![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiara w Kobiety.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo musial biedaczek spac na kanapie ![]() ![]() Tiger moze stracic na ewentualnym rozwodzie duzo pieniedzy, ale na razie probuje malzenstwo latac. Glowny sponsor (Nike) dalej za nim stoi, jak wroci do grania, pewnie pozostali wroca. Jesli chodzi o jego kariere sportowa, to ja sie osobiscie spodziewam, ze wroci na mega sportowej zlosci. Tak czy siak, bynajmniej nie jest gotowy na pozbywanie sie calosci, wiekszosci, czy nawet czesci pieniedzy; z wypowiedzi jego kochanek wynika wrecz, ze byl wrecz skapy.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy taki Clinton stracil szacunek, zaufanie, prestiz? Nie bardzo. Ta dyskusja z Toba wyglada tak: rzucasz jakim stereotypowym banalem, przyklady ktore podajesz na jego potwierdzenie pasuja jak piesc do nosa, by nastepnie wyjsc z inna teza, nie zwiazana bezposrednio z ta pierwsza i polemizowac ze mna, jakobym tej drugiej tezie zaprzeczal, choc nic takiego nie robilem. Daj spokoj, eot z mojej strony ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE]
Cytat:
[QUOTE] Cytat:
tracenie pieniędzy nie musi prowadzić do bankructwa,ale do znacznych ubytków w fortunie. podane przeze mnie przykłady to igła w stogu siana,więc nie napinaj się za bardzo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
![]()
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Ano mosci Rabidzie, mozna zaliczyc dysonas poznawczy od bzdur ktore Margo napisala
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
ok,złapałeś mnie.jednak to zdanie w formie cytatu,więc nie dosłowne
![]() Cytat:
daj spokój wyrak ,bo pękniesz z dumy ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2010-03-05 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe, dobre - to, ze zaprzeczasz sobie w centralnej tezie o ktorej jest dyskusja, to tylko "bledy slowne". Dobra, osmieszylas sie, tyle, eot.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
To bardzo ciekawe, bo zawsze wydawało mi się, że po to jest cytowanie, żeby było dosłownie.
![]()
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cytat,jak cytat jest krótki i ma zawierać w pigułce wszystkie przemyślenia,dlatego chciałam nawiązac dialog i rozwinąc te słowa. ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- to ty się ośmieszasz nie próbując nawiązać dialogu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
BAN stały
|
Wyrak
Czemu napisałeś samo "ergo" ? Zabrakło Ci odwagi na całe "Cogito ergo sum" ? Masz takie duże oczka, a nie widzisz ! Masz takie duże uszka, a nie słyszysz ! Przeczytaj tekst jeszcze raz. Zrozumiałeś ? To przeczytaj jeszcze raz. A teraz ? Nie ? No to Ci nie pomogę, ale do punktu 3 swojej wypowiedzi się odniosę, może doznasz objawienia. Kopernik (chyba wiesz kto to był ?) nie musiał siedzieć okrakiem na Słońcu, żeby stwierdzić, iż to Ziemia się kręci wokół niego. Wystarczyło, że był pilnym obserwatorem i myślał (to taki proces w mózgach niektórych ludzi). W przypadku Kobiety jest tak samo, tylko zamiast lunety wystarczy takt i kultura (to takie trudne pojęcia z etyki - poszukaj w słowniku). Nie odpisuj na ten post, bo mam zbyt wiele szacunku do siebie, żeby tracić czas na rozmowy z ludźmi twojego pokroju. EOT. TmargoT Nie unoś się - złość piękności szkodzi. Wyrak to gatunek małpiatki (i do tego małej), więc czego oczekujesz. Co do Twojego stwierdzenia. "KOBIETA DLA PIENIĘDZY ZROBI WSZYSTKO W SEXIE,MĘŻCZYZNA DLA SEXU ODDA WSZYSTKIE PIENIĄDZE." W pierwszym odruchu chciałem napisać: "NIE". Po chwili zastanowienia "oczywiście, że nie, ale ...". Po przeczytaniu 6-ty raz napiszę: TAK ! W zdaniu tym nie padły słowa każda i każdy. Tego się trzymajmy. Wiem o ludziach, którzy stracili wszystko dla jednej kobiety. Znam takiego co wszystko co ma wydaje na laski. To tak jak z wódką lub hazardem. Można wszystko przepić lub przegrać i na dodatek jeszcze popaść w długi. Co do kobiet. To jest tak samo. Wystarczy podjechać pod dyskotekę fajną furą, błysnąć złotymi kartami w portfelu i z jakąś (nazwijmy rzecz po imieniu) dzi..ką odjechać do hotelu. Na całe szczęście nie z każdą. A przecież jest jeszcze mnóstwo innych, które na dyskoteki nie chodzą. Ja cały czas w Was wierzę. Co do stwierdzenia "te pierwsze to prostytutki,panny do towarzystwa na zasadzie sponsoringu,szukające bogatych facetów.oraz ostatnia grupa to te,które chowają się za instytucją małżeństwa." to też się zgodzę, a parafrazując Kwintę z "Vabanku" dołożę od siebie, że jeśli kobieta ma oddawać swoje wdzięki za pieniądze to, par excellence uczciwsza jest prostytutka, niż pozostałe przez Ciebie wymienione. Niepokoi mnie tylko, że zdanie to wykrzyczałaś ??? Kira87 Bardzo celne spostrzeżenia, ale nie powinniśmy sprowadzać wszystkiego do mamuta (pieniędzy). Trzymajmy się archetypu. Czy kobiecie pierwotnej wystarczało samo "żarcie" ? Nie czuła potrzeby bycia bezpieczną ? A jej dzieci ? Chciała, żeby ktoś przegonił od nich wilki ? Ktoś umiał rozpalić ogień ? Myślę, że chciała i też starała się wybrać "pierwotniaka", który miał więcej cech przez nią pożądanych niż inne "pierwotniaki". Ja myślę, że wiele przyjemności sprawiało jej przytulanie. Stan, kiedy czuła, że te łapy zabijające mamuty potrafią być tak delikatne i opiekuńcze. Dla niej. "Po to człowiek tyle wieków "upgradeował" sobie mózg, żeby dziś panować nad swoimi instynktami.". Teraz ja walnę z grubej rury (uwaga ! podrzucam Wam chrząszcza). Moim zdaniem ludziom tylko się wydaje, że są wielcy i mądrzy i panują nad swoimi instynktami. Że mogą robić wszystko, albo nie robić nic. Chodzić swoimi ścieżkami, głosić prawdy absolutne feminizmu i takie tam inne pierdoły o byciu singlem, albo singielką, o wyższości męskiej przyjaźni nad związkiem z kobietą. Kobieta wyzwolona nie poddająca się instynktom mówi: "Nie czuję potrzeby macierzyństwa ! Chcę być wolna ! Żyć ! Nie będę niczyją służącą !". A po 40-tce przygarnia kota. Po 50-tce ma ich już trzy. A przecież panuje nad swoimi instynktami. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twierdzenie, że nie poddaję się w ogóle instynktom, a moje decyzje są trwałe i niewzruszalne, to idealizm...taki przesadny i niezdrowy a przy tym dziecinny i naiwny. A "panowanie nad instynktami" w kontekście mojej poprzedniej wypowiedzi to zgoła co innego. Mea culpa - pisałam w pośpiechu i nie wyraziłam się jasno. Nad instynktami trzeba nauczyć się panować, jeżeli mogą one przysporzyć krzywdę nam lub osobom trzecim. A min. zdrady czy uwodzenie zajętych partii (dla seksu, dla pieniędzy), to czyny karygodne (dla mnie) i - tutaj bardzo ważna uwaga - nie można nigdy się tłumaczyć ze swojej niegodziwości jakimiś domniemanymi instynktami. Znowu pewnie namotałam, a moja wypowiedź może być niejasna ale piszę z doskoku. Mam nadzieję, że esencja wypowiedzi zostanie poprawnie odebrana. ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dlatego wiele samotnych ludzi ma ziwrzęta,ponieważ potrzebują towarzystwa drugiej istoty. w takim razie podam jeszcze jedną myśl zasłyszaną i pasującą do poprzedniej myśli: Każdy człowiek jest do sprzedania,ale za różną cenę. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2010-03-06 o 12:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Wybaczcie, ale muszę: osłabia mnie ten wątek... Jedni kreują się na znawców kobiet, zapewne lepszych niż same kobiety, inni z kolei udowadniają, czego to mężczyźni dla seksu, a kobiety dla pieniędzy... Z trudem dobrnęłam do końca i jestem tymi bzdurami tak zniesmaczona, że po prostu muszę dać temu wyraz. Dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
BAN stały
|
Kira87
"Głoszenie prawd absolutnych i twierdzenie, że jest się stu procentowym panem swego losu kłóci się ze wspomnianym wyżej przeze mnie "romantycznym pragmatyzmem"." Zgoda. Tyle, że nie każdy taki jest. I całe szczęście. Gdyby Mickiewicz był "romantycznym pragmatykiem" nie mógłby nigdy napisać: "Kobieto! puchu marny! ty wietrzna istoto! Postaci twojej zazdroszczą anieli, A duszę gorszą masz, gorszą niżeli!..." bo stałby przy garach. Wyobrażasz sobie, jak Twój mężczyzna lewą ręką miesza w garnku, prawą głaszcze Cię po szyi, a w głowie układa erotyki ? Ja to widzę tak: w garach przypalone, Ty podrapana, a u niego w głowie mętlik. Ale prawdą jest, że duża część niewiast chciałaby zaradnego poetę, któremu za erotyki płacą górę kasy. Ale to chyba dlatego, że same w większości takie jesteście. Dzieci, dom, praca zawodowa z jednej strony i tęsknota za płomiennym żarem uczuć, za zwiewnym jak wietrzyk majowy dotykiem, za słodkim mruczando do lewego uszka, za delikatną pieszczotą ... Mógłbym tak się zagłębiać dalej, ale lepiej nie. "Nad instynktami trzeba nauczyć się panować, jeżeli mogą one przysporzyć krzywdę ..." - krzywdy nie należy przysparzać nigdy i nikomu. Ważne to jest szczególnie dziś, gdy ludzie nagminnie "używają wolności" zapominając, że ich wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się krzywda innych. Warto też pamiętać o tym, że zło wyrządzone innym często do nas wraca. "Znowu pewnie namotałam ..." - do tego jestem przyzwyczajony i chyba nieźle mi poszło rozplątywanie Twoich myśli. TmargoT "czasem zapominam się ,ze duża litera z internecie oznacza krzyk" - całe szczęście. Ulżyło mi. "według mnie człowiek stworzony jest do życia stadnego" - zgoda, ale dla mnie osobiście to stado nie może być zbyt duże. Gdy się nie ma nikogo to nic nie ma sensu. Nie ma się komu pochwalić ze swoich osiągnięć, nie ma się komu pożalić na swoje porażki. Beznadzieja ! "Każdy człowiek jest do sprzedania,ale za różną cenę." Dodałbym "różną walutę i w odpowiednim czasie i miejscu", zgodziłbym się z Tobą i skończył posta. Gdybym tak zrobił naraziłbym się na reakcję, że przecież chodziło Ci o rozwinięcie tematu i poznanie mojego zdania, bo gdyby Ci na tym nie zależało to przecież nie zadawałabyś mi tego pytania, itd., itd. (albo coś w tym stylu). Wiem i dlatego napiszę to wypracowanie. Skoro byłem na tyle nieostrożny, żeby podjąć otwartą dyskusję z kobietami (co mnie podkusiło ?), to nie mam wyjścia. Tyle, że zrobię to jutro. Lady Karen Postrzegamy świat swoimi zmysłami przez pryzmat swoich doświadczeń i wyobrażeń. Obraz rzeczywistości, jaki sobie wytworzymy i osąd o nim jest zawsze subiektywny. Ja myślę tak, ktoś inny inaczej. Co w tym złego ? Czy nie możemy się "pięknie różnić" ? Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze,że wątek jest dla wszystkich i każdy ma prawo się wypowiedzieć ku sympatii i antypatii innych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
BAN stały
|
Szanowne Panie (w tym również wszystkie moje Oponentki),
wiem, że nie wszystkie obchodzicie dzisiejszy dzień, że PRL, że komercja, że Kobiecie uczucia należy okazywać częściej niż dwa razy w roku (chodzi jeszcze o imieniny, urodzin przecież nie obchodzicie), że ... Ja natomiast uważam, iż każdy dzień jest dobry na powiedzenie czegoś miłego, pocałowanie, przytulenie. A gdy jest do tego jakiś pretekst to wielu facetom przychodzi to łatwiej. Całować Was nie będę, bo mój monitor by tego nie zniósł. Pomimo całej, mojej bogatej wyobraźni nie potrafię wyimaginować sobie przytulania przez internet. Zostają więc tylko życzenia. Życzę Wam wszystkim trzech rzeczy. Zdrowia - bo jest to fundament. Opoka, na której można solidnie budować swoje życie. Szczęścia - bo bez tego też trudno. Na Titanicu podobno wszyscy byli zdrowi. Miłości - bo to cel Waszego istnienia. Hej feministki ! Słyszycie ? "Gdzie nie ma miłości, tam nie ma kobiety." George Sand Lady Karen "Ależ oczywiście, że możemy. I jedną z różnic może być to, że Tobie własne wypowiedzi sprawiają przyjemność, a mnie doprowadzają do szału, czyż nie?" - jasne, że tak. Ale żeby zaraz szaleć na moim punkcie ? Nie jestem aż tyle wart. A poważnie to - bardzo przepraszam jeśli uraziłem (ale w swym męskim, szowinistycznym mniemaniu uważam, że jednak nie). "Kobiety umieją szaleć jedynie dla głupców." Honore de Balzac TmargoT "Każdy człowiek jest do sprzedania,ale za różną cenę." Temat i tak był trudny, a po uwagach Lady Karen stał się jeszcze trudniejszy. Muszę bardziej ważyć słowa. Czy to pomoże ? Chyba nie i za jakiś czas znowu przez którąś z Was zostanę zrównany z ziemią. Ale cóż Wy rządzicie (tzn. na myśli miałem tylko forum oczywiście, bo w życiu to żaden facet się do tego nie przyzna). Ale do rzeczy. Tak jak wspomniałem wcześniej, do tego stwierdzenia dorzuciłbym jeszcze element waluty, czasu i miejsca. Rozgraniczyłbym też relacje damsko-męskie (związki uczuciowe) od wszelkich innych relacji międzyludzkich. Najpierw te drugie. Tu sprawa dla mnie jest prosta, a dowodów na moje racje dostarcza historia. Pełno w niej jest przypadków ludzi, których spalono na stosie za wyznawane przez nich idee. Męczenników, którzy oddawali życie za wiarę. Bojowników, którzy ginęli dla wolności, lub poświęcali dla niej swoją. Oni nie dali się kupić. Co do damsko-męskich (hmmm, że tak powiem) stosunków (a co se bede żałował, w końcu jam tylko prosty chłop i jedno mi w głowie) to tu handel idzie pełną parą. Kobiety sprzedają się mężczyznom za BMW, mężczyźni kupują je biżuterią, czasem wystarczy jeden drink. Na szczęście to margines. A reszta ? Resztę też można kupić, ale na zasadzie barteru. Jak podaje Wikipedia: "Barter - to wymiana bezgotówkowa, czyli towar (bądź usługa) za towar." I tak to się odbywa. Dialog handlowy toczy się w większości na poziomie podświadomości. Słowa też są ważne, ale sygnały niewerbalne, feromony i cała ta "mięta" - ważniejsze. Bardzo ważne są również czyny ! Wygląda to mniej więcej tak. "Ty jesteś piękna, a ja potrafię to dostrzec. Potrzebujesz poczucia bezpieczeństwa, a ja je stwarzam. Urodzisz zdrowe, piękne dziecko, a ja zapewnię mu byt. Potrzebujesz bliskości, jestem. ..." "Ja potrzebuję ciepła domowego ogniska, ty potrafisz to sprawić. Chcę czuć się męski, ale to widzę w twoich pięknych oczach. Lubię być podziwiany, a ty mnie uwielbiasz. Czasami chciałbym obejrzeć mecz, a ty to wiesz i się zgadzasz. ..." Hierarchia ważności potrzeb jest różna dla każdego z nas, ale każdy potrafi taką swoją listę ułożyć i "chodzi z nią po sklepach". To jest ta waluta i cena. Jest jeszcze miejsce i czas. Tu potrzebne jest szczęście, którego Wam życzyłem. Może przeznaczenie ? A może przypadek ? Różni różnie to nazwą. Tyle tylko, że nie jest to zakup jednorazowy. Jest to wieloletnia umowa handlowa, często niestety oparta na kredycie. Jeśli jesteśmy wobec siebie nawzajem uczciwi i jeśli jesteśmy uczciwi wobec samego siebie - to nam się to uda. Jeśli udajemy cechy, których nie mamy, jeśli skrywamy swoje prawdziwe potrzeby - kredyty się skończą, odsetki od długów narosną. Bankructwo. "a ja wolę czytac przemyślenia 50-cio latka niż wszechwiedzącego wyraka." - porównanie nie jest dla mnie zaszczytem, ale mimo wszystko dziękuję. Stwierdzając, że myślę pozwalasz mi wierzyć, że nie jestem taki prosty. Ale nie będę Cię już dłużej dręczył. Nie przy święcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.