|
|
#91 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Viktorej odpala
fajne wyszły ci te wywijaski
sama bym taki ponosiła
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
Generalnie nikt nie powiedział, że musi być identycznie z wisiorem. Ważne, że jakiś tam element się powtarza
A pasta jest twarda, czasem trudno ją nałożyć na materiał, ale jak kreda? To znaczy sypka? No nie mam pojęcia
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
kolczyki śliczne
- świetnie pasują do wisiora śliczne mniama co do pasty - ja mam dwie, jedną w szczelnym pojemniku - ma konsystencję gęstej śmietany, druga w bloku i rzeczywiście jest jak kreda - biorę filc, maczam w wodzie, albo w oleju potem nacieram na niego pastę i dawaj - jakoś idzie heh, nie wiem, czy to jest fachowa metoda... może po prostu znów się Dobromir odezwał - ale działa
|
|
#94 |
|
www.dulcedo.pl
|
Ja mam pastę polerską dość gęstą ale nadal jest to pasta, pewnie zalezy od rodzaju.
Kolczyki urokliwe.
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
jak dla mnie to zdecydowanie kompletowo do wisiorka wygladają, poza tym są śliczne
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja żadnej pasty polerskiej nie mam wiem ze jest jakas zielona, biała ale czym sie roznia nie wiem
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Wtajemniczenie
|
Victorej ja mam tą zieloną i jest jak kreda tylko twardaaa:P podobnie jak Killa sobie radze i jakoś idzie, tylko nie nakładam jej na filc a na włóklinę ścierną // bo chciałam mieć odrobinę satyny przy naszyjniku
// filc mam tylko taki jak się pod meble przykleja i się go trochę obawiałam:PEdit: kolczyki śliczne nie porównywałam z wisiorem bo już niewiele widzę, ale najważniejsze, ze jeden jest taki jak drugi, a wisior moze być osobno
Edytowane przez lwica83 Czas edycji: 2010-02-02 o 23:48 Powód: skleroza o najważniejszym zapomniałam napisać:P |
|
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
kolejne śliczności, jak Ty to robisz???
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
Urocze te Twoje wrapki
![]()
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
wazne zeby pasowało do siebie a czy bedzie identyczne jak kolczyki to nie ważne. A kolczyki wyszły świetne
|
|
#101 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadia777, ak_pinki, heurek, Killa Ree, lubomirka, kasia_kati, marta1977, lwica83, 101Milka, franio, EwcIaKIcIA, wszystkim wam bardzo, bardzo dziękuję
![]() .Dziękuję też za rady, co do pasty. Moja jest biała Dialux. Jest rzeczywiście jak baardzo twarda kreda. Szorowałam po niej szczoteczką do zębów, i proszek, który się tworzył, nakładałam na ściereczkę. Ale to przecież nie pasta! Więc podgrzałam, jak radziłyście, ale wtedy odlepił mi się wielki płat pasty i został na ściereczce . Po chwili się pokruszył ![]() .Wrzucam nowy komplecik The legend of bloody Mary. Wisiorek nie ma krawatki, bo będzie przyczepiony do łańcuszka, którego jeszcze nie mam . Tym razem dół wisiorka coś mi nie pasuje. Jakiś taki szeroki. Powiedzcie co myślicie, bo ja już się napatrzyłam i szczerze mówiąc, to widzę tylko plątaninę drucików i nic więcej ![]() . Agat.
Edytowane przez viktorej Czas edycji: 2010-02-05 o 10:55 |
|
|
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
ej kochana już tak się nie wpatruj i nie doszukuj nie wiadomo czego
![]() komplecik uroczy tyle zgrabnych wywijasków... ach podziwiam... marzy mi się taka wywijaskowa praca, ale póki co to wywijaski to moja zmora, zrobić identyczne do dwóch kolczyków.... prawie koszmar ![]() no ale może kiedyś... ![]() Komplecik naprawde fajny |
|
|
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
ta jak to nazwałaś"plątanina drucików" jest cudna
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Kolczyki cudne
Mój wątek biżuteryjny;https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=381532:-) Wątek decoupagehttps://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post17927099 Jesteś tym o czym cały dzień myślisz, dlatego waż swoje myśli i myśl pozytywnie. |
|
|
|
|
#105 |
|
Wtajemniczenie
|
Zachwyciłam się kolczykami
Wywijaski idealne! Ja bym cyba tylko do nich dorzuciła jeszcze 1 kulkę na dolnym wywijasku, taką bliżej kamienia W wisiorku chyba po prostu troszkę za dużo tego na dole ale podziwiam za wkład pracy i projekt.
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
Jakie koroneczki
Podziwiam, bo skomplikowane te wywijaski, chyba bym tak nie umiała
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
Oh! ile u Ciebie nowych ładnych prac. Wisior z cyrkonią? bardzo mi się podoba wersja druga. Natomiast ostatnie kolczyki są super, a co do wisiora to wydaje mi się że na dole wcale nie jest za szeroko, tylko przeszkadza mi
ten poziomy okręcony drut. ![]() Co do pasty ja mam trzy zielona - taka sobie, czerwona ładny połysk,biała bardzo ładny połysk, chyba ta jest na ostateczne wykończenie. Wszystkie twarde jak skała i nie wyobrażam sobie jak można zaatakować kolczyki bez polerki elektrycznej. Ostatnio zepsuła mi się i usiłowałam wypolerować ściereczką ale skończyło się bez mała na ciśnięciu o ścianę. tak, że najwyższy podziw wyrażam dla polerujących ręcznie
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Ostatni wrzucik bardzo ładny
do jednego sie tylko przyczepie, wydaje mi sie że końcówki są niespiłowane,miejscami widać poszarpane końce
|
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
|
Pięknie
panujesz już nad tym drutem ślicznie powywijałaś, a w wisiorze rzeczywiście ten poziomy drucik może psuć efekt. Ale i tak jest ładnie
|
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
Komplecik bajeczny i bardzo fajnie go nazwałaś
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Świetny komplet. Nie rozumiem tego szukania dziury. Wyraźnie widać, ze praktyka czyni mistrza
|
|
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1265363717
doskonały widać postępy z każdą pracą...![]() pozdrawiam, |
|
|
|
|
#114 |
|
Wtajemniczenie
|
Rewelacyjny wrzucik! Jak ja podziwiam wszystkie wraperki!
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Moze bez tych dolnych oczek okrągłych wygladałby lepiej... Ale tak też jest dobrze
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnie kolczyki śliczne!
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
|
|
|
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
Komplecik jest cudny
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
Komplecik bardzo ładny
|
|
|
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
Ale cudeńka tworzysz
ostatni komplet mnie powalił na kolana
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

sama bym taki ponosiła

A pasta jest twarda, czasem trudno ją nałożyć na materiał, ale jak kreda? To znaczy sypka? No nie mam pojęcia

i inne tworki bizuteryjne 
. Nie walczyłam nawet za bardzo, żeby uzyskać dokładną kopię wisiorka. Przecież to nie musi być komplet
wiem ze jest jakas zielona, biała ale czym sie roznia nie wiem