dostać dokładnie to co sobie wymyśliliśmy (nap kolczyki zielone proste ze swarkami?), to jest prezent a nie zamówienie, chociqaż i tak naprowadzamy jakoś ta osobę an to co nam sie podoba. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Przepraszam że post pod postem, ale tyczy się czegoś innego. tu mi się kojarzą prace Jamilki ;P
![]() |
![]() |
#97 |
www.dulcedo.pl
|
A można np. symbolem wilka w bizutku może być kamień księżycowy a zająca labradoryt może ja mam za bujną wyobraźnię.
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Ja jestem za - znajdę cytat z bajki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Jednak nie może tak być, bo przy takim cytacie marzyłyby mi się perły keshi z dostane Czerwonego Kapturka
![]() Dziewczyny zeby się ktoś nie zniechęcił ja jestem teraz za czymkolwiek tylko zeby bylo FUN ![]() PS. A przy cytatach jest ![]() Edytowane przez dwaslonca Czas edycji: 2009-11-05 o 13:10 Powód: zapomniałam dodac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
A mnie jakoś przypadł do gustu pomysł z piosenkami
![]() ![]() ![]()
![]() |
#102 |
BAN stały
|
ja też jestem za piosenkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
Wydaje mi sie ze muzyka jest zdeczko niebezpieczna, bo ja na 100% podam Garbarka - a czy ktos wie kto to? Nota bene dziewczyny polecam
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Moze jednak wrócimy do por roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
BAN stały
|
no zgadzam się, też może być ryzykownie. a jak jeszcze ktoś da utwór, a nie piosenkę (czyli bez tekstu) to może być trudno. no ale tutaj może się ujawnić ta wrażliwość muzyczna co w nas drzemie...
![]() sama nie wiem...... a czasu nie będzie duzo. dlatego pory roku jest tutaj na +, bo to łatwy temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Zostały już tylko trzy dni na wybranie hasła przewodniego, musimy się na coś zdecydować
![]() Ja wiem jedno, bez względu na to jakie będą kryteria to i tak trzeba będzie pogłówkować, czy przy piosence, czy przy bajce czy też cytacie, od tego się nie uwolnimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
www.dulcedo.pl
|
Może zrobimy glosowanie na temat umie ktos ustawić w tym forum cos takiego?? Kiedyś widziałam takie, albo zliczymy głosy.
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
dwaslonca to ja poprosze tego garbarka dla ciebie tylko jak na maszyne losujaca wplynac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Mi też się podoba pomysł z piosenkami
![]()
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
haha tyska już Cie lubie za tą Come w stopce....ale jakbym taki cytat dostała do zrobienia to rok bym myslała chyba
![]()
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
A mi jakoś tak przykro jest, że coś co miało być miłe budzi tyle negacji z każdej strony...
![]() Nie ustawiłam tematu jako organizatorka bo chciałam, żeby on był wspólny, żeby każda dziewczyna miała w nim swój udział... Dlatego moja propozycja jest taka, żeby zażegnać te lekkie niedotarcia. Niech każdy w zgłoszeniu zgłosi 2 tematy i każdy Mikołaj będzie z tych dwóch wybierać. 1. Piosenki, cytaty, słowa. 2. Baśnie, bajki legendy i inne fantazje 3. Pory roku. Po podaniu preferencji do tego będzie już naprawdę łatwo dopasować pracę do 1 tematu... Pamiętajcie, że preferencje będą zawierały podpowiedzi. Czyli kolory, formy... Do tego wystarczy tylko nutka inwencji twórczej. A wymyślenie 2 tematów to nie aż taki problem chyba? Jak sądzicie? Poza tym to będzie niespodzianka, bo poza tym co się dostanie to jeszcze na jaki temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Haha przy tekstach Comy można by się nieźle natrudzić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Ta zwłaszcza jakby ktoś walnął cytacik "anioły śmierdzą potem, żrą kiełbasę, mają w dupie żywych" xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Dzizas, dziewczyny przeciez chodzi o wymianke bizutki, a nie konkurs na miss intelektu. W muzyce mozna tez zaproponować "Rodzinę słowem silną" i bedzie kicha
![]() ![]() Wydawało mi sie ze prowadzimy przyjazna wymiane pogladow,ale kiedy czytam ze np Achnes ma już dosc i przedstawia nam fajne pomysly (pewnie jest zawodowym mediatorem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Ok, czyli każda z nas zgłasza 2 tematy + ewentualne preferencje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Hmm ja nie miałam negatywnych odczuć czytając wątek....
Achnes bardzo dobry pomysł- to chyba wszystkim da wystarczające pole do popisu i dużą dowolność i bardzo ułatwi zadanie ![]()
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja nie miałam negatywnych odczuć tylko tak przykro mi się zrobiło trochę, jakby to całe zamieszanie to moja wina była bo sobie coś tam wymyśliłam...
Zaraz uzupełnię osoby i dodamw regulaminie zapis. W regulaminie jest inofrmacja o przebiegu zabawy... Od godziny 21 ustalonego dnia końcowego zgłoszeń będę czekać na PMy od Was z wiadomościami podanymi w regulaminie ![]() Zostajemy przy kwocie 20 zł + przesyłka ? Czy zwiększamy/zmiejszamy? Edytowane przez Achnes Czas edycji: 2009-11-05 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
A można już do Ciebie privy wysylać? Może nie każdemu bedzie dane być w necie w niedzielę czy poniedziałek i to wszystko potem zablokuje...
A co jest to jest ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- I myslę, że kwota 20 + przesyłka jest OK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a że biorę udział w wymiance po raz pierwszy, to mam również jedno pytanie i jedną sugestię... pytanie: te 20pln - to mam liczyć koszt samych materiałów czy z narzutem za robociznę? - może głupie pytanie, ale cóż... ![]() a sugestia : moim zdaniem tematy tematami, ale dobrze jest przejść się po wątkach osób biorących udział i komentować to, co nam się podoba u nich - to też może być podpowiedź, z tym, że trzeba komentować u wszystkich biorących udział w wymiance - bo nie wiadomo, kto nas wylosuje ![]() ja na pewno wezmę pod uwagę, jeśli dziewczyna którą wylosuję u mnie skomentuje - będę wiedziała jaki typ moich prac najlepiej jej leży, potem biorąc pod uwagę temat, który zasugeruje... się dopasuję ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.