Uniwersytet Łódzki - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-18, 21:37   #91
ladylajla
Zakorzenienie

Dot.: Uniwersytet Łódzki

A skąd będziesz dojeżdżać?
jak więcej ludu, to i więcej grup utworzą, ale pewnie podział będzie alfabetyczny
Stary 2010-09-18, 21:45   #92
lizawietta
Zadomowienie

ehh skasowalo mi posta chyba :\pisze wiec jeszcze raz: jak to jest z wykładami ( ja bede studiowac pedagogike) jesli np wszystkie specjalnosci maja ten sam przedmiot to wyklad maja wszyscy czy jak to jest ?aha i jest mozliwosc ew. przeniesienia sie do innej grupy?

shred level1 level2 level3
Mel B :
posladki
ramiona
lizawietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 21:50   #93
ladylajla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lizawietta Pokaż wiadomość
ehh skasowalo mi posta chyba :\pisze wiec jeszcze raz: jak to jest z wykładami ( ja bede studiowac pedagogike) 1)jesli np wszystkie specjalnosci maja ten sam przedmiot to wyklad maja wszyscy czy jak to jest ?2)aha i jest mozliwosc ew. przeniesienia sie do innej grupy?
1) wszyscy macie wykład
2) trzeba pytać w dziekanacie
Stary 2010-09-18, 21:56   #94
UnbelievableGirl
Rozeznanie

GG do UnbelievableGirl

Lady ja mam pytanie o grupy.
zapisałam się na zajęcia jak jeszcze planu nie było i w tym czasie zajęcia ma 1 i 2 grupa, więc oni przydzielą mnie automatycznie do 3, no nie? :P
UnbelievableGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 22:04   #95
ladylajla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnbelievableGirl Pokaż wiadomość
Lady ja mam pytanie o grupy.
zapisałam się na zajęcia jak jeszcze planu nie było i w tym czasie zajęcia ma 1 i 2 grupa, więc oni przydzielą mnie automatycznie do 3, no nie? :P
Mówisz o zapisach na wf? Niestety, niekoniecznie. Generalnie WF sobie, a reszta zajęć sobie, niezależnie. Czas przeznaczony na wf pokrywa sie czasem z zajęciami i tym, co układają grupy wisi to i powiewa. Jeśli Twoje nazwisko zaczyna się na którąś z końcowych liter alfabetu, to mozesz liczyć na to, ze będziesz w gr. 3
Stary 2010-09-18, 22:14   #96
UnbelievableGirl
Rozeznanie

GG do UnbelievableGirl

to nie rozumiem po co dają wtorek na zapisy na wf, skoro wychodzi później, że jest wtedy dużo zajęć. mam nadzieję, że moje S będzie już 3 gr.
Stary 2010-09-19, 00:37   #97
_Angie
Raczkowanie

ladylajla ja będę z Chojen dojeżdżać (a dokładniej to z Tuszyna) xp

hmmm a jak to jest z tym wfem? bo ja nic nie wiem... kiedy są na niego zapisy? co w ogóle i jak? aaaaa gubie sie ;(
_Angie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 09:14   #98
UnbelievableGirl
Rozeznanie

GG do UnbelievableGirl

zapisy na wf już są, tu masz wszystko podane:

http://www.swfis.uni.lodz.pl/index.p...l&page=4&id=30

a rejestrujesz się na tej stronie:

http://ul.uni.lodz.pl/

Stary 2010-09-19, 09:31   #99
_Angie
Raczkowanie

dziękuje Ci bardzo*

troszke tego nie rozumiem, ale zaraz przyjrze się dokładniej

i nie rozumiem jesczez jednej sprawy - na tej stronie jes6t napisane, ze moge sie zapisać na wf we wtorki od 10.3- do 16.30, a ja mam wtedy zajęcia....

