![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: krzywdzące stereotypy
Cytat:
![]() -wyrywasz facetowi ważną część życia twojego dziecka albo -jak zobaczy jak rodzisz to zemdleje i cie nigdy więcej nie dotknie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To znaczy ja wiem, że różne psy mają różne uwarunkowania genetyczne, jednak uważam, że ten stereotyp jest przestarzały - w obecnych czasach rzadko kiedy "używa" się psów zgodnie z przeznaczeniem ich rasy. Oczywiście, rottweilery, amstafy czy pitbulle będą wymagały surowszego traktowania i dużo większej ostrożności, natomiast krzywdzące jest wrzucanie od razu do wora "Agresor, morderca, na łańcuch i z dala od ludzi!". Pies w dużej części jest taki, jakim go człowiek zrobi, jak go wychowa i wytresuje. Rasa ma znaczenie, ale nie aż tak wielkie. Moim zdaniem, rzecz jasna ![]() (ach, no i w większości agresywne psy są agresywne, ponieważ "trudną" do wytresowania rasę kupował sobie ktoś kompletnie nie umiejący wychować psa, w związku z tym na przejawy złego zachowania krzyczał, pewnie bił, dręczył, przez to pies wyzwalał swoją naturę wilka i stawał się agresywny w obronie własnej. Oczywiście to nie jest zasada, ale bardzo często ludzie popełniają błędy już na samym poczatku wychowania zwierzaka, a potem narzekają, że agresywny i oddaja do schroniska. A pies jest agresywny PRZEZ NICH. Okrutne to i głupie.) Psy tak nie reagują tylko na koty, psy tak reagują na tego typu stworzenia, na wiewiórki, króliki, szynszyle i tym podobne. I to zazwyczaj wtedy, gdy to drugie zwierzę ucieka. Natomiast jeśli np. wpadam z psem do znajomej, która ma kota, mój pies zwyczajnie obwąchuje siedzącego kota, kot się napręży i skoczy na kanape i to by było na tyle. Ani się nie żrą, ani nie zabijają... Tzn mówię tak według swoich doswiadczeń i obserwacji, na pewno jest dużo psów, które widząc kota wręcz rzucaja się na niego z żądzą mordu w oczach, a koty pazurami wbijają się w ich grzbiety, ale myślę, że jak jest pies dobrze wychowany i wytresowany, a kot po prostu domowy, nie dziki, to do takich sytuacji często nie dochodzi ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Ooo, to drugie słyszałam - że jak facet zobaczy poród, to potem ma obrzydzenie do seksu ;D ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Ooo, i najcudniejszy stereotyp dzieciństwa - BOCIAN JADA ŻABY ![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [/QUOTE] To nie dość że jestem brzydka jak zdechła flądra to jeszcze dlatego poszłam na studia techniczne bo to moja jedyna nadziej na szybkie złowienie męża ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tym się nie należy przejmować..one żyły w innych czasach i poglądy im zostały dawne jeszcze niestety..
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Z tą ciążą to w ogóle przerąbana sprawa, rodzisz bez chłopa - źle, rodzisz bez chłopa - też źle, nie rodzisz w ogóle - tragedia
![]() ![]() A z tym bocianem to zrujnowałyście mi dzieciństwo ![]()
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mnie osobiście dotyka to: - wegetarianki nie jedzą mięsa bo chcą się odchudzić (i nikomu nie mozna przetłumaczyć, że mozna po prostu mięsa nie lubić i odczuwać empatię w stosunku do zwierząt) - jak jest parka wegetarian to tak naprawdę dziewczyna nie chce być wegetarianką tylko to ten chłopak ją do tego zmusza. - dzieci wegetarian będą mieć uczulenie i będą mogły jeść tylko sucharki - początek wykładu w pracy na temat jedzenia jaki usłyszałam od kucharza po gastronimicznej ![]() - tak naprawde każdy wegetarianin chce jesc mieso, tylko tak udaje przed innymi ze nie chce. - wegetarianie sa chorzy i słabowici bo nie jedzą mięsa. - bycie wegetarianinem to tylko młodzieńcza fanaberia wieku dojrzewania i okresu buntu i nowa moda, za która podążają nastolatki a potem mają problemy z anemią...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spotkałam się z sytuacją, kiedy wegetarianka złamała rękę i rodzina wmawiała jej, że to przez niejedzenie mięsa. Aaa no i jeszcze nieśmiertelne - nie ufaj człowiekowi, który nie pije alkoholu ![]()
![]() |
![]() |
#99 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
sama dziewczyna powiedziala ze teraz to tylko wozek przed soba pchac moze kolana to kwestia genow, wiele 40stek ma ladniejsze niz ja, moje mialy zmarszczki juz jak mialam 15-16 lat "Wbrew potocznej opinii na temat pokarmu boćków, składa się on głównie z gryzoni i owadów, a nie żab" teraz mam traume, czuje sie glupia Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2010-05-10 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Ateiści to źli ludzie, bo oni nie mają żadnych zasad moralnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Jak nie ma nic innego, to zje, ale na takiej zasadzie, jak głodny człowiek zje i suchy chleb, popijając wodą ; >
Kojarzy mi się jeszcze coś równie znanego, ale za diabła sobie nie mogę przypomnieć... ![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
To ja jeszcze dodam Wizażowe antykościelne a co
![]() Wszyscy praktykujący katolicy to hipokryci. W dodatku stanowią kompletny ciemnogród bez względu na wiek czy wykształcenie. Istnieją tylko trzy postawy religijne w naszym pięknym kraju: fanatyczny dewota, praworządny hipokryta i oświecony mędrzec ateista. Wszyscy księża bez wyjątku to zboczeńcy jeżdżący drogimi samochodami. Humanista w mniemaniu społecznym to ktoś kto jest za głupi żeby uczyć się przedmiotów ścisłych. Umysł ścisły ma ktoś pozbawiony wszelkiej wyobraźni i kreatywności. I motoryzacyjnie: "Drugi samochód w rodzinie" to powinno być Cinquecento i należeć do kobiety. Samochód dla kobiety powinien być mały, z oszczędnym silnikiem i mieścić z tyłu co najmniej jeden fotelik. W końcu kobiecie będzie służył głównie do jazdy z dzieckiem do przedszkola i na zakupy do warzywniaka. Dobrze żeby był zwrotny i miał duże okna, bo kobiety mają problemy z parkowaniem.
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"prawdziwy polak to Katolik. w Polsce mamy 99% prawdziwych polaków, 1% to mordercy i gwałciciele czyli ateiści" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Ja się spotykam z tym: Jeśli ktoś nosi okulary to jest kujonem, nudziarzem, nie ma 2 połówki, jest nieśmiały i jest brzydalem(nawet jeśli zdejmie okulary
![]()
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
a mnie sie podoba to
"aborcja, to morderstwo" wykrzykiwane przez prawie kazda kobite tylko jesli tak, to skad te z roku na rok rosnace ilosci porzuconych plodow? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
"Moze nie tak, ale zdaje sie sa okreslone roznice w zachowaniu jedynakow i niejedynakow, czy nie?"
Zapewne sa róznice bo jak ktoś słyszy ze jestem jedynaczką to się dziwi i mówi że nie wyglądam, nie zachowuję sie itp. I nie cierpię tego stereotypu: -jak ja jestem biedna że nie ma rodzeństwa tak mi go musi brakować... -jak mowie od wielu lat: jak mi może brakować kogoś kogo nigdy nie było? to słyszę: jak dorosnę(a potem kiedy już dorosłam) jak będą starsza to mi sie to zmieni (i nagle zatęsknię z czymś czego nigdy nie było (dla mnie to straszne farmazony i wmawianie człowiekowi na silę ze powinien czuć sie nieszczęśliwy z poczuciem straty, braku czegoś) Poza ty stereotypy zwiazane z wyznawana/nie wyznawana religia
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Taka polska "kultura". Ja np nie uważam żebym musiała ustąpic miejsca babeczce co ma 40 lat czy nawet 50 ![]() ![]() a co do koloru włosów to dziś ogladałam "rozmowy w toku" o blondynkach i brunetkach to obie grupy dały popis braku mózgu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
Rozmowy w toku wbrew pozorom nie są reżyserowane, aczkolwiek przed programem mniej więcej omawia się materię odcinka
![]() Niestety, są ludzie i parapety, takie oryginały jak tam się wypowiadają też istnieją ![]() A dostaje się różnie, za widownię w tej chwili 40zł, za krzesła kiedyś 300, nie wiem, jak teraz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
najlepsza była jola rutowicz jak wstała do tego kolesia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
O uwielbiam stereotyp RODZINĘ SIĘ KOCHA BEZ WZGLĘDU NA WSZYSTKO.
Wątki dziewczyn które mówią że nie znoszą swojej rodziny i nie kochają swojego brata. A wizażanki niektóre :P z uporem maniaka wmawiają jej ALE TY TEGO BRATA KOCHASZ, TYLKO JESZCZE O TYM NIE WIESZ. Jezu. Leczy mnie to. Moje podejście i mój stosunek do mojego rodzeństwa nie zmienił się odkąd miałam 13 lat - nie nie jaram się, nie jesteśmy przyjaciółmi, żarliśmy się jak psy i żreć się będziemy, bardziej płaczę za przyjaciółmi. Ale RODZINĘ SIĘ KOCHA! BO JAKŻEBY INACZEJ... ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- A odcinek z Jolą nie był reżyserowany, znam osobiście PIGUŁĘ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Wkurza mnie podejście niektórych osób:
- każda szczupła dziewczyna jest anorektyczką, na pewno jest na diecie itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ogólnie to wszystko jest kręcone w Krakowie, więc większość chętnych jest stąd (tak samo jak W11 i Detektywi, a potem spotykasz na schodach sąsiada co mordercę grał ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
astro-loszka
|
- po 30 nie wypada nosić mini
- po 30 nie wypada nosić długich włosów - zdrada po pijaku i na wyjeździe to nie zdrada - po 25 roku życia trzeba za mężem się rozglądać, bo starą panną się zostanie - facet musi zdradzać, bo to leży w jego naturze - chude są wredne i złośliwe, a grube - dobroduszne i miłe - jak kobieta nosi prezerwatywy w torebce, na pewno jest puszczalska - ludzie po 50 nie uprawiają seksu, nie mają takich potrzeb - rodziców, dziadków, starszych trzeba szanować dla zasady, choćby osoba była chamem/brutalem/wrednym typem - do psychologa chodzą tylko wariaci - jak się nie będzie mężowi/narzeczonemu/TŻ sprawdzało regularnie komórki, archiwum gg/poczty e-maliowej, to na pewno zdradzi - kobieta musi umieć (i lubić) gotować, a mężczyzna jest od zarabiania pieniędzy - gdy kobieta pozostaje w związku z damskim bokserem - na pewno lubi być bita - facet ma prawo czasem się upić, ale pijana kobieta zasługuje na najgorsze potępienie - nie-dziewica jest wybrakowanym towarem
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.