Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-28, 18:24   #91
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Właśnie był u nas kolega z obiecaną wanienką także pierwsza rzecz dla Malucha już jest
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 19:25   #92
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Ano trzeba żeby Lea mnie z listy nie usunęła
ja nikogo nie wyrzucę z listy, bez obaw.

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Z ciekawości zaczęłam przeglądać tą stronkę MaluchaŚwiat i powaliła mnie cena ręcznika - 738 zł za ręcznik z logo. To co on złote nitki ma czy dożywotnią gwarancję?
pewnie i to, i ot.

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Laseczki ;D szukam fajnego leżaczka dla Niunia ;D i strasznie spodobał mi się ten
Planujecie kupić leżaczki dla swoich pociech?
fajny, wygląda na taki mięciutki, obszerny, wygodny, przytulny, ale ja szukam czegoś, co można też bujać. i chciałabym, żeby też jakiś pałąk z zabawkami był.

Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
A tak w ogól to od dwóch dni bardzo często mi twardnieje brzuch. Niby nic mnie nie boli, ale brzuch cały twardy przez 1-2 minuty. Takie dziwne uczucie. Zażyłam No-spę to częstotliwość się zmniejszyła. W poniedziałek idę do gina, to zobaczymy co on na to. Jeszcze nie chciałabym iść na zwolnienie, ale już nie zamierzam się z nim spierać. Jak stwierdzi, że koniec z pracą, to będzie koniec. Najważniejszy jest dzidziuś.
Masz rację, lepiej się z ginem nie spierać.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Właśnie był u nas kolega z obiecaną wanienką także pierwsza rzecz dla Malucha już jest
dobry początek. jeszcze tylko prawie cała lista wyprawkowa przed Tobą.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 19:29   #93
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Na tej stronie maluchaswiat są same chore ceny Armani ma jeszcze lepsze
Ja też zdziwiona jestem. Przy tych cenach perfumy z wysokiej półki to żaden luksus. Luksus to ręcznik Diora.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16786605]Sam dziecko kąpie i wyciera [/QUOTE]

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 19:34   #94
kropka75
Zakorzenienie

Się zebrać do zakupów nie możecie, to ja na zachętę do zbierania prezentację moich akcesoriów nieubrankowych przedstawiam.

1. Pieluchy, ręczniczki, myjki, kocyki, pieścidarła...

Stary 2010-01-28, 19:36   #95
kropka75
Zakorzenienie

2. I inne bajery...

Było tego tyle na liście, tyle odhaczyłam, a teraz wygląda choćby wcale. A 4 stówy poszły... Masakieros.

Stary 2010-01-28, 19:44   #96
kropka75
Zakorzenienie

Aha - dostałam dziś podkład pod prześcieradło do łóżeczka z Akuku. I powiem Wam, że do Canpolu to się ma on nijak. Canpol jest cienki, można mu łatwo krzywdę zrobić, a ten Akuku jest super, grubszy, sztywniejszy, trwalszy dużo... Żałuję, że jeden wzięłam. Polecam, jak będziecie miały wybór.

A obcinaczek do pazurków TT to jest taki malutki, że nikt tym dziecku żadnej krzywdy nie zrobi, fizycznie nie da rady.

Spadam. Idę męża uczyć golić żonę. Jak mnie jutro nie będzie - znaczy mnie pochlastał na maksa.

Dobranoc.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-01-28 o 19:47
Stary 2010-01-28, 20:08   #97
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
W Słupsku

...komentarze internautów..hehe
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/art...ORZE/556802033
Pytałam, bo ja pochodzę z Bytowa
Komentarze super

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
dziewczyny, jakiego rozmiaru pieluchy tetrowe kupujecie? na all widziałam chyba za 3 różne rozmiary: 60x80, 70x80 i 80x80.
pomocy
Mnie ostała się jedna tetrowa po Łukaszu i ma wymiary 60x80

Cytat:
Laseczki ;D szukam fajnego leżaczka dla Niunia ;D i strasznie spodobał mi się ten
Bardzo ładny ten, który znalazłaś. Ja się jeszcze zastanowię, bo może od kogoś dostaniemy.

Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
A tak w ogól to od dwóch dni bardzo często mi twardnieje brzuch. Niby nic mnie nie boli, ale brzuch cały twardy przez 1-2 minuty. Takie dziwne uczucie. Zażyłam No-spę to częstotliwość się zmniejszyła. W poniedziałek idę do gina, to zobaczymy co on na to. Jeszcze nie chciałabym iść na zwolnienie, ale już nie zamierzam się z nim spierać. Jak stwierdzi, że koniec z pracą, to będzie koniec. Najważniejszy jest dzidziuś.
Może za długo siedzisz? Lepiej spytaj gina

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
yola - w poprzedniej części wątku pisałaś o niskim cisnieniu. Ja też mam dość niskie, czasami takie jak Ty. Gin mówił, że lepsze niskie niż wysokie i że nie ma sie czego obawiać. Najgorsze są skoki ciśnienia. I kazał kontrolować ciśnienie, co najmniej raz na kilka dni. Tylko, że ja się jeszcze ciśnieniomierza nie dorobiłam
Ostatnio miałam 120/69

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Się zebrać do zakupów nie możecie, to ja na zachętę do zbierania prezentację moich akcesoriów nieubrankowych przedstawiam.

Szalejesz kobieto Ręczniczki super.
Ja czekam aż trochę się cieplej zrobi.

Cytat:

Spadam. Idę męża uczyć golić żonę. Jak mnie jutro nie będzie - znaczy mnie pochlastał na maksa.

Dobranoc.

Dobranoc

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-28, 20:38   #98
velluto
Zadomowienie

Kropka - zakupy super ile pieluch kupilas? wciąż masz plan naturalnie pieluszkować małego?
a co to za czerwony bajer z TT na 4 zdjęciu w drugim poście?
Mam nadzieje, że mąż Cie nie pochlasta i jutro mi odpowiesz

Bydgoszczanka - ciśnienie książkowe

Edytowane przez velluto
Czas edycji: 2010-01-28 o 20:42
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 20:50   #99
olivka_7
Zakorzenienie

Kropka ucz ucz potem nam opowiesz jak się uczen spisał mój ma zamiar się również uczyć, ale jeszcze daję rady sama

Własnie też się nad rozmiarem pieluch zastanawiam.
Ja też zmykam. Idę kompciu kompciu i papu A moje dziecię ucieło sobie baardzo długą drzemkę ale coś czuję że koło północy znów da koncert jak co wieczór

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 21:11   #100
Darianna25
Zakorzenienie

Melduje sie i ja.
Cytat:
Ja poluje na Fisher Prica rain forest swing chair.Nowy to koszt 65 funtów a wyczaiłam za ebayu za 15 .Jak się uda to jutro pojade go obejrzeć.

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
Meldue sie i ja
Mirra ja jestem na tym etapie równiez, ale zastanawiam sie nad opcja dla straszego maluszka, anie do 9 kg...żeby rzeczywisie mógł się czyms zając...jest jeszcze opcja odkupienia od kuzynki huśtawki baby papasan fisher price -nowa to koszt 400 zł a ona wycenia na ponad 300... twierdząc,że i tak sie zwórci, bo odpsrzedam...ale ciągle mysle, że to troszke za drogo...
Lekka przesada.

Była mowa o samochodach ale wątek mi sie skończył.
My mamy teraz 10 letniego focusa i zamierzamy go zamienić na coś mniejszego z mniejszym silnikiem dla mnie a jak się mały urodzi lub przed samym porodem chcemy kupić scenika.
Uwielbiam mojego focusa ale kombi już mi sie nie podoba.

Co do ciuchów po innych dzieciach to mój mąż oświadczył,ze on takich osikanych nie chce.Z resztą wogóle nic używanego nie chce .Nagadałam mu trochę i do niektórych rzeczy przekonałam.Mam zamiar kupić sporo używanych ciuszków, jakieś bujaczki, fotelik do samochodu. Już mu oświadczyłam ,ze moja mama już buszuje po ciucharniach.
A teraz zmykam spać.
Dobranoc dziewuszki.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 21:12   #101
angkorcz
Raczkowanie

witajcie mamcie
dawno sie nie udzielalam ale ost nie bardzo dobrze sie czuje puchne strasznie nogi i rece dretwieja bylam juz 2 razy u lekarza ale on zmierzyl cisnienie wzilo probke moczu i po 2 minutach stwierdzil ze wszystko jest ok i ze chcialm byc w ciazy to i mamciapak glupijuz zlozylam na niego skarge i poprosilam o pzrepisanie mnie do innego w sobote jade prywatnie do pol ginki zobaczyc co tam sie ukrywa ost powiedziala mi ze chlopak ale jak bylam w szpitalu na usg powiedzieli ze dziwczynka takze niewiemyznajomi sie ciesza ze jest parka i jedno kryje sie za drugim hehezobaczymy pozdrawiam

