|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moje początki - proszę o ocenę
haniu a ja czekam na nowości
kiedy cos nawego nam pokażesz? bo juz sie doczekac nie moge
|
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
No to pokazuję
Nie jestem z tego działa zadowolona. Poprzedni wrzut był lepszy no ale ... nie zawsze wszystko wychodzi jak bym chciała. Te są ostatnie które udało mi się zrobić z resztek drutu 0,7 mm. Zapasy się skończyły więc z utęsknieniem czekam na hurtowe zamówienie z Silvexu I mam przymusowy urlop ![]() Tylko jedna sztuka bo z resztek jak już wspomniałam. Vennice - oksydowane srebro 999, 930 i 925 oraz onyks.
Edytowane przez hanka2501 Czas edycji: 2011-02-06 o 22:08 |
|
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
Mi i tak się podobają. Są takie klasyczne i eleganckie. Chodzi o kształt czy wykonanie? Co wyszło nie tak wg Ciebie?
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
Wykonanie. Staram się i raczej wykonuję wszystko jak najstaranniej. Te mimo moich szczerych chęci są niedociągnięte. Tam zabrakło drucika, w innym miejscu drut krzywo wygięty i za chiny nie chce się naprostować i ułożyć się tak jak ja tego chcę ... Nie są ona najgorsze ale miałam już lepsze dzieła
więc pewnie moje niezadowolenie stąd, że chciałabym aby każda kolejna praca była lepsza od poprzedniej a ta według mnie nie jest
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
Jeżeli nawet widać tu jakieś małe niedociągnięcia (które zauważyłam dopiero po tym, jak o nich wspomniałaś), to jestem pewna, że w kolejnych pracach będzie ich już coraz mniej i mniej. Pomysł na tę parę i tak jest super. Myślę, że nawet mistrzyniom wrappingu zdarza się czasem zrobić coś odrobinę mniej dokładnie, nawet jeśli wcześniej udowodniły już nieraz, że mogą lepiej. Nie przejmuj się proszę, bo i tak czeka się kariera super wrappowiczki
|
|
#96 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Zuterio, kochana jesteś. Studiujesz może psychologię?? Wiesz jak człowieka wskrzesić
)
|
|
#97 |
|
Rozeznanie
|
Nie, ale cieszę się bardzo, że mi się udało
To teraz wszystkie czekamy na zamówienie z silvexu
|
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
Haniu, uważam, że to co robisz jest świetne, a to, że w tej akurat pracy coś nie wyszło tzn, że dalej się uczysz. Ze swoim podejściem do wrapków prędko dojdziesz do perfekcji.
Poza tymi małymi uchybieniami to tak śledzę te wszystkie zawijaski i momentami się gubię jak je tak zgrabnie podowijałaś do bazy. Niecierpliwie czekam na kolejne
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
Kochana, to że dążysz do perfekcji świadczy o Tobie jak najlepiej. Para jest super, a niedociągnięcia w realu pewnie w ogóle nie są widoczne, bo nawet na zdjęciu trzeba się przyjrzeć, by je zauważyć, a makro (niestety) wyciąga wszystko. Jak Ty to robisz, że drucik nie jest zmaltretowany, bo to jest moja zmora, nawet jak się bardzo staram
Powiedz proszę czemu akurat w silvexie robisz zamówienia? |
|
|
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za uwagi.
Teraz wszystko mi się pokończyło jak na złość. Silvex - bo tani a dziewczyny zamawiały więc się podłączyłam. W sumie biorę to co najbardziej potrzebuję łańcuszek, drut i kuleczki No i wczoraj zamówiłam masę kamieni i cyrkonii ( to pierwszy raz) i mam już w głowie projekty. Jeden jest super tylko czy będę umiała z mojej wyobraźni stworzyć dokładnie to w realu co jest w mojej głowie? Mam nadzieję, że będę zadowolona z efektu ![]() Co do maltretowania drutu to chyba powiem, że dużo jest prawdy w tym, że trening czyni mistrza choć do mistrza dzieli mnie jeszcze przepaść. W każdym razie widzę, że drut coraz mniej cierpi w miarę tego mojego wyginania. Więc nic tylko zawijać wywijać aż przyjdzie czas, że drut się do Ciebie uśmiechnie
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ładne-klasyczna elegancja. Troszke dół mi się wydaje za pusty ale to rzecz gustu. A co do niedociągnięc-każdna z nas się w ten sposób doskonali poprawiając swoje błędy w kolejnych pracach
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
Piękne i klasyczne-widzisz,nawet z resztek da się zrobić coś fajnego
.Przy swojej klasyczności,jednocześnie nie są proste-bardzo kunsztowna kompozycja,piękne no!
|
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Haniu śliczne te nowe wrapki!
Mnie też się nieraz jakaś krzywizna naprostować nie chce. Och jak mnie to wkurza. Zwłaszcza jeśli to drugi kolczyk i już końcówka. Przeżywam wtedy katusze. Też czekam na zamówienie tyle, że z Hopei. Myślałam, że przyjdzie wczoraj ale nie było więc weekend siłą rzeczy twórczy nie będzie ![]() A tu deszcz za oknem leje jak z cebra echhh
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
O pada u Ciebie? Jak ja czekam na deszcz. Grzybobranie mi się marzy a w lesie straszna susza
Co do drutu to własnie to chyba coś w tym jest bo takie krzywizny to zazwyczaj przy drugim i końcówce sie trafiają. Może to zmęczenie organizmu ![]() Oglądałam też Twoje nowości. Są cudne. Dech zapiera. Ja mam kilka projektów w głowie i czekam na materiały. Ale sobie jeszcze poczekam. Bo z Silvexa czekam na drut do bazy a bez tego nic nie zrobię a to zamówienie najdłużej potrwa. Ale później jak ruszę z kopyta
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
ja mam drut na bazę a Ty do owijania! może jakiś wspólny projekcik
?
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
ciekawe co by wyszło z tego projekciku :P pewnie jakiś hicior sezonu
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Ostatni projekcik rewelacyjny
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Wg mnie są śliczne. Bardzo eleganckie. Jedyna rzecz jaka mnie drażni to ten dziwny (dla mnie) sztyft. Coś innego by tam bardziej może .......... Oczywiście to tylko sugestia.
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do tego sztyftu też nie byłam do końca przekonana. I nie za bardzo on wygląda. Jednak założony - w uchu według mnie dużo zyskuje. Kolczyk wygląda jakby wisiał na delikatnej niteczce. Według mnie odpowiedni efekt właśnie takiej delikatności uzyskuje się na uchu.
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję wszystkim za miłe i pozytywne komentarze. Ehh, jak przyjemnie się tego słucha
![]() Kolejna porcja 1) Vino tinto - wykonane z oksydowanego i polerowanego srebra próby 925,930 i 999 oraz cyrkonii w kolorze granatu i malutkich kuleczek karneolu. 2) Ametystowo-ametrynowe - oksydowane i mocno polerowane srebro próby 925,930 i 999 oraz fasetowane oponki ametrynu w kolorze ametystu i cytrynu oraz łezka ametystu. Pierwsze zdjęcie mało ostre. Robiłam dziś na szybko przed 17,00 i jak na złość wszystkie wyszły kiepskie. Wybrałam najlepsze a jutro będzie poprawka
|
|
#114 |
|
Rozeznanie
|
Haniu, Vino Tinto podziwiam z otwartą buzią! Są przepiękne, cudownie podkreśliłaś urodę tych cyrkonii. Powzdycham sobie jeszcze chwilę do tego skomplikowanego projektu, ach
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze śliczne staranne i dopracowane. Drugie porywające dla mnie. Baaaaaardzo mi się podobają. Niby na dole klasyczna forma gronka z kropelką a cały urok kolczyka u góry, która wygląda jak liść i pnącza wina. Super efekt.
|
|
|
|
|
#116 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się z iwogg-pierwsze piękna forma,bardzo wysmakowane(tylko kolor nie mój
),za to drugie...och,piękne !!!
|
|
|
|
|
#117 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze raz to powiem- cudne Haniu
Te cyrkonie... No po prostu wydobyłaś cały ich urok! Przepiękne!
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
Haniu te drugie są powalająco urocze.
|
|
|
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
Zgodnie z wczorajszą zapowiedzią wklejam dokładniejsze i wyraźniejsze zdjęcie kolczyków.
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

kiedy cos nawego nam pokażesz? bo juz sie doczekac nie moge 

?
Te cyrkonie... No po prostu wydobyłaś cały ich urok! Przepiękne!