Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-28, 14:40   #91
Gosiaro
Wtajemniczenie

Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2

Weronisiu sliczny brzuszek!A jakie te twoje skarby urocze!!!!!

Latko super wyglądasz!Bardzo ładna ta krótka fryzurka, az się sama zaczęłam nad taką zastanawiać
Ja 2 tygodnie temu miałam 11 kg na plusie

Carol nie dziwię sie, że sie wkurzyłas na te koszule.A nie chcesz tego reklamować?Może ci przyśle z krotkim rękawem i mniejsze?Przeceiz to jego błąd i powinien to naprawić, ale w sumie jak nie lubisz takich sytuacji i nie chcesz sie stresowac, a masz komu sprezentowac koszulę to tez jest jakieś wyjscie.

A z tymi gatkami to az muszę je jescze raz obejrzeć, bo chyba rzeczywiście nie sa one jakies takie super, ale myślałam ,że te wszystkie akcesoria poporodowe sa takie.W razie czego mam jeszcze jednorazowe...

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 14:46   #92
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
A od początku ciąży przytyłam niecałe 10 kg. mam nadzieje że szybko to zgubie.
10 kg?!!! Toć ty to zgubisz w trakcie porodu pomyśl, że dziecko waży jakieś 3500, tyle samo łożysko, to już 7kg a reszta to cycki pełne mleka
Też bym tak chciała. Ja w obu ciążach przytyłam 21 kg

Gosiaro dzięki. A dzieci urocze, bo malutkie. teraz nawet nie siadają koło siebie, co by się czasem nie pogryźć
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 14:51   #93
she 00
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuje bardzo powiem Ci że bardzo jestem zadowolona z tej fryzurki, bo praktycznie prawie wogóle nie muszę ich modelować, a z takimi długimi jak miałam kiedy to prawie godzinę bawiłam się z nimi
Co do majtków to ja też się zdenerwowałam bo zamówiłam M a przysłali mi XL no ale przymierzyłam i nie spadają z pupki bo są opinające. Najwyżeszej jakości to one nie są, kupiłam 4 pary mam nadzieje że starczą chociaż na ten czas jak bede w szpitalu.
No a koszulki jak piszesz, podarujesz komuś

Oj chyba na tym zdjęciu nie wygląda na duży, nie wiem czemu ale wszyscy pyają "o to zaraz pani rodzi?" ja mówie że niedługo a oni "to co jeszcze w maju" więc zaczęłam się zastanawiać jaki ja muszę mieć wielki brzuchal że tak mówią. A od początku ciąży przytyłam niecałe 10 kg. mam nadzieje że szybko to zgubie.
Ja kupiłam jednorazowe majtasy w aptece- 5 sztuk za 2.99E i myslę że nie wazne czy siatkowe, czy jednorazowe, ...po wyjściu ze szpitala i tak będzie nam najwygodniej w jakiś starych bawełnianych(ja ostatnio musiałam sobie kupić takie megamajtasy- bo mnie brzunio pił w zwykłych odkąd opadł)....ja bede traktowac je jako jednorazowe, a po dwuch trzech tygodniach z chęcią kupię sobie nowe o rozmiar mniejsze(o ile nie bede potrzebować takich babcinych ściągajacych)

Co do brzuszka to kochana z tymi 10 kilogramami to ty nie szalej ja przez te cukrzycę zaczęłam szybciej tyć ostatnie 6tygodni i mam już 18na plusie- a jeszcze 4tyg!Zreszta zobacz na ten mega brzuch :

no i coś mi sie pochrzaniło i nie moge załadować zdjatek

Edytowane przez she 00
Czas edycji: 2010-05-28 o 15:02
she 00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 15:08   #94
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
10 kg?!!! Toć ty to zgubisz w trakcie porodu pomyśl, że dziecko waży jakieś 3500, tyle samo łożysko, to już 7kg a reszta to cycki pełne mleka
Też bym tak chciała. Ja w obu ciążach przytyłam 21 kg

Gosiaro dzięki. A dzieci urocze, bo malutkie. teraz nawet nie siadają koło siebie, co by się czasem nie pogryźć
Mam taką nadzieje ostatnio jako że muszę siedzieć cały czas w domu i oszczędzać się to mąż zaoferował że po porodzie jak będe chciałą to żebym zapisała się na aerobik a on będzie zostawał z synkeim to może reszte wtedy zgubie

Cytat:
Napisane przez she 00 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam jednorazowe majtasy w aptece- 5 sztuk za 2.99E i myslę że nie wazne czy siatkowe, czy jednorazowe, ...po wyjściu ze szpitala i tak będzie nam najwygodniej w jakiś starych bawełnianych(ja ostatnio musiałam sobie kupić takie megamajtasy- bo mnie brzunio pił w zwykłych odkąd opadł)....ja bede traktowac je jako jednorazowe, a po dwuch trzech tygodniach z chęcią kupię sobie nowe o rozmiar mniejsze(o ile nie bede potrzebować takich babcinych ściągajacych)

Co do brzuszka to kochana z tymi 10 kilogramami to ty nie szalej ja przez te cukrzycę zaczęłam szybciej tyć ostatnie 6tygodni i mam już 8na plusie- a jeszcze 4tyg!Zreszta zobacz na ten mega brzuch :
Mi też się wydaje że te majtki i tak tylko do szpitala a później fru. Po domu to byle jakie majtki założyć i tyle. Wprawdzie najgorsze bo ja mam same stringi, chyba pare zwykłych byle jakich majtek muszę kupić
Uważasz że 10kg to dużo no ja ogólnie jadam normalnie, staram się 4 posiłki dziennie. Boje się że brzuszek za bardzo mi się rozciągnie i nie będzie ładnie wyglądał, bo po za brzuchem to raczej nigdzie nie przytyłam.

Gosiaro, dziękuje za komplementa a fryzurkę polecam szczerze bo teraz to praktycznie mogę je tylko wysuszyć i ładnie się układają (a ogólnie moje włosy są niepokorne i każdy wywija się w swoją stronę) to przy tej fryzurce łądnie się układają.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Kochane mam do was pytanko. Jak upiore ubranka dla Filusia to chce je włożyć do suszarki automatycznej, i tam mam opcję bez prasowania i po suszeniu wychodzą piękne odrazu do szafy. Tylko mam pytanie czy muszę je jeszcze prasować? No bo niby w suszarce suszą się w wysokiej temperaturze i chyba jakieś bakterie są zabijane.

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Z naszych ubran to tylko koszule męża paruje bo niestety one nawet po suszeniu są lekko wygniecione.
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 15:12   #95
she 00
Raczkowanie

no wreszcie.....
Stary 2010-05-28, 15:18   #96
latko0
Zadomowienie

Cytat:
no wreszcie.....
Eee gdzie tam wielki brzuch, podobny do mojego.
A to drugie zdjęcie, piękne takie artystyczne. Też bym chciała takie! Bardzo mi się podoba
Stary 2010-05-28, 15:19   #97
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
MKochane mam do was pytanko. Jak upiore ubranka dla Filusia to chce je włożyć do suszarki automatycznej, i tam mam opcję bez prasowania i po suszeniu wychodzą piękne odrazu do szafy. Tylko mam pytanie czy muszę je jeszcze prasować? No bo niby w suszarce suszą się w wysokiej temperaturze i chyba jakieś bakterie są zabijane..
Ja też do suszarki wrzucam wszystko to, czego nie chcę prasować. Ona suszy w naprawdę wysokiej temperaturze i według mnie prasować nie trzeba. A przynajmniej ja nie będę.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 15:20   #98
she 00
Raczkowanie

Cytat:

Uważasz że 10kg to dużo no ja ogólnie jadam normalnie, staram się 4 posiłki dziennie. Boje się że brzuszek za bardzo mi się rozciągnie i nie będzie ładnie wyglądał, bo po za brzuchem to raczej nigdzie nie przytyłam.

