Tabletki - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-12, 20:55   #91
Kathelana
Przyczajenie

Dot.: Tabletki

Oczywiście, że nie, dlatego pytam o to co było kiedyś i oczywiście najlepiej żeby to było udokumentowane...
Stary 2010-05-12, 20:58   #92
muszynianka
Zakorzenienie

Brak dowód na to że zjawisko istniało nie dowodzi temu że nie istniało ;p
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 21:06   #93
Kathelana
Przyczajenie

Myślałam, że zabłyśniesz w inny sposób
Stary 2010-05-12, 21:07   #94
muszynianka
Zakorzenienie

Wystarczy że ty błyszczysz
Stary 2010-05-12, 21:16   #95
kennedy
Zakorzenienie

zal mi autorki. mysle jednak ze ma 15 lat i powinna powiedziec komus zaufanemu kto jest dorosly. a nie na wlasna reke gdybyac o tabletkach.
to nie jest takie hop siup
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 21:19   #96
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathelana Pokaż wiadomość
Po 1: Widać co wynika z tego jak postępuję i "zarządza" swoim ciałem.

Po 2: Jej ciało- ok, ale uczulam cię, abyś bardziej zainteresowała się aktami prawnymi tj.o ochronie nienarodzonego jeszcze DZIECKA[życia]. Nie liczy się ciało, a DZIECKO, które trzeba chronić.

Po 3: Żałosne to są twoje wypowiedzi.

Po 4: Nie mówię teraz o autorce postu. Jak nazwać osobę, która imprezuje, idzie do kibla się piep**yć, a potem myka po tabletki wczesnoporonne?? Bo jak to jedna dziewczyna kiedyś rzekła: "Spuścił się je"j i boi się, że wpadła z facetem, którego nawet nie zna. ja nazywam PUSTAKIEM, EGOISTKĄ I DZ* I KONIEC KROPKA. Więc jak widzisz droga koleżanko dla mnie taka dziewczyna nie jest człowiekiem, więc automatycznie jest pozbawiona szacunku. (z mojej strony)
Po 5: Musisz być super wszechwiedzącą osobą, albo dziewczyną, ba! kobietą z 60 tką na karku, skoro wiesz, że 50 lat temu nastolatki też rodziły. Z tym się nigdy nie zgodzę!!! 50 lat temu... Gdybyś powiedziała, że w starożytności to jeszcze, jeszcze bym ci uwierzyła, bo dzieci/ dziewczynki zostały wydawane za mąż, więc mogły rodzić w tym wieku. Ale 50 lat temu to musiały by być jakieś nieliczne przypadki, wręcz NIEPORÓWNYWALNE[!!!] do teraz.

W razie próby polemiki- tutaj jest link potwierdzający to, o czym mówię "Dziewczęta wydawane za mąż były już w wieku 15 a nawet 12 lat! (Co ciekawe, Platon uważał, że dopiero 20 lat jest odpowiednim wiekiem dla dziewczyny do zamążpójścia)." http://starozytnosc.pl/index.php?sec...ecej&id=517991

Z chęcią poczytałabym jakieś źródło, świadczące o porodach (tak masowych jak w Pl i na całym globie!) nastolatek 50 lat temu Niech twoje słowa mają pokrycie!

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Świadczy to o tym, że CHCEMY dziecka. Jesteśmy na nie gotowi. "W razie"

Zadowolona?!
Ale bzdury, ciezko sie dyskutuje z osobą o tak wąskich horyzontach.
Jakie chcesz zrodła odnosnie porodów nastolatek kiedys? Takie jak teraz statystyki?Nie trzeba byc wszechwiedzącym, ze tak było, jest i zapewne bedzie, niezaleznie od poglądów Platona
Poza tym, jesli nie jestes bezpłodna ty, albo twoj partner, to chyba nalezy ci juz składac gratulacje co do potomka. Zobaczysz, jak to jest z tym byciem gotowym w wieku 20 lat
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 21:46   #97
Kathelana
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Tabletki

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Ale bzdury, ciezko sie dyskutuje z osobą o tak wąskich horyzontach.
Jakie chcesz zrodła odnosnie porodów nastolatek kiedys? Takie jak teraz statystyki?Nie trzeba byc wszechwiedzącym, ze tak było, jest i zapewne bedzie, niezaleznie od poglądów Platona
Poza tym, jesli nie jestes bezpłodna ty, albo twoj partner, to chyba nalezy ci juz składac gratulacje co do potomka. Zobaczysz, jak to jest z tym byciem gotowym w wieku 20 lat
Moja droga jakimś cudem wiele rzeczy jest odnotowanych, które działy się nawet wieki temu. Więc musiałaś chyba spać na lekcjach historii, ew. wiedzy o społeczeństwie. Pokazujesz w tym momencie, że sama masz wąskie horyzonty. Bo co, bo neguje imprezowiczki?! Chyba ktoś tu się poczuł urażony... Rozumiem.. sumienie gryzie )

No tak w końcu z dnia na dzień puszczalskich przybywa.