Edytowane przez _Angie
Czas edycji: 2010-09-19 o 10:19
Stary 2010-09-19, 10:49   #100
ladylajla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnbelievableGirl Pokaż wiadomość
to nie rozumiem po co dają wtorek na zapisy na wf, skoro wychodzi później, że jest wtedy dużo zajęć. mam nadzieję, że moje S będzie już 3 gr.
Masz duże szanse, skoro nazwisko zaczyna się od S

Angie, może tu sobie poszukaj połączenia, bardzo fajna rzecz
http://jakdojade.pl/

Dziewczyny, ten plan jest wstępny i się jeszcze zmieniByć moze zorientują się, ze wsadzili zajęcia w czasie przeznaczonym na wf i coś poprzekładają. Miałam taką sytuację w 2 semestrze, kiedy najpierw dali wykład na 13.30, tzn. kiedy część z nas zapisała sie na wf, a potem przesunęli ten wykład na 15.00
Stary 2010-09-19, 12:13   #101
Milenaldz
Przyczajenie

Witam!
Też od tego roku rozpoczynam studia na UŁ. Mam w związku z tym kilka pytań.

1.
Jak wyglądają zajęcia w konwersatorium? Wiem, że są to zajęcia w formie dyskusji, ale interesuje mnie to w jaki sposób się je zalicza. Wystarczy, że jest się na każdych i później pisze egzaminy? W jednej z zakładek mojego kierunku znalazłam spis przedmiotów i warunki zaliczenia, pod jednym jest napisane :"Zaliczenie : egzamin (warunkiem dopuszczenia do egzaminu jest zaliczenie konwersatorium)". Co to oznacza? Czy to zaliczenie konwerek to udział w dyskusjach, jakieś pytania czy może sama obecność na zajęciach? Pytam, bo praktycznie wszystkie zajęcia mam w konwersatorium, tylko 2 wykłady.

2.
Co do wyboru zajęć wf...jeżeli wybieram zajęcia na siłowni to w jaki sposób je zaliczam? Też tylko chodząc, czy jak?

3. O tym mnie jeszcze poinformują, ale skoro już pytam to pytam...na każdym z wydziałów, czy na każdym z kierunków osobno ma miejsce rozpoczęcie? Jak wygląda rozdanie indeksów? Po kolei wywołują wszystkich po odbiór ? Ile mniej więcej trwa cała inauguracja?
Przepraszam za tak błahe pytania i jednocześnie z góry dziękuję za udzielenie odpowiedzi.

Pozdrawiam,
Milena.
Milenaldz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-21, 14:58   #102
UnbelievableGirl
Rozeznanie

GG do UnbelievableGirl

POMOCY!

Dostałam maila od prof. Habrajskiej, że mam korzystać z platformy e-learningowej, że tam są jakieś informacje, z którymi mam się zapoznać... Podała hasło, ale loginu nie.. Wpisałam już prawie wszystko, ale nie mam pojęcia co robić. Założyć nowe konto? Skąd ten login?

Ahh.. Dzwoniłam z tym do dziekanatu, ale niestety, według mojej ulubionej pani to sprawa dla informatyka
Stary 2010-09-22, 09:00   #103
ladylajla
Zakorzenienie

hasło i login wymyślasz sama, taki, zebyś go zapamiętała, bo ta platforma jest w ciągłym użyciu i to z niezbyt miłych powodów - tam są materiały z zajęć i ...wyniki kolokwiów
Hasło, które dostałaś mailowo, to kod dostępu na platformę , pewnie NOK0910S
Czyli tak - najpierw zakładasz konto na platformie, potem za pomocą kodu przypisujesz się do danego przedmiotu - w zakładce dziennikarstwo i k.s. -przedmiot nauka o komniunikowaniu, stacjonarne
Coś takiego, chyba nic nie pokręciłam
Stary 2010-09-22, 09:14   #104
Kejsi1991
Przyczajenie

Mam pytanie ,,prosze o pomoc !!
Wczoraj byl termin zaplaty za ubezpieczenie.. czy moglabym dokonac tej wplaty w innym terminie ? Bede ponosila jakies konsekwencje ? I czy legitylacje studencka moge odebrac w kazdej chwili ? Z gory dziekuje !
Kejsi1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:04   #105
ladylajla
Zakorzenienie

Co do ubezpieczenia, to pewnie tak, ale nie orientuję się.
Legitymacja jest do odebrania w każdej chwili w dziekanacie, o ile już jest
Stary 2010-09-22, 12:40   #106
UnbelievableGirl
Rozeznanie

GG do UnbelievableGirl

Lady uff dziękuję ;*
Stary 2010-09-22, 16:24   #107
PowerOfShit
Przyczajenie

Czy ktoś się orientuje jaki był w tym roku próg na filologię angielską na UŁ?
PowerOfShit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 20:01   #108
_Angie
Raczkowanie

ladylajla ja nie dostałam takiej wiadomości, nic o platformie nie wiem, mam sie martwić?...

orientujecie sie może czy jest gdzieś w internecie umieszczony podział grup na dziennikarstwo? Bez tego ciężko zapisać sie na wf...

Edytowane przez _Angie
Czas edycji: 2010-09-22 o 20:21
Stary 2010-09-22, 20:51   #109
ladylajla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Angie Pokaż wiadomość
ladylajla ja nie dostałam takiej wiadomości, nic o platformie nie wiem, mam sie martwić?...

orientujecie sie może czy jest gdzieś w internecie umieszczony podział grup na dziennikarstwo? Bez tego ciężko zapisać sie na wf...
A moze masz dwie/więcej skrzynki pocztowe i nie sprawdziłaś wszystkich? Ta wiadomość została wysłana na adres mailowy, który podawało się przy rejestracji podczas rekrutacji.

Podział grup jest w Usosie.Zaloguj się i sprawdź , w zakładce bodaj 'Grupy zajęciowe', jaką grupę masz wpisaną przy konwersatoriach. Do tej grupy jesteś przypisana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-23, 09:30   #110
Cloveer
Rozeznanie

A studenci II stopnia też płacą za ubezpieczenie? kurcze nie mogę znaleźć informacji o ubezpieczeniu
Stary 2010-09-23, 12:30   #111
ladylajla
Zakorzenienie

Pewnie też. Będziecie jakos poinformowani przez dziekanat, przy odbiorze legitymacji albo w inny sposób
Stary 2010-09-28, 13:25   #112
_Fanaberia_
Raczkowanie

Question Dot.: Uniwersytet Łódzki

Hmm. Ja również już za chwilę zaczynam studia na UŁ.. Socjologia (jest ktoś? ). Jestem w panice prawie w ogóle nie znam miasta, mieszkam poza Łodzią Ciekawe czy często będę się gubiła.
W liście dostałam wiadomość że "Dowód wpłaty blablabla należy dostarczyć do Dziekanatu blablabla w dniach 13-27.09."
Pieniądze wpłaciłam i dowód wpłaty mam z datą 24.09, czy legitymację mogę odebrać np pojutrze czy już po ptokach i będą problemy? (i jeśli tak, to jakie)

A dodatkowo, gdy patrzyłam na plan inauguracji to się przeraziłam xD

1. Hymn Państwowy
  2. Przemówienie Dziekana Wydziału Ekonomiczno-Socjologicznego UŁ prof. zw. dr hab. Jana B. Gajdy
  3. Immatrykulacja studentów ?????? (mniemam że to coś jak ślubowanie, choć brzmi zatrważająco)
  4. Wykład inauguracyjny pt. „Unia Europejska we współczesnej gospodarce światowej” wygłosi prof. zw. dr hab. Zofia Wysokińska
  5. Gaudeamus ???????????? :O
I jeszcze jedno pytanie: Jak ubrać się na ową inaugurację? Tak jak na rozpoczęcie roku szkolnego, tj. na galowo?

Edytowane przez _Fanaberia_
Czas edycji: 2010-09-28 o 13:26
_Fanaberia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 09:51   #113
Bniewie
Zadomowienie

Dziewczyny ja mam pytanie za 1000 punktów i mam nadzieję, że ktoś zna odpowiedź.

Otóż, 16.09.2010 złożyłam podanie na zaoczną administrację (IItermin) no i do tej pory, nie wiem czy się dostałam Tzn. na chłopski rozum, to tak. Bo na liście jest max 200 osób (limit to 500), kiedy się zapisywałam, to byłam na liście z drugiej tury dziewiąta. Ale miałam nadzieję, że jakoś zostanę o tym poinformowana... Czy ktoś z was wie jak to jest? Może któraś też składała dokumenty na studia zaoczne w drugim terminie? Albo ktoś z waszych znajomych?

Zaczynam się martwić, dziś już 29, a ja nadal nic nie wiem :|

PS: Co do posta wyżej, Gaudeamus to taki... utwór muzyczny po łacinie, zazwyczaj śpiewa się go na inauguracji.
Bniewie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:18   #114
pidzi
Raczkowanie

kobiety, jestem na 4 roku, studia II stopnia i wcześniej nie studiowałam w Łodzi. Może któraś orientuje się o ile w ogóle, co oznaczają skróty mające opisywać numer sali, typu: FMAM, FMAP11?? Dodam, że jestem na romanistyce a wydział filologiczny mieści się na ul.Kościuszki o ile mi wiadomo
Stary 2010-09-29, 13:51   #115
ladylajla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Fanaberia_ Pokaż wiadomość
Hmm. Ja również już za chwilę zaczynam studia na UŁ.. Socjologia (jest ktoś? ). Jestem w panice prawie w ogóle nie znam miasta, mieszkam poza Łodzią Ciekawe czy często będę się gubiła.
W liście dostałam wiadomość że "Dowód wpłaty blablabla należy dostarczyć do Dziekanatu blablabla w dniach 13-27.09."
Pieniądze wpłaciłam i dowód wpłaty mam z datą 24.09, czy legitymację mogę odebrać np pojutrze czy już po ptokach i będą problemy? (i jeśli tak, to jakie)

A dodatkowo, gdy patrzyłam na plan inauguracji to się przeraziłam xD

1. Hymn Państwowy
  2. Przemówienie Dziekana Wydziału Ekonomiczno-Socjologicznego UŁ prof. zw. dr hab. Jana B. Gajdy
  3. Immatrykulacja studentów ?????? (mniemam że to coś jak ślubowanie, choć brzmi zatrważająco)
  4. Wykład inauguracyjny pt. „Unia Europejska we współczesnej gospodarce światowej” wygłosi prof. zw. dr hab. Zofia Wysokińska
  5. Gaudeamus ???????????? :O
I jeszcze jedno pytanie: Jak ubrać się na ową inaugurację? Tak jak na rozpoczęcie roku szkolnego, tj. na galowo?
Legitymację i indeks możesz odebrac w innym terminie, nic się nie stanie
Immatrykulacja to ślubowanie, chyba przyjęcie w poczet studentów, coś takiego
Ni i obowiązuje strój galowy

Cytat:
Napisane przez Bniewie Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam pytanie za 1000 punktów i mam nadzieję, że ktoś zna odpowiedź.

Otóż, 16.09.2010 złożyłam podanie na zaoczną administrację (IItermin) no i do tej pory, nie wiem czy się dostałam Tzn. na chłopski rozum, to tak. Bo na liście jest max 200 osób (limit to 500), kiedy się zapisywałam, to byłam na liście z drugiej tury dziewiąta. Ale miałam nadzieję, że jakoś zostanę o tym poinformowana... Czy ktoś z was wie jak to jest? Może któraś też składała dokumenty na studia zaoczne w drugim terminie? Albo ktoś z waszych znajomych?

Zaczynam się martwić, dziś już 29, a ja nadal nic nie wiem :|

PS: Co do posta wyżej, Gaudeamus to taki... utwór muzyczny po łacinie, zazwyczaj śpiewa się go na inauguracji.
Rejestrowałas się internetowo?to pewnie informacja pojawi się na koncie rekrutacyjnym. jeśli nie, to i tak powinna przyjść poleconym decyzja o zakwalifikowaniu. Najlepiej zadzwonić do dziekanatu i o wszystko wypytać

Cytat:
Napisane przez pidzi Pokaż wiadomość
kobiety, jestem na 4 roku, studia II stopnia i wcześniej nie studiowałam w Łodzi. Może któraś orientuje się o ile w ogóle, co oznaczają skróty mające opisywać numer sali, typu: FMAM, FMAP11?? Dodam, że jestem na romanistyce a wydział filologiczny mieści się na ul.Kościuszki o ile mi wiadomo
To pewnie wewnętrzne oznaczenia sal w budynku. Przejdziesz się raz i wszystko będzie wiadome. A, i pewnie zajęcia będziesz miała nie na Kościuszki , a w Katedrze Romanistyki na Sienkiewicza. W budynku wydziału jest tylko polonistyka i bodaj anglistyka, Inne kierunki z filologicznego mają katedry porozsiewane po różnych ulicach. W tym samym budynku, co romanistyka, mieści się katedra germanistyki i chyba filologii hiszpańskiej. Budynek dość odrażający z zewnątrz (załącznik), w środku nie wiem
Stary 2010-09-29, 14:35   #116
pidzi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladylajla Pokaż wiadomość
To pewnie wewnętrzne oznaczenia sal w budynku. Przejdziesz się raz i wszystko będzie wiadome. A, i pewnie zajęcia będziesz miała nie na Kościuszki , a w Katedrze Romanistyki na Sienkiewicza. W budynku wydziału jest tylko polonistyka i bodaj anglistyka, Inne kierunki z filologicznego mają katedry porozsiewane po różnych ulicach. W tym samym budynku, co romanistyka, mieści się katedra germanistyki i chyba filologii hiszpańskiej. Budynek dość odrażający z zewnątrz (załącznik), w środku nie wiem
no dzięki Ci bardzo
Stary 2010-09-29, 17:41   #117
fireplace
Przyczajenie

hej czy jest ktoś obecny ze studiów zaocznych? 14 września dowiedziałam się ze zostałam przyjęta na zarządzanie zaoczne I stopnia. Czekam właśnie na list z oficjalną decyzją i z informacjami o indeksie i legitce ale niestety on jeszcze do tej pory do mnie nie dotarł
troszkę zaczynam sie martwić, czy ktoś jest w podobnej sytuacji do mnie?

z góry dzięki za odpowiedzi
fireplace jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-30, 20:03   #118
Bniewie
Zadomowienie

do fireplace

Jestem w podobnej sytuacji, a nawet gorszej... ja do tej pory nie wiem czy się dostałam na studia zaoczne, nie wspominając o liście, legitymacji itd. Składałam papiery na administrację (w drugim terminie). Mam zamiar pojechac tam jutro i się dowiedzieć, bo telefony nie odpowiadają.

Na moim koncie internetowym, dostałam wiadomość (w zakładce moje wiadomości), że jak tylko dowiem się, czy dostałam sie na studia, mam wykonać przelew, jest tam podany nr konta i inne dane, właśnie na legitkę i indeks. Także zobacz jak to wygląda u Ciebie.
Bniewie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:27   #119
ladylajla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pidzi Pokaż wiadomość
no dzięki Ci bardzo
Nie no, nie miałam zamiaru obrzydzać czy straszyć, tylko w moim odczuciu budynek wygląda niezachęcająco. Ale na pocieszenie powiem Ci, że większość budynków wydziału filologicznego, to takie poniemiecko-poradziecko-pokomunistyczne potworki
Stary 2010-10-01, 13:18   #120
pidzi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladylajla Pokaż wiadomość
Nie no, nie miałam zamiaru obrzydzać czy straszyć, tylko w moim odczuciu budynek wygląda niezachęcająco. Ale na pocieszenie powiem Ci, że większość budynków wydziału filologicznego, to takie poniemiecko-poradziecko-pokomunistyczne potworki
no cóż, trudno jakoś się przyzwyczaję, ważne żeby skończyć te studia

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości