P³yn do higieny intymnej - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi zwi±zane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2010-10-11, 14:15   #91
andzia619
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 217
Dot.: P³yn do higieny intymnej

Lactacyd femina- zdecydowanie polecam. No mo¿e jeszcze co¶ z ziaji

andzia619 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-11, 14:49   #92
Avenaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 38

Avon s± trzy i kazdy mi dobrze s³uzy³ i s³u¿y
Stary 2010-10-11, 19:53   #93
andzia619
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 217

Cytat:
Napisane przez Avenaa Poka¿ wiadomo¶æ
Avon s± trzy i kazdy mi dobrze s³uzy³ i s³u¿y
Teraz ju¿ cztery

andzia619 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-11, 21:01   #94
dev123
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 737

równiez polecam Lactacyd

dev123 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-12, 14:04   #95
fankapsychiatrii
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 851

Myde³ko Naturalne - do kupienia w aptece w postaci p³ynnej lub kostce
fankapsychiatrii jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-13, 07:53   #96
agn81
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 17

Wiele z³ego czyta³am o stosowaniu myd³a do miejsc intymnych (niszczy flore, zmienia ph itp.). A jednak mimo to wiele dziewczyn je stosuje... Co o tym my¶licie?
agn81 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-13, 08:43   #97
flybird
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 3 039

ja mam takie zdanie, ¿e ka¿dy musi znale¼æ dla siebie odpowiedni ¶rodek do higieny. myd³o nie zmienia pH w pochwie, bo przecie¿ nie myjesz nim pochwy tylko skórê - okolice pochwy, flora znajduje siê w nab³onku pochwowym, wiêc myd³o te¿ jej nie zniszczy.. spokojnie. jak sie ktokolwiek martwi o za wysokie pH w pochwie, to lepiej ³ykaæ probiotyki, p³yny do higieny intymnej s± spraw± drugorzêdn±. fakt, ja stosujê p³yn do higieny intymnej AA, ale od czasu do czasu zdarza mi sie myd³em w kostce umyæ, od czasu do czasu ¿elem perfumowanym do higieny i jak na razie nic mi siê nie dzieje.
flybird jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-13, 13:55   #98
fankapsychiatrii
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 851

Czy to aby nie jest uwaga w zwi±zku z moim wpisem...;-)

Ja my¶lê ,¿e jak komu¶ nie szkodzi to mo¿e u¿ywac czego chce. A co do wymienionego przeze mnie Myde³ka Naturalnego to jest to preparat przeznaczony m.in. do higieny intymnej wymy¶lony przez dermatologa -wenerologa, w sk³adzie zawieraj±cy kwas borny i nanosrebro, o dzia³aniu przeciwgrzybiczym i przeciwgronkowcowym,zalec any jako profilaktyka dro¿d¿ycy, zapalenia mieszków w³osowych i wielu innych problemów skórnych.
fankapsychiatrii jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-15, 09:53   #99
Renatka_2108
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 463
GG do Renatka_2108

Ja kupowa³am Biedronkowy p³yn, ale kurde szczypia³o mnie, myslalam ze zapalenie, okazalo sie ze tez. Ale mniejsza z tym. Teraz po porodzie jak narazie zapalenia brak. Dalej mialam to Biedronkowe dziadostwo i znowu zacze³o szczypieæ. Kupilam Latacyd Femina i jak rêka odj±³ Zapalenia brak.
Stary 2010-10-15, 15:45   #100
badymka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 032

Hej dziewczyny!
Mi nikt nie p³aci za reklamê, ale tak¿e polecam Lactacyd Femina. Wcze¶niej usi³owa³am u¿ywaæ p³ynów ziaji, ale mi nie odpowiada³y, wysusza³y. Jak dla mnie lactacyd jest super. Ostatnio s³ysza³am, ¿e nie mo¿na u¿ywaæ bardzo d³ugo jednego p³ynu bo nawet je¶li ma na nas "zbawienne dzia³anie" to po jakim¶ czasie skóra siê przyzwyczaja i przestaje dzia³aæ, dlatego te¿ ja stosuje na zmiane ten zwyk³y z Lactacydem Plus. Tego z plusem polecam szczególnie dziewczynom które chodz± du¿o w obcis³ych spodniach, stringach i czesto maj± podraznienia. Fajnie dzia³a te¿ jak kto¶ zbyt intensywnie oddaje siê rado¶ci seksu
Co do zapachu to fakt - kwiatkami nie pachnie, ale to chyba chodzi nie o to ¿eby pachnia³o, a ¿eby dzia³a³o. Pozdrawiam Was serdecznie
badymka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-16, 10:58   #101
chryja_bez_ryja
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 2 531

