ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-17, 08:47   #91
maribelka25
Raczkowanie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Melduje sie i jak kobietki macie dzis euforie tak jak doktorek pisal powinna sie pojawic 3 dnia heh,widze ze jedna wczoraj pofolgowała moniczorek cos wczoraj robila ze dzis umierasz,ja bym sie piwka napila wieczorkiem ale boje sie ze zabilo by to moja sile walki a dzis waga mi wreszcie ruszyla jest bowiem 0,8kg w dól jak pomysle ze jutro bedzie kilogram albo ciut wiecej to i dostaje tej euforii zaraz ochrzanie makrele,a potem wiesniaka 0% coz jest ohydny ale jak sie jest glodnym to nie robi roznicy,doktorek pisal ze trzeba jesc duzo zeby zapobiec glodowi,no coz ja tak nie umiem,czulabym sie napchana,wole zaspokajac glodzik jak sie pojawi....wpadne pozniej
maribelka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 09:05   #92
moniczorek
Podróżniczka

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Mirabelka...za duzo szampana
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 09:44   #93
miamasvin
Przyczajenie

znowu +0,2
dzisiaj dojem sernik i sledzie w jutro zrobie dzien bez otrab i serka wiejskiego i zobaczymy co wyjdzie

cel I---> 69kg trwa...I faza
celII---> 65kg (do Wilekanocy)
cel III---> 60kg
miamasvin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 10:13   #94
maribelka25
Raczkowanie

Moniczorek ja sie zastanawiam nad sobotą czy wieczorkiem nie zgrzesze % heh....a tak powiem wam co mnie mobilizuje,po pierwsze wyobrazam sobie siebie w jakis tam wymyslnych ubrankach jak to bedzie bez brzucha itp(ale bede laska),po drugie slucham mojej ukochanej muzyki ktora dodaje mi powera a odbiera chec do jedzenia,po trzecie oglądam telenowele twarz analii,wiec jak tam na babki popatrze to najchetniej bym nic nie jadla,np dzis zjadlam pol serka wiejskiego 0%,zapilam szklanka wody,a wczesniej kawa bez cukru oczywiscie i teraz jestem ostrooo najedzona,ta woda pomaga,na obiad kawalek udzca z indyka bez skory gotowanego,a potem napisze co jeszcze

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

miamasvin ja na twoim miejscu skoro przybierasz na wadze juz 2 czy 3 dzien to bym zaostrzyła diete i jechala na samych serkach wiejskich 0% i kawie bez cukru,ten serek jak sie go wolno je dobrze zapycha brzuch,a ma bardzo duzo białka,bo w koncu stracisz mobilizacje i wszystko na nic,tak ja bym zrobila,szczerze to ja sie koncentruje na pelnym zolądku a nie na smaku wiec mi to obojetne co jem,moze jutro wlasnie tak sie bede odzywiac,samym wiesniakiem
Stary 2010-02-17, 12:09   #95
boszka1987
Raczkowanie

witajcie, ja znów w dół ok. 0,8kg hehe ale fajnie daje mi to mobilizacje do dalszej walki, bo już wczoraj miałam rezygnować tak mnie nerwy brały, ale dzis jak narazie jest fajnie zjadłam jogurt naturalny, na obiad rybke a potem może serek biały ze szczypiorkiem.
Jeszcze mam pytanko kupiłam dziś jogurt probiotyczny do picia jakiś aktiplus truskawkowy, ale chyba bez owoców w środu moge go pić ma 0,8g tłuszczu także malutko, ale za to cukru 13,3g tego już nie dopatrzyłam, także chyba popite( <zła>
boszka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 12:35   #96
Czarnulka8706
Raczkowanie

GG do Czarnulka8706

Dziewczyny.... ratunku. to mój trzeci dzien a od wczoraj bardzo boli mnie brzuch i mam zaparcia jem otreby jogurt natyuralny wypiłam mleko i nic
Czarnulka8706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 12:44   #97
moniczorek
Podróżniczka

Niektorym niestety Dukan nie sluzy Czarnulka i przerywaja. Moze u Ciebie sie jeszcze organim przestawi na samo bialko.
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-17, 13:00   #98
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarnulka8706 Pokaż wiadomość
Dziewczyny.... ratunku. to mój trzeci dzien a od wczoraj bardzo boli mnie brzuch i mam zaparcia jem otreby jogurt natyuralny wypiłam mleko i nic
kup sobie activie light - jest taka ja kupuje wanilowa i zjedz ile mozesz! sprobuj rowniez jakas herbatke czerwona wypic to na pewno pomoze! i nie zapominaj o wodzie albo innych napojach bo musi byc min 1,5 litra. a ha z tego co gdzies tam czytalam to otreby sa na takie problemy dobre! nawet Dukan je zaleca, ja pieke sobie takie placki z nich w piekarniku - 2 lyzki otrab owsianych, 1 pszennych, troche slodziku, jakis aromat - wanilia, pomarancza albo jaki lubisz , jedno jajeczko i zmiksowac wszystko dobrze - najlepiej jak otreby zmiksujesz najpierw same na taka jakby maczke - no i na papier do pieczenia na 170 stopni, potem obrocic na druga strone, mi to smakuje wiec sprobuj

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

a ha i ponawiam pytanie o sernik
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 13:31   #99
maribelka25
Raczkowanie

boszka1987 tego cukru to stanowczo za wiele!!! oddaj komus ten rarytas,wyobraz sobie ze w serku wiejskim 0% jest 11,5 grama bialka,a 3,5g weglowodanow,ja jedzac go mam wyrzuty sumienia ze tak duzo tego drugiego jest a co dopiero tyle cukru co ty piszesz,ja dzis juz zjadlam pol tego wiesniaka+kawa bez cukru+sladowe ilosci indyka bez skorki,zrezygnowalam nawet z kefiru ktory mial tyle samo bialka co i wegli i tluszczu 0,5% takze ostry rygorrr.Ostatnio marzyla mi sie przyprawa tzatziki do jogurtu naturalnego ale jak przeczytalam ze jest tam cukier odpuscilam i zjadlam z samym tunczykiem jogurt bleee,ale dalam rade byle brzuszek o jedzenie nie prosil,pozniej zamelduje co jeszcze zjadlam
Stary 2010-02-17, 14:22   #100
grewana
Wtajemniczenie

witam
maribelka25 ja mam tak samo, czytam teraz wszyściutkie etykiety na produktach od deski do deski i też biorę tylko te, które są naprawdę 0% jak najmniej tłuszczu i węgli. Czasem graniczy to już z przesadą, ale w końcu ta "rygorystyczna" faza I ma trwać tylko 5 dni, więc kurczę to nie jest jakoś długo, zwłaszcza że dziś już mija 3 dzień. Jem jakieś 4 posiłki dziennie i naprawdę czuję się cały dzień mega najedzona. Nie mam wagi, ale podobnie jak któraś z was zauważyłam już, że nie mam nadętego brzuszyska jak się mi zdarzało ostatnimi czasy mieć <wstydniś>
Każdy ma swoją wolę i swój rozum, ale ja bym wam naprawdę radziła dziewczyny - wytrzymajcie przez te kilka dni na produktach ściśle z tej listy, zobaczycie, że te dni szybko miną a będziecie mogły być z siebie dumne. Ja w tych 5 dniach nie mam zamiaru sięgać nawet po te produkty z listy "dozwolonych w małych ilościach" typu ogóras konserwowy, cebulka, skrobia kukurydziana, mleko odtłuszczone w proszku itd. Przecież te pare dni mnie nie zbawi Dlatego narazie nie sięgam po żadne serniczki light itd. Potem stopniowo zacznę wprowadzać te rzeczy. Na wizażu jest mnóstwo super przepisów na najróżniejsze ciasta light, naleśniki light, kopytka, no normalnie na wszystko.... ale wszystko w swoim czasie
Ja tak do tego podchodzę i was też namawiam - napewno nie pożałujecie Robienie czegoś na pół gwizdka to nie dla mnie, albo się zdecydowałam na dietę, albo nie. A skoro tak to się jej trzymam. Biadolić, że coś nie wychodzi, że dieta nie działa itp mają prawo tylko te osoby, które ściśle trzymają się wszystkich jej punktów! :P

grewana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 14:33   #101
maribelka25
Raczkowanie

grewana ja wprawdzie tez zgrzeszylam bo raz zjadlam serek wiejski light a tam jest 3& tluszczu,no coz nie wiedzialam ze jest ten 0%,teraz wiem i nim sie glownie odzywiam,ja doslownie jem od 3 dni tylko jego,jajka,rybe,troche naturalnego jogurtu i chude mieso,wiecej nie zgrzeszylam,mam tą activie naturalna ale troche mi tam sladniki nie pasuja wiec tez nie ruszam,na wrazie co jakby mnie juz dopadlo na slodkie to mam pepsi light ale tez stoi w rezerwie,dzis dodam do jeszcze dwa jajka na miekko i albo kawalek makreli albo pol jogurtu naturalnego i basta,a wczesniej juz pisalam ze zjadlam naprawde nie wiele id okladnie te zyje w myśl tej zasady jak juz sie zdecydowalam to stawiam wszystko albo nic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-17, 14:43   #102
grewana
Wtajemniczenie

Wiesz co ja też zjadłam ten serek wiejski 3%, mało tego zjadłam też serek homogenizowany 3%, więc niby też mogłabym to sobie wyrzucać, ale myślę, że to nie jest jakaś tragedia
Też mam te activię naturalną i narazie jej nie ruszam, Pespi light też mnie dziś kusiła w sklepie - hehe widzę, że znalazłam tu bratnią duszę ;P

Stary 2010-02-17, 15:42   #103
bugi105
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez miamasvin Pokaż wiadomość
Karadka a gdzie kupiłas ten jogurt gercki 0%?nigdy nie uzywałam....
przed chwila dodałam łyzke sosu czosnkowego do ryby(takiego zwykłego)ale inaczej by nie weszła....
szukam i szukam serków homogenizowanych light i nigdzie nie ma
a tak bym zjadła jogobelle pana cottaale nie ma, trzymam sie!
hej. w kauflandzie są naturalne serki homo o niskiej zawartości tłuszczu i jogobella light pana cotta

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

ja nie wiem jak wy ale ja po 10 dniach pierwszej fazy schudłam 5 kg od wczoraj jestem na drgim etapie z warzywkami ugotowałam tę zupę z kapusty i 1 kg już mi przybył, podobnież może przybyć do 2, a jak jest u was?
bugi105 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 15:46   #104
grewana
Wtajemniczenie

Hehe jak wskazuje temat tegoż wątku my tu jesteśmy dopiero w pierwszej fazie, którą rozpoczęłyśmy 15.02, czyli w ten poniedziałek

Stary 2010-02-17, 15:59   #105
maribelka25
Raczkowanie

bugi105 cos dlugo ta pierwsza faza,doktorek pisal ze tak dlugo to po porozumieniu z lekarzem,ja tam nie wiem ale chyba sama bede 6 dni mysle ze od niedzieli dodam juz warzywa,a i powiedzcie dziewczyny jaką macie zamiar przejsc drugą faze? 5/5 czy 1/1?
Stary 2010-02-17, 16:11   #106
grewana
Wtajemniczenie

Ja fazę I będę trzymała 5 dni, a potem też na początku mam zamiar robić 5 x 5, chociaż właśnie się doczytałam w książce, że jak ktoś ma szczupłą górę sylwetki i zależy mu głównie na zrzuceniu kilogramów z dołu, przy "oszczędzeniu" góry to najlepiej stosować rytm 2/7, czyli 2 dni w tygodniu czystych protein i 5 dni proteiny+warzywa. Hmm ja właśnie takim przypadkiem jestem, ale chyba jednak zdecyduje się na 5x5, przynajmniej narazie.

Stary 2010-02-17, 16:15   #107
bugi105
Przyczajenie

ja drugą fazę też zastosuję 5/5
bugi105 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 16:23   #108
maribelka25
Raczkowanie

A ja chyba sie zdecyduje na faze 1/1 boje sie ze jak przez 5 dni tych po fazie pierwszej bede jadla proteiny i warzywa i waga sie zatrzyma w miejscu to zrezygnuje,a tak jednego dnia sie oczyszcze proteinkami a drugi dzien urozmaice sobie,dukan napisal ze to dobra dieta dla kogos kto chce schudnac ponizej 10kg,no ja wlasnie chce cos w granicach 8-10 czyli sie chyba mieszcze ale powaznie nie dam chyba rady kolejnych 5 dni na tym co teraz...chociaz kobieta zmienną jest wiec kto wie...
Stary 2010-02-17, 16:59   #109
Czarnulka8706
Raczkowanie

GG do Czarnulka8706
Cool Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

kupiłam jakies tabletki przeczyszczajace zobaczymy czy pomogą a tą activie ligt kupie jutro nie mogłam sie załatwic i nie wiem czy ten brzyszke u dołu od tych odruchów nadymania mnie tak nie boli ale zobaczymy...
stosuje sie do dietki tyle ze nie chce misie prawie wogóle jesć....
a czy błonnik jest wskazany? bo mam suplement diety z błonnikiem ale nie wiem czy brac??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-17, 17:27   #110
karadka
Zadomowienie

dziewczyny co do czytania tych etykiet to tez mam bzika az mi glupio jak mozna tyle czasu czytac w sklepie a co do samej diety to te 2 kilo ktore ubylo mi w 2 dni na prawde mnie motywuja zobaczymy jak bedzie jutro a czuje sie super, sama mysl na to ze juz tak dlugo planowalam sie zabrac za odchudzanie i w koncu sie udalo to motywuje jeszcze bardziej a co do produktow to trzymam sie tylko tych co mozna ( a moja prosba o przepis na sernik to z racji nadchodzacego weekendu i po prostu lubie slodkie ale wytrzymam jak co!)

dzisiaj na obiad rozmrozilam kawalek bialej ryby, lekko przyprawilam i wymieszalam z rozbeltanym jajeczkiem i myslalam ze bedzie syf ale na prawde dobre bylo

a co uwazacie o rosole, ale takim z kurczaka - nie wiem czy znacie ''flaczki z kurczaka'' moja mama to tak nazywala chociaz z flakami nic wspolnego ale gotuje sie kurczaka w calosci z warzywami, potem sie go wyciaga, warzywka wyrzuca i do tego rosolku wrzyca sie kawaleczki tego kurczaka obrane, doprawia glownie majerankiem i pycha
ale nie wiem czy moge wrzucic bulionetke do tej zupy(od kiedy weszly bulionetki kostek nie uzywam)
Stary 2010-02-17, 18:10   #111
maribelka25
Raczkowanie

Hejka co do rosołku to musi jak dla mnie byc dobrze doprawiony a nie wyobrazam sobie bez wegety tego a ze sol zatrzymuje wode w organizmie wiec ja tam rezygnuje,za to kochane dziewczynki dzis ja sobie na kolacje wypije drinka oczywiscie z coca colą zero,no to wpadne jak mi sie humor poprawi
Stary 2010-02-17, 19:00   #112
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maribelka25 Pokaż wiadomość
Hejka co do rosołku to musi jak dla mnie byc dobrze doprawiony a nie wyobrazam sobie bez wegety tego a ze sol zatrzymuje wode w organizmie wiec ja tam rezygnuje,za to kochane dziewczynki dzis ja sobie na kolacje wypije drinka oczywiscie z coca colą zero,no to wpadne jak mi sie humor poprawi
a wlasnie jak to jest z alkoholem? czy ktos sie doczytal?%%%%%%%%%%%%%
Stary 2010-02-17, 21:00   #113
maribelka25
Raczkowanie

Więc jestem..uuu już 7-ego drinka pije z pepsi light,nie ma na temat alkoholu wzmianki w ksiązce ale ja np zjadlam dzis niewiele,wypilam te 7 drinków i od teraz tylko woda a jutro normalnie proteiny,mysle ze piwo jest za bardzoo kaloryczne zaś wódka z tą pepsi(nie zawiera węgli,chyba ze sladowe ilosci) jest nieszkodliwa)powiem jutro rano ile waze,dla porownania powiem ze przed wypiciem wazylam sie i bylo na wadze 66,7kg,czyli 1 kg zrzucilam,jutro rano zamelduje czy mi przybylo czy ubylo,ale dzis nic nie jem
Stary 2010-02-17, 21:29   #114
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Więc jestem..uuu już 7-ego drinka pije z pepsi light,nie ma na temat alkoholu wzmianki w ksiązce ale ja np zjadlam dzis niewiele,wypilam te 7 drinków i od teraz tylko woda a jutro normalnie proteiny,mysle ze piwo jest za bardzoo kaloryczne zaś wódka z tą pepsi(nie zawiera węgli,chyba ze sladowe ilosci) jest nieszkodliwa)powiem jutro rano ile waze,dla porownania powiem ze przed wypiciem wazylam sie i bylo na wadze 66,7kg,czyli 1 kg zrzucilam,jutro rano zamelduje czy mi przybylo czy ubylo,ale dzis nic nie jem
maribelka a może ty przy okazji zastosuj dietę alkoholową bo coś za często chyba sięgasz po niego.
Megi428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 21:57   #115
miamasvin
Przyczajenie

a ten serek wiejski z biedronki ma 2g wegli i 5g tłuszczu, ale jest tak pyszny ze w życiu z niego nie zrezygnuje...nie dam sie zwariowac spróbujcie to sie przekonacie same
dzisiaj:
twaróg, otreby i jogurt
udko
kawał sernika
3 płaty sledziowe odsaczone chusteczką z oleju
i po 19 juz nic nie tknełam- mój sukces

Mirabelka25 a czemu zrobic dzien akurat na serkach wiejskich??słyszałam że lepiej na samej rybie ale czy ja wiem czy takie ograniczenie do jednego produktu cos daje
a kawy nie znosze, w żadnej postaci

@ mi sie spóźnia juz 6 dni, wczesniej nigdy tak nie było, czy to mozliwe ze od tego jedzenia samych białek??

cel III---> 60kg

Edytowane przez miamasvin
Czas edycji: 2010-02-17 o 21:59
Stary 2010-02-18, 08:16   #116
karadka
Zadomowienie

czesc dziewczynki 4 dzien.....
przed chwla przezylam szok!!!!! weszlam na wage a tu 88 pokazuje!no ale zlazlam z tej wagi i ona dalej 2 kilo pokazuje! no to wyciaglam baterie i wlazlam znowu i pokazala 86,4 ale to juz bylo po duzym kubku kawy i kawalku sernika, wiec mysle ze 86,00 bylo rano.... ale mowie wam jak sie wkurz......lam! zobacze jutro jak bedzie jak co to wage wymienie na inna bo takie stresy z samego rana.....
Stary 2010-02-18, 08:36   #117
miamasvin
Przyczajenie

mi się cofneło to 0,5kg co przybyło przez ostatnie 2 dni. ale myslałam ze w koncu bedzie troche mniej....
czyli kolacja bedzie do godz. 19 :/ chodze spac o 1-2 w nocy i ciezko mi sie siedzi z burczacym brzychem, tym bardziej ze mój facet zajada sie do póxna
dzisiaj jadłospis taki sam do sernika, potem jeszce nie wiem...

cel III---> 60kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 08:48   #118
maribelka25
Raczkowanie

hej melduje sie,głowa mnie boli ale motywacja wieksza,po wstaniu z łozka waga pokazala 66 kg czyli ubyło 1,7 kg na sniadanie zjadlam makrele,w poludnie zjem 2 jajka na miękko
Stary 2010-02-18, 09:06   #119
karadka
Zadomowienie

Cytat:
hej melduje sie,głowa mnie boli ale motywacja wieksza,po wstaniu z łozka waga pokazala 66 kg czyli ubyło 1,7 kg na sniadanie zjadlam makrele,w poludnie zjem 2 jajka na miękko
no to niezle!!! to 7 drinow zadzialalo no w sumie to pewno razem wypilas wiecej niz 1,5 l plynow ja chyba musze wiecej pic, nie za bardzo przepadam za woda wiec herbatki pije ale chyba na sile sie przekonam
Stary 2010-02-18, 09:39   #120
Czarnulka8706
Raczkowanie

GG do Czarnulka8706

No hey dziewczyny u mnie się poprawiło czuje się o niebo lepiej co do jedzenia to nie dostałam nigdzie mleka z mniejszą iloscią tłuszczu niż 0.5 % ale to chyba nie tragedia ciom??
Ja niestety nie mam w domu wagi wiec nie waze sie i stresów nie mama jak przyjdzie co do zcego to bedzie widac czy chudne czy nie
A w drugiej fazie to mozna sobierobic sałatki z ogórka [pomodorka cebulki?? a co z owocami??????

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości