![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Shih Tzu cz. III
Ja powrócę do tego kapania.... mój nie tolerował żadnego szamponu dla psow więc się zdenerwowałam i kupiłam mu zwykły rumiankowy i teraz co.... stoi i z chęcia wskakuje do prysznica. Nie wiem czy to dobry szampon dla niego ale go nie drażni ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Co to znaczy że nie tolerował?
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Drapał się strasznie i piszczał a teraz to po wykąpaniu to od razu zasypia... tzn najpierw musi troszkę pobiegać po domu ale nie ma żadnego problemu z drapaniem się itd
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
czesc mam rocznego shihtzu ale na glowie 3 wloski i kok mizerny... jak robie zdjecia to wychodzi fajnie ale na zywo wlosy sie zlapie w dwoch palcach powiedzcie mi kiedy bede miala wlosy takie jak na tym zdjeciu york?(nie obcinalam nic) a wyglada tak ... http://yfrog.com/jw19417895j
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie jeśli genetycznie ma rzadkie włoski to nic nie pomoże . Ale pomyśl może sama mu wyrywasz włoski poprzez np. ściąganie gumek a nie rozcinanie, zbyt częste czesanie, szarpanie, czesanie na sucho...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Witam! Jestem szczęśliwa posiadaczką małej suczki shih tzu.Troche czytałam na waszym forum i ciesze sie że coś takiego powstało.Zgadzam się z osobami które są przeciwne pseudohodowlą ponieważ ja dostalam swoja sunie właśnie z takiej hodowli niestety i mam przez to duzo problemów.Albo jestem przewrażliwiona ponieważ bardzo chcialam miec takiego pieska i przywiązalam się do niej tak ze niewiem co bym zrobila gdyby jej cos sie stalo. Mam nadzieje ze mimo ze moja sunia nie jest rasowa to pomozecie mi w jak najlepszej jej pielęgnacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
Witam na forum
![]() Oczywiście że pomożemy ale mimo to zachęcam do przejrzenia pierwszej i drugiej części wątku. Jest tam wiele przydatnych informacji dot. pielęgnacji, żywienia i zdrowia naszych małych pociech ![]() Może napiszesz nam coś więcej o swoim suni. Jak się nazywa, ile ma no i może dodasz jakieś zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Witam
Tata przywiózł mi z giełdy shih tzu miniaturkę. Jak na razie nie mam pojęcia jak zajmować się takim pieskiem bo wcześniej tylko kundelka miałam. Widzę, że hodowla też jest ważna, a Tata zapłacił 750 zł a nawet rodowodu nie ma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a oto i on ![]()
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-06-07 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Kropcia, 750 zł to naprawdę dużo, powrónując do mnie, gdzie za moją bez papierów dałam 150 zł(właściwie to ją dostałam, ale musiałam zapłącic, pomieszane
![]() ![]() ![]()
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam teraz czasu ale najważniejsze piesek na pewno nie ma wszystkich sczepień więc o spacerkach powinnaś jak narazie zapomnieć, chyba że na rączkach.
Byłaś z nim w ogóle u weta? Uświadom tatę że psów na giełdzie się nie kupuje, to nie samochód... Jaką karmą go karmisz ? Edytowane przez strzalka44 Czas edycji: 2010-06-07 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
BAN stały
|
Cytat:
Oczywiście pomożemy ale nie jesteśmy w stanie po raz setny pisać o tym samym ! Maluch śliczny - na temat miejsca jego zakupu nie wypowiem się z powodów wiadomych ! Edytowane przez monika733 Czas edycji: 2010-06-07 o 16:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich dawno mnie nie było ale walczymy na wystawach jeszcze jeden wniosek i mam Młodzieżowego championa Polski
![]() powracając do shih tzu to tata nie pomyślał ale trudno stało sie ale wydaje mi sie ze on ma dziwne oczka ale taka fotka. przedewszystkich kwaratanna jezeli nie ma szczepien nie wychodzic z nim i nie miec kontaktu z innymi psami.CZYM GO KARMISZ??co do załatwiania to uczyc go załatwiania sie na podkład .a nie wszedzie kupka ![]() I pytanie czy użwacie http://www.allegro.pl/item1054473751...ly_trixie.html No i fotka Pedrusia i Fafcia ![]() Edit : Powracajac do karm czy polecacie Nutra Gold ???może ktos karmi ta karma a interesuja mnie te karmy : http://www.nutranuggets.pl/NUTRA-GOL...-Adult-Dog,5,6 http://www.nutranuggets.pl/NUTRA-GOL...icrobites,5,21 Tyle sie naczytałam o tych konserwantach BHA BHT ze nie wiem czy karmic Royalem Edytowane przez julitka89 Czas edycji: 2010-06-07 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do nutry nuggets gold mojemu poprzedniemu psu bardzo pasowała ![]() ![]() Aha i jeszcze jedno kropcia007 nie wychodź z nim na dwór jeśli oczywiście nie mieszkasz w domu z podwórkiem gdzie nie maja dostępu inne psy. Twój pies powinien mieć książeczkę zdrowia i być po minimum już 2 szczepieniach po 12 tyg trzeba zrobić 3 a po nim kwarantanna. Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2010-06-07 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Julitka89 masz rację książkę o Shihtzakach warto przeczytać i oczywiście cały nasz wątek.
Jeśli chodzi o kupowanie zwierzaczków na giełdzie to sprzedający potrafią wcisnąć ludziom tak niestworzone rzeczy o psiaczkach że w głowie się nie mieści i tylko dlatego że kupujący nie wiedzą nic na temat rasy którą chcą mieć ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Też zwróciłam uwage na oczka ...ale chyba także zbyt wydęty brzuszek ... oprócz szczepień pamiętaj także o odrobaczaniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
po pierwsze to wal od razu do weterynarza niech go zbada czy wszystko w porządku, po drugie szczepienia tak jak dziewczyny pisały. pamiętaj żeby nie podawać mu żadnego 'ludzkiego' jedzenia, może zaszkodzić, shih tzu mają wrażliwe żołądki. poza tym jest mały, potem można mu rozszerzyć jadłospis.
kupić na giełdzie to chyba wybór najmniej pewny ze wszystkich ![]()
#109 |
Rozeznanie
|
JULITKA89, sa pieski miniaturki i shitzu tez popatrz tutaj:
http://images03.olx.com/ui/1/11/69/5660269_2.jpg http://www.tinyimperialshihtzu.com/A...%20Puppies.htm te miniaturki prawie wszystkie maja takie dziwne oczka ![]() Kiedys zanim kupilam moja nesiulke to szukalam yorka miniaturke i znalazlam taka hodowle gdzie wlasnie mieli takie i ona to dopiero dziwnie wygladaly http://www.whynotad.com/_mm/_d/_ext3...yahoocom01.jpg |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Natychmiast do weta z tym psem z gieldy!!!!!
Pies moze byc chory,moze byc zarobaczony!A to uz grozi smiercia szczeniaka!!! Nie wychodz z nim pod zadnym pozorem na dwor!Kwarantanna i jak najszybciej zrob komplet szczepien i odrobaczen. Mozna zrobic badania kalu dla pewnosci. Niech wet zobaczy oczy,nie podobaja mi sie ![]() Moze to juz byc choroba(np nosowka). Pies nie wyglada dobrze... Pogratuluj tacie rozsadku ![]() Nie ma shih tzu MINIATUREK!!! Spojrz do wzorca rasy! Pseudo umieja wszystko stworzyc... Edytowane przez Garadiela Czas edycji: 2010-06-07 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nesi nie ma miniaturek! Jest rasa shih tzu i nie dzieli się na miniaturki i duże. Są mniejsze i większe osobniki ale rasa ta sama. To jest zwykły chwyt ... a czasami poprostu sztucznie miniaturyzują ale to nie przyniesie zdrowia takim psiakom . Jest wzorzec i tam nie ma nic o miniaturkach, wszystko musi mieścić się w granicach, jeżeli jakiś szczeniak urodzi się za mały jest uznawany za 'wadliwy' i nie dopuszcza się go do hodowli. PS. Domyślam się że te strony to pseudohodowle? Żadna zarejestrowana hodowla która zajmuje się psiakami z miłości i hobby nie doprowadza do takiego czegoś. To jest kalectwo dla tych zwierzaków... ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Ale właśnie dlatego że ludzie szukają piesków do torebek takie rzeczy się dzieją, przykre to bo tacy pseudo niszczą to na co wiele pokoleń pracowało... Z resztą jak można robić miniaturkę yorka który i tak jest miniaturowy... przesada Edytowane przez strzalka44 Czas edycji: 2010-06-07 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
kropcia informuj nas na bieżąco jak z pieskiem dobrze? mam nadzieję, że szybko go przebadacie, giełda nie jest dobrym miejscem na zakup psa, co nie znaczy oczywiście, że jak się kupi tam to od razu musi być chory.