22maj na swiecie pojawil sie NIKODEM

angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-28, 21:14   #102
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna_paw Pokaż wiadomość

Co do tej giełdy ciuchowej rozwaliła mnie Kardashi siostra Twojego tż - ma laska tupet. Ja bym się nie odezwała i poczekała, aż przyjdzie po te ciuchy i ze słodkim uśmiechem powiedziałabym jej, że mała w ciągu dwóch tygodni z niczego nie wyrosła (nawet gdyby spodenki sięgały jej do kolan), ale mogę podać adresy sklepów, lub namiary na sprzedawców z allegro.
Ja już powiedziałam Tzowi że jak mi się zjawi po ubranka chociazby po miesiącu to mówię ze jeszcze w nich chodzi. Wkurzyła mnie bardzo. Co innego gdyby zapytała czy bede mogła jej dac jak moje wyrośnie. Zresztą.. oni maja tyle kasy że mogli by ze 4 takie wyprawki skompletować. A u nas ja nie pracuje, tż tylko zarabia. A staramy się by wszystko było skompletowane na czas i jak najładniejsze

Cytat:
2. I inne bajery...

Było tego tyle na liście, tyle odhaczyłam, a teraz wygląda choćby wcale. A 4 stówy poszły... Masakieros.
mam takie same smoki i własnie! musze szczotę do butelek kupić A ta szczoteczka z TT to jaka jest? Tzn te włoski z czego ma ? i ile kosztowały te cążki to paznokietek

Byłam sobie u Tza.. zaspy po kolana, kilka razy w sniegu leżałam Gdyby nie wiatr to byłoby przyjemnie bo 0 stopni jest
Tak sie najadłam ciastek że teraz mam zgagę.
A co do leżaczków to tez chce jakis alee.. jeszcze nie wiem jaki Pełno tego jest i jeszcze nie robiłam porządnego rozeznania, zostawiłam to na koniec

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-01-28 o 21:34
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 22:02   #103
hanjah
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16792480]
dobry początek. jeszcze tylko prawie cała lista wyprawkowa przed Tobą. [/QUOTE]

Właściwie gdyby nie ta wanienka, to jeszcze długo byśmy nic nie mieli Prawdopodobnie (oby oby ) czeka nas przeprowadzka i i tak nie mielibyśmy gdzie tego trzymać.
Kupowanie rzeczy dla dziecka cieszy mnie i przeraża jednocześnie. Nie mam pojęcia czego ile kupić, choć czytam o tym na wizażu... Na razie czekamy czy bejbik się ujawni, bo nie wiem czy wpadać w szał różu czy błękitu Choć widzieliśmy też śliczne ciuszki białe, żółte i zielone
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 04:34   #104
cate_
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:

Te ręczniki to miłe w dotyku są bo nawet nie chce mi się iść do sklepu ich pomacać
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 05:40   #105
justin18061976
Rozeznanie

czesc Dziewczyny
po pierwsze melduje sie w czesci III, ale dajecie czadu
po drugie dodalam swoje dwa zdjecia, nie jestem nimi zachwycona, ale widac brzuszek, no i mnie
chcialam kurka pododawac pare linkow z moimi zakupami a tu d...a i to ciemna, jestem klocek w tej sprawie, nie umiem dodac ich jako zalacznikow (mysle tu o stronach internetowych)..help!
tak samo z cytowaniem paru wiadomosci na raz....jak to robicie? pomozcie, tuman ze mnie
chcialam dolaczyc moj Tako, bo tam nie wisi zadna szmatka, wozeczek jest swietny, jestem bardzo z niego zadowolona, oczywiscie szydlo wyjdzie z worka przy codziennym uzywaniu (mam na mysli lekkosc, zwrotnosc itd), ale poki co walory estetyczne...miodzio
wkurzylam sie wczoraj na jedna babke z allegro, zamowilam karuzelke fisher price'a, dawno wyslalam kase a ta mi wczoraj wyskakuje, ze nic nie przyszlo na konto...ja mam potwierdzenie przelewu i to ja mam jej udowadniac, ze ode mnie pieniadze wyszly z konta wkurzylam sie...
siedze w domku, bo dalej doleczam przeziebionko, fajnie- moglabym sie przyzwyczaic do wolnego ...nie do przeziebionka
w poniedzialek ide do lekarza, 24 tydzien mija - rutynowe badania, czyli zadnej cukrowej, zadnej morfologii, jedynie mocz i rozmowa o samopoczuciu...hehee
bede w Polsce w marcu, to do mojego ginka uderze, bo tak to sredniowiecze...
trzymajcie sie dzielnie Ciezarowki....
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 06:43   #106
justin18061976
Rozeznanie

tak teraz patrze jeszcze na zdjecia tego wozeczka to faktycznie przy spacerowce jest ten material wiszacy, hmmmm, ze tez wczesniej nie zwrocilam na to uwagi,
wozek kupowalam (jak wiekszosc rzeczy) przez internet, rodzice pokazali mi go przez skype'a, w sumie i tak mi sie bardzo podoba, ma sporo zalet, ktore przycmily mi te szmatke
sprobuje wkleic linki w wiadomosc, a nie jako zalacznik :
to nasz wozeczek:
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=306
to zestaw ciuszkow, ktore juz do nas doszly i sa przecudne:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=884236102
to przeslodki bujaczek:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=880411222
planujemy kupic te mebelki dla Dzidka, co myslicie?
http://www.allegro.pl/item889090524_...oda_szafa.html
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 07:04   #107
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Szalejesz kobieto Ręczniczki super.
Ja czekam aż trochę się cieplej zrobi.

Dobranoc
Tak miałam w planach w marcu skończyć, ale chyba nie da rady... Jak w marcu kupię łóżeczko i materac, to mi nadal wózek zostanie... Wyjdę w czasie na styk.

Żyję. Dzień dobry.

Cytat:
Kropka - zakupy super ile pieluch kupilas? wciąż masz plan naturalnie pieluszkować małego?
a co to za czerwony bajer z TT na 4 zdjęciu w drugim poście?
Mam nadzieje, że mąż Cie nie pochlasta i jutro mi odpowiesz
Tetrowych 30 i 4 wzorkowate dla plujka, flanelowych 10 i 4 wzorkowate jak wyżej.
Tak, mam plan - przynajmniej ten pierwszy etap; w dzień tetra, na spacer i na noc jednorazówka. A do tetry milusia wkładka trzymająca wilgoć z dala od pupy.

Ten bajer to gryzak na 1 etap, z żelem takim co się go w lodówie schładza i maluchowi gryzienie ulgę przynosi. Tam są dwie w paczce, pod spodem jest zielony jeszcze.

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Kropka ucz ucz potem nam opowiesz jak się uczen spisał mój ma zamiar się również uczyć, ale jeszcze daję rady sama

Własnie też się nad rozmiarem pieluch zastanawiam.
Ja też zmykam. Idę kompciu kompciu i papu A moje dziecię ucieło sobie baardzo długą drzemkę ale coś czuję że koło północy znów da koncert jak co wieczór
Ja też jeszcze daję radę sama, ale chciałam żeby się uczył, gdy ja jeszcze widzę co robi.
Musiałam pilnować żeby mi guzika nie uchlastał.

Maaasaaakra. Golenie trwało chyba godzinę. Chłop zdecydowanie za delikatny, smyrał mnie ciągle, a ja się chichrałam jak idiotka.
A potem go wzięło na komentarze i już w ogóle była dupa z golenia, maszynka zdążyła się zagotować, a ja ciągle się śmiałam jak koń.

Mam znamię w tamtym miejscu (zresztą gdzie ja nie mam) tak sobie trochę poniżej linii włosów. Ja już wiem jak to obejść, mąż kombinował z każdej strony, z boku, pod włos, z włosem... a w końcu mówi do mnie: "czuję się jak rolnik, co ma słup na środku pola i musi kombinować jak bronuje... "
Mało się nie posikałam...

A potem drugi numer... Pogolił co widział z wierzchu i mówię do niego, żeby nie zapomniał, że włosy rosną też tak bardziej do wewnątrz... A ten westchnął ciężko i mówi: "no to już po guziku..."

I weź tu chłopa do poważnej roboty.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
witajcie mamcie
dawno sie nie udzielalam ale ost nie bardzo dobrze sie czuje puchne strasznie nogi i rece dretwieja bylam juz 2 razy u lekarza ale on zmierzyl cisnienie wzilo probke moczu i po 2 minutach stwierdzil ze wszystko jest ok i ze chcialm byc w ciazy to i mamciapak glupijuz zlozylam na niego skarge i poprosilam o pzrepisanie mnie do innego w sobote jade prywatnie do pol ginki zobaczyc co tam sie ukrywa ost powiedziala mi ze chlopak ale jak bylam w szpitalu na usg powiedzieli ze dziwczynka takze niewiemyznajomi sie ciesza ze jest parka i jedno kryje sie za drugim hehezobaczymy pozdrawiam
Ale Ci się bałwan trafił, no naprawdę...

I za ujawnienie płci dzidka.

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
mam takie same smoki i własnie! musze szczotę do butelek kupić A ta szczoteczka z TT to jaka jest? Tzn te włoski z czego ma ? i ile kosztowały te cążki to paznokietek
Smoki fajne, spróbowaliśmy wczoraj.
Włoski sztuczne, muszą być twarde, więc sztuczne. Ale fajny jest ten bajer do smoków, taka gąbeczka harmonijkowa, mnie się spodobał ten zestaw.
Cążki jakieś grosze, 5 czy 6 zł.

Stary 2010-01-29, 07:07   #108
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
yola - w poprzedniej części wątku pisałaś o niskim cisnieniu. Ja też mam dość niskie, czasami takie jak Ty. Gin mówił, że lepsze niskie niż wysokie i że nie ma sie czego obawiać. Najgorsze są skoki ciśnienia. I kazał kontrolować ciśnienie, co najmniej raz na kilka dni. Tylko, że ja się jeszcze ciśnieniomierza nie dorobiłam
ooo, to muszę sobie pożyczyć od rodziców ciśnieniomierz i kontrolować, czy mi przypadkiem ciśnienie nie skacze
Cytat:
Mój mąż juz ma wprawę przynajmniej jeśli o "myszkę" chodzi nie chcę, żeby mi ktoś w szpitalu tę "usługę" wykonywał
Cytat:
Pytałam, bo ja pochodzę z Bytowa
Komentarze super
o, to bliziutko

kropka75, fajne zakupy

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 07:08   #109
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A co do leżaczków to tez chce jakis alee.. jeszcze nie wiem jaki Pełno tego jest i jeszcze nie robiłam porządnego rozeznania, zostawiłam to na koniec
Ja też, za dużo tego, mam kociokwik.

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Te ręczniki to miłe w dotyku są bo nawet nie chce mi się iść do sklepu ich pomacać
Nie wiem jakie będą po praniu, na razie są miłe.
Choć jakość wykonania taka średnia.

W ogóle teraz jak mam rzeczy BabyOno, Canpolu, TT i Akuku to stwierdzam, że mimo wygórowanych cen niektórych produktów BabyOno to nie jest żadna jakość, podobnie jak Canpol. Mam np. szczotkę miękką TT i twardą Canpol - całkiem inna bajka. Cena podobna, a jakość zupełnie inna. A termometr BabyOno to już w ogóle jest jakości socjalistycznej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 07:10   #110
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Ja też jeszcze daję radę sama, ale chciałam żeby się uczył, gdy ja jeszcze widzę co robi.
Musiałam pilnować żeby mi guzika nie uchlastał.

Maaasaaakra. Golenie trwało chyba godzinę. Chłop zdecydowanie za delikatny, smyrał mnie ciągle, a ja się chichrałam jak idiotka.
A potem go wzięło na komentarze i już w ogóle była dupa z golenia, maszynka zdążyła się zagotować, a ja ciągle się śmiałam jak koń.

Mam znamię w tamtym miejscu (zresztą gdzie ja nie mam) tak sobie trochę poniżej linii włosów. Ja już wiem jak to obejść, mąż kombinował z każdej strony, z boku, pod włos, z włosem... a w końcu mówi do mnie: "czuję się jak rolnik, co ma słup na środku pola i musi kombinować jak bronuje... "

A potem drugi numer... Pogolił co widział z wierzchu i mówię do niego, żeby nie zapomniał, że włosy rosną też tak bardziej do wewnątrz... A ten westchnął ciężko i mówi: "no to już po guziku..."

Stary 2010-01-29, 07:10   #111
kropka75
Zakorzenienie

justin18061976 - ślicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Mój mąż juz ma wprawę przynajmniej jeśli o "myszkę" chodzi nie chcę żeby mi ktoś w szpitalu tę "usługę" wykonywał...
Ani ja.

Stary 2010-01-29, 07:11   #112
velluto
Zadomowienie

Dzien dobry
Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
witajcie mamcie
no widzę, że super lekarz Ci sie trafił uciekaj od niego czym prędzej. O puchnących nogach to słyszałam, że moga być objawem zatrucia ciążowego, ale wówczas jest tez bialko w mocu. Skoro u Ciebie mocz ok, to może to coś innego Duzo zdrówka zyczę

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Kupowanie rzeczy dla dziecka cieszy mnie i przeraża jednocześnie. Nie mam pojęcia czego ile kupić, choć czytam o tym na wizażu... Na razie czekamy czy bejbik się ujawni, bo nie wiem czy wpadać w szał różu czy błękitu Choć widzieliśmy też śliczne ciuszki białe, żółte i zielone
nie martw się, na pewno świetnie sobie poradzisz ja tez byłam przerażona, a tymczasem mam juz prawie wszystkie ubranka i zabieram sie za kolejne zakupy

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
czesc Dziewczyny
witaj super wyglądasz, brzuszek sliczny
widzę, że już sporo rzeczy kupilas, mega paka ciuchów wymiata
ja tez kupiłam kilka uzywek z allegro i choć niektóre wyglądaja bardzo fajnie, to jednak są to moje ostatnie zakupy uzywanych reczy przez net
Cytat:
Tak miałam w planach w marcu skończyć, ale chyba nie da rady... Jak w marcu kupię łóżeczko i materac, to mi nadal wózek zostanie... Wyjdę w czasie na styk.

Żyję. Dzień dobry.

Tetrowych 30 i 4 wzorkowate dla plujka, flanelowych 10 i 4 wzorkowate jak wyżej.
Tak, mam plan - przynajmniej ten pierwszy etap; w dzień tetra, na spacer i na noc jednorazówka. A do tetry milusia wkładka trzymająca wilgoć z dala od pupy.

Ten bajer to gryzak na 1 etap, z żelem takim co się go w lodówie schładza i maluchowi gryzienie ulgę przynosi. Tam są dwie w paczce, pod spodem jest zielony jeszcze.
witaj
dzieki za info
ja chyba kupie mniej pieluch tetrowych bo coś czuję, że tylko na jednorazówkach będę jechac
mi gryaczki jeszcze nawet do głowy nie przyszły

Cytat:

no nic dziwnego, że usmiech Ci ne zchodził z twarzy
taki rolnik to prawdziwy skarb
Stary 2010-01-29, 07:12   #113
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
wczoraj zastanawialiśmy się nad kolorem wózka i ten też jest wśród naszych faworytów

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 07:21   #114
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
witaj
dzieki za info
ja chyba kupie mniej pieluch tetrowych bo coś czuję, że tylko na jednorazówkach będę jechac
mi gryaczki jeszcze nawet do głowy nie przyszły
Mi też nie.

Przeglądałam listę i klikałam wg niej... gryzak mi po prostu wpadł w oko, bo tani był i wyraźnie opisany, że na 1 etap ząbkowania - to wzięłam bo u mnie z TT nie bardzo w sklepach, a lubię tę firmę, no i nie opłaca się dawać potem 10zł za przesyłkę, żeby kupić gryzak za 4. Niech leży, jeść nie woła.

Cytat:
no nic dziwnego, że usmiech Ci ne zchodził z twarzy
taki rolnik to prawdziwy skarb

Stary 2010-01-29, 08:14   #115
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem jakie będą po praniu, na razie są miłe.
Choć jakość wykonania taka średnia.

W ogóle teraz jak mam rzeczy BabyOno, Canpolu, TT i Akuku to stwierdzam, że mimo wygórowanych cen niektórych produktów BabyOno to nie jest żadna jakość, podobnie jak Canpol. Mam np. szczotkę miękką TT i twardą Canpol - całkiem inna bajka. Cena podobna, a jakość zupełnie inna. A termometr BabyOno to już w ogóle jest jakości socjalistycznej.
o kurcze no to mnie troche zmartwilas mialam zamiar kupic wiele rzeczy z BabyOno, ale teraz to sie chyba rozejrze za czyms innym
Czyli produkty TT i Akuku najlepsze jakościowo i godne polecenia?

Cytat:
Mi też nie.

Przeglądałam listę i klikałam wg niej... gryzak mi po prostu wpadł w oko, bo tani był i wyraźnie opisany, że na 1 etap ząbkowania - to wzięłam bo u mnie z TT nie bardzo w sklepach, a lubię tę firmę, no i nie opłaca się dawać potem 10zł za przesyłkę, żeby kupić gryzak za 4. Niech leży, jeść nie woła.
Co racja to racja, niech lezy i czeka na ząbki małego
Stary 2010-01-29, 08:23   #116
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Melduje sie i ja.

Co do ciuchów po innych dzieciach to mój mąż oświadczył,ze on takich osikanych nie chce.Z resztą wogóle nic używanego nie chce .Nagadałam mu trochę i do niektórych rzeczy przekonałam.Mam zamiar kupić sporo używanych ciuszków, jakieś bujaczki, fotelik do samochodu. Już mu oświadczyłam ,ze moja mama już buszuje po ciucharniach.
A teraz zmykam spać.
Dobranoc dziewuszki.
Mój TŻ ma to samo.."nie wiesz po kim, nie wiesz skąd- ile razy obsikane, obsrane, w jakich warunkach przechowywane- o nie, mój syn będzie miał nowe ciuchy- wezmę dodatkowa robotę i zarobię". Przy takim jego podejściu szczególnie finansowym, gotowa jestem odpuścić chodzenie po ciucholandach tym bardziej, że mam obiecane ubranka z "pewnego" źródła, po synku kuzyna...Trochę TŻa przekonałam, że na pierwsze miesiące nie opyla się kupować dużo nowych ciuszków bo się szybko niszczą i maluchy szybko z nich wyrastają, że lepiej za tą kasę pieluszek kupić lepszych a nowe ubranka będziemy kompletować w miarę wzrostu naszego Kubka...Zgodził się.
Pisałyście o autach...w tej chwili nie dysponujemy żadnym ale ma nam się dostać po moim Dziadku..zmarł dwa lata temu ale Babcia auto jeszcze trzyma u siebie i dla siebie, w razie jakby chciała gdzieś pojechać to tylko kierowcę kombinuje i jedzie ale wóz stoi w 95% w garażu nie ruszany, nie jeżdżony wiec siła rzeczy marnieje.Ostatnimi czasy Babcia coś przebąkiwała, że w kwestii samochodu to Dziadek od zawsze chciał, żebym to ja go dostała- czekam więc cierpliwie aż Babcia podejmie tę decyzję. Jak juz to nastąpi będziemy jeździć Lanosem, z okrągła "dupką"...Z wierzchu auto ładne, zgrabne poza tym wielce pakowne a co ma pod maska nie wiem..nie znam się ale jeździ i jak na swoje 10 lat to przebiegu ma tyle co nic, niewiele ponad 17 tys.
Ale się rozpisałam...długo, długo i nic a jak już to z grubej rury

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 08:30   #117
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze no to mnie troche zmartwilas mialam zamiar kupic wiele rzeczy z BabyOno, ale teraz to sie chyba rozejrze za czyms innym
Czyli produkty TT i Akuku najlepsze jakościowo i godne polecenia?
Tzn. tak... Piedółki kosmetyczne Akuku są lepsze niż te Canpolu. A gadżety TT dużo lepsze niż te BabyOno.

Zależy ile chcemy wydać...

Ja nie znam się na firmach dla maluchów, tylko miałam wizję butelek i tego typu sprzętu z firmy TT. Resztę brałam na ślepo. I trochę się zdziwiłam, bo na fotach ręczniki BabyOno wyglądają cudnie, a są raczej cienkie i często jakieś nitki gdzieś wyłażą, jak z tych marketowych... Ale może ja za dużo wymagam za tę cenę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 09:15   #118
kasiaaX
Rozeznanie

Dzień dobry
U mnie słoneczko piękne za oknem Aż sie wpracy nie chce siedzieć...

Cytat:
Tzn. tak... Piedółki kosmetyczne Akuku są lepsze niż te Canpolu. A gadżety TT dużo lepsze niż te BabyOno.

Zależy ile chcemy wydać...

Ja nie znam się na firmach dla maluchów, tylko miałam wizję butelek i tego typu sprzętu z firmy TT. Resztę brałam na ślepo. I trochę się zdziwiłam, bo na fotach ręczniki BabyOno wyglądają cudnie, a są raczej cienkie i często jakieś nitki gdzieś wyłażą, jak z tych marketowych... Ale może ja za dużo wymagam za tę cenę.
Też zamierzam kupić butelki TT ale skoro mówisz, że inne gadżety tej firmy są spoko, to kupię Dzieki za uwagi co do firm Kropko są cenne
Jak to się robi z tymi wkładami do pieluch tetrowych? bo tez zamierzałam częściowo dziecko w nie przewijać...ale przyznam, że jeszcze nie znalazłam takich pieluch dobrej jakości...Jak wezme takowe do ręki to cienizna taka ostra pamiętam jak 10 lat temu przewijałam brata w takie to mozna było je prac ze 100 razy i były grube a teraz to nowe są juz przeźroczyste... nie zadowla mnie ich jakość...chyba teraz wszystkie jakościowo są takie do du.....

Proszę dziewczyny o liste zakupów dla dzidka na priv, czy na wątku, wiem, że była zamieszczana, ale nie mogę znaleźć...Pozdrawiam was wszystkie
Stary 2010-01-29, 09:16   #119
araczki
Zadomowienie

Miramejku,
jesli to ten kolor wozka, ktory zamieszczam, to jest bardzo ladny . Nie wiem dokladnie z jakiej kolekcji wysylal mi maz ale czasami bywa tak, ze rozne kolekcje sa sprzedawane w roznych krajach i moze tutaj preferuja brzydkie
Moge spytac jak cenowo za taki wozek (gondolka i spacerowka?) Tutaj to ok 600 euro plus okolo 300 za fotelik wiec moze lepiej z Polski sprowadzic...

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
Witam w trzeciej części naszego wątku
Ja dzis mam egzamin, strasznie sie denerwuje trzymajcie kciuki o 17.30
I jak poszedl?

Cytat:
Ja tak myślę.. Że ja na 56 mam malutko rzeczy
A zazwyczaj dziecko rodzi się 55 cm, a i tak pływa w tych 56.. Także.. trzeba ruszyć na zakupy znów.. tylko bodziaków sobie odpuszcze bo mam takowych 37 sztuk! ostatnio doliczyłam
O ja cie...

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Poczułam się wywołana do tablicy to piszę
Podczytuję codziennie ale nie mam weny żeby pisać... Jest tyle mamuś że nie ogarniam co kto gdzie i kiedy... Do tego mam remont w domku i sporo się dzieje...
Synek ma się dobrze, nie mam specjalnie żadnych dolegliwości, czasem się zgaga pojawi...
Glukozę miałam jakiś czas temu i nie była aż taka zła jak tu piszecie...
Pozdrawiam
No i sie znalazlas
Zagladaj do nas

Cytat:
Ja planuje koniecznie ale jeszcze nie wiem jaki. Ten, ktory zamiescilas jest sliczny

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Ladny ten lezaczek , ja planuje kupic dla malego cos takiego np .
http://www.allegro.pl/item887442535_..._owieczka.html

albo cos z tej stronki

http://www.allegro.pl/item893149727_...k_komfort.html
Te tez sliczne, ja tez chce z wiszacymi bajerkami

Cytat:

Ty to masz juz chyba wszystko. Tylko na dziecko czekac
Slicznosci.

Cytat:

Dobranoc.
Bozee
Ale przezylas, czytalam nizej

Cytat:
czesc Dziewczyny ....
Cesc, ladna babeczka z Ciebie
Mam nadzieje, ze spawa z przelewem sie wyjasni.
Jesli chcesz cytowac kilka odpowiedzi na raz to kliknij w kazdym poscie, ktory chcesz cytowac srodkowy kwadracik po prawej stronie a na koniec kliknij odpowiedz i pojawia sie wszystkie zacytowane odpowiedzi i bedziesz mogla sie do niech odniesc (zamotalam? )

Dzien dobry,
wiecie? juz piatek, piatek

Meza brak do niedzieli a jutro chyba pojade na zakupy dzieciaczkowe.

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 09:29   #120
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia193 Pokaż wiadomość
Hej moja data ur. 19.10.1981

A propo kupowania używanych ciuszków, ostatnio sam kupiłam duży komplet od koleżanki - jej synek nie ma jeszcze roczku a ciuszki wygladają jak ze sklepu. Myślę, że jesli ktoś ma okazje odkupić od znajomych fajne ciuszki to powinien z tego skorzystać. Maluszki bardzo szybko rosną, lepiej zainwestować już w wieksze rozmiary. Taka dobra koleżanka to skarb
Haha! Lea, właśnie miałam Ci pisać, że moja koleżanka ma termin na ten sam dzień co Ty i proszę sama się pochwaliła.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości