![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Starszy chłopak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Noo tak.... Jest seks trzeba zadbać o antykoncepcje...
A nie wiem dlaczego, ale te globulki i prezerwatywy, mnie strasznie denerwują. ![]() Dlatego postanowiłam, że dobrze by było udać się do ginekologa w sprawie tabletek. Moja pierwsza wizyta u ginekologa była tydzień po moich 16 urodzinach, poszłam z mamą i czułam się tak jakoś pewniej... Obecność mamy mnie uspokajała. Dlatego teraz też chciałabym pójść z nią. Ale nie wiem jak ją o to poprosić... Przyjaciółka mi radziła, żebym razem z Radkiem z nią pogadała o tabletkach. Ale szczerze mówiąc to jakoś nie widzę tej sytuacji... To taka raczej intymna i babska rozmowa. Mi to tam, bez różnicy ale mama mogłaby czuć sie skrępowana, czy coś... Nie wiem... Jak myślicie? Może po prostu pójdę do ginekologa z Radkiem a nie mamą... Chociaż wolałabym pójść z nią... Jak ona zareaguje? Pomóżcie mi, bo ja już nie wiem.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
ja bym poszła sama;
A jeśli juz miałabym wybierać między mamą a facetem to wybrałabym mamę ![]() ![]()
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
No tak, ale ty masz 19 lat, a ja 16...
Czy ginekolog zapisałby mi tabletki? Jako niepełnoletniej...? A z mamą mam dobry kontakt, bardzo dobry, tylko, że u nas w damu seks był zawsze tematem tabu, rodzice nigdy nas nie uświadamiali. Dlatego nie wiem jak by mama zareagowała... No nic, ale chyba z nią po prostu pogadam... Nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecność mamy nie jest potrzebna. W ogóle dziwne to dla mnie, że seks uprawiasz, a do ginekologa masz opory iść sama albo z chłopakiem, tylko mamusię chcesz ciągnąć ![]()
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie no, sama na pewno nie pójdę. ![]() Jak nie z chłopakiem to z przyjaciółką. Ale najbardziej chciałbym iść z mamą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie potrzeba zgody rodzica na przepisanie pigułek anty osobie niepełnoletniej. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.