#113 |
Rozeznanie
|
ja wiem jaki jest wzorzec rasy ale ci ludzie jakos je krzyzuja ze te pieski sa takie malenkie, przynajmniej w usa tak robia, do kubkow je wkladaja zeby pokazac jaki pies jest maly. Ja dobrze wiem ze tak sie nie powinno robic bo potem taki pies tylko ciagle choruje.
Ale tutaj ludzie kupuja psy nie na wystawy tylko dla siebie i wyobrazcie sobie ze potrafia za takiego miniaturkowego pieska zaplacic nawet $3000 !!! A potem sie okazuje ze piesek jest chory. Porazka. A ta strona internetowa z tymi yorkami teacup to jest hodowca a nie pseudohodowca no i oni wlasnie sobie takie ceny wywalili za te psy od $1000 - $3000... w glowach sie tym ludziom poprzewracalo. |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Niestety jeśli chodzi o kupowanie na giełdzie to ja mam zle doswiadczenia.Dostałam pieska właśnie z gieldy i niestety od poczatku zaczęła chorować miała problemy z oddychaniem i do dziś jak śpi to nieraz bardzo głośno chrapie i oddycha nieregularnie.Chciałam zapytać czy można ściągnąć wypowiedzi z poprzednich części forum?bo z chęcią bym poczytała ale mam słaby dostęp do neta.
a tak ogólnie to mam pytanko bo moja Sisi od kilu dni prawie nie jadła ma 6 miesięcy i zaczynają wypadac jej mleczaki ale widze po niej ze to nie jest przyczyna bo wczesniej mimo ząbków jadła normalnie.Próbowałam dawac jej wszystko nawet swoich ulubionych smakołyków nie je.Dzis po południu gdy wkoncu troszke zjadła to wszystko zwymiotowała.Byłam u weterynarza ale zwalił wszystko na zeby.Mial ktoś moze podobny klopot? A tu kilka zdjęć mojego skarba jeszcze przed swoją pierwsza wizyta u fryzjera. |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
Nesi ale to nie są psy rasowe to są kundle tak jak twój mój i większości tutaj
![]() Więc nie ma takiej rasy jak shih tzu miniaturka czy york miniaturka. Bo to co krzyżują Ci pseudo to kundelki to nie rasa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Strzalka ja rozumiem i sie z toba zgadzam, ale tutaj nie wiem co oni robia z tymi psami ze te psy sa az o polowe mniejsze od tych normalnych rozmiarow. Moja kolezanka ma 3 yorki no i one sa takie wieksze troche a u weta widzialam w poczekalni babke ktora miala 10cio letniego yorka ktory byl az o polowe mniejszy od mojej nesi, ktora wazy tylko 4kg. Te psy " miniaturki " to w ogole wygladaja jakby jakies chore byly ale tutaj ludzie za takiego psa sa zdolni zaplacic pare tysiecy dolarow i te psy sprzedaja hodowcy, ktorzy maja zarejestrowane hodowle a nie pseudo. ale ciekawa jestem co oni robia z tymi psami ze one sa takie male i nie rosna wieksze niz 1.5 do 2 kg ! takie pies to nawet po schodach sam nie zejdzie hehe tylko trzeba go wszedzie nosic ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
piesek był zaszczepiony i odrobaczony jutro pojadę do weta i wszystko skontroluje
![]() Aha i mam nr tel i adres hodowli tych psów i tydzień na zwrot jakby co
![]() |
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Takie psiaki z pseudo to nie wiadomo czy sa zdrowi 100 % ze po psie np nie wiadac nie znaczy ze po kilku miesiącach jakies chorupsko wasz nie zachaczy ...Wiem to po moim psie wprawdzie u mnie była inna sytuacja pies szedł do uśpienia a ja go uratowałam ...ale na jedno wychodzi mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze ale nie podoba mi sie twoje zachowanie jezeli chodzi o Psa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.