RADY
Pomijając moją osobę, bo widzę że powoli to ja staje się numerem 1.
Autorce postu radziłabym skontaktować się z szkolnym pedagogiem. U mnie w szkole była naprawdę ciepła kobieta, z którą dało się porozmawiać o wszystkim. Nie wiem jak jest u Ciebie. Po prostu rodzice mogą Cb nie zrozumieć, ba mogą mieć pretensje, wyrzucać Ci to i owo (w zależności jakich masz rodziców, ale Ty wiesz o tym najlepiej) Porozmawiaj z pedagogiem, doradzi, może nawet pomoże w rozmowie z rodzicami, przygotuje ich na to. Wszystko zależy jaką osobą jest szkolny pedagog. Nie zabijaj, dasz radę! PAMIĘTAJ! NIE TY PIERWSZA I NIE OSTATNIA MASZ DZIECKO W WIEKU 15 LAT!
Powodzenia.

A tymczasem uciekam od ziejących zimnym ogniem 'kolezanek'
Swoje już powiedziałam. Jak macie coś do mnie to proszę na prv.

Edytowane przez Kathelana
Czas edycji: 2010-05-12 o 21:49
Kathelana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 21:52   #98
kennedy
Zakorzenienie

nie radze do pedagoga isc z tym problemem.
nie wiadomo czy pomoze i jak .

lepiej isc do kogos bliskiego doroslego.

jak wg ciebie ma sobie dac rade 15latka w ciazy? nie kazdy rodzic moze i chce zajmowac sie kolejnym dzieciakiem
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
Stary 2010-05-12, 22:32   #99
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Mówcie co chcecie. Ja w jej wieku to jeździłam na rowerze, uczyłam się biegałam itd. Nie w głowie mi był seks, ale jest to już jej indywidualna sprawa. Świat dzisiaj "rozwija" się szybciej. Za szybko. Dużo zależy też od rodziców- moi zabraniali spotykania mi się z chłopakami do 17 roku życia. Oczywiście miałam im to za złe, ale teraz mając 20 lat nie mam dziecka. Na wszystko przychodzi czas.
Ja w jej wieku też o seksie nie myślałam i czerwieniłam się jak róża pąsowa jak chłopak mnie złapał za rękę. Nikt mi niczego w tej kwestii nie zabraniał, a tłumaczył i rozmawiał, mimo, że idealnymi rodzicami nie są. Mieli swoje zasady, których musiałam przestrzegać, i poglądy, które mi przekazali. Wystarczyło. Mam nadzieję, że jeśli będę mieć córkę też mi się uda tak z nią rozmawiać i tak ją wychować.

Natomiast to nie uprawnia mnie do rzucania w autorkę kamieniami. Nie popieram seksu 15-16 latek. Uważam, że to za wcześnie, że to jeszcze dzieci, które mają czas na "dorosłość". Natomiast stało się, dziewczyna tego żałuje i się boi. To, że ją wyzwiesz od najgorszych i popyskujesz jej nie pomoże.

Cytat:
Fakt faktem, że nie doczytałam że masz 15 lat. Myślałam, że jesteś kolejną(znam już kilka 'ofiar') imprezowiczką, która się puszcza na imprezach a potem dziwi się, że jest w ciąży, mało tego boi się o swoją przyszłość nie dając szansy swojemu DZIECKU.
Nie wszystkie 15-17 latki w ciąży dla przykładu, dają dupy byle komu i byle gdzie.

Co do dziecka autorka sama jest dzieckiem, jedyną szansę jaką owemu płodowi może dać jest adopcja. Tylko to się wiąże z 9 miesięczną ciążą, z tym, że dowiedzą, się wszyscy, z tym, że będzie wytykana palcami... Z wieloma przykrymi rzeczami może się taka sytuacja wiązać. Tego już nie bierzesz pod uwagę, prawda?

Jestem przeciwniczką seksu dzieci i zwolenniczką zabezpieczenia a co za tym idzie odpowiedzialności. Jednak jeśli się już zdarzy wpadka to nigdy nikogo nie potępię. Bo sytuacje/rodziny/osoby są różne, i tylko te konkretne osoby podejmują taką czy inną decyzję, i nie powinno się ich potępiać. Autorka jakkolwiek się sprawa nie rozwinie ma myślę wystarczającą nauczkę na resztę życia. Twoje kąśliwe uwagi są tu zbędne.

Cytat:
Po 2: Jej ciało- ok, ale uczulam cię, abyś bardziej zainteresowała się aktami prawnymi tj.o ochronie nienarodzonego jeszcze DZIECKA[życia]. Nie liczy się ciało, a DZIECKO, które trzeba chronić.
Tak w Polsce prawo zabrania aborcji. Jednak w Czechach można ją już legalnie wykonać. A więc prawo można obejść po prostu (studentka prawa Ci to mówi).

Cytat:
Po 5: Musisz być super wszechwiedzącą osobą, albo dziewczyną, ba! kobietą z 60 tką na karku, skoro wiesz, że 50 lat temu nastolatki też rodziły. Z tym się nigdy nie zgodzę!!! 50 lat temu... Gdybyś powiedziała, że w starożytności to jeszcze, jeszcze bym ci uwierzyła, bo dzieci/ dziewczynki zostały wydawane za mąż, więc mogły rodzić w tym wieku. Ale 50 lat temu to musiały by być jakieś nieliczne przypadki, wręcz NIEPORÓWNYWALNE[!!!] do teraz.
Słonko, jak już tak rzucasz latami wstecz to rusz głową. Może wtedy zakumasz, że Twoja babcia potencjalnie wyszła za mąż jak miała 16-17 lat. Mama całkiem możliwe, że przed 20-stką. Więc ok, nijak się to ma do obecnych młodocianych matek, ale 50 lat temu to dziewczyna z 20 na karku i brakiem perspektyw na męża i dzieci była uważana za starą pannę powoli.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-13, 09:56   #100
kycia1
Wtajemniczenie

Dzisiaj w rozmowach w toku o nastolatkach w ciązy- obejrzyj moze.
Stary 2010-05-13, 14:32   #101
muszynianka
Zakorzenienie

już lecą? włączę chętnie
nie iść do pedagoga NIE IŚĆ DO PEDAGOGA, jak już do psychologa jego obowiązuje tajemnica rozmowy!
Stary 2010-05-13, 15:01   #102
kennedy
Zakorzenienie

co za patologia w tym programie:O
Stary 2010-05-13, 15:11   #103
muszynianka
Zakorzenienie

Oglądam.
Jezu, seks na klatce schodowej w wieku 13 lat.
Stary 2010-05-13, 15:21   #104
kennedy
Zakorzenienie

ja tez . o jezu mama pozwala 14latce sypiac z ^kolega^ pod swoim dachem i woli dac kase na gumki bo gumki sa jakies doslowne
Stary 2010-05-13, 15:26   #105
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
już lecą? włączę chętnie
nie iść do pedagoga NIE IŚĆ DO PEDAGOGA, jak już do psychologa jego obowiązuje tajemnica rozmowy!
Za poźno przeczytałam

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Oglądam.
Jezu, seks na klatce schodowej w wieku 13 lat.
Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
ja tez . o jezu mama pozwala 14latce sypiac z ^kolega^ pod swoim dachem i woli dac kase na gumki bo gumki sa jakies doslowne
Masakra

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-13, 15:57   #106
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Moja droga jakimś cudem wiele rzeczy jest odnotowanych, które działy się nawet wieki temu. Więc musiałaś chyba spać na lekcjach historii, ew. wiedzy o społeczeństwie. Pokazujesz w tym momencie, że sama masz wąskie horyzonty. Bo co, bo neguje imprezowiczki?! Chyba ktoś tu się poczuł urażony... Rozumiem.. sumienie gryzie )

No tak w końcu z dnia na dzień puszczalskich przybywa.

RADY
Pomijając moją osobę, bo widzę że powoli to ja staje się numerem 1.
Autorce postu radziłabym skontaktować się z szkolnym pedagogiem. U mnie w szkole była naprawdę ciepła kobieta, z którą dało się porozmawiać o wszystkim. Nie wiem jak jest u Ciebie. Po prostu rodzice mogą Cb nie zrozumieć, ba mogą mieć pretensje, wyrzucać Ci to i owo (w zależności jakich masz rodziców, ale Ty wiesz o tym najlepiej) Porozmawiaj z pedagogiem, doradzi, może nawet pomoże w rozmowie z rodzicami, przygotuje ich na to. Wszystko zależy jaką osobą jest szkolny pedagog. Nie zabijaj, dasz radę! PAMIĘTAJ! NIE TY PIERWSZA I NIE OSTATNIA MASZ DZIECKO W WIEKU 15 LAT!
Powodzenia.

A tymczasem uciekam od ziejących zimnym ogniem 'kolezanek'
Swoje już powiedziałam. Jak macie coś do mnie to proszę na prv.
O twoim załosnym poziomie swiadczy ban przy 17 wiadomosciach
Na temat odnotowanych rzeczy, to byłabym bardziej sceptyczna
Numerem jeden nie jestes i nie bedziesz- przeceniasz swoja osobę.
No strasznie, okrutnie mnie uraziłas a kto ty jestes, zebym miała sie czuc urazona?phi
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 12:30   #107
sookie27
Przyczajenie

.

Edytowane przez sookie27
Czas edycji: 2010-10-23 o 11:52 Powód: nieaktualna informacja
sookie27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości