|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta Beyonce
Cytat:
![]() A jednak nie zartujesz ani nie udajesz. Zastanawiam sie, czy najpierw pekniesz i sie rzucisz na zarcie po 2-3 dniach, czy w cholere zaslabniesz.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Tak, tak, czekamy na efekty. Skoro postanowiłaś, to na pewno Ci się uda. Może ja też przerzucę się na taką dietę.? Ale nieee, ja mam więcej do zrzucenia. Tak myślę sobie, że może przez miesiąc głodziłabym się. To świetny pomysł, ta dieta Beyonce. Skoro jej się udało, to przecież nam też. Bo to, co mówią w telewizji i gazetach jest prawdą. No co Wy! Nie wierzycie? Dziwne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Ale no przecież ja też jestem całkowicie normalna!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
rano sie zwazyłam i juz 73 kg ;]
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W innym wątku pytałam, ile masz lat, bo domyślałam się że jesteś nastolatką, patrząc na tak nierealne oczekiwania wagowe - 8-10 kg w 2 tygodnie, nie no lepszego żartu nie słyszałam już dawno. Chcesz się trzymac jakiegoś przepisu na jojo (bo dieta tego nigdy nie nazwę) stosowanego przez Beyonce, choc jej tez każdy odradzał. Przepraszam, że będe wulgarna, ale jakby ona powiedziała, że przed 2 tygodnie jadła własne odchody i schudła 10 kg to tez bys tak robiła?? Naprawde zastanów się nad sobą, bo nie dość że idziesz na łatwiznę to myślisz że odchudzania to zabawa i wystarczy pić wodę i się schudnie 10 kg. Dla mnie czerwonym światłem jest już watek w tym dziale, ale to co Ty chcesz zrobić, po prostu mnie przeraża. Boje się, że znajdą się inne dziewczyny, które tak drastycznie będą chciały sobie spierdzielić zdrowie i metabolizm. Ale jak chcesz grać w szachy z własnym zdrowiem, powodzenia. Tylko napisz potem, co Ci z tego przyszło, aby ostrzec inne dziewczyny. Życzę szczęscia a potem zdrowia, bo naprawde go potrzebujesz. Aneszna - tak ironizuje (mam nadzieję) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Wiele osób ma małe pojęcie o odchudzaniu. Utrata kilogramów wymaga wysiłku i czasu, wymaga "dawania z siebie wszystkiego". Ale większość osób chciałaby iść po najmniejszej lini oporu i myślą, że od niejedzenia schudną, i to schudną niemałe ilości kilogramów. Ale tak naprawdę, każdy musi się "przejechać" na cud dietach, cud preparatach i cud sposobach. Owszem, każdy chciałby nie jeść przez dwa tygodnie i schudnąć 10 kilogramów. Podejrzewam, że każdy robiłby tak, gdyby przynosiło to takie efekty, jakie powinno. Na początku diety zawsze się "szybko chudnie", bo organizm pozbywa się wody. Dlatego właśnie, Katarzyna_92, "schudłaś".
Najlepiej sobie tłumaczyć "nie będę nic jadła, to na pewno schudnę, i ja mam rację, a ci, którzy wiedzą więcej, wcale jej nie mają". Posługiwanie się argumentami takimi, jakimi posługujesz się Ty, autorko tematu, nasuwa mi myśl, że po prostu jesteś niedojrzała i nieodpowiedzialna. Jestem trochę starsza od Ciebie, mam parę koleżanek w Twoim wieku (zakładając, że mówisz prawdę w związku z podawaną informacją o "Twojej imprezie urodzinowej") i żadna chyba nie wpadłaby na taki pomysł. Owszem, niektóre mają wiele kilogramów do zrzucenia, ale też dbają o swoje zdrowie - bo na co im super figura, skoro mogą być chore, mieć jakieś defekty w wyglądzie zewnętrznym. Ale Tobie się tego nie przetłumaczy. Jesteś jak ja, gdy miałam 15 lat. Też nic nie jadłam przez dwa tygodnie, co jakiś czas. Szczerze mówiąc, taka "dieta" nic nie daje, nie dawała i nie będzie dawać. Chciałam sobie poironizować dalej, ale odkryłyście mój Chytry Plan. Czasem niewiedza, tudzież, nawet pokuszę się o określenie, głupota niektórych doprowadza mnie do "apopleksji". Edytowane przez tak Czas edycji: 2010-02-09 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- [1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;17003919]autorko, ale beyonce jest grubiutka, ma szerokie biodra i szczyci sie ze ma taka figure gruszki. sama zobacz, a rihanna też. wyglądają pieknie.[/QUOTE] Ciemnoskóre kobiety mają inną budowę niż białe... Przeważnie mają szersze biodra i grubsze uda ...
Jestem z siebie dumna ![]() ![]() ![]() Edytowane przez fruzia1988 Czas edycji: 2010-02-09 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
gramwzielone - tak, też jest taka możliwość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Haha, pewnie tak
![]() mam wrażenie, że autorka wątku i tak nic sobie nie robi z naszych ostrzeżeń, a większości pewnie w ogóle nie czyta... Tak czy inaczej, chyba nie ma zamiaru zrezygnować.... A z drugiej strony, nie wierzę że ma aż prawie 18 lat, bo mi to wygląda na 14-15... Chyba że to już choroba psychiczna i piszę to całkiem poważnie.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Skoro autorka w swoim zaparciu i bezdennym braku rozsadku chce kontynuuowac to kretynstwo, to przez internet nikogo nie uleczymy. Koniec koncow, to ona sobie niszczy zdrowie i robi sobie krzywde, ale kto nie ma w glowie...
W kazdym razie, jest oczywiste, ze nie wytrzymac dwoch tygodni. Teraz moje pytanie: czy po prostu padnie, az ja wezma do szpitala i podepna do kroplowki, czy sie rzuci na jedzenie w koncu? Ktorego to dnia bedzie (pomiedzy 2-14) i czy waszym zdaniem >7, czy 7>=? No i - jaki bedzie miala efekt jojo - w kilogramach. Wg mnie, 7>=, mysle gdzies tak ok. 5 dnia peknie, nie jestem pewien, czy sama, czy padnie waflem po prostu i stawiam, ze przybierze jakies dodatkowe 3kg. A wy jak myslicie?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyrak -5ty dzien, zmieknie jej rura i sie rzuci na zarcie, 3-5kg + po Ahya - 3ci dzien, zmieknie jej rura, +76kg ![]() ![]() Enilan als?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
haha dobreee zrobie wam na zlosc i nie bd jesc paaaaaaaaa ;]
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Ja obstawię w takim razie dzień 4, ale docelowo to jej przybędzie z 5 kg, choc nam sie tu do tego nie przyzna...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
zrobie zdj po
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę więc że rzeczywiście schudnie jakieś 2 -3kg, ale to będzie sama woda. W rzeczywistości niczego nie będzie widać, bo liczy się realny i stały ubytek centymetrów w biodrach, talii i udach, a nie poprawianie sobie humoru niewielką zmiana wagi. To znikające centymetry widać, a nie ubytek wody. Zapewne na urodzinach pochwali się "dietą" i jej wynikiem, koleżanki oczywiście niczego nie zauważą prócz fatalnej kondycji skóry i włosów, ale przytakną jej żeby było jej miło, a co powiedzą za jej plecami to już inna sprawa ![]() ![]() Gramwzielone obstawia 77 kg miesiąc po urodzinach z tendencją zwyżkową ![]() ![]() Edytowane przez gramwzielone Czas edycji: 2010-02-09 o 18:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
![]() Daj Ci Bozia, ze bedziesz w stanie robic cokolwiek po. Jedziemy dalej: Wyrak -5ty dzien, zmieknie jej rura i sie rzuci na zarcie, 3-5kg + po Ahya - 3ci dzien, zmieknie jej rura, 76kg (+2kg) Katja80 - 4ty dzien, +5kg Kalakiria - nie ma "kilka", konkrety poprosze ![]() gramwzielone - z przybraniem chodzi mi(nam) o efekt jojo. No i chyba nie sadzisz, ze ona/jej ogranizm tyle wytrzyma?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Nie popieram długiej głodówki. Gdy czytam, co wypisują niektóre Wizażanki to robi mi się po prostu przykro, że (tak myślę) dorosłe kobiety z nudów naskakują na inną. Powiedziałyście raz, starczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Doceń to, że w przeciwieństwie do Ciebie myślimy o Twoim zdrowiu. Gdybyś była miła i poprosiła na pewno ktoś pomógłby Ci ułożyć dietę i dobrać ćwiczenia. Tudzież dokonała tego nadludzkiego wysiłku i poczytała działy fitness i dietetyka.
Poza tym ratujemy Cie przed towarzyską klęską i ośmieszeniem w towarzystwie ![]() Cytat:
![]() Pewnie że nie wytrzyma, chodzi mi o to że maksymalnie po pierwszym tygodniu zacznie jeść normalnie, a potem będzie to pić dla uspokojenia sumienia. No, może będzie robić do tych urodzin co jakiś czas góra dwudniowe głodówki, co tak czy inaczej nic nie da. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
ja obstawiam, że koło 5 dnia rzuci się na żarcie a potem dalej będzie głodować ;]
ale wątpie, czy nam się przyzna ;>
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcesz wyglądać lepiej niż teraz na 18. urodzinach...... hmm.... pomaluj się, idź do fryzjera, kup sobie nowe spodnie a od jutra jedz zdrowo i ćwicz (choćby długie spacery) - uwierz, to wystarczy, żebyś wyglądała dużo lepiej na swojej urodzinowej dżamprezie ![]() a uwierz, że od teraz na zdrowym jedzeniu połączonym z ćwiczeniami przez te dwa tygodnie 3 kg zrzucisz na pewno i sądzę, że efekty będą bardziej widoczne niż utrata "8kg" na wodzie z cytryną.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zresztą jaki widać, nasza koleżanka totalnie nie bierze sobie tego do serca, wręcz robi nam na złość jak mała dziewczynka ![]() Edytowane przez Ahya Czas edycji: 2010-02-09 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Ty nie widzialas jej reakcji na powiedzenie raz, zyjemy w jakis rownoleglych wszechswiatach, czy jaki grzyb, ze twierdzisz, ze starczy?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Czytałam cały wątek. Pisząc 'nie rób tak, błaaagaaamyyy, nieeee rób!!' tylko napędzacie Kasię (Kasiu, mam nadzieję, że nie przeszkadza Ci używanie zdrobnienia). Moim zdaniem lepszy skutek odniesie zostawienie jej wyboru.
Pisanie, że głodówka to ZŁO jest również nieprawdą. Robienie sobie tak raz na rok tygodniowej głodowki (oczywiscie z przygotowaniem) jest nawet wskazane. Najlepiej jednak najpierw skonsultować to z lekarzem. ![]() Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napedzamy? A co to ona, biedna, bezwolna, bezrozumna ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.