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja kupowa³am Biedronkowy p³yn, ale kurde szczypia³o mnie, myslalam ze zapalenie, okazalo sie ze tez. Ale mniejsza z tym. Teraz po porodzie jak narazie zapalenia brak. Dalej mialam to Biedronkowe dziadostwo i znowu zacze³o szczypieæ. Kupilam Latacyd Femina i jak rêka odj±³ Zapalenia brak.
U mnie te¿ wywo³ywa³ podra¿nienie, nie ma co oszczêdzaæ.
chryja_bez_ryja jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 20:46   #102
adula_85
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Równie¿ polecam lactacyd femina p³yn ginekologiczny, za to lactacyd activ fresh zadzia³a³ na mnie dos³ownie jak antybiotyk, podejrzewam ¿e to za spraw± antybakteryjnej formu³y, tak wiêc trzeba uwa¿aæ, bo ja po 2 dniach mia³am na wargach bia³y nalot... A stosowa³am w tym czasie lacibios femina...
adula_85 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-30, 09:08   #103
Emocja20
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 582

Dziewczyny! Jest teraz nowy, Lactacyd Hydro-Balance. Stosowa³a ju¿ go która¶ z was? Ja siê chyba skuszê, bo uwielbiam Lactacyd
Emocja20 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-01-11, 21:28   #104
Sophie24
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 732

Próbowa³am ju¿ 7 czy 8 p³ynów i wszystkie posz³y do kosza (znaczy mama albo siostra zu¿y³y). Mia³am ju¿ Lactacyd (p³yn i ¿el), AA, Korê dêbu, Ziajê (2 albo 3 rodzaje), Sorayê i na pewno jeszcze inne ale nie pamiêtam firm. Wszystkie od razu po zastosowaniu wywo³uj± jeden i ten sam efekt - swêdzenie.
Od czasu do czasu jestem w stanie czym¶ siê przemyæ ale rzadko ryzykujê i nawet ju¿ nie chce mi siê szukaæ kolejnych p³ynów/¿eli. Nie stosujê nic do mycia, po prostu woda i trochê myd³a Dove a nigdy nie boryka³am siê z grzybicami czy zapaleniem albo innymi dolegliwo¶ciami.
Czêsto s³yszê opiniê, ¿e ogólnie te wszystkie p³yny/¿ele powinny byæ stosowane w razie konieczno¶ci a nie codziennie bo wtedy niszcz± naturaln± florê. Ja nie wiem jak to jest ale wiem, ¿e nie potrzebujê takich p³ynów a przynajmniej niestosowanie ich wychodzi mi na dobre a czysta jestem zawsze.
Sophie24 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-01-11, 21:36   #105
201804100943
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 037

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Poka¿ wiadomo¶æ
Próbowa³am ju¿ 7 czy 8 p³ynów i wszystkie posz³y do kosza (znaczy mama albo siostra zu¿y³y). Mia³am ju¿ Lactacyd (p³yn i ¿el), AA, Korê dêbu, Ziajê (2 albo 3 rodzaje), Sorayê i na pewno jeszcze inne ale nie pamiêtam firm. Wszystkie od razu po zastosowaniu wywo³uj± jeden i ten sam efekt - swêdzenie.
Od czasu do czasu jestem w stanie czym¶ siê przemyæ ale rzadko ryzykujê i nawet ju¿ nie chce mi siê szukaæ kolejnych p³ynów/¿eli. Nie stosujê nic do mycia, po prostu woda i trochê myd³a Dove a nigdy nie boryka³am siê z grzybicami czy zapaleniem albo innymi dolegliwo¶ciami.
Czêsto s³yszê opiniê, ¿e ogólnie te wszystkie p³yny/¿ele powinny byæ stosowane w razie konieczno¶ci a nie codziennie bo wtedy niszcz± naturaln± florê. Ja nie wiem jak to jest ale wiem, ¿e nie potrzebujê takich p³ynów a przynajmniej niestosowanie ich wychodzi mi na dobre a czysta jestem zawsze.
Ja mia³am ten sam problem- przy KA¯DYM p³ynie swêdzenie, pieczenie itd. (nawet przy popularnym Lactacyd)
Od 2 lat u¿ywam Facelle Sensitive (Fresh te¿ mo¿e byæ) i nie mam ju¿ ¿adnych problemów, nawet tych grzybicowych (co siê zdarza³o przy innych p³ynach). Mogê go stosowaæ nawet z 5 razy dziennie.
201804100943 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-01-18, 21:28   #106
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 446

ja mam nivea intimo. a wyciagiem z rumianku i jest super bardzo delikatny
Stary 2012-01-19, 10:45   #107
flybird
BAN sta³y

z rumiankiem czasem te¿ trzeba uwa¿aæ ale generalnie z p³ynami to ka¿dy musi znale¼æ co¶ dla siebie ja siêgnê³am za pierwszym razem po najpopularniejszy p³yn na rynku i ca³kiem mi siê nie sprawdzi³
Stary 2012-11-08, 09:01   #108
karolinko
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 50

a mnie uczuli³ p³yn który u¿ywa³am ju¿ jaki¶ czas i nagle to, po wizycie u lekarza mam zrobiæ przerwê w u¿ywaniu i zobaczyæ czy to to czy mó¿e co¶ innego nawet jak to lekarz powiedzia³ mo¿e to byæ wina proszku do prania lub wielu innych czynników. Dla wiêkszej higieny stosuje jeszcze chusteczki nawilzane.
karolinko jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-09, 11:59   #109
CzeerwonaSzminka
Przyczajenie

Po L. ¶rednio czu³am ¶wierzo¶æ, a np ten fresh wogóle mi nie podchodzi³. Jaki sobie wybraæ delikatny ? Niestety stosuje tabletki i nie wiem czemu nie czuje siê ¶wierzo, wiec chcia³abym zapytaæ o chusteczki, które mogê stosowaæ z ¿elem. ?

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 19:30   #110
flybird
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez karolinko Poka¿ wiadomo¶æ
a mnie uczuli³ p³yn który u¿ywa³am ju¿ jaki¶ czas i nagle to, po wizycie u lekarza mam zrobiæ przerwê w u¿ywaniu i zobaczyæ czy to to czy mó¿e co¶ innego nawet jak to lekarz powiedzia³ mo¿e to byæ wina proszku do prania lub wielu innych czynników. Dla wiêkszej higieny stosuje jeszcze chusteczki nawilzane.
mia³am podobnie z ziaj±. by³o super a potem siê musia³am przerzuciæ na AA Help. ale wtedy zaczê³am w ogóle mieæ alergiczne stany i zaostrzenie mojego azs, wiêc pewnie wszystko razem siê powi±za³o. dobry pomys³ odstawiæ wszystko a potem stopniowo wprowadzaæ jedn± rzecz. ja teraz mam lacibios femina protecta - nie zawiera ¿adnych SLSów, aromatów, parabenów, wiêc mozesz wypróbowaæ

Cytat:
Napisane przez CzeerwonaSzminka Poka¿ wiadomo¶æ
Po L. ¶rednio czu³am ¶wierzo¶æ, a np ten fresh wogóle mi nie podchodzi³. Jaki sobie wybraæ delikatny ? Niestety stosuje tabletki i nie wiem czemu nie czuje siê ¶wierzo, wiec chcia³abym zapytaæ o chusteczki, które mogê stosowaæ z ¿elem. ?
a lactacydowe chusteczki lub AA? niektóre s± niez³e. ja niestety z rumiankiem nie mogê, ale by³y takie z nagietkiem i by³y spoko. co do delikatnego p³ynu to kurcze - trzeba próbowaæ. mo¿e w³a¶nie nie szukaj ¿adnego fresh, bo takie pewnie maj± dodatki zapachowe, ¿eby w³a¶nie pachnia³ tak 'fresh'
Stary 2012-11-10, 17:49   #111
CzeerwonaSzminka
Przyczajenie

Spróbuje chusteczki i p³yn aa zobaczymy jak dzia³a.. Ka¿dy musi sam przetestowaæ
Stary 2012-11-11, 17:52   #112
karolinko
Raczkowanie

Masz racje, tak te¿ lekarz mi powiedzia³. Co do AA to akurat mia³em kiedy¶ z³e wspomnienie odno¶nie innego ich produktu i troszkê sceptycznie na to patrze ale co do reszty to zgadam siê w 100%.

Cytat:
Napisane przez flybird Poka¿ wiadomo¶æ
mia³am podobnie z ziaj±. by³o super a potem siê musia³am przerzuciæ na AA Help. ale wtedy zaczê³am w ogóle mieæ alergiczne stany i zaostrzenie mojego azs, wiêc pewnie wszystko razem siê powi±za³o. dobry pomys³ odstawiæ wszystko a potem stopniowo wprowadzaæ jedn± rzecz. ja teraz mam lacibios femina protecta - nie zawiera ¿adnych SLSów, aromatów, parabenów, wiêc mozesz wypróbowaæ

a lactacydowe chusteczki lub AA? niektóre s± niez³e. ja niestety z rumiankiem nie mogê, ale by³y takie z nagietkiem i by³y spoko. co do delikatnego p³ynu to kurcze - trzeba próbowaæ. mo¿e w³a¶nie nie szukaj ¿adnego fresh, bo takie pewnie maj± dodatki zapachowe, ¿eby w³a¶nie pachnia³ tak 'fresh'
Stary 2012-11-12, 14:49   #113
martusieek92
Przyczajenie

Ja od zawsze u¿ywam Ziaji i w³a¶ciwie nie narzekam, ale sporo czyta³am na ró¿nych stronkach o kosmetykach firmy Floslek. Widzia³am, ¿e od niedawna mo¿na u nich zakupiæ w³a¶nie ¿el intymny.
Mia³y¶cie go mo¿e? Co o nim s±dzicie?
martusieek92 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-13, 08:00   #114
CzeerwonaSzminka
Przyczajenie

Kupi³am delikatny p³yn bialy jelen.. no i chusteczki z bell jestem puki co zadowolona. Czuje siê czysto i ¶wie¿o;]
Stary 2012-11-13, 08:28   #115
karolinko
Raczkowanie

Równie¿, s³ysza³am pochlebne opinie o tym p³ynie Bia³y jeleñ choæ jako¶ tak nie mogê siê do tej nazwy przyzwyczaiæ zawsze jak j± s³yszê mam takie skojarzenia, ¿e to co¶ przedpotopowego
Stary 2014-02-19, 15:22   #116
Choco_Latte_
Addicted of makeup.

Wiadomo¶ci: 260

Cytat:
Napisane przez lovebites Poka¿ wiadomo¶æ
u¿ywacie? czy nie?
mo¿ecie mi polecicie jaki¶ dobry, dla skóry alergicznej p³yn do higieny intymnej.
U¿ywamy.
Polecam Lactacyd Femina.
Powiem wprost: próbujesz z gó... wyrze¼biæ piêkny kwiat (bo tym powinien byæ zwi±zek). Mo¿e w pocie czo³a i ³ez nawet ulepisz co¶ podobnego do kwiatu, ale z powodu u¿ytego materia³u ca³o¶æ i tak bêdzie brzydko pachnieæ.
Choco_Latte_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-08-27, 11:33   #117
olcia1995xd
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7
Question P³yny do higieny intymniej

Witajcie
Polecacie jaki¶ skuteczny i sprawdzony p³yn do higieny intymnej? Chodzi mi o takie który jednocze¶nie od¶wie¿a, maskuje nieprzyjemny zapach i jednocze¶nie taki który nie podra¿nia i usuwa zaczerwienienia A i najlepiej je¶li by³by dostêpny w Rossmanie lub Naturze :P
Z góry dziêkujê za odpowiedzi
olcia1995xd jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-08-27, 12:08   #118
PanienkaZzaOkienka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3
Dot.: P³yny do higieny intymniej

Ja stosujê i polecam Lactacyd
PanienkaZzaOkienka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-08-27, 12:34   #119
olcia1995xd
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Cytat:
Napisane przez PanienkaZzaOkienka Poka¿ wiadomo¶æ
Ja stosujê i polecam Lactacyd
Oj w³asnie teraz mam Lactacyd i chcia³abym spróbowaæ czego¶ innego :P
olcia1995xd jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-08-27, 15:04   #120
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 831

Polecam p³yn z To³py, jest w Rossach.
A w ogóle to jak najmniej chemii w tamte rejony. Raz dziennie mycie takim p³ynem wystarczy. Sama woda te¿ jest OK.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Ginekologia

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-08-27 22:41:28

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.