|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
Melduje sie i jak kobietki macie dzis euforie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Podróżniczka
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
Mirabelka...za duzo szampana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
znowu +0,2
![]() ![]() dzisiaj dojem sernik i sledzie w jutro zrobie dzien bez otrab i serka wiejskiego i zobaczymy co wyjdzie ![]()
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Moniczorek ja sie zastanawiam nad sobotą czy wieczorkiem nie zgrzesze % heh....a tak powiem wam co mnie mobilizuje,po pierwsze wyobrazam sobie siebie w jakis tam wymyslnych ubrankach jak to bedzie bez brzucha itp(ale bede laska)
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- miamasvin ja na twoim miejscu skoro przybierasz na wadze juz 2 czy 3 dzien to bym zaostrzyła diete i jechala na samych serkach wiejskich 0% i kawie bez cukru,ten serek jak sie go wolno je dobrze zapycha brzuch,a ma bardzo duzo białka,bo w koncu stracisz mobilizacje i wszystko na nic,tak ja bym zrobila,szczerze to ja sie koncentruje na pelnym zolądku a nie na smaku wiec mi to obojetne co jem,moze jutro wlasnie tak sie bede odzywiac,samym wiesniakiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
witajcie, ja znów w dół ok. 0,8kg
![]() ![]() Jeszcze mam pytanko kupiłam dziś jogurt probiotyczny do picia jakiś aktiplus truskawkowy, ale chyba bez owoców w środu moge go pić ma 0,8g tłuszczu także malutko, ale za to cukru 13,3g tego już nie dopatrzyłam, także chyba popite ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny.... ratunku. to mój trzeci dzien a od wczoraj bardzo boli mnie brzuch i mam zaparcia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Podróżniczka
|
Niektorym niestety Dukan nie sluzy Czarnulka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- a ha i ponawiam pytanie o sernik ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
boszka1987 tego cukru to stanowczo za wiele!!! oddaj komus ten rarytas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() maribelka25 ja mam tak samo, czytam teraz wszyściutkie etykiety na produktach od deski do deski i też biorę tylko te, które są naprawdę 0% jak najmniej tłuszczu i węgli. Czasem graniczy to już z przesadą, ale w końcu ta "rygorystyczna" faza I ma trwać tylko 5 dni, więc kurczę to nie jest jakoś długo, zwłaszcza że dziś już mija 3 dzień. Jem jakieś 4 posiłki dziennie i naprawdę czuję się cały dzień mega najedzona. Nie mam wagi, ale podobnie jak któraś z was zauważyłam już, że nie mam nadętego brzuszyska jak się mi zdarzało ostatnimi czasy mieć <wstydniś> Każdy ma swoją wolę i swój rozum, ale ja bym wam naprawdę radziła dziewczyny - wytrzymajcie przez te kilka dni na produktach ściśle z tej listy, zobaczycie, że te dni szybko miną a będziecie mogły być z siebie dumne. Ja w tych 5 dniach nie mam zamiaru sięgać nawet po te produkty z listy "dozwolonych w małych ilościach" typu ogóras konserwowy, cebulka, skrobia kukurydziana, mleko odtłuszczone w proszku itd. Przecież te pare dni mnie nie zbawi ![]() ![]() Ja tak do tego podchodzę i was też namawiam - napewno nie pożałujecie ![]()
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
grewana ja wprawdzie tez zgrzeszylam bo raz zjadlam serek wiejski light a tam jest 3& tluszczu,no coz nie wiedzialam ze jest ten 0%,teraz wiem i nim sie glownie odzywiam,ja doslownie jem od 3 dni tylko jego,jajka,rybe,troche naturalnego jogurtu i chude mieso,wiecej nie zgrzeszylam,mam tą activie naturalna ale troche mi tam sladniki nie pasuja wiec tez nie ruszam,na wrazie co jakby mnie juz dopadlo na slodkie to mam pepsi light ale tez stoi w rezerwie,dzis dodam do jeszcze dwa jajka na miekko i albo kawalek makreli albo pol jogurtu naturalnego i basta,a wczesniej juz pisalam ze zjadlam naprawde nie wiele id okladnie te zyje w myśl tej zasady jak juz sie zdecydowalam to stawiam wszystko albo nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz co ja też zjadłam ten serek wiejski 3%, mało tego zjadłam też serek homogenizowany 3%, więc niby też mogłabym to sobie wyrzucać, ale myślę, że to nie jest jakaś tragedia
![]() Też mam te activię naturalną i narazie jej nie ruszam, Pespi light też mnie dziś kusiła w sklepie - hehe widzę, że znalazłam tu bratnią duszę ;P
![]() |
#103 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- ja nie wiem jak wy ale ja po 10 dniach pierwszej fazy schudłam 5 kg od wczoraj jestem na drgim etapie z warzywkami ugotowałam tę zupę z kapusty i 1 kg już mi przybył, podobnież może przybyć do 2, a jak jest u was? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Hehe jak wskazuje temat tegoż wątku my tu jesteśmy dopiero w pierwszej fazie, którą rozpoczęłyśmy 15.02, czyli w ten poniedziałek
![]()
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
bugi105 cos dlugo ta pierwsza faza,doktorek pisal ze tak dlugo to po porozumieniu z lekarzem,ja tam nie wiem ale chyba sama bede 6 dni mysle ze od niedzieli dodam juz warzywa,a i powiedzcie dziewczyny jaką macie zamiar przejsc drugą faze? 5/5 czy 1/1?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
Ja fazę I będę trzymała 5 dni, a potem też na początku mam zamiar robić 5 x 5, chociaż właśnie się doczytałam w książce, że jak ktoś ma szczupłą górę sylwetki i zależy mu głównie na zrzuceniu kilogramów z dołu, przy "oszczędzeniu" góry to najlepiej stosować rytm 2/7, czyli 2 dni w tygodniu czystych protein i 5 dni proteiny+warzywa. Hmm ja właśnie takim przypadkiem jestem, ale chyba jednak zdecyduje się na 5x5, przynajmniej narazie.
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
ja drugą fazę też zastosuję 5/5
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
A ja chyba sie zdecyduje na faze 1/1 boje sie ze jak przez 5 dni tych po fazie pierwszej bede jadla proteiny i warzywa i waga sie zatrzyma w miejscu to zrezygnuje,a tak jednego dnia sie oczyszcze proteinkami a drugi dzien urozmaice sobie,dukan napisal ze to dobra dieta dla kogos kto chce schudnac ponizej 10kg,no ja wlasnie chce cos w granicach 8-10 czyli sie chyba mieszcze ale powaznie nie dam chyba rady kolejnych 5 dni na tym co teraz...chociaz kobieta zmienną jest wiec kto wie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
![]()
kupiłam jakies tabletki przeczyszczajace
![]() ![]() stosuje sie do dietki tyle ze nie chce misie prawie wogóle jesć.... a czy błonnik jest wskazany? bo mam suplement diety z błonnikiem ale nie wiem czy brac?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
dziewczyny co do czytania tych etykiet to tez mam bzika az mi glupio jak mozna tyle czasu czytac w sklepie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj na obiad rozmrozilam kawalek bialej ryby, lekko przyprawilam i wymieszalam z rozbeltanym jajeczkiem i myslalam ze bedzie syf ale na prawde dobre bylo ![]() a co uwazacie o rosole, ale takim z kurczaka - nie wiem czy znacie ''flaczki z kurczaka'' moja mama to tak nazywala chociaz z flakami nic wspolnego ale gotuje sie kurczaka w calosci z warzywami, potem sie go wyciaga, warzywka wyrzuca i do tego rosolku wrzyca sie kawaleczki tego kurczaka obrane, doprawia glownie majerankiem i pycha ![]() ale nie wiem czy moge wrzucic bulionetke do tej zupy(od kiedy weszly bulionetki kostek nie uzywam)
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Hejka co do rosołku to musi jak dla mnie byc dobrze doprawiony a nie wyobrazam sobie bez wegety tego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Więc jestem..uuu już 7-ego drinka pije z pepsi light,nie ma na temat alkoholu wzmianki w ksiązce ale ja np zjadlam dzis niewiele,wypilam te 7 drinków i od teraz tylko woda a jutro normalnie proteiny,mysle ze piwo jest za bardzoo kaloryczne zaś wódka z tą pepsi(nie zawiera węgli,chyba ze sladowe ilosci) jest nieszkodliwa)powiem jutro rano ile waze,dla porownania powiem ze przed wypiciem wazylam sie i bylo na wadze 66,7kg,czyli 1 kg zrzucilam,jutro rano zamelduje czy mi przybylo czy ubylo,ale dzis nic nie jem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
a ten serek wiejski z biedronki ma 2g wegli i 5g tłuszczu, ale jest tak pyszny ze w życiu z niego nie zrezygnuje...nie dam sie zwariowac
![]() ![]() dzisiaj: twaróg, otreby i jogurt udko kawał sernika 3 płaty sledziowe odsaczone chusteczką z oleju ![]() i po 19 juz nic nie tknełam- mój sukces ![]() Mirabelka25 a czemu zrobic dzien akurat na serkach wiejskich??słyszałam że lepiej na samej rybie ![]() ![]() a kawy nie znosze, w żadnej postaci ![]() @ mi sie spóźnia juz 6 dni, wczesniej nigdy tak nie było, czy to mozliwe ze od tego jedzenia samych białek?? ![]()
START 73kg 15.02.10r. cel I---> 69kg trwa...I faza celII---> 65kg (do Wilekanocy) cel III---> 60kg ![]() Edytowane przez miamasvin Czas edycji: 2010-02-17 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
![]() przed chwla przezylam szok!!!!! weszlam na wage a tu 88 pokazuje! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
mi się cofneło to 0,5kg co przybyło przez ostatnie 2 dni. ale myslałam ze w koncu bedzie troche mniej....
czyli kolacja bedzie do godz. 19 :/ chodze spac o 1-2 w nocy i ciezko mi sie siedzi z burczacym brzychem, tym bardziej ze mój facet zajada sie do póxna ![]() dzisiaj jadłospis taki sam do sernika, potem jeszce nie wiem...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
hej melduje sie,głowa mnie boli ale motywacja wieksza,po wstaniu z łozka waga pokazala 66 kg czyli ubyło 1,7 kg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
No hey dziewczyny
![]() ![]() ![]() Ja niestety nie mam w domu wagi wiec nie waze sie i stresów nie mama ![]() ![]() A w drugiej fazie to mozna sobierobic sałatki z ogórka [pomodorka cebulki?? a co z owocami?????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.