-10 i więcej do WAKACJI! Bądź piękna w bikini! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-04, 23:29   #91
majcia00
Rozeznanie

Dot.: -10 i więcej do WAKACJI! Bądź piękna w bikini!

Monte co do twojego pytania nie jestem fachowcem więc nie będę radzić ale przeczytaj sobie artykuły https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=333651&page=48 artykuły są dość długie ale warto przez nie przebrnąć i na pewno odpowiedzą na twoje wszystkie pytania. Mi na początku bardzo pomogły bo dużo ćwiczyłam nawet po 2 godziny dwa razy dziennie ale zależało mi na przyśpieszeniu metabolizmu.
majcia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 06:50   #92
kajooka
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, przyłączam się do was, bo już po prostu nie mogę na siebie patrzeć. Mimo że przez ostatnie dwa miesiące schudłam 5 kg, to teraz przez sesję czuję, że znów mi dużo przybyło. Ale koniec, od jutra oficjalnie zaczynam, odliczanie do wakacji czas zacząć Chciałabym móc w końcu bez skrępowania założyć bikini, nosić obcisłe koszulki i krótkie spódniczki..
Cel początkowy to 60 kg, a wymarzona waga to 55 kg, czyli do zrzucenia mam ok. 10-13 kg (muszę kupić wagę, żeby wiedzieć dokładnie ^^), przy wzroście 175 cm. Mój sposób na odchudzanie to: preparat Therm Line II (podobno nieźle działa), zero słodyczy, fast foodów, soków i innych bomb kalorycznych oraz oczywiście ćwiczenia. Przymierzam się do kupna orbitreka, w najbliższych tygodniach to zrobię. Jestem zdesperowana.. Hm, motywacja jest naprawdę duża.

Witam więc jeszcze raz i mam nadzieję, że wszystkie już wkrótce będziemy mogły się pochwalić szczupłą figurą
kajooka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 07:59   #93
emdulka
BAN stały

Monte_ myślę, że dobrze się odżywiasz dostarczasz organizmowi potrzebnych elementów, dodatkowo starasz się nie łączyć węglowodanów z białkami a to dobrze. posiłki nie są kaloryczne. jedyne co bym zmieniła to zamiast ziemniaków i białego ryżu - np ryż brązowy czy kasza gryczana - mają niskie ig inie sa przetwarzane

to może Ty mi pomożesz co do ćwiczeń nigdy nie moge sobie dobrac. robie teraz a6w
emdulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 08:14   #94
Apiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez countryhouse Pokaż wiadomość
witam
chętnie do was dołączę obecnie mam 170cm i 72kg zamierzam wytrwać do 65.
Apiska ja jestem z Wrocławia a widzę że i wymiary podobne
Z jakiej części wrocławia jestes? Ja niestety pracujędo 18ej, nie mam szansy na ciepły posiłek, więc jem go dopiero ok 19:00 i od razu do wyrka. Ale planuję zapisać się na siłownie - na słowiańską, bo najbliżej mam.

Cytat:
Napisane przez _ell_ Pokaż wiadomość
chciałam South Beach, ale już wczoraj poległam . A Ty? W ogóle nie potrafię być na takich dietach gdzie mam podane co wolno i nie wolno jeść, o której itp. Zawsze mam problem z regułami, nawet w diecie . O
Ja mam tak samo, wolę ograniczyć ilośćporcji niż wogole zrezygnowac.

Aha mój cel to ok: 65-67kg. Ogolnie to należę do osób masywnych. Łydki mam twarde jak stal (tenis stołowy, ciągle ugięte nogi)
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 08:36   #95
Laaureen
Raczkowanie

To ja pozwole sobie dopisac jak sie odchudzalam w zeszlym roku a raczej jak przeszlam na zdrowe odzywianie, bo samo slowo odchudzanie dziala na mnie zniechecajaco.
Schudlam 7 kilo w 2,5 miesiaca, niestety szybko zdazylam to przybrac przez niezdrowe jedzenie.
Dzien rozpoczynalam od platkow owsianych z mlekiem sojowym i kawa bez cukru, w zasadzie cukier wyeliminowalam calkowicie z mojej diety. Na drugie sniadanie przewaznie jadlam ciastka owsiane z marmitem lub jakis owoc. Na lunch albo obiad pieczonego lososia, tunczyka ze szpinakiem, wazywa z patelni bez dodatku tluszczu itp niskokaloryczne potrawy. Zeby dostarczyc blonnika pilam szklanke siemienia lnianego (wiem ze niedobre ale czego sie nie robi zeby byc zdrowszym). W mdz czasie przegryzalam orzechy brazylijskie lub migdaly ( ale nie za duzo, gora garsc dziennie) wypijalam kilka kubkow zielonej herbaty i do tego oczywiscie woda. Plyny najwazniejsze!!

Specjalnie nie cwiczylam oprocz dlugich spacerow. Czasami zdarzylo mi sie robic wymachy i skretosklony, ktore modeluja miesnie brzucha. To sposob cindy crawford i sa na prawde swietne, a przynajmniej dla mnie lepsze od brzuszkow, ktorych taak nie lubie

Dzisiaj rozpoczelam drugi dzien zrzucania 'balastu'
Razem razniej, wiec zycze wszystkim wytrwalosci i powodzenia
Laaureen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 10:58   #96
Monte_
Wtajemniczenie

emdulka- ja ćwiczę obecnie ok 50min dziennie, a ćwiczenia sobie sama wymyśliłam i mogę powiedzieć, że juz są sprawdzone, bo kiedyś tak ćwicząc zrzuciłam 15kg rozłożone na jakies 4 miesiące, a do tego naprawdę ładnie była wyrzeźbiona sylwetka. Jakbyś chciała, to Ci mogę przesłac na maila mniej więcej serię tych ćwiczeń. Gwarantuje, że sie cała zlejesz potem . Wybierałam takie, w ktorych jednoczesnie cwiczy się maxymalną ilość partii ciała.

A pytanie mam do Was Kochane o mięso, którego sie nie przyrządza na patelni... często widzę termin- gotowane mięso, a nie wyobrażam sobie w jaki sposób to sie robi...znam jedynie gotowane mięso z zupy . Możecie coś napisać jak cos takiego przygotowac?

A poza tym jak tam samopoczucie po 5 dniach odchudzania? Buziaki dla wszystkich pięknych pań
Monte_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 11:05   #97
arbuzowabeza
Raczkowanie

Monte_ - a czy mi byś mogła też przesłać te ćwiczenia..?
A i co do jadłospisu,to kolacje powinno się zjadać 3godziny przed snem Ale to tylko taka mała uwaga

mircia14-wiem,że a6w jest do wyrobienia miesni Ale wychodze z założenia,że jak już uda mi się zrzucić nadmiar tego i owego,to może nie będę aż taka "sflaczała" tylko troszkę bardziej "napięta" Aczkolwiek dziękuję za cenną uwagę

Dziś dzień leniuchowania..?

Nie ma rzeczy niemożliwych-trzeba tylko chcieć coś zmienić!

...Ty jesteś dobry,dla mnie zawsze Twoja łaska wiecznie trwa!
arbuzowabeza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-05, 11:19   #98
Monte_
Wtajemniczenie

Jasne, ze tak arbuzowabeza . Zaraz zacznę pisać jak te ćwiczenia po kolei wygladają, a kto chce, to podać mi prosze maila to powysyłam
Stary 2010-02-05, 11:42   #99
fuunky
Raczkowanie

Ja juz po porannych cwiczeniach i sniadanku Teraz czas na relax

- 3 kg
fuunky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 11:58   #100
majcia00
Rozeznanie

Podziwiam was dziewczyny za mobilizację do ćwiczeń ja jakoś nie mogę się ostatnio zebrać do najmniejszych ćwiczeń choć dziś stanęłam na wagę i w końcu ruszyła mam 1,2kg mniej przez tydzień niby nie dużo ale jak beż żadnych ćwiczeń to i tak dla mnie sukces choć w tym tygodniu już pilnowałam produktów i jadłam jedynie te które mają niski indeks glikemiczny.
Dziś na śniadanie zrobiłam sobie omleta z 2 jajek i chudego mleka z surówką z kapusty i marchewki z sosem ziołowym robionym z beztłuszczowego serka naprawdę smaczne i sycące.
Na obiad robię sobie namiastkę fast food'a czyli tortilla z kurczakiem carry i surówką no i oczywiście sosik z serka.
Może dziś poćwiczę trochę ale najpierw musi mi przejść ból głowy choć to bardziej od zatok mnie tak głowa
Stary 2010-02-05, 15:15   #101
ErnestyLda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monte_ Pokaż wiadomość
emdulka- ja ćwiczę obecnie ok 50min dziennie, a ćwiczenia sobie sama wymyśliłam i mogę powiedzieć, że juz są sprawdzone, bo kiedyś tak ćwicząc zrzuciłam 15kg rozłożone na jakies 4 miesiące, a do tego naprawdę ładnie była wyrzeźbiona sylwetka. Jakbyś chciała, to Ci mogę przesłac na maila mniej więcej serię tych ćwiczeń. Gwarantuje, że sie cała zlejesz potem . Wybierałam takie, w ktorych jednoczesnie cwiczy się maxymalną ilość partii ciała.

A pytanie mam do Was Kochane o mięso, którego sie nie przyrządza na patelni... często widzę termin- gotowane mięso, a nie wyobrażam sobie w jaki sposób to sie robi...znam jedynie gotowane mięso z zupy . Możecie coś napisać jak cos takiego przygotowac?

A poza tym jak tam samopoczucie po 5 dniach odchudzania? Buziaki dla wszystkich pięknych pań
Mogłabyś mi też przsłać te twoje ćwiczenia??
e-maila przesle ci na PW
ErnestyLda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-05, 15:41   #102
Monte_
Wtajemniczenie

ErnestyLda- juz wlasnie przeslalam . Jesli ktos chce, to wysle rownież, tylko poprosze o maile. Mam nadzieje, ze w miare jasno je opisalam, w razie czego powyjasniam jak cos jest niezrozumiale

A napisze mi ktos jak sie przyrządza gotowane mięso? Nie jestem zbyt mocna, jesli chodzi o gotowanie, więc nie mam pojęcia jak to zrobic . A mój mąż i tak już ma przerąbane, bo podaje mu na talerzu ostatnio dużo warzyw i same zdrowe rzeczy, co sie mu srednio podoba . No ale jeśli zamierzam się odchudzać, to ktoś musi na tym "stracić" . Nie dam rady zajmować się małym dzieckiem, a oprócz tego gotowac jeszcze obiad osobny dla siebie i dla mężusia . Mam 26 lat i nie chce pół życia spędzić przy garach
Stary 2010-02-05, 16:04   #103
countryhouse
Raczkowanie

dziewczyny a co myślicie o kawie zbożowej? w sumie nie ma dużo kalorii ale czy warto ją pić?
Stary 2010-02-05, 16:22   #104
Monte_
Wtajemniczenie

Powysylalam Wam te cwiczenia . Mam nadzieje, ze sie spodobają.

countryhouse- kawka zbożowa jest bardzo zdrowa, ja w ciąży i podczas karmienia piersią piłam Nestle Caro- polecam bo jest naprawde smaczna . Jednak kawke kofeinową za bardzo lubie i nie zdradzę jej na rzecz zbożówek
Stary 2010-02-05, 17:01   #105
majcia00
Rozeznanie

Monte gotowane mięso smakuje dość zjadliwie robione na parze jak nie masz parowaru to wystarczy garnek z wodą na to sitko i przykrywasz pokrywką. A co do zdrowego jedzenia dla męża to ja jak zaczełam się odchudzać też tak robiłam mięso i surówka robiła jedno dla mnie czyli zdrowe a mąż dostawał jeszcze ziemniaki albo ryż i tym sposobem ja w miesiąc schudłam 3 kg a mąż 7 kg a od września w sumie pozbył się 12 kg i to ma być sprawiedliwość
Co do kawy zbożowej to rzeczywiście smaczne ale to są czyste węglowodany co podnosi poziom cukru w krwi i co za tym idzie podnosi poziom insuliny która strasznie spowalnia odchudzania
Stary 2010-02-05, 20:18   #106
goslawka
Zadomowienie

Witam wszystkich ;* moja silna wola dzisiaj trochę podupadła (obiad u teściowej + sernik mamy) ale żeby uciszyć wyrzuty sumienia później grzecznie poszłam na areobik

Monte_ ja gtuję/duszę mięso w garku ala zepter, bez tłuszczu i właściwie to nie trzeba go pilnować, ale pamiętam, że mama kiedyś gotowała na parze tak jak napisała to majcia00

Nie mam pomysłu na jutrzejszy obiad, czy ktoś może mnie poratować jakimś sprawdzonym przepisem? Będę wdzięczna
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 20:41   #107
ErnestyLda
Zadomowienie

Monte_ Dziękuje bardzo za przesłanie mi tych ćwiczeń
Jak tam dziewczynki co u was?
Ja padam na ryjek po ćwiczeniach, ale dam rade.
Mam pytanko co lepiej zjeść na śniadanie musli czy 2 kromki razoweg pieczywa z wedlinom,serem i ogórkiem.
Stary 2010-02-05, 20:44   #108
arbuzowabeza
Raczkowanie

Monte_ dzięki wielkie! jeszcze nie robiłam,ale po przeczytaniu już na samą myśl wszystko mnie boli i jestem spocona Ale czas wziąć dupkę w troki i ruszyć!

Nie ma rzeczy niemożliwych-trzeba tylko chcieć coś zmienić!

...Ty jesteś dobry,dla mnie zawsze Twoja łaska wiecznie trwa!
arbuzowabeza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 21:07   #109
Monte_
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczynki za porady kulinarne . A co do ćwiczen, to ja wlasnie skonczylam i normalnie kropelki mi splywają z czola, po dekolcie i plecach . Jesli moge cos jeszcze doradzic, to proponuje je wykonywac w miare dynamicznie- bedzie lepszy efekt. A druga sprawa, to ze najlepiej cwiczyc w dlugich spodniach dresowych- ja mam cale mokre po tej morderczej serii, w cieple lepiej sie spala tluszczyk . Do dziela kochane

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-05, 23:41   #110
fuunky
Raczkowanie

A mnie po południu napadło lenistwo, więc cwiczenia tylko z rana zaliczone. Na dodatek mam @ przez co się nie najlepiej czuje, ale jutro nowy dzień

- 3 kg
fuunky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 01:59   #111
mircia14
Zakorzenienie

Dzięki Monte za ćwiczenia, ale fakt, wyglądają .. ;d
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 08:11   #112
Merry Jane
Przyczajenie

schudłam 1, 5 kilograma.

nie wiem jak to się stało bo ruchu nie było zbyt wiele.

przez ostatnie 2 dni miałam też pierogi leniwe...

więc nie wiem.

ale nie musze wiedziec
Merry Jane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 08:33   #113
goslawka
Zadomowienie

gratulacje Merry Jane
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-06, 11:22   #114
Donka94
BAN stały

oj, 2dni mnie nie było i już tyle zapisałyście :O
Ja pofolgowałam wczoraj. Jutro dzień ważenie
Ostatnio miałam bardzo duzo obowiazkow, wiec nie dopisałam nowych uczestniczek. Ale dzisiaj to zrobię. Słowo harcerza
Donka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 13:30   #115
ErnestyLda
Zadomowienie

Dziewczyny co jest lepsze, i co daje więcej energi na śniadanie:
musli czy 2 kanapki na razowym pieczywie?
Stary 2010-02-06, 13:47   #116
kajooka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ErnestyLda Pokaż wiadomość
Dziewczyny co jest lepsze, i co daje więcej energi na śniadanie:
musli czy 2 kanapki na razowym pieczywie?
Zależy z czym te kanapki. Kwestia upodobań, ja np. stawiam na musli
Stary 2010-02-06, 13:57   #117
countryhouse
Raczkowanie

motywacja osiagnela dna mam stresa ze wzgledu na sesje i wciagam wszystko co slodkie a czasu na cwiczenia oczywiscie nie ma;( przemowcie mi do rozsadku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-06, 14:49   #118
Monte_
Wtajemniczenie

ErnestyLda- mi sie wydaje, ze zarówno muesli, jak i kanapki są równowartościowe i spokojnie można je jeść na przemian. Lepiej sobie urozmaicać pozywienie, zamiast wcinać codziennie to samo . Na śniadanko również super jest jajecznica np na szynce, albo serek wiejski i banan... jest wiele opcji i myślę, że jak będziesz zmieniać posiłki, to w każdym dostarczysz nieco innego składu odżywczego, co tylko przyniesie korzyść dla organizmu
Stary 2010-02-06, 19:29   #119
kajooka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez countryhouse Pokaż wiadomość
motywacja osiagnela dna mam stresa ze wzgledu na sesje i wciagam wszystko co slodkie a czasu na cwiczenia oczywiscie nie ma;( przemowcie mi do rozsadku
Pamiętaj, że jeśli chodzi o słodycze i inne bomby kaloryczne, to jest takie powiedzenie: "moment w ustach - wieczność w biodrach". Ja sobie to ciągle powtarzam i działa. A dla większej motywacji załączam trochę photo-inspiracji
Stary 2010-02-07, 08:52   #120
ErnestyLda
Zadomowienie

Tak te zdjęcia motywują, każda chyba marzy o takiej figurze
_________________________ _
Pomóż mi stworzyćzestaw KLIK
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości