![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co o tym sądzicie ? Przedślubne dygresje
Nie wiem czy to prawda, czy dziewczyna wszystko zmyśliła ale szczerze Wam powiem, że jakbym była z jej miasta to po prostu wybrałabym się w okolice kościoła lub hotelu, gdzie będzie wesele i zweryfikowała prawdziwość jej historii
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny doczytajcie
![]() Ona wcale nie jest bogata. Jej narzeczony dostal dom po babci w spadku, sprzedal ten dom i z tej kasy jest robiony slub. Dziewczyna nie pracuje, nie studiuje. Jej narzeczony takze nie pracuje. Po przeprowadzce do Warszawy beda sie utrzymywac z renty narzeczonego ![]() Ponadto po drodze zrezygnowali ze slubu koscielnego. Tak wiec robia wesele, ale bez slubu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zycie jak w Madrycie sie zapowiada, niech se chociaz na wesele zaszaleja przed latami klepania biedy. O ile to wszystko prawda, oczywiscie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez blekitna laguna Czas edycji: 2011-07-08 o 12:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Coś Ty, ale jak na jeden dzień, toś to są pieniądze wydane na rozrywkę trwającą dobre trzy lata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
zaintrygowana wątkiem chciałam zobaczyć, jak ów ślub się prezentował
![]() wpisałam w google 'zia86' i różnorodność podpowiedzi przerosła moje najśmielsze oczekiwania ![]() oto jedyna prawdziwa strona Państwa Młodych http://paulaimiko.pl/ zakładka 'ślub' dostępna niestety po zalogowaniu się ![]() polecam romantyczny filmik póki co :P http://www.youtube.com/watch?v=9iZu0...layer_embedded idę szperać za zdjęciami, bo umrę z ciekawości, czy w końcu były słonie czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
co za dziecinada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Filmik mnie zabił, serio
![]() Na jej stronce są foty z panieńskiego i kawalerskiego, innych na razie brak ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
po drugiej stronie szafy
|
http://forum.gazeta.pl/forum/w,619,1..._maz_.html?v=2
Szczegóły techniczne ![]()
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Śledziłam wątek, który założyła Zia86 czyli Paula Stadler.
Oczywiście wiele osób było poruszonych takim niekonwencjonalnym zachowaniem Pauli. Padały niemiłe słowa o wykorzystywaniu nieswoich pieniędzy oraz o tym, co można by zrobić za takie pieniądze. Osobiście Pauli zazdroszczę, ale w pozytywnym sensie. Dziewczyna jest nietuzinkowa i osiąga wytyczone cele. Ceremonia ślubna zaplanowana było z ogromną dozą perfekcjonizmu. Szczerze mówiąc chciałabym mieć takie pieniądze. Chciałabym móc urządzić cudowny ślub i jeszcze cudowniejsze wesele nie martwiąc się o koszty i pozwalając sobie na to by najwyższa jakość i spełnienie moich i Tż marzeń było ważniejszejsze, aniżeli koszty. Kiedyś w myślach atakowałam ludzi, którym rodzice ufundowali ślub/wesele. Aczkolwiek czasem tym ludziom zazdroszczę. I myślę, że to jednak zazdrość była głównym motorem napędowym całego szumu wokół Pauli. Sama chciałabym się nie martwić,że trzeba się zmieścić w takim i takim budżecie... Sama chciałabym móc wybrać czy wolę zrobić imprezę na 140 osób(''niestety'' mam dużą rodzinę, Tż malutką) czy uczcić ten szczególny dzień w dobrej restauracji z najbliższymi. Aczkolwiek wiem, że tak nie będzie. Gdzieś tam w środku jest we mnie smutek, gdy o tym pomyślę. Ale cieszę się, że jednak są tacy ludzie jak Paula. I dziewczyny jeszcze jedno: jeśli młodzi pracują i utrzymują się sami to muszą naprawdę długo odkładać, żeby móc pozwolić sobie na średniej klasy ślub/wesele. Są ludzie, którzy ratują się kredytami albo którzy odkładają ślub bo jest dla nich zbyt drogim wydatkiem. Ktoś powie:ale przecież nie trzeba kilkudziesięciu tysięcy wydawać, żeby wziąć ślub. Niby nie trzeba, ale ślub jest wyjątkowym wydarzeniem w życiu człowieka(niezależnie od tego, czy świecki czy kościelny) i każdy z nas chciałby żeby był on wspaniały(a to niestety wymaga pewnych nakładów finansowych). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
BAN stały
|
mnie się podobają osoby nietuzinkowe, takie, które mają odwagę wyłamac się z szeregu i robić ze swoim zyciem to, co inni być może (lub na pewno ;-)) chętnie skrytykują.
![]() Co do zazdrości to moim zdaniem nie bez znaczenia byłby czynnik finansowy, jeśli taki wydatek dla młodych nie jest sumą niebagatelną, to jak najbardziej można wg mnie rzecz tłumaczyć zazdrością, ale jeśli ślub wygenerował koszty, po których zapłaceniu rzeczywistość pod względem finansowym będzie bardziej szara niż różowa, to wydaje mi się, że za bardzo wtedy o zazdrości nie może być mowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie śmieszyło planowanie wesela 2 lata wprzód. Mi byłoby szkoda czasu -ale każdy ma inne priorytety. Ja się pośmiałam : szczudlarze itd ![]() A propos zazdrości to chciałabym pojechać w podróż poślubną dookoła świata, ale jakoś nie obrażam ludzi, którzy mają taką możliwość tylko im gratuluje ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-07-12 o 13:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Jedna tylko maleńka rzecz mnie troszkę interesuje - czy to był ślub cywilny, czy też był to tzw "ślub humanistyczny"?
A poza tym ich broszka, niech sobie dziewczyna przeżywa 2 lata wczesniej jak mrówka okres (a widziałyście, co tu - na ślubnym wizażu się wyprawia?), dopóki mnie to osobiście nie dotyczy - nie moja sprawa. I najlepiej, żeby ta historia zniknęła w otchłaniach internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Oj ta Zia czy Myia, czy jakoś tak jest "sławna" Wczoraj natknełam się na innym forum na wątek, gdzie życzenia jej były składane. Noi dodała dwa zdjęcia ze slubiku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
po drugiej stronie szafy
|
Mnie też to ciekawi.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.