.
nie kochana .....to bardzo mało.... a wyglądasz świetnie! i nie wiem czemu ktos cie tak pospiesza do porodu....
..te 10 to nawet powiem ze za mało....jak na przykład na mój wzrost i wage...
chochlik zjadł mi 1 ja przytyłam 18!!!! ale lekaż na pierszej wizycie powiedziała że powinnam przytyć od 12 do 16 przy mojej wadze i wzroście.... więc nie rozpaczam z tym 18....trudno...i tak mi się wydaje że wszystko poszło w brzuch- a te trochę z pupy i boczków i ramion ....to mam nadzieje że kubuś wyssie....

Co do prasowania...czego szczerze nie nawidzę to ja tak wiesz przeprasowałam byle jak bo niby ze bakterie...itd..... ale szczerze wątpię że bedziemy zawsze mieć na to czas po porodzie
Stary 2010-05-28, 15:21   #99
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Ja też do suszarki wrzucam wszystko to, czego nie chcę prasować. Ona suszy w naprawdę wysokiej temperaturze i według mnie prasować nie trzeba. A przynajmniej ja nie będę.
Ohhh to strasznie się ciesze nienawidzę prasować, szlak mnie trafia jak mam stać i prasować.
Stary 2010-05-28, 15:24   #100
she 00
Raczkowanie

Cytat:
Eee gdzie tam wielki brzuch, podobny do mojego.
A to drugie zdjęcie, piękne takie artystyczne. Też bym chciała takie! Bardzo mi się podoba
dziekuje... tak sobie pomyślałam że musimy porobić jeszcze pare zdjatek bo przecież zaraz go nie bedzie w srodku....czas tak szybko leci...trzeba utrwalac te wszystkie piękne chwile
to mój mężulek się bawił...ale poze ja wymyśliłam.....tak mnie rozbawiło że ten brzuch już tak sterczy ze zasłania tyle wczesniej to jakos się bardziej rozlewał, układał, a teraz po prostu zawsze sterczy
Stary 2010-05-28, 15:25   #101
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
nienawidzę prasować, szlak mnie trafia jak mam stać i prasować.
Ja też nie dlatego upraszczam sobie życie
Stary 2010-05-28, 15:26   #102
latko0
Zadomowienie

Cytat:
nie kochana .....to bardzo mało.... a wyglądasz świetnie! i nie wiem czemu ktos cie tak pospiesza do porodu....
..te 10 to nawet powiem ze za mało....jak na przykład na mój wzrost i wage...
chochlik zjadł mi 1 ja przytyłam 18!!!! ale lekaż na pierszej wizycie powiedziała że powinnam przytyć od 12 do 16 przy mojej wadze i wzroście.... więc nie rozpaczam z tym 18....trudno...i tak mi się wydaje że wszystko poszło w brzuch- a te trochę z pupy i boczków i ramion ....to mam nadzieje że kubuś wyssie....

Co do prasowania...czego szczerze nie nawidzę to ja tak wiesz przeprasowałam byle jak bo niby ze bakterie...itd..... ale szczerze wątpię że bedziemy zawsze mieć na to czas po porodzie
Myślałam że ty już na wylocie i 8 kg. a mi jeszcze trochę zostało i ja 10. Z tym porodem to może dlatego tak myślą, bo ja mam nóżki jak patyczki i w proporcji nogi do brzucha wygląda on naprawdę na wielki.

A prasowanie widzę że to zmora większości kobiet. Wrr dlaczego ktoś nie wymyśli ubrań niegniecących się. Nam połozna na szkole rodzenia powiedziała że uprasować trzeba tylko rzeczy do szpitala, bo to zaraz po porodzie jest ubierany i lepiej żeby gorącym potraktować te ubranka.
Stary 2010-05-28, 15:34   #103
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Ohhh to strasznie się ciesze nienawidzę prasować, szlak mnie trafia jak mam stać i prasować.
Ja prasuje na siedzaco ale to dlatego ze nam sie deska posula i zahacza sie tylko na takiej niskiej wysokosci . Ale juz sie do tego przyzwyczailam. A zawsze mowimy ze kupimy nowa deske ale to jakos spada na koniec listy za kazdym razem. Ale tak szczerze to jak mozna dokladnie uprasowac takie maciupenkie ubranka. Tak jak she mowi przeleciec szybko zelazkiem i tyle. Jak nie chcecie sterylizatora to tymbardziej nie powinnyscie sie az tak przejmowac bakteriami z ubran. Wyprane to czyste i tyle.

No i sliczne zdjecia brzuszkow wklejacie. Ja swoj wkleje dzisiaj jak zajde do domku.

Jesli chodzi o wage to mnie przybylo do tej pory 8 kilo ale zostalo jeszcze 10 tygodni wiec pewnie jeszcze ze 4 dojda jak nie wiecej. No trudno jakos bedziemy musialy to pozrzucac.

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 15:51   #104
skorpionek19
Rozeznanie

Cześć dziewczynki:c mok:

Nie było mnie tu od wczoraj, a Wy już tyle napisałyście, czytała i czytałam..

Wczoraj popołudniu zrobiłyśmy sobie z malutka wycieczkę do mojej mamci, bo nie byłam u niej w środę ze względu na występy małej.. Musiałam zatankować (1 raz tym samochodem) i uśmiałam się strasznie, podjechałam do CPN-u, poprosiłam pana o pomoc, bo bardzo ciężko otwiera się ten kurek- wlew paliwa... i mówię do niego," proszę pana, ja tak pierwszy raz sama tankuję, a on do mnie, a ja pierwszy raz leje".. taki sympatyczny gościu, który akurat zaczął pracę...

A dzisiaj rano wyciągnęłam męża na zakupy.. i wiecie co... wczoraj pisałam , że zacznę zakupy dopiero po USG, ale jak zobaczyłam w Lidlu te bodziaki i kocyk.. to kupiłam.. no nie mogłam.. Tak więc pierwszy zakup zrobiony, 2 pary bodziaków z długim rękawem i żółty kocyk ze słonikiem

Latkoo, dziękuję za miłe słowa dot. USG, a wyglądasz ślicznie

Gosiaro - gratuluje zdanego egzaminu, brzusio śliczny!!!!!

Sche- jakie śliczniusie zdjecia

Linka24 - dzidzia urośnie, nie martw sie kochana, może poprostu jest drobniejsza osóbką..

Weronisiu - zdjęcia dzieciaczków urocze, no i ten zgrabniutki brzuszek..

Karolinko - dziekuję za słowa otuchy dot. Usg.. a Ty się kochana nie denerwuj, ja ostatnio tez zamówiłam sobie spodnie roz. M, a jak mi przysłali, to pozal sie Boże, wieloryb by sie w tym utopił... wnerwiłam się , no ale juz mi sie nie chce z nimi walczyć.. dzisiaj taka znajoma kobitka kupiła mi w lumpku super płócienne - niebieskie spodnie na lato, za całe 2 zł.. a spodnie jak nowe... no w szoku byłam.. byłam na miescie i wypatrzyłam fajowa trykotke z przeceny.. 20 zł, ale jaka super.. no oczywiscie kupiłam

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Wiktoria - 8 listopad 2005 ( 4,5 latek)

Edytowane przez skorpionek19
Czas edycji: 2010-05-28 o 16:10
skorpionek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 15:54   #105
latko0
Zadomowienie

kochane widziałyście to

http://wiadomosci.onet.pl/172319,21,0,pokaz.html
szok normalnie
Stary 2010-05-28, 15:59   #106
Linka24
Wtajemniczenie

Wy tu o wadze.... ja zauważyłam, że moja się troche uspokoiła, Póki co jest +17 masakra wogóle. Wiem iz wcale tego po mnie nie widać, bo przed ciążą byłam straszna chudziną to teraz wyglądam... hmm.. jak baba Caroll a jak twoja waga?

Odebrałam tę pościel i kocyk z poczty i słuchajcie jestem pod ogr wrażeniem! są fantastyczne, milusie w dotyku i delikatne!! NO a szczególnie cena 10 zł za kocyk i 44 za pościel ah raz mi się udało kupic coś porządnego na allegro....

Haa.. Latko widziałam. jednym słowem masakra! Jake te dzieciaczki malusie i wogóle.... ech...

A ja będę brasowac i bedzie mi to sprawiało przyjemność
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 16:01   #107
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
kochane widziałyście to

szok normalnie
No, szok! Biedne dzieci. Mama ze starości niedługo umrze i zostaną same na tym świecie... może do sierocińca trafią... biedactwa...
Stary 2010-05-28, 16:02   #108
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Wy tu o wadze.... ja zauważyłam, że moja się troche uspokoiła, Póki co jest +17 masakra wogóle. Wiem iz wcale tego po mnie nie widać, bo przed ciążą byłam straszna chudziną to teraz wyglądam... hmm.. jak baba Caroll a jak twoja waga?

Odebrałam tę pościel i kocyk z poczty i słuchajcie jestem pod ogr wrażeniem! są fantastyczne, milusie w dotyku i delikatne!! NO a szczególnie cena 10 zł za kocyk i 44 za pościel ah raz mi się udało kupic coś porządnego na allegro....

Haa.. Latko widziałam. jednym słowem masakra! Jake te dzieciaczki malusie i wogóle.... ech...

A ja będę brasowac i bedzie mi to sprawiało przyjemność
Raz że takie malutkie, biedne bo matka nawet nie zdąży ich odchować

Gratuluje udanych zakupów
Ja dziś zamówiłam pościel i prześcieradełka na allegro, to znaczy znalazłam pościel na allegro ale zmóiłam przez tel. bo oni tam mieli ochraniacze na łóżko na 60 a ja mam 70 i będą specjalnie dla mnie szyli
http://www.allegro.pl/item1004198566...18_wzorow.html

pościel zamówiłam 6 i zmianę pościeli 12 a do tego prześcieradła pasujące kolorem do pościeli i jedno neutralne białe.
Kobieta z którą rozmawiałam była bardzo miła i powiedziała że jeszcze dziś zadzwonie do szwalnie żeby mi uszyli większe ochraniacze

A tak po za tym dziś przyszły mi kosmetyki penatenu też na allegro zamawiałam, tylko że te kosmetyki z niemiec. Są fajne zwłaszcza melczko ślicznie pachnie (takim niemowlakiem )i skóra robi się taka mięciutka.

Edytowane przez latko0
Czas edycji: 2010-05-28 o 16:11
Stary 2010-05-28, 16:03   #109
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Wy tu o wadze.... ja zauważyłam, że moja się troche uspokoiła, Póki co jest +17 masakra wogóle. Wiem iz wcale tego po mnie nie widać,
Eee... to i tak mało. Czuję, że mnie tu żadna z Was nie pobije A zdrugiej strony smutno mi, że ja właśnie 21 kg przybierałam za każdym razem. Tylko ja tak tyję? A gdzie te kobiety, które nawet 35 potrafią przytyć? Buuu....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 16:10   #110
she 00
Raczkowanie

Cytat:
kochane widziałyście to

szok normalnie
czy to jest normalne?

ostatnio przecież zmarła jedna taka mama- staruszka i osierociła chyba bliźniaki(nie wiem czy to byla hiszpanka czy rumunka)....

ja rozumiem urodzić po 40tce...masz jeszcze ze 30 lat zycia.... ale po 60tce- czy ci rodzice wogle myślą o dzieciach?.....
Zawsze sobie myśle wtedy - przeciez mogliby adoptować kilkulatka i zdążyć to dziecko odchować...
Stary 2010-05-28, 17:24   #111
Linka24
Wtajemniczenie

Latko śśliczna ta pościel
Dziewczynki skupcie się i zamówcie mi taka w prezencie
Stary 2010-05-28, 17:31   #112
Gosiaro
Wtajemniczenie

Linka super, że zakupy udane.Z tym listonoszem to tez tak raz miałam.Wsiekłam się strasznie, nawet chciałam pojśc na skargę, ale odpusciłam.Teraz nie moge narzekać, bo listonosz zawsze przychodzi z paczką.Darowałam mu więc ten jednorazowy "wyskok"

Latko prześliczna ta posciel!!!!!!

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 17:39   #113
Carol77
Zakorzenienie

Weronisiu Ty malutko przytyłaś! Wyglądasz ślicznie, Karolinko Ty też, ja to już 15 kg mam na plusie i pewnie jeszcze z 1,5 wejdzie, masakra jakaś
She mój brzuś tez tak stoi cały czas, rozstępy mi Filuś rozciągnął koło pępka, ale nowych nie ma jeszczea zdjęcia piękne, wyglądasz cudownie!!!! Ja za chwilke wkleję dzisiejsze, nie przeraźcie się

Karolinko piękna pościel, w ogóle Twoje zakupki sa super!

Linka świetnie, ze Twoje też udane!!!

To mówicie, ze też te majtałasy macie takie liche no to chyba takie są a macie rację będą tylko do szpitala i w domku musze jakies też kupić bawełniane z 2 pary, bo też mam same stringi

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-05-28 o 17:43
Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 17:47   #114
skorpionek19
Rozeznanie

Latko , pościel prześliczna..

skorpionek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 17:57   #115
Carol77
Zakorzenienie

Obiecane foteczki mojego wielkiego Filusia
Te cienie to jakies mazy na lustrze, nei rozstępy, dzieło Oli, ona zawsze upaprze wszystkie lustra, a ja zapomniałam je umyć przed fotką

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 18:01   #116
metropolitan
Zadomowienie

kurcze znów nie miałąm pół dnia internetu i dopiero teraz udało mi się was nadrobić.

mscie piękne brzucholki, ja swój też pokażę pozniej jak mi TŻ zrobi zdjęcie

kardashi, jeszcze raz gratuluję ci, i dzięki za dodanie otuchy!!!! damy radę wszystkie!

ja nie wiem ile już przytyłam, ostatnio na wizycie w 23 tc miałam 2 kilo na plusie tylko. teraz pewnie już jest ze 3, ale więcej niż ze 12 to bym nie chciała przytyć, już teraz się źle czuję, więc w sumie mam nadzieję że zamknę się w 10+
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 18:53   #117
Linka24
Wtajemniczenie

Caroll Bębenku!!!!!!!!!!klaski :

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 19:05   #118
Kasia_Dublin
Zadomowienie

No juz jestem w domku i tez wklejam brzuszek 28 tygodni i 4 dni

Czy to jawa czy to sen...

Edytowane przez Kasia_Dublin
Czas edycji: 2010-05-28 o 19:07
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 19:11   #119
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki mam pytanie czy kupujecie coś do wózka, w sensie jakąś pościel czy jakieś prześcieradło, bo ja nie wiem czy wogóle coś jest potrzebne? Wydaje mi się że tylko kocykiem go będe okrywała bo rodzę w lipcu i chyba nic więcej nie trzeba?

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Może.. ale i tak dziady z nich, wiedzą że dzidzia niedawno się urodziła i oboje rodziców ciągnąć.
Ja nie kupiłam pościeli.. Ale moja mama uszyła mi z dużej pościeli kołderkę do wózka (sam ten materiał więc cienki) i pościel do łózeczka a prześcieradełko mam flanelkę i materiał zwykły bawełniany

Cytat:
Melduję się na nowym wątku !
Egzaminy juz szystkie za mna... jeszcze tylko jedna pracę musze skończyć....

Mój tz tej nocy poleciał do Polski na 3dni(najpier pogadał z Kubusiem że ma być grzeczny i mamie nie dać sie we znaki- i broń boże żeby nigdzie nie wychodził póki tata nie wróci )...i wraca w poniedziałek z moją mamą.... pomoże nam się kochana przeprowadzić... a poza tym ostatnia szansa żeby mnie z brzuszkiem zobaczyć...

Kardashi z tego co piszesz to ból nie był taki potworny- ale tak na prawde z reką na sercu, było ok? dałaś radę bez zadnego znieczulenia? ile godzin w sumie to trwało?
Co do Blaneczki.....to ja też taki model zamawiam.....przesłodka i do tego grzeczniutka....
Co do brzuszka....ty szczęściaro !!!! ja mam już taki wielki w przód rozciągnięty, że pewnie będzie wisiał do kolan

Pościel do wózka - ja osobiście kupiłam , chyba za 20 zł na allegro. Mama tak w sumie mnie namówiła.... ma chyba rację- dużo łatwiej jest wyprać pościelkę niż calość materiału z gondoli.A do tego jeszcze czas w jakim mały sę urodzi(mój brat urodził się w tym samamy czasie co ja mam termin) mama mówi że przy upale zakładała mu tylko body, i przykrywała czymś lekkim i tak sobie spał całymi dniami na ogrodzie- a wiadomo że samo body nie zatrzyma wszystkich wycieków z pieluszki
poza tym chyba nawet przyjemniej bedzie maluszkowi na takim milusim podkładzie spać- nie wszystkie materialy w godnolkach są milutkie....
Teraz, po tym wszystkim mówię ze bylo ok. Dla mnie najgorsze byly skurcze co 1 min. Ale już jak tylko zeszłam z łózka porodowego to stwierdziłam że nie byl to ból nie do przeżycia. Boleć wiadomo bolało, ale nie jakoś masakrycznie. i nie mam jakiegoś urazu że więcej nie chce.. rodziłam bez żadnego znieczulenia u nas nie dają.. jedynie coś mi dali jak szyli bo odpłynęłam na chwilkę

Cytat:
No to podaję dane moich dzieci:
- córka Oliwia, 30.07.98. prawie 12 lat uważa się za nastolatkę
- syn Thomas, 22.12.2000 9 lat.
Fotki moich dzieci jakby co, to są w moim podpisie

A poza tym, to obżarłam się truskawkami ze śmietaną i chce mi się teraz spać. Ok. 18.00 mąż wraca z delegacji, więc chyba się prześpię. Bo jak zacznie coś opowiadać to mogę przysnąć

Aha! I miał być brzuszek, więc wklejam dzisiejszy z rana To 18 tc.

I wklejam jeszcze jedno słodkie zdjęcie moich dzieci. Ich pierwsze wspólne zdjęcie - zrobione w szpitalu, zaraz po urodzeniu się Thomaska. Moja Oliwka ma na tym zdjęciu 2 latka i 5 m-cy.
Jakie piękne dzieciaczki
I brzuszek śliczny! Jeju, to już 18 tydzien

Cytat:
Kochane ja zdjęcia brzuszka nie mam, ale mam zdjęcie jak wyglądałam w sobotę na urodzinach mężusia to wam wrzucę i przay okazji pokarze wam jak prezentował się tort

Weronisiu piękny brzusio i cudowne zdjęcie dzieciaczków
Ślicznie wyglądasz
a tort wygląda smakowicie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Obiecane foteczki mojego wielkiego Filusia
Te cienie to jakies mazy na lustrze, nei rozstępy, dzieło Oli, ona zawsze upaprze wszystkie lustra, a ja zapomniałam je umyć przed fotką
Piękne mieszkanko Filusia

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 19:11   #120
she 00
Raczkowanie

Latko.....pościel śliczna.... mam tę samą tylko że 2części(5cio częściową z puchatkiem kupiłam od innego sprzedawcy bo miał ten ochraniacz taki prosty u góry, a ja mam takie proste łóżeczko) Mama rozpakowywała tę pościel i mówiła że jest przesłodka.....
ja jej jeszcze nie widziałam.....w sobote nastepną kurier ma mi przywieźć wszystko......i bedzie jak gwiazdka w czerwcu.... wózek łóżeczko, 3 komplety pościeli i mnóstwo innych pierdołek .....i do tego mama poszalała w sklepie z ubrankami...już się nie mogę doczekać....

Carol- brzusio śliczny...i masz takie zgrabne wcięcie dalej....zazdraszczam:cmo k:
Tak gadałyśmy dzisij o wadze...a ja dziś mam takiego głodomora że masakra jakaś...non stop bym mogła buzią mielić... acha miałam pytać....czy wy też pijecie jak smok wawelski? ja oprócz herbatki (ze 3 kubki) i inki wypijam conajmniej 2l czystej wody niegazowanej...szklanka za szklanką...masakra...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości