krzywdzące stereotypy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-09, 23:06   #1
muszynianka
Zakorzenienie

krzywdzące stereotypy

głównie chodzi mi o... seks.
Co mnie natchnęło do wątku?
Rozmowa w rodzinie.
-Oj biedna Monika... 18 lat i dziecko, na miejscu jej ojca chyba bym łeb urwał temu co tego bachora zrobił
-chyba sam tego bachora jej nie robił co?

1) przekonanie że jak jest wpadka, to wina chłopaka, on zapładnia, więc jego wina, koniecznie
2) 15 latka to robi loda, 30 latka to uprawia miłość francuską
3) większość gimnazjalistek to galerianki
4) dziewice są najlepsze na świecie, a 15/16/17 latka która straciła dziewictwo jest puszczalska
5) dziewictwo jest beznadziejne, lepiej być doświadczoną od urodzenia faceci boją się dziewic
6) kobieta jak ma wielu partnerów, to prostytutka, latawica. facet, to wspaniały ogier, podziwiany jest

A jakie stereotypy wam działają na nerwy?
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-09, 23:18   #2
ag_1589
Raczkowanie

Dot.: krzywdzące stereotypy

a więc wkurzają mnie takie o to ;DD stereotypy:

córka nauczyciela powinna mieć dobre oceny Oo (taaak, dzisiaj noc z biologią)
mieszkasz z nami, więc się nie wymądrzaj
jedynaczka=rozpieszczona (a g* prawda!)
nie pijesz,nie palisz 24/7 to sorry nie jesteś fajny
'jedziesz z chłopakiem sama na wakacje, więc na stówę będziecie się "seksić"':coj est:

Rudyart KIpiling

-uwierzę w siebie
[I]
[B][COLOR=Red]
ag_1589 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-09, 23:19   #3
zabcia331
Raczkowanie

Te same + jak blondynka to głupia i pusta :/
Stary 2010-05-09, 23:45   #4
Aivilo
Wtajemniczenie

* Kobieta dużo młodsza od partnera -> ona na pewno leci na kasę, on na pewno chce mieć młodą pupę do stukania.
* Posiadanie konta na portalu randkowym -> desperacja, on/ona na pewno jest beznadziejny/a, skoro nie potrafi sobie znaleźc partnera w realnym życiu
* dzienny student prawa -> nudny kujon. Zaoczny student prawa -> bogaty imprezowicz
* tleniona blondyna po solarium i w wyzywajacych ciuchach -> na pewno głupia i się puszcza
* emo -> tnie się
* pudle -> głupie, jamniki -> parodia psa, kundel -> mądrzejszy od rasowego psa, amstaff, rottweiler -> na pewno agresywne i nie potrafią żyć bez świeżego, ludzkiego mięsa
* pies z kotem się nie dogada
* osoba starsza -> automatycznie mądrzejsza i zasługująca na szacunek, ot tak, z urzędu
* młoda osoba usiłująca w absolutnie kulturalny sposób przedstawić swoje zdanie, często słuszne, odmienne od zdania starszej osoby -> bezczelny gówniarz
* odmienne zdanie przedstawiane rodzicom kulturalnie, aczkolwiek nieco nerwowo -> pyskowanie
* wymuskany, zadbany facet -> pedał
* ruda -> wredna, złośliwa
* ślub w młodym wieku -> na pewno dziewczyna jest w ciąży

I najważniejsze - Mieszkaniec Nowej Huty - debil, prostak, wieśniak, Krakowianin drugiej (a raczej ostatniej) kategorii, dres, alkoholik, patologia. To mnie wyjątkowo drażnić.

Pewnie uzbierałoby się dużo wiecej, ale nie chce mi się myślec

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-09, 23:59   #5
Ivy123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag_1589 Pokaż wiadomość
a więc wkurzają mnie takie o to ;DD
'jedziesz z chłopakiem sama na wakacje, więc na stówę będziecie się "seksić"':coj est:
A nie?.
Ivy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 00:24   #6
twizzy
Zadomowienie

-ładna jest głupia,a szara myszka inteligentna

twizzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 00:29   #7
Sinobroda
BAN stały

Mnie działa na nerwy stereotyp 6, który wymienia Muszynianka plus wszystkie dotyczące wyznania, narodowości i koloru skóry.
Sinobroda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 06:18   #8
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
* Posiadanie konta na portalu randkowym -> desperacja, on/ona na pewno jest beznadziejny/a, skoro nie potrafi sobie znaleźc partnera w realnym życiu
Cytat:
* tleniona blondyna po solarium i w wyzywajacych ciuchach -> na pewno głupia i się puszcza
w 90% przypadków te stereotypy są prawdą, a wyjątki zazwyczaj potwierdzają regułę... osobiście nie rozumiem idei portali randkowych oraz zamiłowania do solarium ale to tylko moje zdanie, bez obrazy

Kolejne stereotypy:
* dziewczyna interesująca się motoryzacją - głupia blachara, pewnie i tak się nie zna na niczym i ocenia jedynie kolor auta...
* na 10 rudych 11 jest fałszywych
* chłopak w dresach (może być też z Nowej Huty) - przygłup, wandal, huligan, klnie, pije i pali, rozwala przystanki i straszy starsze babcie
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 06:20   #9
hailie21
Zakorzenienie

To ja dodam cuś z życia studenckiego:

- humanista - poszedł na taki kierunek, bo jest łatwo, ucieka od matematyki
- ścisłowiec - o tak, metamatyka, fitzyka to potęga, kierunki matematyczne - po nich na pewno znajdziesz pracę!
- studia dzienne na uniwerku - tam to trzeba zakuwać, hoho!
- studia zaoczne lub prywatne - studiujesz za kasę, nic nie robisz, na prywatne idą same nieuki, głąby kapuściane.

Dziękuję

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać,
moje wszystkie pożegnane psy
hailie21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 06:58   #10
PannaDelikatna
BAN stały

* ciąża w mlodym wieku = wpadka.

Najbardziej krzywdzący stereotyp, jaki mnie spotkal. Nawet na tym forum...
PannaDelikatna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 07:21   #11
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hailie21 Pokaż wiadomość

- ścisłowiec - o tak, metamatyka, fitzyka to potęga, kierunki matematyczne - po nich na pewno znajdziesz pracę!
- studia zaoczne lub prywatne - studiujesz za kasę, nic nie robisz, na prywatne idą same nieuki, głąby kapuściane.

Dziękuję
zdecydowanie się zgadzam. aż czasami w szoku jestem jak inni leserują na państwowych a ja muszę robić na prywatnej kolejne projekty!

o mojej pracy mgr już nie wspomnę.
Stary 2010-05-10, 07:22   #12
201704051255
Konto usunięte

spontaniczny, usmiechniety, dowcipny = niepowazny i dziecinny
nie chcesz dziecka = coś z tobą nie tak, nie dorosleś
nie chcesz slubu = cos z toba nie tak, nie spotkales tej jedynej/jedynego
facet zarabia więcej niz jego dziewczyna = wiadomo dlaczego są razem
dziecko bez slubu = no tak, wpadka

Cytat:
* chłopak w dresach (może być też z Nowej Huty) - przygłup, wandal, huligan, klnie, pije i pali, rozwala przystanki i straszy starsze babcie
moze nie wandal, ale swoja droga nie spotkalam intelektualisty w takim stroju, chyba, ze mowimy o niedzielnym joggingu w parku (oczywiscie mowie o polasce,w innych krajach w dresie mozna spotkac premiera )

Cytat:
i nie dosc, ze to jest opinia mezczyzn, to czesto kobiety ich w tym utwierdzaja

i moj ukochany:
"Mówisz, ze nie lubisz dzieci? Na pewno lubisz, tylko nie możesz mieć i wstyd Ci się przyznać."

Edytowane przez 201704051255
Czas edycji: 2010-05-10 o 07:24
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 07:41   #13
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
6) kobieta jak ma wielu partnerów, to prostytutka, latawica. facet, to wspaniały ogier, podziwiany jest
Ten mnie najbardziej wkurza, glownie dlatego, bo sama mam kilku facetow na tzw. koncie.
Jak facet zalicza, co podejdzie, to kumple klepia go po plecac, coz to za ogier. Ja nie jestem z siebie dumna, ale tez sie nie wstydze, ae zycie i reakje ludzi nauczyly mnie, by jednak mowic kazdemu zinteresowanemu, ze bylo ich maks 3 (jakis luzne gadki czy pytania owczesnych facetow).
Wkurza mnie jeszcze opinia, ze laski inicjujace seks sa puste, puszczalskie, itd. Nie kazdy musi byc swiety, czeka z seksem do slubu, czy oczekiwac wielkiej milosci. A niestety... facet moze uprawiac seks bez zobowiazan, kobieta w tym wypadku jest napietnowana.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
nie chcesz slubu = cos z toba nie tak, nie spotkales tej jedynej/jedynego
Niestety, cos o tym wiem. Zmoim facetem nie planujem slubu koscielnego, jedynie cywilny, jednak zadne z nas jakos o o nie zabiega. Za misiac koncze 27 lat, rodzina dopytuje, co i jak, czy mam facta (mam, do jsanej chol^%$#! Zabieram go na rodzinne imprezy, itd, wiec nie ukrywam go w ogole. Od kilku lat).
Doszlo do tego, ze niektore zapobiegliwe ciotki podsylaja mi co ciekasze egzemplarze (ciotowaty i podstrarzaly aptekarz, adwokat... Tylko tacy ludzie sa podobno mnie warci. Kasa, wlasna firma). Skoro nie wyszlam za maz (i ni wyjde), o nie mam szczescia w milosci, nikt mnie nie chce, itd, wiec trzeba pomoc szczesciu. Co najlepsze, moj facet jakby nie istnial dla ciotek cale szczscie, ze bliska rodzina jest ok, pod tym wzgledem, tylko napiera na slub)... Masakra jakas.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 07:49   #14
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
w 90% przypadków te stereotypy są prawdą, a wyjątki zazwyczaj potwierdzają regułę... osobiście nie rozumiem idei portali randkowych oraz zamiłowania do solarium ale to tylko moje zdanie, bez obrazy
Skąd te procenty, rozumiem, że robiłaś jakieś badania na ten temat?

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 08:01   #15
244
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aivilo Pokaż wiadomość
* Kobieta dużo młodsza od partnera -> ona na pewno leci na kasę, on na pewno chce mieć młodą pupę do stukania.
* dzienny student prawa -> nudny kujon. Zaoczny student prawa -> bogaty imprezowicz
* emo -> tnie się
* pudle -> głupie, jamniki -> parodia psa, kundel -> mądrzejszy od rasowego psa, amstaff, (1)rottweiler -> na pewno agresywne i nie potrafią żyć bez świeżego, ludzkiego mięsa
* pies z kotem się nie dogada
* osoba starsza -> automatycznie mądrzejsza i zasługująca na szacunek, ot tak, z urzędu
(2)* młoda osoba usiłująca w absolutnie kulturalny sposób przedstawić swoje zdanie, często słuszne, odmienne od zdania starszej osoby -> bezczelny gówniarz
(3)* odmienne zdanie przedstawiane rodzicom kulturalnie, aczkolwiek nieco nerwowo -> pyskowanie
* ruda -> wredna, złośliwa
* ślub w młodym wieku -> na pewno dziewczyna jest w ciąży

I najważniejsze - Mieszkaniec Nowej Huty - debil, prostak, wieśniak, Krakowianin drugiej (a raczej ostatniej) kategorii, dres, alkoholik, patologia. To mnie wyjątkowo drażnić.

Pewnie uzbierałoby się dużo wiecej, ale nie chce mi się myślec
Cytat:
Napisane przez hailie21 Pokaż wiadomość

(4) - studia zaoczne lub prywatne - studiujesz za kasę, nic nie robisz, na prywatne idą same nieuki, głąby kapuściane.

Dziękuję
Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
głównie chodzi mi o... seks.
Co mnie natchnęło do wątku?
Rozmowa w rodzinie.
-Oj biedna Monika... 18 lat i dziecko, na miejscu jej ojca chyba bym łeb urwał temu co tego bachora zrobił
-chyba sam tego bachora jej nie robił co?

1) przekonanie że jak jest wpadka, to wina chłopaka, on zapładnia, więc jego wina, koniecznie
2) 15 latka to robi loda, 30 latka to uprawia miłość francuską
3) większość gimnazjalistek to galerianki
4) dziewice są najlepsze na świecie, a 15/16/17 latka która straciła dziewictwo jest puszczalska
5) dziewictwo jest beznadziejne, lepiej być doświadczoną od urodzenia faceci boją się dziewic
(5) 6) kobieta jak ma wielu partnerów, to prostytutka, latawica. facet, to wspaniały ogier, podziwiany jest

A jakie stereotypy wam działają na nerwy?
1. Osobiście znałam takiego rottweilera który był najukochańszym psem jakiego znałam! Wyglądał co prawda strasznie ale charakter miał jak mała owieczka. najlepsze jak się chciał do Ciebie przytulić to Cie wywracał (80 kg żywego ciała chce się przytulić). Na koty nie reagował tak, że na spacerach był mega bezpieczny. A więc popieram w 100%.

2. Ojjj.. Skąd ja to znam. Właśnie opuściłam technikum gdzie wedle nauczycieli byliśmy już dorośli, odpowiadamy za siebie a jak przyszło do jakiejkolwiek dyskusji czy rozmowy to od razu, że zero szacunku, nie można wyrazić własnej opinie. Dlaczego? Bo nie. Koniec

3. A o tym to się nie wypowiem bo bym tu taki poemat strzeliła, że szkoda gadać. Ale popieram.

4. Mój tz chodzi na zaoczne i wiem co się tam dzieje. Na pewno nie dostają ocen tylko za to że "płacą". Tak samo siostra tż - chodzi na prywatna uczelnie i tez jest za.pieprz niesamowity.

5. Też prawda. Ale tez musimy się za to trochę winic bo same ile razy wypowiedziałysmy te słowa (chocby w złości) "Ta się puszcza", "ta ku*wa.. itd..". Ale mimo tego wkurzające to jest.

Moje stereotypy:
- Jeśli dziewczyna to ma miec lepsze stopnie niż chłopak bo jest dziewczyna bo tak pasuje, bo jak ma gorsze to nie ładnie to wygląda..
- dziewczyna musi prac, prasować, sprzątać, gotować ale również wkręcić żarówkę, wbić gwoździa, wymienić uszczelkę czy wkręcic śrubkę. Ale jak facetom każe się ugotować cokolwiek to już pretensje, że to "babska robota"!! i oni nie umieją.
zdobią swe ciało tatuażami.

Grzeczne dziewczyny słuchają radia
kochają słodką muzykę,
złe wolą słuchać starych winyli
rock&roll zmarnował im życie
.
244 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 08:05   #16
Miss_Devil
Raczkowanie

sama jestem blondynką ale co stereotypu podanego wyzej to trudno sie czasem nie zgodzic. najlepszy przykład: NETTO, dziewczyna lat moze z 17 tleniona tak ze moglaby oddychac pod wodą stoi w kolejce kolo alkoholi, że kolejka duża a otworzyli drugą kasę to chciala przejsc. niestety bramka otwiera sie w jedna strone.... biedne dziewcze sie zmieszalo, nie wiedzialo co ma zrobic dopóki jakis starszy pan nie powiedział jej zeby pociągneła tę bramkę do siebie.... widok jej wyrazu twarzy bezcenny

a co do innych stereotypów to mnie strasznie denerwuje podejscie wielu ludzi do tatuaży jsko do zła ostatecznego. ktoś ma tatuaż?? kryminał, patologia itp. może nie wszyscy ale czesto takie opinie slysze.

Miss_Devil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 08:16   #17
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejne stereotypy:
* dziewczyna interesująca się motoryzacją - głupia blachara, pewnie i tak się nie zna na niczym i ocenia jedynie kolor auta...
Taaa... lubię te smaochodowe stereotypy Pierwszy to baba za kierownicą = katastrofen, a drugi - jak baba lubi samochody to blachara, bo na pewno się nic a nic nie zna, nic a nic nie wie, a jak wie gdzie uzupełnić płyn do spryskiwaczy to juz fenomen A niech powie słowo rozrząd, to wszyscy faceci w zasięgu jej głosu staną zszokowanie SKĄD TA BABA ZNA TAKIE SŁOWA?

Cytat:
Napisane przez 244 Pokaż wiadomość
4. Mój tz chodzi na zaoczne i wiem co się tam dzieje. Na pewno nie dostają ocen tylko za to że "płacą". Tak samo siostra tż - chodzi na prywatna uczelnie i tez jest za.pieprz niesamowity.
Ja studiowałam prywatnie i państwowo i... powiem szczerze jeden wielki szok. Prywatnie zapierniczałam jak mały samochodzik, po nocach nie spałam, bo kułam, projekty pisałam, przygotowywałam sie na wieczne koła i wejściówki, naprawdę się uczyłam i wiele z tamtych studiów wyniosłam. Później poszłam na uczelnię państową, żeby mieć dyplom porządnej uczelni i przeżyłam rozczarowanie tak wielkie, że nie sposób opisać - wykładowcy zlewali studentów, zaliczenia za obecność, wymagania wręcz śmieszne. Przykre to było strasznie, bo zawiodłam się na uczelni, którą miałam za jednak.. dość dobrą. Może to kwestia wydziału, cholera wie... w każdym razie, ja się z tym stereotypem nie zgadzam.
Stary 2010-05-10, 08:52   #18
Aivilo
Wtajemniczenie

Cytat:
A więc jesteś kolejną osobą,która powiela stereotyp.

Jak dla mnie jest dokładnie na odwrót z tymi procentami. Tak się składa, że mieszkam w Hucie, gdzie panienki o takim wyglądzie są na porządku dziennym, wiele z nich to moje koleżanki z podstawówki, gimnazjum... i szczerze mówiąc rzadko kiedy trafiam na dziewczę, które jest naprawdę tępe i puszczalskie. W większosci dziewczyny te mają stałych facetów od wielu lat, niektóre wciąż są dziewicami, rozmawia się z nimi normalnie, w większości pokończyły technika z dobrymi wynikami, niektóre studiują... mają jakiś tam specyficzny styl bycia, przeklinają, piją, palą - ale to nie znaczy, że są głupie i rozchylają nogi na zawolanie.

U mnie na prawie mam koleżankę, tleniona i po solarium, z wyglądu słodka idiotka, a zgarnia stypendium naukowe ale ona to już ewenement.

A co do portali randkowych, moim zdaniem (poparte tym, co widzę u własnych znajomych, a nawet u matki) ludzie zakładają tam konta raczej dla rozrywki, owszem, żeby kogoś poznać, ale nie z dzikim szałem w oczach. Mozna spotkac desperatów, ale to chyba raczej rzadko.

Będę Żoną!
Stary 2010-05-10, 08:58   #19
margitta
Zakorzenienie

jest tego całe mnóstwo:/ Osobiście mnie najbardziej dotyka:

ekonomista/księgowy/finansista -> skończony nudziarz bez wyobraźni, który w pracy przerzuca "papierzyska" pije kawę i je kanapki.

dziewczyna, która dużo mówi, jest wesoła -> idiotka
dziewczyna małomówna, skryta -> bardzo inteligenta

kobieta za kierownicą -> bezmyślna, zagrożenie na drodze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-10, 08:58   #20
201704051255
Konto usunięte

ja kiedys uslyszalam od jakiejs wizazanki, ktora miala moze, ze 20 lat, ze moj facet mnie nie kocha, nie szanuje i nigdy go nie zaciagne przed oltarz, bo uwaga "dałam przed slubem", wiec nie ma powodu, zeby sie zenic

natomiast chlopaka (nastolatka), ktory zabral swoja dziewczyne na urlop za granice (robil po nocach w piekarni, zeby miec na to kase) nazwała alfonsem

to jest przerazajace, ze mlodzi ludzie, nasze pokolenie, a taki zascianek intelektualny...

Edytowane przez 201704051255
Czas edycji: 2010-05-10 o 09:00
Stary 2010-05-10, 09:01   #21
ondatrazibethicus
znaczy piżmak

Cytat:
Napisane przez 244 Pokaż wiadomość
1. Osobiście znałam takiego rottweilera który był najukochańszym psem jakiego znałam! Wyglądał co prawda strasznie ale charakter miał jak mała owieczka. najlepsze jak się chciał do Ciebie przytulić to Cie wywracał (80 kg żywego ciała chce się przytulić). Na koty nie reagował tak, że na spacerach był mega bezpieczny. A więc popieram w 100%.
Ja z kolei znam takiego pitbulla sąsiadów, który rósł w towarzystwie starszego kota. Do dziś jedzą ze wspólnej miski, a pies przepuszcza kota, by ten zjadł jako pierwszy. Owy pitbull całymi dniami wygrzewa się na słońcu, chyba nigdy nie słyszałam, żeby szczekał. Oczywiście trzeba pamiętać o tym, że nawet spokojnemu psu nie powinno się ufać tak w stu procentach i usypiać przy nim swojej czujności, ale cóż, jednak nie każdy rottweiler tylko marzy o tym by pożreć nas żywcem.
ondatrazibethicus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 09:18   #22
Lolaa87
Zadomowienie

Dziewczyna po solarium + tipsy - głupia, puszcza się, pustak i blachara :/
Studia zaoczne - nie trzeba się uczyć
Stary 2010-05-10, 09:29   #23
nicka01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
i moj ukochany:
"Mówisz, ze nie lubisz dzieci? Na pewno lubisz, tylko nie możesz mieć i wstyd Ci się przyznać."
Lubię czytać Twoje posty.

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 10:14   #24
kasieńka:)
Rozeznanie

Najbardziej denerwujacy mnie wizażowy stereotyp :
Jezeli młoda para zostala rodzicami - na pewno nie beda szczesliwi.
On ją zostawi, ona zostanie sama z dzieckiem na zasiłku mieszkajac u rodziców albo w jakims przytułku, na studia na pewno nie pojdzie. A jezeli facet zostanie z dziewczyna i dzieckiem bedzie źle bo on sie nie wyszumiał , bedzie ja zdradzal na lewo i prawo, latal po imprezach, nie szanowal jej, bedą zyc "od pierwszego do pierwszego" - oczywiscie na zasilku w Anglii, pracujac przy rozkladaniu towaru na polkach, nie znając jezyka.
Ale za nic w swiecie nie mogą życ jak normalna, kochająca sie rodzina.

kasieńka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 10:16   #25
hihi
Zakorzenienie

Kasieńko, jest też jeszcze jeden - dokładnie w druga stronę - skoro dorosła kobieta mająca partnera zaszła w ciążę to NA PEWNO będą przeszczęśliwi, jak tylko się otrzasną z szoku

I jeszcze jeden, ten o kobiecie rozdziewiczonej - jak już raz poszła z facetem do łóżka, to z każdym kolejnym będzie szła szybciej, łatwiej, chętniej, bo jak nie dziwieca, to prawie jak puszczalska
Stary 2010-05-10, 10:25   #26
kasieńka:)
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Kasieńko, jest też jeszcze jeden - dokładnie w druga stronę - skoro dorosła kobieta mająca partnera zaszła w ciążę to NA PEWNO będą przeszczęśliwi, jak tylko się otrzasną z szoku

I jeszcze jeden, ten o kobiecie rozdziewiczonej - jak już raz poszła z facetem do łóżka, to z każdym kolejnym będzie szła szybciej, łatwiej, chętniej, bo jak nie dziwieca, to prawie jak puszczalska

Hihi, widzisz- "młodsi" rodzice szczesliwi byc nie mogą, nastomiast "starsi" muszą

Taaak, tu też się zgodze: jak "nie dziewica" to puszczalska i niech sie lepiej trzyma tego faceta co ma, bo kto ja bedzie chciał, taką "używaną"

kasieńka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 10:31   #27
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nicka01 Pokaż wiadomość
Lubię czytać Twoje posty.

Bez dziecka związek nie jest pełny i się rozpada (facet robi sobie dziecko z inną).

Po ślubie można być już pewnym, że drugie pół nas nie zostawi.

Wartościowa małżonka to taka, która dobrze gotuje i lubi prasować.

(bardzo fajny wątek)
Stary 2010-05-10, 10:44   #28
KochanaGadzinka
Rozeznanie

A mnie wręcz wkur******* że jak facet ma codziennie/raz na tydzien/ inną kobietę i uprawia z nią seks, to znaczy że niby taki męski jest, wiecie nie chce się pchac w poważne związki, woli sobie poseksic no i jest oczywiście całkiem spoko, w dodatku pełen sił witalnych, wielki Don Żuan, żadna mu się nie oprze i takie tam...

A jak kobieta nie ma ochoty na poważny związek, lubi się kochac i ma kilku/wielu partnerów seksualnych to jest... uwaga... ŁATWA i w dodatku się puszcza

Irytuje mnie to, że plasterek antykoncepcyjny kojarzy się ludziom z komunikatem "Przelec mnie!" (skoro takowy plasterek widnieje na ciele kobiety, oznacza to poprostu że najprawdopodobniej MA już partnera i nie planuje w najbliższym czasie ciąży... proste.)

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss_Devil Pokaż wiadomość
sama jestem blondynką ale co stereotypu podanego wyzej to trudno sie czasem nie zgodzic. najlepszy przykład: NETTO, dziewczyna lat moze z 17 tleniona tak ze moglaby oddychac pod wodą stoi w kolejce kolo alkoholi, że kolejka duża a otworzyli drugą kasę to chciala przejsc. niestety bramka otwiera sie w jedna strone.... biedne dziewcze sie zmieszalo, nie wiedzialo co ma zrobic dopóki jakis starszy pan nie powiedział jej zeby pociągneła tę bramkę do siebie.... widok jej wyrazu twarzy bezcenny

a co do innych stereotypów to mnie strasznie denerwuje podejscie wielu ludzi do tatuaży jsko do zła ostatecznego. ktoś ma tatuaż?? kryminał, patologia itp. może nie wszyscy ale czesto takie opinie slysze.

Właśnie o tym też zamierzałam wspomniec. Najbardziej dobija mnie mój ojciec, który twierdzi, że "Tatuaż jest formą kamuflażu osoby, które mają tatuaże próbują ukryc coś przed całym światem. Coś z nimi nie tak a poza tym to jest forma okaleczania się" ...

Rozjaśnię w końcu te czarne kłaki!
KochanaGadzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 10:46   #29
Aivilo
Wtajemniczenie

o właśnie, cudowny stereotyp - kobieta musi lubić dzieci! A jak nie lubi, to jest dziwna/nienormalna

Będę Żoną!
Stary 2010-05-10, 10:51   #30
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KochanaGadzinka Pokaż wiadomość
Właśnie o tym też zamierzałam wspomniec. Najbardziej dobija mnie mój ojciec, który twierdzi, że "Tatuaż jest formą kamuflażu osoby, które mają tatuaże próbują ukryc coś przed całym światem. Coś z nimi nie tak a poza tym to jest forma okaleczania się" ...
mnie psychiatra, czlowiek rzekomo światły tlumaczyl, ze tatuaż to samookaleczenie takie samo jak robienie sznytów...

no ludzie

o jeszcze jedno:
ludzie z dreadami się nie myją
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości