![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Bratowa, a przywłaszczone zdjęcia.
Cytat:
![]() ![]() No to teraz mamy za swoje.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz idź podziękuj mamie, że się pozbyliście tych zdjęć i czekajcie cierpliwie co następnie wpadnie bratowej w oko. Zresztą: w przyrodzie nic nie ginie, najwyżej zmienia właściciela ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#93 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie wiem, ale moim zdaniem to bez sensu, robić aferę z powodu dwóch zdjęć, które Ci wzieła. z komunii masz cały swój album, a ona wzieła tylko dwa, by Twój brat też miał jakąś pamiątkę. ja bym się cieszyła, że mój brat i jego żona, chcą mieć mnie gdzieś tam w albumie, by w przyszłości pokazać go swoim dzieciom ![]()
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() To jest przywłaszczenie, bez względu na to czy sprawa dotyczy znaczka pocztowego, 5zł czy walizki pieniędzy.
![]() |
![]() |
#95 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
lakier do paznokci bym przezyla. Samochodu i zdjec - w zyciu. Jesli teraz stanowczo nie zareagujecie i sie z nia nie rozmowicie (ja bym poruszyla przy okazji sprawe auta), to nie dziwcie sie pozniej, ze takie sytuacje beda sie powtarzaly.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
napisała, że ma album zdjęć z komunii, (zakładam, że taki album to ok. 50zdj. jak nie więcej) więc jak dla MNIE wzięcie tylko dwóch, to nie wielki problem. owszem, powiedziałabym coś na ten temat, ale porozmawiałabym z nią spokojnie, w końcu jakby nie patrzeć, też jest już w rodzinie.
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Co z tego, że brat robił zdjęcia komunijne siostrze? I niby z tego powodu ma mieć prawa własności, bo został poproszony o pstryknięcie zdjęcia małpim aparatem
![]() Sama robiłam mojej siostrze sesję komunijną w parku, na nieszczęście byłam posiadaczką radzieckiego aparau dla prosesjonalistów i wszystkie wyszły niewyraźne. Ale to nie zmienia faktu, że to jej zdjęcia komunijne. I idąc tym tokiem rozumowania, to cholerka, muszę odszukać taką jedną panią, która cyknęła mi wiele lat temu fotę w Tatrach, bo ona jest właścicielką tego zdjęcia ![]() Strasznie zgmatwana sprawa, bo najprostsze rozwiązanie - rozmowa i odebranie zdjęć jest trochę omijane. Zostaje więc kominiarka na głowę i pod osłoną nocy, na linach, wykraść te zdjęcia z albumu brata ![]()
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
A dla mnie to nie ma znaczenia, że to były ,,tylko'' zdjęcia. Już gdy miała miejsce sytuacja z samochodem powinnaś była jej powiedzieć grzecznie, ale wyraźnie i stanowczo, że nie życzysz sobie zabierania czegokolwiek więcej bez twojej wiedzy i zgody. Nawet jeśli chciała zrobić po kryjomu niespodziankę ( album )- mogła przecież wziąć zdjęcia z ogólnego albumu ( a nie twojego prywatnego) i dyskretnie spytać Twojej mamy o pozwolenie, jestem pewna, że dotrzymała by tajemnicy, i nawet gdyby to ona zgodziłaby się zachować odbitki, sprawa miałaby się zupełnie inaczej. Autorko, wybacz, no ale w moich oczach branie cudzej rzeczy bez zgody właściciela i jeszcze chwalenie się swoim ,,dziełem'' to szczyt głupoty i bezczelności. I na Twoim miejscu nie bałabym się o focha bratowej- to ona powinna się wstydzić, co to w ogóle za zachowanie??.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Zdarza mi się czasem
![]() 0nasty0 co za różnica, czy to jest jedno zdjęcie, dwa, pięć czy dziesięć. Ważne jest to, że wzięła bez pytania, nikogo nawet nie informując o tym.
Edytowane przez Neciak89 Czas edycji: 2010-03-18 o 13:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No sorki, ale chyba nie ma innego określenia dla milczenia gdy ktoś narusza w bezczelny sposób naruszą prywatność ![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Przeczytałam cały wątek i nie potrafię za nic zrozumieć jak można , będąc najbardziej nawet opanowaną i pokojowo nastawioną osobą na świecie, pozwolić na to, aby ktoś brał bez pozwolenia Twoje rzeczy.Dla mnie nie ma znaczenia czy to lakier czy samochód, chodzi o sam fakt naruszenia prywatności i własności. Ja bym się wściekła.Jednak nie chodzi o to,a by zaraz wszczynać awanturę, można grzecznie, lecz jasno i stanowczo zwrócić uwagę.I to jest bardzo ważne, bo w ten sposób wyznaczmy granice, których nie pozwalamy przekraczać innym, budujemy swoje relacje z innymi. I właśnie dla tych Waszych przyszłych dobrych relacji warto uświadomić bratowej,że chcąc czy nie chcąc zrobiła źle i Ty tego nie akceptujesz.
![]() |
#102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mają tylko orginalne zdjęcia na całą rodzinę, czyli po jednym egzemplarzu na całą rodzinę. ale to autorka wsadziła je do swojego albumu. a równie dobrze mógłby mieć jej brat w swoim albumie.
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. Edytowane przez 0nasty0 Czas edycji: 2010-03-18 o 17:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Aż mną telepie jak czytam takie wątki.
Jedyne co Autorka może zrobic to faktycznie żalić sie na Wizażu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.