![]() |
#91 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 217
|
Dot.: P³yn do higieny intymnej
Lactacyd femina- zdecydowanie polecam. No mo¿e jeszcze co¶ z ziaji
![]()
![]() |
#92 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 38
|
Avon
![]()
![]() |
#93 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 217
|
![]() |
#94 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 737
|
równiez polecam Lactacyd
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 851
|
Myde³ko Naturalne - do kupienia w aptece w postaci p³ynnej lub kostce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Wiele z³ego czyta³am o stosowaniu myd³a do miejsc intymnych (niszczy flore, zmienia ph itp.). A jednak mimo to wiele dziewczyn je stosuje... Co o tym my¶licie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 3 039
|
ja mam takie zdanie, ¿e ka¿dy musi znale¼æ dla siebie odpowiedni ¶rodek do higieny. myd³o nie zmienia pH w pochwie, bo przecie¿ nie myjesz nim pochwy tylko skórê - okolice pochwy, flora znajduje siê w nab³onku pochwowym, wiêc myd³o te¿ jej nie zniszczy.. spokojnie. jak sie ktokolwiek martwi o za wysokie pH w pochwie, to lepiej ³ykaæ probiotyki, p³yny do higieny intymnej s± spraw± drugorzêdn±. fakt, ja stosujê p³yn do higieny intymnej AA, ale od czasu do czasu zdarza mi sie myd³em w kostce umyæ, od czasu do czasu ¿elem perfumowanym do higieny i jak na razie nic mi siê nie dzieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 851
|
Czy to aby nie jest uwaga w zwi±zku z moim wpisem...;-)
Ja my¶lê ,¿e jak komu¶ nie szkodzi to mo¿e u¿ywac czego chce. A co do wymienionego przeze mnie Myde³ka Naturalnego to jest to preparat przeznaczony m.in. do higieny intymnej wymy¶lony przez dermatologa -wenerologa, w sk³adzie zawieraj±cy kwas borny i nanosrebro, o dzia³aniu przeciwgrzybiczym i przeciwgronkowcowym,zalec any jako profilaktyka dro¿d¿ycy, zapalenia mieszków w³osowych i wielu innych problemów skórnych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Ja kupowa³am Biedronkowy p³yn, ale kurde szczypia³o mnie, myslalam ze zapalenie, okazalo sie ze tez. Ale mniejsza z tym. Teraz po porodzie jak narazie zapalenia brak. Dalej mialam to Biedronkowe dziadostwo i znowu zacze³o szczypieæ. Kupilam Latacyd Femina i jak rêka odj±³
![]()
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 032
|
Hej dziewczyny!
Mi nikt nie p³aci za reklamê, ale tak¿e polecam Lactacyd Femina. Wcze¶niej usi³owa³am u¿ywaæ p³ynów ziaji, ale mi nie odpowiada³y, wysusza³y. Jak dla mnie lactacyd jest super. Ostatnio s³ysza³am, ¿e nie mo¿na u¿ywaæ bardzo d³ugo jednego p³ynu bo nawet je¶li ma na nas "zbawienne dzia³anie" to po jakim¶ czasie skóra siê przyzwyczaja i przestaje dzia³aæ, dlatego te¿ ja stosuje na zmiane ten zwyk³y z Lactacydem Plus. Tego z plusem polecam szczególnie dziewczynom które chodz± du¿o w obcis³ych spodniach, stringach i czesto maj± podraznienia. Fajnie dzia³a te¿ jak kto¶ zbyt intensywnie oddaje siê rado¶ci seksu ![]() Co do zapachu to fakt - kwiatkami nie pachnie, ale to chyba chodzi nie o to ¿eby pachnia³o, a ¿eby dzia³a³o. Pozdrawiam Was serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 531
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Równie¿ polecam lactacyd femina p³yn ginekologiczny, za to lactacyd activ fresh zadzia³a³ na mnie dos³ownie jak antybiotyk, podejrzewam ¿e to za spraw± antybakteryjnej formu³y, tak wiêc trzeba uwa¿aæ, bo ja po 2 dniach mia³am na wargach bia³y nalot... A stosowa³am w tym czasie lacibios femina...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 582
|
Dziewczyny! Jest teraz nowy, Lactacyd Hydro-Balance. Stosowa³a ju¿ go która¶ z was? Ja siê chyba skuszê, bo uwielbiam Lactacyd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 732
|
Próbowa³am ju¿ 7 czy 8 p³ynów i wszystkie posz³y do kosza (znaczy mama albo siostra zu¿y³y). Mia³am ju¿ Lactacyd (p³yn i ¿el), AA, Korê dêbu, Ziajê (2 albo 3 rodzaje), Sorayê i na pewno jeszcze inne ale nie pamiêtam firm. Wszystkie od razu po zastosowaniu wywo³uj± jeden i ten sam efekt - swêdzenie.
Od czasu do czasu jestem w stanie czym¶ siê przemyæ ale rzadko ryzykujê i nawet ju¿ nie chce mi siê szukaæ kolejnych p³ynów/¿eli. Nie stosujê nic do mycia, po prostu woda i trochê myd³a Dove a nigdy nie boryka³am siê z grzybicami czy zapaleniem albo innymi dolegliwo¶ciami. Czêsto s³yszê opiniê, ¿e ogólnie te wszystkie p³yny/¿ele powinny byæ stosowane w razie konieczno¶ci a nie codziennie bo wtedy niszcz± naturaln± florê. Ja nie wiem jak to jest ale wiem, ¿e nie potrzebujê takich p³ynów a przynajmniej niestosowanie ich wychodzi mi na dobre a czysta jestem zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 037
|
Cytat:
Od 2 lat u¿ywam Facelle Sensitive (Fresh te¿ mo¿e byæ) i nie mam ju¿ ¿adnych problemów, nawet tych grzybicowych (co siê zdarza³o przy innych p³ynach). Mogê go stosowaæ nawet z 5 razy dziennie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 446
|
ja mam nivea intimo. a wyciagiem z rumianku i jest super bardzo delikatny
![]()
![]() |
#107 |
BAN sta³y
|
z rumiankiem czasem te¿ trzeba uwa¿aæ
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 50
|
a mnie uczuli³ p³yn który u¿ywa³am ju¿ jaki¶ czas i nagle to, po wizycie u lekarza mam zrobiæ przerwê w u¿ywaniu i zobaczyæ czy to to czy mó¿e co¶ innego nawet jak to lekarz powiedzia³ mo¿e to byæ wina proszku do prania lub wielu innych czynników. Dla wiêkszej higieny stosuje jeszcze chusteczki nawilzane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Po L. ¶rednio czu³am ¶wierzo¶æ, a np ten fresh wogóle mi nie podchodzi³. Jaki sobie wybraæ delikatny ? Niestety stosuje tabletki i nie wiem czemu nie czuje siê ¶wierzo, wiec chcia³abym zapytaæ o chusteczki, które mogê stosowaæ z ¿elem. ?
![]() |
#110 | ||
BAN sta³y
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Spróbuje chusteczki i p³yn aa
![]() ![]()
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Masz racje, tak te¿ lekarz mi powiedzia³. Co do AA to akurat mia³em kiedy¶ z³e wspomnienie odno¶nie innego ich produktu i troszkê sceptycznie na to patrze ale co do reszty to zgadam siê w 100%.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
Ja od zawsze u¿ywam Ziaji i w³a¶ciwie nie narzekam, ale sporo czyta³am na ró¿nych stronkach o kosmetykach firmy Floslek. Widzia³am, ¿e od niedawna mo¿na u nich zakupiæ w³a¶nie ¿el intymny.
Mia³y¶cie go mo¿e? Co o nim s±dzicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Kupi³am delikatny p³yn bialy jelen.. no i chusteczki z bell jestem puki co zadowolona. Czuje siê czysto i ¶wie¿o;]
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Równie¿, s³ysza³am pochlebne opinie o tym p³ynie Bia³y jeleñ choæ jako¶ tak nie mogê siê do tej nazwy przyzwyczaiæ zawsze jak j± s³yszê mam takie skojarzenia, ¿e to co¶ przedpotopowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Addicted of makeup.
Wiadomo¶ci: 260
|
Cytat:
![]() Polecam Lactacyd Femina. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
![]()
Witajcie
![]() Polecacie jaki¶ skuteczny i sprawdzony p³yn do higieny intymnej? Chodzi mi o takie który jednocze¶nie od¶wie¿a, maskuje nieprzyjemny zapach i jednocze¶nie taki który nie podra¿nia i usuwa zaczerwienienia ![]() Z góry dziêkujê za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Dot.: P³yny do higieny intymniej
Ja stosujê i polecam Lactacyd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 831
|
Polecam p³yn z To³py, jest w Rossach.
A w ogóle to jak najmniej chemii w tamte rejony. Raz dziennie mycie takim p³ynem wystarczy. Sama woda te¿ jest OK. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.