Osoby piszące normalnym językiem - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-23, 11:17   #91
graffka
Zadomowienie

Dot.: Osoby piszące normalnym językiem

a ja bylam u babci na weekend i wydalam tyyyyle kasy az mam wyrzuty sumienia Ale co ja poradzę,że tam gdzie ona mieszka jest ciuchland(dosłownie) z rzeczami 95% Reserved, Cropp nowe lub z lekkimi wadami np.dziurka czy plamka i do tego biżuteria Reserved na wagę Zakupilam więc kilogram owej biżuterii i mnostwo innych rzeczy
A poza tym to o czym znow jest wątek bo zgubiło mi się

Kochać i być kochanym to jakby z dwóch stron grzało nas słońce
graffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 11:25   #92
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
Napisane przez graffka Pokaż wiadomość
a ja bylam u babci na weekend i wydalam tyyyyle kasy az mam wyrzuty sumienia Ale co ja poradzę,że tam gdzie ona mieszka jest ciuchland(dosłownie) z rzeczami 95% Reserved, Cropp nowe lub z lekkimi wadami np.dziurka czy plamka i do tego biżuteria Reserved na wagę Zakupilam więc kilogram owej biżuterii i mnostwo innych rzeczy
ja też chcę żeby moja babcia tam mieszkała

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 15:25   #93
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Witam i - tak- rozumiem, o co Ci chodzi.
Tylko zastanawiam się, czy warto się przejmować, tą hermetycznością, kółkiem wzajemnej adoracji i ignorowaniem "nowych". Nie ważne jaki wątek masz na myśli- choć domyśliłam się po zmasowanym ataku urażonych- takich wątków jest wiele, tak samo jak takich, w których nowa osoba odbierana jest normalnie (o ile jej wypowiedź jest na odpowiednim poziomie).

Natykałam się na różne wątki i w niektórych zostałam i trafiłam do grona stałych bywalczyń, a w innych zostałam olana i również je olałam. Sama staram się odpowiadać na posty nowych osób, szczególnie, jeśli nikt nie wykazuje zainteresowania nimi- bo wiem, że to przykre. Nawet gdy mogę odpisać tylko "nie mam pojęcia, nie wiem" to i tak piszę, żeby post nie zaginął w gąszczu innych. Oczywiście bywają posty, których się nie chce komentować jeśli nie ma się nic do powiedzenia na ten temat (np. wyrażające czyjeś zdanie), ale pytania albo posty gdzie ktoś coś pokazuje/chwali się nie powinny zostawać bez odpowiedzi, bo to chamstwo. Dla jednych można być miłym i przesłać 1000 buziaczków tylko dlatego, że zna się go z avatara a inną osobę zignorować, choć wyraźnie potrzebuje pomocy lub choć zainteresowania?

Komunikacja przez internet jest ogólnie dość skomplikowana ale wchodzenie w nowy wątek nie powinno przypominać sytuacji rodem z gimnazjum gdzie to rozgadane grono panienek natrafia na nowy obiekt, nagle milknie i udaje, że nie widzą i nie słyszą i trzeba powiedzieć "zapraszam wszystkich na darmową pizzę" żeby zostać odkrytym :P

Tak poza tym witam jeszcze raz, mam 22 lata, dzieci nie mam, ale mam szczury. Lubię czytać i spać
Stary 2009-11-23, 15:33   #94
bo_inne_nicki_byly_zajete
Rozeznanie

Mi niedziela minela, podobnie jak ostatnich kilka dni, nudno. Nie nawymyslalam niczego, nie mialam stycznosci z ludzmi, bo facet to juz nie czlowiek . Siedzialam w domu. A tak w ogole zazdroszcze babci, bo ja juz dawno temu stracilam dziadkow, ale zazdroszcze tez miejsca, w ktorym babcia mieszka .
bo_inne_nicki_byly_zajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 16:01   #95
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
Napisane przez marchewkowe pole Pokaż wiadomość

Tak poza tym witam jeszcze raz, mam 22 lata, dzieci nie mam, ale mam szczury. Lubię czytać i spać
ale te szczury to takie hodowlane mam nadzieję

bijesz się jak ciota
Stary 2009-11-23, 16:07   #96
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość
ale te szczury to takie hodowlane mam nadzieję
tak tak, hodowlane
Stary 2009-11-23, 16:10   #97
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
tak tak, hodowlane
uf ,bo już miałam gęsią skórkę

bijesz się jak ciota
Stary 2009-11-23, 16:17   #98
Liama
Zadomowienie

Cytat:
uf ,bo już miałam gęsią skórkę
Coś ty szczurki sa boskie, też mieliśmy z TŻ szczurka, ale musieliśmy uśpić
Zapraszam
Liama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 18:08   #99
justynaneyman
Zakorzenienie

Hej!
Cieszę się z nowych osób i wpisów.
Napiszę więcej i odpowiem potem, może nawet jutro, bo wczoraj padł mi komp, telefon i kablówka, dopiero to naprawili i sprzęt jest okupowany przez męża, który jutro wyjeżdża.
Pozdrawiam Was wszystkie!
justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 16:02   #100
Rozeznanie

Hej wizażki
jak tam dzisiaj dzien wam minal? mi koszmarnie, jeszcze rossnet mnie wkurzyl, listonosz mnie wkurzyl, doktorynka na studiach mnie wkurzyl i jeszcze jutro ciezki dzien przede mna...ech, ciezkie jest zycie czlowieka :/
Mam nadzieje, ze wam lepiej minal wtorek
Stary 2009-11-24, 16:10   #101
evela28
na drugie mam Irena

w porównaniu do ciebie to mi nie najgorzej
tylko pada cały dzien
jestem na etapie szukania prezentów gwiazdkowych dla dzieciaczków, i mam już oczy wypatrzone

bijesz się jak ciota

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 18:27   #102
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Liama Pokaż wiadomość
Przeczytałam wątek dosyć dokładnie, i chiałabym odnieśc się do dysortografików- takich jak ja.
Nikt nie lubi błędów ort., ja też nie, staram się ich nie robić, ale czasem zdazy sie każdemu, i odrazu zaczyna się wypominanie;/
Forum ma być przyjemnością, a nie ślęczeniem ze słownikiem...
Co nie upoważnie do zaniedbywania języka całkowicie...

Ja w podpisie napisałam o swoim dys:P i mam nadzieję że nikt nie będzie się czepiał, jak nszpisze cos nie tak

Łatwiej byłoby gdyby każdy, kto ma czasem większe problemy z ortografią jakoś to zaznacył...a nie wstydził się i wypierał, że"Szybko pisał i mu się klawisze pomyliły..."
Witaj!
Oczywiście, masz rację, ważne, żeby pisanie tutaj było przyjemnością.
Myślę, że nikt nie będzie miał pretensji.
Uprzedzasz o dysortografii i ok.
Mnie zresztą bardziej chodziło o całość wypowiedzi niż pojedyncze błędy.

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
burzliwie się zaczęło
jeśli chodzi o wątki społecznościowe, ''przyjaźnie'', zamknięte kręgi... to normalne, przynajmniej dla mnie, że osoby uczestniczące w nich mają swój język, skróty znane tylko im. I normalne jest że osoba która jest nowa tak od razu nie wejdzie w to środowisko dość hermetyczne. Trzeba tu cierpliwości. A jeżeli mimo dobrych chęci (swoich i starszych wyjadaczy) wciąż źle się czujemy w takim wątku, opuszczamy go i szukamy innej społeczności. Nic na siłę.
Co do emotikonek...to ciekawe jak potrafią wyrazić emocje. Sama byłam ich przeciwniczką ale niektóre wątki, społeczności potrafią wyzwolić w Tobie coś czego sama się nie spodziewasz wiem to po sobie.
Pamiętajmy jednak, to internet.

pozdrawiam
zgadzam się całkowicie, ja też pisuję tu i ówdzie, nawet licząc się z tym, że nie do końca wszystko rozumiem i nie ze wszystkim się zgadzam...

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Witam i - tak- rozumiem, o co Ci chodzi.
Tylko zastanawiam się, czy warto się przejmować, tą hermetycznością, kółkiem wzajemnej adoracji i ignorowaniem "nowych". Nie ważne jaki wątek masz na myśli- choć domyśliłam się po zmasowanym ataku urażonych- takich wątków jest wiele, tak samo jak takich, w których nowa osoba odbierana jest normalnie (o ile jej wypowiedź jest na odpowiednim poziomie).

Natykałam się na różne wątki i w niektórych zostałam i trafiłam do grona stałych bywalczyń, a w innych zostałam olana i również je olałam. Sama staram się odpowiadać na posty nowych osób, szczególnie, jeśli nikt nie wykazuje zainteresowania nimi- bo wiem, że to przykre. Nawet gdy mogę odpisać tylko "nie mam pojęcia, nie wiem" to i tak piszę, żeby post nie zaginął w gąszczu innych. Oczywiście bywają posty, których się nie chce komentować jeśli nie ma się nic do powiedzenia na ten temat (np. wyrażające czyjeś zdanie), ale pytania albo posty gdzie ktoś coś pokazuje/chwali się nie powinny zostawać bez odpowiedzi, bo to chamstwo. Dla jednych można być miłym i przesłać 1000 buziaczków tylko dlatego, że zna się go z avatara a inną osobę zignorować, choć wyraźnie potrzebuje pomocy lub choć zainteresowania?

Komunikacja przez internet jest ogólnie dość skomplikowana ale wchodzenie w nowy wątek nie powinno przypominać sytuacji rodem z gimnazjum gdzie to rozgadane grono panienek natrafia na nowy obiekt, nagle milknie i udaje, że nie widzą i nie słyszą i trzeba powiedzieć "zapraszam wszystkich na darmową pizzę" żeby zostać odkrytym :P

Cieszę się, że napisałaś, myślę, że nasze stanowiska są bardzo bliskie.
Szczury miałam też, ale nie mogliśmy się porozumieć.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Jestem fanką ciuchexów, w Warszawie ich dostatek, właściwie nie mam, poza bielizną i butami, żadnej nowej rzeczy (poza jedną małą czarną sukienką, kupioną, bo przyjaciółka prawie mnie zmusiła mówiąc, że zdziczeję).Ten wątek raczej nie jest "o czymś", ale "w pewnym typie"

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez bo_inne_nicki_byly_zajete Pokaż wiadomość
Mi niedziela minela, podobnie jak ostatnich kilka dni, nudno. Nie nawymyslalam niczego, nie mialam stycznosci z ludzmi, bo facet to juz nie czlowiek . Siedzialam w domu. A tak w ogole zazdroszcze babci, bo ja juz dawno temu stracilam dziadkow, ale zazdroszcze tez miejsca, w ktorym babcia mieszka .
Jak mogłaś znieść kilka dni nudy?!

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Hej wizażki
jak tam dzisiaj dzien wam minal? mi koszmarnie, jeszcze rossnet mnie wkurzyl, listonosz mnie wkurzyl, doktorynka na studiach mnie wkurzyl i jeszcze jutro ciezki dzien przede mna...ech, ciezkie jest zycie czlowieka :/
Mam nadzieje, ze wam lepiej minal wtorek
Przynajmniej coś się działo!
Ja dostałam dzisiaj 5 paczek, w tym 2 z zagranicy, a wszystkie z perfumami.
Jestem całkowicie odurzona, uwielbiam ten stan!
Stary 2009-11-24, 19:22   #103
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Ja mam w sumie tylko jedne perfumy (dlatego podziwiam pasję bo ja bym nie miała cierpliwości chyba) - mi się nic nie podoba a te jedne to Alien. Właściwie jak je pierwszy raz wąchałam to myślałam, że się uduszę a potem się uzależniłam. Inne zapachy jakoś szybko mnie nudzą, choć przydałoby mi się coś na lato bo Alien latem zabija
Stary 2009-11-24, 19:42   #104
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość

Przynajmniej coś się działo!
Ja dostałam dzisiaj 5 paczek, w tym 2 z zagranicy, a wszystkie z perfumami.
Jestem całkowicie odurzona, uwielbiam ten stan!
na jak długo ci starczą, mi jeden wystarcza na rok, ale może jakaś dziwna jestem

bijesz się jak ciota
Stary 2009-11-24, 20:56   #105
Rozeznanie

Haha mi perfumy wystarczaja rowniez na rok, choc raz wystarczyly mi na jeden dzien, bo drugiego wpakowalam je do torby zeby sie siostrze pochwalic i... torba do tej pory pieknie mi pachnie
Ja tez nie jestem jakas wielka fanka perfum, ale mam swoje dwa ulubione zapachyba Diora. Ja wlasciwie nie mam dobrego wechu i dziele zapachy na te, ktore mi sie podobaja i te,ktore mi sie nie podobaja.

Teraz juz lece spac, bo naprawde mialam sądny dzień, nic mi się dzisiaj nie udało, nawet herbatę wylałam!

Dobranoc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 00:15   #106
spajdermenka
Przyczajenie

Czesc dzewczyny!!!!! Zapachy perfum??? wsumie wszystkie maja cos w sobie.Ja uzywam od wielu lat ten sam. Jest to moj zapach poniewaz,poczulam ten zapach majac lat 13 mojej kolezaanki mama nimi ppachniala.Ja bylam biedna i nie bylo mnie stac w tamtych czasan na orginalny zapach !!! A teraz jest ze mna juz 7 lat i jetem nim codziennie zachwycone heheheh (wspomnienia z mlodosci) jet to....................... ..............
CALVIN KLAIN CONTRADITION polecam i pozdrawiam!!!!
Stary 2009-11-25, 09:11   #107
evela28
na drugie mam Irena

dzien dobry z rana miłego dnia życzę

bijesz się jak ciota
Stary 2009-11-25, 09:18   #108
graffka
Zadomowienie

Cytat:
dzien dobry z rana miłego dnia życzę
Witam
A o czym dziś mowa?

Stary 2009-11-25, 09:53   #109
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

witam...

jak bosko smakuje dzisiaj kawa

justynaneyman ogladam twoje dzieła...bardzo podoba mi sie "Piesek zimowy" "Obraz z kluczem" "Jednozrozec" ,"Ksiezyc", "Pies na balkonie","Rączka do krajobrazu""Kon duzy","żywoplot","jaksolk i"- nie wiem czy zyczysz sobie by poruszac ten temat na wizazu..jesli nie -wystarczy ze powiesz...

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

Edytowane przez aniko 23
Czas edycji: 2009-11-25 o 12:57
aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 11:52   #110
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

A gdzie można dzieła obejrzeć?

Justyna, a ja mam pytanie o te second-handy warszawskie... Kiedyś się rozglądałam za czymś ciekawym ale szybko się poddałam bo nie mogłam trafić na ciekawsze sklepy Kiedyś było tego chyba więcej, bo jak latem poszłam w miejsca gdzie kiedyś takie sklepy były - oczywiście zastałam inne lokale. Gdzie się warto czasem wybrać? I czy to prawda, że warto tylko na dostawę?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 12:30   #111
graffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość

Justyna, a ja mam pytanie o te second-handy warszawskie... Kiedyś się rozglądałam za czymś ciekawym ale szybko się poddałam bo nie mogłam trafić na ciekawsze sklepy Kiedyś było tego chyba więcej, bo jak latem poszłam w miejsca gdzie kiedyś takie sklepy były - oczywiście zastałam inne lokale. Gdzie się warto czasem wybrać? I czy to prawda, że warto tylko na dostawę?
Polecam wątek "lumpeksy, ciuchlandy nasze łowy i zdobycze"

Stary 2009-11-25, 12:56   #112
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:

wygooglalam justynaneyman

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 14:46   #113
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Cytat:
to dopiero jest towarzystwo wzajemnej adoracji
Stary 2009-11-25, 15:09   #114
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Ten wątek powoduje u mnie głównie gwałtowne uczucie zazdrości I frustracji, że ja nie umiem znaleźć takich ładnych rzeczy
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 22:40   #115
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
na jak długo ci starczą, mi jeden wystarcza na rok, ale może jakaś dziwna jestem
Ja jeszcze żadnego nie zużyłam, uwilbiam testować i kiedy już mam dany zapach, stoi i się kurzy, więc puszczam go w świat, oczywiście licząc na to, że następny będzie mój forever...

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Haha mi perfumy wystarczaja rowniez na rok, choc raz wystarczyly mi na jeden dzien, bo drugiego wpakowalam je do torby zeby sie siostrze pochwalic i... torba do tej pory pieknie mi pachnie
Ja tez nie jestem jakas wielka fanka perfum, ale mam swoje dwa ulubione zapachyba Diora. Ja wlasciwie nie mam dobrego wechu i dziele zapachy na te, ktore mi sie podobaja i te,ktore mi sie nie podobaja.

Teraz juz lece spac, bo naprawde mialam sądny dzień, nic mi się dzisiaj nie udało, nawet herbatę wylałam!

Dobranoc
Też tak miałam jeszcze rok temu (poza herbatą)

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Napisane przez spajdermenka Pokaż wiadomość
Czesc dzewczyny!!!!! Zapachy perfum??? wsumie wszystkie maja cos w sobie.Ja uzywam od wielu lat ten sam. Jest to moj zapach poniewaz,poczulam ten zapach majac lat 13 mojej kolezaanki mama nimi ppachniala.Ja bylam biedna i nie bylo mnie stac w tamtych czasan na orginalny zapach !!! A teraz jest ze mna juz 7 lat i jetem nim codziennie zachwycone heheheh (wspomnienia z mlodosci) jet to....................... ..............
CALVIN KLAIN CONTRADITION polecam i pozdrawiam!!!!
Tez lubię- przypomina mi zapach chusteczek jednorazowych mojego synka, strasznie fajny i bezpretensjonalny

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Witam
A o czym dziś mowa?
Tego nikt nie wie...ale ja wiem jedno- muszę przerzucić się z pisaniem z wieczora na rano!

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez aniko 23 Pokaż wiadomość
witam...

jak bosko smakuje dzisiaj kawa

justynaneyman ogladam twoje dzieła...bardzo podoba mi sie "Piesek zimowy" "Obraz z kluczem" "Jednozrozec" ,"Ksiezyc", "Pies na balkonie","Rączka do krajobrazu""Kon duzy","żywoplot","jaksolk i"- nie wiem czy zyczysz sobie by poruszac ten temat na wizazu..jesli nie -wystarczy ze powiesz...
Poruszać, poruszać!
Teraz mam wystawę w Cafe Magiel niedaleko mnie- do połowy grudnia.
Kto wie, jeśli wątek się rozkręci, to odłam warszawski może się tam spotkać- tak, w ramach nie tworzenia kółek adoracji

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:

E tam, ja zawsze chodzę na wyprzedaż- ale tę tajną wiadomość podam na PW- w końcu wątek jest dla wszystkich!

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

A teraz już zmykam na spacer z psami zakurzyć 3 papieroski. To nie pasuje do mojego hobby (uprzedzam ew. uwagi) ale...jak ja to lubię!
Stary 2009-11-26, 08:26   #116
graffka
Zadomowienie

Cytat:
to dopiero jest towarzystwo wzajemnej adoracji
Dokladnie weszlam tam zobaczyc o co chodzi a w skrocie to jest tak:ktoras wizazanka wkleja zdj co kupila w ciuchlandzie po czym kolejne 20 postow och i ach jakie piekne,jakie cudowne rzeczy. W miedzyczasie ktoras wklei swoje kolejne lowy i znow kilkanascie postow ochow i achow
Ale cicho bo bedzie ze kogos obgaduje

Stary 2009-11-26, 09:47   #117
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Cytat:
Dokladnie weszlam tam zobaczyc o co chodzi a w skrocie to jest tak:ktoras wizazanka wkleja zdj co kupila w ciuchlandzie po czym kolejne 20 postow och i ach jakie piekne,jakie cudowne rzeczy. W miedzyczasie ktoras wklei swoje kolejne lowy i znow kilkanascie postow ochow i achow
Ale cicho bo bedzie ze kogos obgaduje
zaraz się wendetta zjawi,hehe, i będzie że zawiść. Ja uczestniczyłam w tym wątku przez chyba trzy części ale mi się to znudziło. Nie chciało mi się zachwycać każdymi zakupami, a jak ja się nie zachwycałam czyimiś to i moje były olewane poza tym wolno się tylko zachwycać, nie wolno powiedzieć ze brzydkie i nie wolno offtopować o lokalizacjach lumpeksów i pytać się gdzie są najfajniejsze
Stary 2009-11-26, 10:38   #118
graffka
Zadomowienie

Cytat:
zaraz się wendetta zjawi,hehe, i będzie że zawiść. Ja uczestniczyłam w tym wątku przez chyba trzy części ale mi się to znudziło. Nie chciało mi się zachwycać każdymi zakupami, a jak ja się nie zachwycałam czyimiś to i moje były olewane poza tym wolno się tylko zachwycać, nie wolno powiedzieć ze brzydkie i nie wolno offtopować o lokalizacjach lumpeksów i pytać się gdzie są najfajniejsze

Dokladnie tak ja przestalam sie zachwycac i nikt ani slowem nie wspomnial o tym co dodalam

Stary 2009-11-26, 14:21   #119
evela28
na drugie mam Irena

a ja w lumpach umiem tylko znależć coś dla dzieciaków

bijesz się jak ciota
Stary 2009-11-26, 17:00   #120
justynaneyman
Zakorzenienie

Gutek prawie wszystko ma z lumpeksu, ja w sumie też.
Parę razy zwróciłam uwagę na to, że nie można nic skrytykować, bo "o gustach się nie dyskutuje", trzeba uważać, żeby kogoś nie urazić itd.
A w sumie wolałabym umówić się, że np jeśli noszenie czegoś uważamy za przejaw złego smaku, to żeby nie wskakiwało od razu 20 postów na temat "nie powinno się tak pisać", ale...no nie wiem, wydaje mi się, że spokojnie można się umówić (nie wiem, czy tutaj- bo w założeniach tego nie było, ale mam nadzieję), że piszemy sobie szczerze i umawiamy się, że nie dotyka to nas jako osobista krytyka, ale mamy do siebie dystans i poczucie humoru- zresztą jeśli w danej grupie obowiązuje dana umowa, konwencja, żeby wyrażać się nawet dosadnie, to świadomość, że samemu też można to zrobić sprawia, że krytyka wcale nie razi, wprost przeciwnie, ubarwia wątek.
Np. ja na pewno się nie obrażam za uwagę "no wiesz, ale ten obrazek jest beznadziejny, wcale mi się nie podoba" i po stokroć wolę to usłyszeć, niż "eee, ja się na tym nie znam, ale eeee, jest interesujący".
Mam serdeczną przyjaciółkę i zawsze jesteśmy ze sobą szczere aż do bólu, ale wiem, i ona wie, że jak się czymś zachwycimy, to naprawdę.
Co o tym sądzicie, dziewczyny?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości