krzywdzące stereotypy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-10, 20:04   #91
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: krzywdzące stereotypy

Cytat:
- jesli nie chcesz faceta przy porodzie to on nie będzie miał dobrej więzi z dzieckiem, pozbawiasz go czegos bardzo istotnego i on ci tego nie wybaczy
o o o, u mnie krążą dwie wersje
-wyrywasz facetowi ważną część życia twojego dziecka
albo
-jak zobaczy jak rodzisz to zemdleje i cie nigdy więcej nie dotknie.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 20:09   #92
Aivilo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
Sorry, ale nie znam inteligentnej i szanującej się kobiety, która jest tlenioną skwarką i chodzi w wyzywających ciuchach. imho tylko kobieta bez klasy i głupia może chcieć tak wyglądać.
A moim zdaniem tak chcieć wyglądać może kobieta BEZ GUSTU, jednak nijak posiadanie gustu ma się do inteligencji.

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Dla mnie to szybciej podpada pod "zenujace pozerstwo", nie wiem na ile stereotyp prawdziwy, ale jakos tak odbieram tych wszystkich emo.

A to ma swoje okreslone przyczyny.
Kundle maja sila rzeczy wieksza pule genow.

Takie rasy jak rottweilery maja uwarunkowania do bycia np. psami strozujacymi.

Nie powiedzialbym, ze to stereotyp.

A gdzie tu stereotyp? Pewnie, ze sa przypadki, ze pies z kotem zyja razem, ale jak zwykle psy reaguja na koty ?
Co do emo, to ja bym mogła szeroki wykład zrobic, bo emo jako subkultura tak naprawdę nie istnieje, to nazwa gatunku muzycznego, która kiedyś została błednie użyta i narodziło się dziwne... zjawisko, o którym można by opowiadać i opowiadać. W większości opowieści te wyssane są z palca, co więcej, charakterystyczny sposób ubioru i ogólnie wyglądu (włosy, makijaż) tak naprawdę nazywa się "scene". Ale to mogłabym gadać i gadać, bo od prawie 2 lat żywo się interesuję tematyką

To znaczy ja wiem, że różne psy mają różne uwarunkowania genetyczne, jednak uważam, że ten stereotyp jest przestarzały - w obecnych czasach rzadko kiedy "używa" się psów zgodnie z przeznaczeniem ich rasy. Oczywiście, rottweilery, amstafy czy pitbulle będą wymagały surowszego traktowania i dużo większej ostrożności, natomiast krzywdzące jest wrzucanie od razu do wora "Agresor, morderca, na łańcuch i z dala od ludzi!". Pies w dużej części jest taki, jakim go człowiek zrobi, jak go wychowa i wytresuje. Rasa ma znaczenie, ale nie aż tak wielkie. Moim zdaniem, rzecz jasna
(ach, no i w większości agresywne psy są agresywne, ponieważ "trudną" do wytresowania rasę kupował sobie ktoś kompletnie nie umiejący wychować psa, w związku z tym na przejawy złego zachowania krzyczał, pewnie bił, dręczył, przez to pies wyzwalał swoją naturę wilka i stawał się agresywny w obronie własnej. Oczywiście to nie jest zasada, ale bardzo często ludzie popełniają błędy już na samym poczatku wychowania zwierzaka, a potem narzekają, że agresywny i oddaja do schroniska. A pies jest agresywny PRZEZ NICH. Okrutne to i głupie.)

Psy tak nie reagują tylko na koty, psy tak reagują na tego typu stworzenia, na wiewiórki, króliki, szynszyle i tym podobne. I to zazwyczaj wtedy, gdy to drugie zwierzę ucieka.
Natomiast jeśli np. wpadam z psem do znajomej, która ma kota, mój pies zwyczajnie obwąchuje siedzącego kota, kot się napręży i skoczy na kanape i to by było na tyle. Ani się nie żrą, ani nie zabijają...
Tzn mówię tak według swoich doswiadczeń i obserwacji, na pewno jest dużo psów, które widząc kota wręcz rzucaja się na niego z żądzą mordu w oczach, a koty pazurami wbijają się w ich grzbiety, ale myślę, że jak jest pies dobrze wychowany i wytresowany, a kot po prostu domowy, nie dziki, to do takich sytuacji często nie dochodzi

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
o o o, u mnie krążą dwie wersje
-wyrywasz facetowi ważną część życia twojego dziecka
albo
-jak zobaczy jak rodzisz to zemdleje i cie nigdy więcej nie dotknie.

Ooo, to drugie słyszałam - że jak facet zobaczy poród, to potem ma obrzydzenie do seksu ;D

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Ooo, i najcudniejszy stereotyp dzieciństwa - BOCIAN JADA ŻABY

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 20:10   #93
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
, jamniki -> parodia psa
nie wiem co w tym stereotypowego. po prostu wyglądają głupio i tyle :P
Stary 2010-05-10, 20:10   #94
watashi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
i ubiera sie we flanelowe koszule w kratkę
Albo zawsze w jeden granatowy polar. Kiedyś śmiałam się z tego z całkiem przystojnymm, zadbanym informatykiem

o tak i jestes niehigieniczna i myjesz sie na pewno co 3 dni.

przerazajace ile jest tych stereotypów.

Dokładnie;/

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1919558 6]o nie nie nie, ona na pewno poszła na kierunek ścisły żeby być otoczoną przez facetów i męża szybko złowić...
[/QUOTE]
To nie dość że jestem brzydka jak zdechła flądra to jeszcze dlatego poszłam na studia techniczne bo to moja jedyna nadziej na szybkie złowienie męża

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
pisalam to juz kiedys, ale powtorze

wracalam ze szkoly, to byla pierwsza liceum, podroz godzinna i jesli nie zajelam miejsca na krancowce, na ktora darlam specjalnie po to, to stalam godzine
jakas gruba babka w futrze w panterke (utkwil mi ten obraz) usiadła na mnie, kiedy nie wstałam na jej zyczenie
a ze wazyla odpowiednio, to nie mialam nawet sily sie wygramolić spod niej (nie musze dodawac, ze jechala gora 2 przystanki? )

(..)
Jakie bezczelne babsko..

Cytat:
Napisane przez giginthesky Pokaż wiadomość
oo właśnie. często w tych programach typu "jak się nie ubierać" prowadzące strasznie jadą po kobietach po trzydziestce, które noszą krótkie spódniczki. ja rozumiem, że to już nie wypada latać z gołym tyłkiem (ale to właściwie w każdym wieku ), ale jak kobieta ma piękne, zgrabne nogi to nie widzę powodu, żeby nosiła spódnice co na mniej za kolano. moja mama ma 45 lat i dość często nosi spódniczki przed kolano i bardzo dobrze w nich wygląda. nie jakieś wyzywające, po prostu klasyczne, krótkie, ale bez przesady
ja mam 19 lat i często śmigam w miniówach (ale zasłaniających to co trzeba ) i widze czasem te pogardliwe spojrzenia moherowych beretów, czasem słysze uwagi, że jestem małą ku**wką :/ mimo że naprawde to nie są niestosowne długości
Wiesz jak widziałąm kilka tego typu programów i sytuacji, to to często chodziło o 40letnie kobiety których akurat kolana wyglądały nieciekawie. I dlatego np Trinny i Suzannah radziły chodzić w spódnicach za kolano. A dwa że walczono z mega krótkimi spódniczkami w neico tandetnym wykonaniu

Tym się nie należy przejmować..one żyły w innych czasach i poglądy im zostały dawne jeszcze niestety..

watashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 20:20   #95
zawszeboska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aivilo Pokaż wiadomość

(...)

Ooo, i najcudniejszy stereotyp dzieciństwa - BOCIAN JADA ŻABY

Nie?
zawszeboska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 20:22   #96
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Z tą ciążą to w ogóle przerąbana sprawa, rodzisz bez chłopa - źle, rodzisz bez chłopa - też źle, nie rodzisz w ogóle - tragedia Dobrze, że mój się od początku deklaruje, że na porodówkę to się nawet nie wybiera bo by odpadł w drzwiach

A z tym bocianem to zrujnowałyście mi dzieciństwo
Stary 2010-05-10, 20:25   #97
dirt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
....
- że jak chłopak wyjdzie z kolegami na piwo to zdradza
- że w ogóle jak chłopak może sam oddychać i sam myśleć to zdradza
- że w ogóle jak ma penisa to zdradza.
tak bo dobry chłopak to taki co nie ma penisa - nie trzeba mu dawać przed ślubem
mnie osobiście dotyka to:
- wegetarianki nie jedzą mięsa bo chcą się odchudzić (i nikomu nie mozna przetłumaczyć, że mozna po prostu mięsa nie lubić i odczuwać empatię w stosunku do zwierząt)
- jak jest parka wegetarian to tak naprawdę dziewczyna nie chce być wegetarianką tylko to ten chłopak ją do tego zmusza.
- dzieci wegetarian będą mieć uczulenie i będą mogły jeść tylko sucharki - początek wykładu w pracy na temat jedzenia jaki usłyszałam od kucharza po gastronimicznej mysllałam że ich tam lepiej kształcą a nie opowiadaja na zajeciach takie bzdury.
- tak naprawde każdy wegetarianin chce jesc mieso, tylko tak udaje przed innymi ze nie chce.
- wegetarianie sa chorzy i słabowici bo nie jedzą mięsa.
- bycie wegetarianinem to tylko młodzieńcza fanaberia wieku dojrzewania i okresu buntu i nowa moda, za która podążają nastolatki a potem mają problemy z anemią...
Stary 2010-05-10, 20:32   #98
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirt Pokaż wiadomość
tak bo dobry chłopak to taki co nie ma penisa - nie trzeba mu dawać przed ślubem
mnie osobiście dotyka to:
- wegetarianki nie jedzą mięsa bo chcą się odchudzić (i nikomu nie mozna przetłumaczyć, że mozna po prostu mięsa nie lubić i odczuwać empatię w stosunku do zwierząt)
- jak jest parka wegetarian to tak naprawdę dziewczyna nie chce być wegetarianką tylko to ten chłopak ją do tego zmusza.
- dzieci wegetarian będą mieć uczulenie i będą mogły jeść tylko sucharki - początek wykładu w pracy na temat jedzenia jaki usłyszałam od kucharza po gastronimicznej mysllałam że ich tam lepiej kształcą a nie opowiadaja na zajeciach takie bzdury.
- tak naprawde każdy wegetarianin chce jesc mieso, tylko tak udaje przed innymi ze nie chce.
- wegetarianie sa chorzy i słabowici bo nie jedzą mięsa.
- bycie wegetarianinem to tylko młodzieńcza fanaberia wieku dojrzewania i okresu buntu i nowa moda, za która podążają nastolatki a potem mają problemy z anemią...
Plus najlepsze - wegetarianie jedzą ryby

Spotkałam się z sytuacją, kiedy wegetarianka złamała rękę i rodzina wmawiała jej, że to przez niejedzenie mięsa.

Aaa no i jeszcze nieśmiertelne - nie ufaj człowiekowi, który nie pije alkoholu
Stary 2010-05-10, 20:35   #99
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez watashi Pokaż wiadomość
To nie dość że jestem brzydka jak zdechła flądra to jeszcze dlatego poszłam na studia techniczne bo to moja jedyna nadziej na szybkie złowienie męża

Jakie bezczelne babsko..

Wiesz jak widziałąm kilka tego typu programów i sytuacji, to to często chodziło o 40letnie kobiety których akurat kolana wyglądały nieciekawie. I dlatego np Trinny i Suzannah radziły chodzić w spódnicach za kolano. A dwa że walczono z mega krótkimi spódniczkami w neico tandetnym wykonaniu

Tym się nie należy przejmować..one żyły w innych czasach i poglądy im zostały dawne jeszcze niestety..
ja widzialam jak z 24 latki bodajze zrobily 40stkę w kiecy do pollydki i sweterku w serek

sama dziewczyna powiedziala ze teraz to tylko wozek przed soba pchac moze

kolana to kwestia genow, wiele 40stek ma ladniejsze niz ja, moje mialy zmarszczki juz jak mialam 15-16 lat

"Wbrew potocznej opinii na temat pokarmu boćków, składa się on głównie z gryzoni i owadów, a nie żab"

teraz mam traume, czuje sie glupia

Edytowane przez 201704051255
Czas edycji: 2010-05-10 o 20:38
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 20:49   #100
dirt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Plus najlepsze - wegetarianie jedzą ryby
bo ryby to przecież nie jest mięso tylko warzywka
Stary 2010-05-10, 20:55   #101
cerveza
Zakorzenienie

Ateiści to źli ludzie, bo oni nie mają żadnych zasad moralnych.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-10, 20:58   #102
Aivilo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zawszeboska Pokaż wiadomość
Nie?
Jak nie ma nic innego, to zje, ale na takiej zasadzie, jak głodny człowiek zje i suchy chleb, popijając wodą ; >

Kojarzy mi się jeszcze coś równie znanego, ale za diabła sobie nie mogę przypomnieć...

Będę Żoną!
Stary 2010-05-10, 21:06   #103
margitta
Zakorzenienie

To ja jeszcze dodam Wizażowe antykościelne a co

Wszyscy praktykujący katolicy to hipokryci. W dodatku stanowią kompletny ciemnogród bez względu na wiek czy wykształcenie. Istnieją tylko trzy postawy religijne w naszym pięknym kraju: fanatyczny dewota, praworządny hipokryta i oświecony mędrzec ateista. Wszyscy księża bez wyjątku to zboczeńcy jeżdżący drogimi samochodami.

Humanista w mniemaniu społecznym to ktoś kto jest za głupi żeby uczyć się przedmiotów ścisłych. Umysł ścisły ma ktoś pozbawiony wszelkiej wyobraźni i kreatywności.

I motoryzacyjnie:
"Drugi samochód w rodzinie" to powinno być Cinquecento i należeć do kobiety. Samochód dla kobiety powinien być mały, z oszczędnym silnikiem i mieścić z tyłu co najmniej jeden fotelik. W końcu kobiecie będzie służył głównie do jazdy z dzieckiem do przedszkola i na zakupy do warzywniaka. Dobrze żeby był zwrotny i miał duże okna, bo kobiety mają problemy z parkowaniem.
Stary 2010-05-10, 21:10   #104
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Istnieją tylko trzy postawy religijne w naszym pięknym kraju: fanatyczny dewota, praworządny hipokryta i oświecony mędrzec ateista.
ja wręcz przeciwne ujrzałam :P
"prawdziwy polak to Katolik. w Polsce mamy 99% prawdziwych polaków, 1% to mordercy i gwałciciele czyli ateiści"
Stary 2010-05-10, 21:21   #105
HarajukuChilli
Zadomowienie

Ja się spotykam z tym: Jeśli ktoś nosi okulary to jest kujonem, nudziarzem, nie ma 2 połówki, jest nieśmiały i jest brzydalem(nawet jeśli zdejmie okulary) No cóż.....
Level 1: 10 /10
HarajukuChilli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 21:22   #106
201704051255
Konto usunięte

a mnie sie podoba to

"aborcja, to morderstwo" wykrzykiwane przez prawie kazda kobite

tylko jesli tak, to skad te z roku na rok rosnace ilosci porzuconych plodow?
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 21:25   #107
Kora21
Raczkowanie

"Moze nie tak, ale zdaje sie sa okreslone roznice w zachowaniu jedynakow i niejedynakow, czy nie?"

Zapewne sa róznice bo jak ktoś słyszy ze jestem jedynaczką to się dziwi i mówi że nie wyglądam, nie zachowuję sie itp.

I nie cierpię tego stereotypu:
-jak ja jestem biedna że nie ma rodzeństwa tak mi go musi brakować...
-jak mowie od wielu lat: jak mi może brakować kogoś kogo nigdy nie było? to słyszę: jak dorosnę(a potem kiedy już dorosłam) jak będą starsza to mi sie to zmieni (i nagle zatęsknię z czymś czego nigdy nie było (dla mnie to straszne farmazony i wmawianie człowiekowi na silę ze powinien czuć sie nieszczęśliwy z poczuciem straty, braku czegoś)

Poza ty stereotypy zwiazane z wyznawana/nie wyznawana religia
Kora21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 21:28   #108
tofaniutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
O, jeszcze mi się coś przypomniało: jak jesteś młoda to na pewno nie jesteś chora, a przynajmniej nie aż tak bardzo jak ta pani (pan) którzy są w kolejce za tobą do lekarza (lub gdziekolwiek indziej) albo chcieli by usiąść w tramwaju/autobusie na miejscu, które zajęłaś...

Taka polska "kultura". Ja np nie uważam żebym musiała ustąpic miejsca babeczce co ma 40 lat czy nawet 50 Bo takiej (60 w wzwyż to co innego) Ale raz baba 2 na 2 (metry) ok 45 lat, gada do mnie w mzk że ona starsza jet a stać musi a księżniczka siedzi i nie pomyśli żeby zabłysnąć kulturą. No bez przesady... teraz panuje nowa kultura- kto pierwszy ten lepszy

a co do koloru włosów to dziś ogladałam "rozmowy w toku" o blondynkach i brunetkach to obie grupy dały popis braku mózgu ja nie wiem skąd oni takich ludzi do programu biorą , żeby tak przed całą polską piepszyć takie głupoty....
tofaniutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 21:34   #109
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tofaniutka Pokaż wiadomość
Taka polska "kultura". Ja np nie uważam żebym musiała ustąpic miejsca babeczce co ma 40 lat czy nawet 50 Bo takiej (60 w wzwyż to co innego) Ale raz baba 2 na 2 (metry) ok 45 lat, gada do mnie w mzk że ona starsza jet a stać musi a księżniczka siedzi i nie pomyśli żeby zabłysnąć kulturą. No bez przesady... teraz panuje nowa kultura- kto pierwszy ten lepszy

a co do koloru włosów to dziś ogladałam "rozmowy w toku" o blondynkach i brunetkach to obie grupy dały popis braku mózgu ja nie wiem skąd oni takich ludzi do programu biorą , żeby tak przed całą polską piepszyć takie głupoty....
Też to oglądałam, ale to akurat było na maksa żałośnie wyreżyserowane Jak z resztą większość rozmów w toku, zawsze się tylko zastanawiam ile ci ludzie dostają za takie robienie z siebie debili. Jakiś czas temu oglądałam program o podziaranych kobietach - laski z widowni z uwagami "przecież ty juz nie jesteś w ogóle atrakcyjna!" i pani psycholog wyciągająca z kilku dziar wnioski, że dziewczyna ma ogromne problemy ze sobą i z samoakceptacją

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-10, 21:42   #110
Aivilo
Wtajemniczenie

Rozmowy w toku wbrew pozorom nie są reżyserowane, aczkolwiek przed programem mniej więcej omawia się materię odcinka wiem, bo kilkakrotnie byłam.

Niestety, są ludzie i parapety, takie oryginały jak tam się wypowiadają też istnieją

A dostaje się różnie, za widownię w tej chwili 40zł, za krzesła kiedyś 300, nie wiem, jak teraz

Będę Żoną!
Stary 2010-05-10, 21:43   #111
tofaniutka
Zadomowienie

najlepsza była jola rutowicz jak wstała do tego kolesia myślałam że będzie solówa hehe "w ogóle to ty jesteś szczerbaty". Nie lubie jej ale lubie się z niej śmiać
Stary 2010-05-10, 21:45   #112
muszynianka
Zakorzenienie

O uwielbiam stereotyp RODZINĘ SIĘ KOCHA BEZ WZGLĘDU NA WSZYSTKO.
Wątki dziewczyn które mówią że nie znoszą swojej rodziny i nie kochają swojego brata.
A wizażanki niektóre :P z uporem maniaka wmawiają jej ALE TY TEGO BRATA KOCHASZ, TYLKO JESZCZE O TYM NIE WIESZ.
Jezu.
Leczy mnie to. Moje podejście i mój stosunek do mojego rodzeństwa nie zmienił się odkąd miałam 13 lat - nie nie jaram się, nie jesteśmy przyjaciółmi, żarliśmy się jak psy i żreć się będziemy, bardziej płaczę za przyjaciółmi.
Ale RODZINĘ SIĘ KOCHA! BO JAKŻEBY INACZEJ...

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

A odcinek z Jolą nie był reżyserowany, znam osobiście PIGUŁĘ , uwierzcie mi, dziewczyna jest nawet gorsza niż się zaprezentowała. SERIO.
Stary 2010-05-10, 21:46   #113
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aivilo Pokaż wiadomość
Rozmowy w toku wbrew pozorom nie są reżyserowane, aczkolwiek przed programem mniej więcej omawia się materię odcinka wiem, bo kilkakrotnie byłam.

Niestety, są ludzie i parapety, takie oryginały jak tam się wypowiadają też istnieją

A dostaje się różnie, za widownię w tej chwili 40zł, za krzesła kiedyś 300, nie wiem, jak teraz
Z tym, że z tego co się orientuję (mogę się mylić) to takie "gwiazdy" jak np. Sylwusia to już jest podpucha. Z całym szacunkiem, ale trzeba być idiotą, żeby za 300 złotych zrobić z siebie w telewizji waginę
Stary 2010-05-10, 21:49   #114
tofaniutka
Zadomowienie

Cytat:
Z tym, że z tego co się orientuję (mogę się mylić) to takie "gwiazdy" jak np. Sylwusia to już jest podpucha. Z całym szacunkiem, ale trzeba być idiotą, żeby za 300 złotych zrobić z siebie w telewizji waginę
chodzi ci o tą "mądrą , różową pragnącą sławy na miarę światowej gwiazdy" ??? która chciała dostac od chłopaka koronę?
Stary 2010-05-10, 21:56   #115
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tofaniutka Pokaż wiadomość
chodzi ci o tą "mądrą , różową pragnącą sławy na miarę światowej gwiazdy" ??? która chciała dostac od chłopaka koronę?
Tia Aczkolwiek ja już nie wiem w co wierzyć po tym, jak kumpel mi opowiadał, że był kiedyś na osiemnastce i była tam też dziewczyna ubrana od stóp do głów w róż, która przedstawiła się jako "Princessa"
Stary 2010-05-10, 22:01   #116
tofaniutka
Zadomowienie

Cytat:
Tia Aczkolwiek ja już nie wiem w co wierzyć po tym, jak kumpel mi opowiadał, że był kiedyś na osiemnastce i była tam też dziewczyna ubrana od stóp do głów w róż, która przedstawiła się jako "Princessa"

ale trzeba mieć "nasrane"w bani Ja bym z siebie nie robiła kretyna tak przed wszystkimi. Przecież to oglądają znajomi Za 10 lat obejrzałoby to moje dziecko i straciłabym autorytet w jego oczach. To ja się będe teraz przedstawiać PRINCE POLO
Stary 2010-05-10, 22:09   #117
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wkurza mnie podejście niektórych osób:
- każda szczupła dziewczyna jest anorektyczką, na pewno jest na diecie itp.
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 22:29   #118
Aivilo
Wtajemniczenie

Cytat:
Sylwusia jest autentyczna, przysięgam na słowo uczciwego internauty aczkolwiek na żywo sprawia inteligentniejsze wrażenie.
Ogólnie to wszystko jest kręcone w Krakowie, więc większość chętnych jest stąd (tak samo jak W11 i Detektywi, a potem spotykasz na schodach sąsiada co mordercę grał ), i czasem się zdarzy, że kogoś się zna, albo znajomy zna...trudno zachowac anonimowość. Ja sama nie rozumiem, jak można z siebie robić debila w tv, ale sama byłam tego świadkiem (nawet niedawno widziałam uroczą scenkę) i wiem, ze można. Może dla kogoś "występ w telewizji" jest tak ważny, że nie liczy się, czy zrobi z siebie debila, czy nie - ważne, ze znajomi oglądną i będą zazdrościć

Będę Żoną!
Stary 2010-05-10, 22:32   #119
linaya
astro-loszka

- po 30 nie wypada nosić mini
- po 30 nie wypada nosić długich włosów
- zdrada po pijaku i na wyjeździe to nie zdrada
- po 25 roku życia trzeba za mężem się rozglądać, bo starą panną się zostanie
- facet musi zdradzać, bo to leży w jego naturze
- chude są wredne i złośliwe, a grube - dobroduszne i miłe
- jak kobieta nosi prezerwatywy w torebce, na pewno jest puszczalska
- ludzie po 50 nie uprawiają seksu, nie mają takich potrzeb
- rodziców, dziadków, starszych trzeba szanować dla zasady, choćby osoba była chamem/brutalem/wrednym typem
- do psychologa chodzą tylko wariaci
- jak się nie będzie mężowi/narzeczonemu/TŻ sprawdzało regularnie komórki, archiwum gg/poczty e-maliowej, to na pewno zdradzi
- kobieta musi umieć (i lubić) gotować, a mężczyzna jest od zarabiania pieniędzy
- gdy kobieta pozostaje w związku z damskim bokserem - na pewno lubi być bita
- facet ma prawo czasem się upić, ale pijana kobieta zasługuje na najgorsze potępienie
- nie-dziewica jest wybrakowanym towarem
Stary 2010-05-10, 22:48   #120
watashi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
a mnie sie podoba to

"aborcja, to morderstwo" wykrzykiwane przez prawie kazda kobite

tylko jesli tak, to skad te z roku na rok rosnace ilosci porzuconych plodow?
Hm..to raczej nie stereotyp a co najwyżej hipokryzja

watashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości