|
|
#91 |
|
never say no to panda
|
Dot.: Kto zabawi się ze mną w No Logo ;) ?
3. i 5.
jeszcze 11szt
|
|
|
#92 |
|
grozi wypollizowaniem
|
4.-Omnia Profumo Ambra-żadna inna mi nie pasuje, ta tez jakoś nie szcczególnie, ale jeszcze najbardziej (to co czuję jest ambrą prostą jak konstrukcja cepa)
nr 1 pachnie teraz prawie jak Black Afgano WTF??? pytanko-ale w nr 1 jest paczula w skladzie? 2. Gingerbread CB IHP
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-05-21 o 22:14 |
|
|
|
|
#93 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pierwsze wrażenie jest niespotykane-wszystkie skojarzenia latają jak szalone;nawet jak "znasz na pewno zapach" to gwarantuję że odbiór jest zupełnie inny . Polly-kawy się napij i dawaj CBR - "tylko " 11 ![]() ja dziś noszę Angel Likierowy i jest pięknie.Powtórzyłam testy bo pierwsze wrażenie było zbyt pobieżne. Paczula nie atakuje tak mocno jak w klasyku,słodycz jest winna,kwiatowa(?) Coś jak skarmelizowane , mięsiste i wilgotne płatki kwiatów pływające w gęstej,połyskującej cieczy i... wisienka na równoważenie słodyczy.
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak naocznie/nanosowo to musi być cyrk - wiem ajkie to mile bo pisalam kiedys ze nei wiedząc ze jest taka zabawa panią w perfumerii poprosiłam zeby mi pod nos dawała blotterki nie mowiac co zapodaje - fantastyczne uczucie poznawac zapach bez otoczki nazwy |
|
|
|
|
|
#95 |
|
grozi wypollizowaniem
|
6. Feminite Du Bois Shiseido (ale bez przekonania
bo momentami mi pachnie jak Poison )7. Bois d'Ombrie ew. Dzongkha-nie wiem bo od razu po aplikacji polecialam sie szorować (chyba ze to jakis trzeci nieznany upiór do kolekcji)
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-05-22 o 11:58 |
|
|
|
|
#96 | ||
|
never say no to panda
|
Cytat:
![]() tak, to Omnia Profumo Ambra co do nr 2 - no wiesz, nie obrażaj tego PIERNICZKA porównaniem do goździkowych popłuczyn Brosiusa (podpowiem: ostatnio piałam zachwyty nad tym konkretnie pierniczkiem, ma malusią i cholernie brzydką buteleczkę i jest dostępny na Lucky)nr 1 - Polly, blisko, blisko! i bardzo trafne skojarzenia paczula... nie wiem, skład jest dość enigmatyczny, bo raptem "skóra, drewna, przyprawy", ja paczuli nie czuję, ale nie wykluczam Cytat:
![]() 7. bezbłędnie ![]() to już znamy 4 zapachy: 3, 4, 5 i 7 nr 1 pewnie zaraz się domyślisz
|
|
|
|
#97 |
|
grozi wypollizowaniem
|
8:
chemia, lizol, plastik,ale zapach nie jest ani bardzo zjadliwy, ani słodki. Osiada na skórze w postaci czystego, wypucowanego kibelka. Obstawiam Odeur 71
|
|
|
#99 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
1. od początku mnie zachwycił "jakością" i pomyslałąm ze to musi byc jakiś zaj...cie drogi zapach i obstawiłam Profumum, teraz muszę stwierdzić ze to będzie Duro Nasomatto -i zastanawiam sie jak to możliwe-bo wierzcie albo nie ale po pierwszych 15 min on pachnie na mnie jak Black Afgano-czyli ni mniej ni wiecej tylko tabaką . A Paczulę czuję tak wyraźnie ze nawet sie wachałam czy to nie będzie Markiz De Sade, ale stwierdziłam ze to jednak nie ten "styl"2. co do piernika- strzelałam z powątpiewaniem bo to ma straszliwą moc, dlatego myslała ze to Kilian-ale zostawie go sobie na koniec-bo na razie wąchanie było tylko przez worek edit-juz wiem-Elf Fulfilling Prophecy-nigdy bym tego nie zgadła ![]() 6. to jakis Lutek? czyli to bedzie któryś z zapachów których nie odróżniam od siebie
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-05-22 o 12:16 |
|
|
|
|
|
#100 | ||
|
never say no to panda
|
Cytat:
dla mnie bardziej pachnie to to smołą i wędzonką (wbrew swojej nazwie), taką już trochę podeschłą ![]() ale dobry trop - to też zapach CdG ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
i dla mnie też w pewnym momencie robi się bliźniakiem Afgana (chociaż ostatnio - w cieplejsze dni - wyłazi z niego czysty drewnochron )
|
|
|
|
#101 |
|
grozi wypollizowaniem
|
nr8 : zmieniam zdanie-kurde pośpieszyłam sie fatalnie-to Garage albo Tar ,ale nie wiem kóry bo nawet w moich notatkach opisałam je bardzo podobnie,chociaz to co teraz czuje to chyba bardziej opona niz papa z posypką mineralną (
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-05-22 o 12:29 |
|
|
|
|
#102 | |
|
never say no to panda
|
Cytat:
|
|
|
|
#103 |
|
grozi wypollizowaniem
|
kurde to chyba nie znam...ale sie zastanowię. a nr 2-dobrze obstawiłam?
![]() w każdym razie mój honor uratowany-1 zapach zgadnięty nr 8 pachnie jak Odeur 71 bez kwiatków pomieszany z odrobiną smoły i oponek...strzelam w ciemno ze to Skai którego w życiu nie wachałam ![]() nr 9: herbata, bergamotka,vetiver L'Eau Rare Matale
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-05-22 o 13:07 |
|
|
|
|
#104 |
|
never say no to panda
|
nr 2 - ani Brosius, ani Kilian, ani Guillaume
w nazwie występuje mieszkaniec Rivendell ![]() nr 8 - nie podpowiem: CdG Seria 1
|
|
|
#105 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no ale pisałam ze 2 to ten Elf Smell benta
|
|
|
|
#106 |
|
never say no to panda
|
aaaaaaaaaaa, nie doczytałam edycji
![]() tak, nr 2 to Elfik ![]() ładna bestia, nie? po nutach oczekiwałam zupełnie czegoś innego, ale na ostateczny efekt nie narzekam
|
|
|
#107 |
|
grozi wypollizowaniem
|
nr 8:
![]() nie znam tylko Lily-a wątpie zeby to było to. Więc wychodzi ze to Tea , ale ja go znam i pachniał zupełnie inaczej ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- a nr 9 zgadłam?
|
|
|
#108 |
|
never say no to panda
|
nr 8 i 9 się zgadzają
![]() nr 8 odpsikiwałam z własnego flachonika, więc nie ma mowy o pomyłce ![]() 1. Nasomatto Duro 2. Smellbent Elf Fulfilling Prophecy 3. Humiecki & Graef Skarb 4. Omnia Ambra 5. L'Artisan Rien 6. ??? 7. Eau d'Italie Bois d'Ombrie 8. CdG Tea 9. Parfumerie Generale L'Eau Rare Matale 10. ??? 11. ??? 12. ??? 13. ???
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Że tak się nieśmiało wtrącę
![]() Podczytuje sobie wasza zabawę i nie mogę się nadziwić jak rozpoznajecie te wszystkie zapachy... Rewelacja ![]() Ale ja o czymś innym.. Co to za zapach szarlotkowy? Jak nazywają się perfumy?? Pod wpływem tego wątku nagle zapragnęłam je posiąść
|
|
|
|
|
#110 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
czy nr
6: to Bois et Musc? 10: tłustawa konsystencja, zapach ledwo co wyczuwalny-obstawiam ze to IHP. Pachnie tak jak powinno pachnieć burning Leaves , wędzony dymek, suche liście i odrobina ziemistości-ładny zapach choc ledwo go czuję. Myśle i mysle ze to nie moze być Iron Goddess of Mercy ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#111 | |||||||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Skoro się na na nas tak malowniczo regularnie wypinają, to z jakiej racji miałybyśmy dawać im znowu zarobić ? Buraki cukrowe, cholera jasna. Już mi przeszło, nie chcę Hello Kici. Tzn kocham ją w dalszym ciągu, ale skoro demeterowe pachnidełko to po prostu jabłuszkowy miks, to najprawdopodobniej nie rzuciłby mnie na kolana. Cytat:
Cytat:
?A Hello Kicia to nie spineczka do włosów! To zakładka do książki, albo spinacz do papieru! ![]() A doszukałaś się jeszcze w paczuszce tubeczki masła do ciała o zapachu mango od Kings&Queens? Po prostu niebiańskie zapachy mają ich kosmetyki. W dodatku inspirowane królewskimi historiami ![]() Cytat:
To zapach baaardzo trudny do zdobycia - choć polskiej produkcji. A tą akademią jest politechnika... ![]() Cytat:
Cytat:
?Cytat:
![]() Ale fakt faktem, że zabawa jest przednia Cytat:
![]() Ten Anioł to mój ogromny skarb. Kiedy go dostałam, to aż mi się ręce trząchały podczas rozpakowywania... ![]() Jak się skończy, to będzie płacz. I zgrzytanie zębów ![]() Najbardziej podoba mi się w nim właśnie ten drewienkowo-wiśniowy akord przegryzający się z likierem Normalnie poezja. Rzeczywiście coś unikatowego, czego do tej pory nie było... I tak jeszcze gwoli wyjaśnienia. Te dwa Angel'e to rodzeństwo wspólnego anielskiego rodzica. A jak wiadomo anioły nie mają płci ![]() Cytat:
Mulled Cider jest bardziej przyprawowe, ale jednocześnie jakby nieco zbyt wilgotne.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2010-05-22 o 16:52 |
|||||||||
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Aniolku, Polly Dziekuje bardzo za odpowiedzi
Lece na allegro w poszukiwaniu zapachu ![]() Do tej pory zdazylam sie zaprzyjaznic z dwoma zapachami demeterkowymi Snow i Fig Leaf. A teraz jeszcze ta szarlotka mmmm, alez mam na nia smaczka
|
|
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
ANIELE
Trójka pewno nie jest Turmalinem(pamiętam Twój sugestywny opis ) ani Rock Crystal . Trójka to zapach na literę T . / Polly wie / Tak 7 to oczywiście Garage cdg.Wiedziałam od początku , a to dlatego że kilka miesięcy temu dostałam od Ciebie mały zapas 4- No przecież, że zgadłam Zapach na literę E i szczerze wyznaję ,że absolutnie nie chciałam nikogo urazić prównaniem do wyściółki chomiczego domku Taki urok NO LOGO balsam mam-świetna konsystencja i nie chemiczne,soczyste,pyszne mango.Używam sobie.Sisleye też użyłam.hehee-spinka też załapała się na akcję NO Logo ![]() Likier jest podstępny,powoli zarzucił na mnie słodką,gęsto tkaną sieć.Laguna też ma swój lekko-dynamiczny urok i podoba mi się. |
|
|
|
|
#114 |
|
czyli Endżi
|
W takim razie Durbano to Turkus
![]() Tak, tak, to że Polly wiedziała od początku, już wszyscy wiemy ![]() Hihi, chomiczy domek ma swój urok ![]() Ja szarpnęłam się na żel i masło z Cukrem królowej Elżbiety ![]() Sisley'ów dostałam dwie garście od hojnej koleżanki podczas zakupów w Douglasie. Poplątały mi włosy i się nie polubiliśmy ![]() Kicia No Logo, dobre, dobre
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2010-05-22 o 19:46 |
|
|
|
|
#115 |
|
grozi wypollizowaniem
|
![]() a czy chomiczy domek juz rozwiązany? bo sie pogubiłam a ciekawi mnie on? ano ciezko kapująca jestem zazdraszczam obniuchania chomiczego domku
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-05-22 o 20:27 |
|
|
|
|
#116 |
|
Rozeznanie
|
Tak - Turkus
Polly - odpowiedz na Twoje pytanie znajduje się w moim poprzednim poście ten zapach zle na mnie działa i z chęcią go poślę w kosmos ( w pakiecie z jabłecznikiem demeter (mulled cidder) Może ktoś chętny? Proszę kusić wymianką na priw wizaż(sprawdzę poczte jutro po południu)
|
|
|
|
|
#117 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
wiem..zorientowałam sie i napisałam ze zazdraszczam obniuchania chętnie bym przygarnęła jesli to o ten zapach Ci chodzi...bo nie jestem pewna
|
|
|
|
#118 | ||
|
never say no to panda
|
Cytat:
6. nie 10. nie (i nie, nie jest to Diptyque)Cytat:
![]() A mnie po prostu ślinka cieknie na myśl o tej buteleczce --> http://www.escentual.com/thierry-mugler/mugleralien08/ Aniołku, niuchałaś może wersję Prodigy? Kiedyś położę na niej swoje łapska (czekam, aż tż znowu coś większego przeskrobie i w ramach jego skruchy, ja będę mogła sobie wybrać coś fajnego wczoraj się dowiedziałam, że mój ukochany gorset, który u niego w szafie leżał, poszedł do śmieci bo się na niego coś wylało i nie nadawał się do użytku... )A z szarlotek to dla mnie jedyna i najwspanialsza Ambre Narguille Hermesa
|
|
|
|
#119 |
|
grozi wypollizowaniem
|
6:
Cedre? 10: jak na razie nie mam pojęcia-jedyne co mi do głowy przychodzi to ze to coś od Ava Luxe
|
|
|
#120 | |||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Fakt, cena nieprzesadzona, ale dla mnie i tak na dzień dzisiejszy zaporowa ![]() Mam do wymiany opony i czaszę, klatkę do zamontowania i jeszcze butlę whiskey dla kuzyna mechanika ![]() Cytat:
![]() Tak więc kupuj, kupuj - i nie czekaj na potknięcie tż ![]() Cytat:
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2010-05-23 o 10:50 |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

bo momentami mi pachnie jak Poison
)
(chyba ze to jakis trzeci nieznany upiór do kolekcji)

, ale ja go znam i pachniał zupełnie inaczej

to ja ich mam serdecznie dość...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Normalnie poezja. Rzeczywiście coś unikatowego, czego do tej pory nie było...
i z chęcią go poślę w kosmos ( w pakiecie z jabłecznikiem demeter (mulled cidder) Może ktoś chętny? Proszę kusić wymianką na priw wizaż(sprawdzę poczte jutro po południu)