![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Młode 13-letnie matki i ...
ja nie mowie ze jest zła mama.
Tylko ogolnie pragnienie bycia z kims bogatym i zakladanie ze to jedyna opcja na zycie to troche smieszne wg mnie ![]()
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakładając dziś rodzinę większość mowi o kasie. najpierw szkoła,praca,kariera,kasa ,a potem dziecko,czy to też patologia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
ja to widze raczej w banałach - skzoła zeby miec lepsza prace , miec dobra prace zeby wiecej zarabiec - miec pieniadze zeby utrzymac dziecko.
![]() |
#94 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Przeczytaj mój post. Pisałam o 2 dziewczynach w wieku 17-18.
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
owszem,gdy facet jest odpowiedzialny,pracowity i w dodatku kocha żonę to jest ideałem. jednak życie weryfikuje te ideały.jeśli chcesz być bogaty musisz być cwany i trochę wredny,musisz dużo pracować,lub miec kupę szczęścia .to nie sprzyja miłości. subtelnością ,dobrocią i uczciwością jeszcze nikt do majątku nie doszedł,więc nie mając co do gara włożyć zapomniałabyć o miłości,bo z braku gotowki pojawiają sie inne problemy. ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- więc ,żeby była rownowaga w przyrodzie,on do tego doszedł,a ona się poświęciła rodzinie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wlasnie nie chodzi o to ze facet idzie do pracy zbey zarobic na dom a kobieta rezygnuje z kariery zeby zajac sie dziecmi bo ktos je musi wkoncu wychowac. Mi sie rozchodzi o to całe marzenie wyjscia bogato za maz - a tu z założenia wychodzi ze kobieta sie nie poswieca tylko odrazu zaklada ze tak bedzie , ze tak jej ebdzie dobrze jak ebdzie kasa a ona tylko w domu bedzie siedziec.
![]() |
![]() |
#97 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Satysfakcjonuje kogoś ciąża w wieku 14 lat, maż który haruje żeby tylko starczyło na rodzinę do pierwszego, brak pracy, nieskończona szkoła, tzw. "zajmowanie się domem", który (jw. napisała rapifen) bywa norą... ok, ale dla mnie to patologia... "Co dla jednych jest sufitem, to dla innych jest podłogą..." Czy jakoś tak ![]()
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2009-12-27 o 14:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
nam tez nie bylo zaraz po ślubie kolorowo, ale dalismy rade pomimo ciasnego kąta i jednej wypłaty...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak,jak każda kobieta podświadomie szuka najlepszych genow,wracając tym zachowaniem do poczatkow ewolucji. u niej ewoluowało się to do pojecie najlepsze geny-najwięcej kasy. jedni mogą zazdrościć,inni wspołczuć,a ona ? jeśli jest szczęśliwa,to wszystkiego dobrego jej zyczę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
chcialam zapytac czy na Wizazu sa takie mlode matki - 16-, 17-letnie? chcialabym sie dowiedziec jak sobie radza, jak zachowuje sie ojciec dziecka?
pytam, bo mam znajoma (16lat), ktora urodzila w sierpniu. jej chlopak (21lat) nawet wynajal dla nich mieszkanie, ale ostatnio dowiedzialam sie, ze cyt."przeszkadzalo mu plakanie dziecka" i kazal dziewczynie wyprowadzic sie do babci (bo wczesniej ona wlasnie mieszkala z babcia, nie rodzicami) i zamieszkal sobie z kolega. jak sie o tym dowiedzialam, rece mi opadly... facet nie ma przeciez 17 lat, jest dorosly, pracuje, a zachowal sie jak ostatnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
E tam, 21 lat - jak widać wiek o niczym nie świadczy, można mieć i 50 i zachowywać się jak gówniarz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć jednej życie wcale się nie ułozyło,to drugiej mąż kochał ją bardzo i dzieci też. pisząc kochał mialam na myśli,ze jest już młodą wdową,ale to już nie o tym dyskusja. tak więc,młody wiek to nie wyznacznik dorosłości emocjonalnej i odpowiedzialności za innych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Mam w rodzinie kilka młodych matek... Jedna, najbliższa mi, wzięła ślub dzień po swojej osiemnastce. W 2 klasie technikum urodziła pierwsze dziecko, w 4 klasie technikum drugie dziecko. Facet na początku się ociągał i mieszkał u nich, kręcił nosem że obiad niedobry mu robią, dostał po łbie od teścia (w przenośni
![]() Inna historia jest tragiczna. 17 Latka zaszła w ciążę, jej mama bardzo się cieszyła z wnuka (niedawno została wdową), z tego że będzie miała męża, bardzo go lubiła, wzięli ślub wszyscy byli szczęśliwi. Dom duży, praca była, dziecko szczęśliwe. Pewnego dnia tego roku, sierpień, poszli na spacer. Dziewczyna, dwuletnie dziecko i mąż. Wjechał w nich pijany kierowca. Dziewczyna zmarła, chłopak stracił wzrok, dziecko tylko potłuczone... Ale byli szczęśliwi. Wszyscy się cieszyli. Dziewczyna skończyła liceum trybem powiedziałabym zaocznym, nauczyciele przychodzili do niej, miała tak jakby 'zaliczenia'...
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2010-01-01 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Młode matki
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
PODOBNY WATEK ZALOZYLAS TU https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post17823563
MYSLE ZE CI SIE NUDZI!!!wez sie za nauke
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
skoro trzynastki są gotowe na dziecko a ja mam 20 lat i nie jestem na to gotowa a wręcz się tego boję to chyba ze mną jest coś nie tak
![]() ![]() a tak serio, prowokacja... eh..
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
to co się dzieje w tych czasach to jakaś zgroza , ja mając 13 lat nie myślałam o chłopakach a co dopiero o dziecku , sorry ale takie jest moje zdanie 13 lat to przeciesz dzieci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
No nieźle... a ja 10 lat starsza od autorki mam problemy... magisterka do napisania i obronienia, szukanie pracy etc. ... bo ja z moim TŻ chcielibyśmy mieć dziecko, tylko za co je wyżywić i ubrać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
probuje sobie przypoomniec siebie jak mialam 13 lat...gdzie ja bylam...
a w ciemnej dupie jesli chodzi o zycie seksualne... ![]() chyba marzylam o okresie wtedy... a tak serio... to chyba 1 klasa gimnazjum jest nie ?? ja pierdziele jak ten swiat sie zmienil...13 latki uprawiaja seks... sine.irajak bylo na banicji? ![]()
![]() |
#113 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
w koncu marzec
![]()
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Zamiast dziecka lepiej poprosić rodziców o lalkę, w sumie niedługo 1 czerwca, do tego czasu podciągniesz się w nauce.
Teraz są naprawdę fajne lalki w sprzedaży. Płaczą, wypróżniają się , wymiotują i siusiają. Świetna sprawa. No i zawsze można wyjąć baterie...
29.07.10r Kocham i tęsknię. Edytowane przez bambooko Czas edycji: 2010-03-13 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
13latki to 6 klasa podstawówki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
No tak, zapomniałam ,że lalki już nie wchodzą w grę.
Teraz mają inne zabawy, np z kolegami.
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Młodzież teraz chyba szybciej dorasta. Ja mam niecałe 27 lat i tez nie widzę siebie z dzieckiem (głównie przez brak kasy).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17842481]13latki to 6 klasa podstawówki
![]() 6 klasa podstawowki/1 klasa gimnazjum. to juz dojrzale kobity. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.