Shih Tzu cz. III - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-06, 13:54   #91
lelkkaa
Raczkowanie

Dot.: Shih Tzu cz. III

Ja powrócę do tego kapania.... mój nie tolerował żadnego szamponu dla psow więc się zdenerwowałam i kupiłam mu zwykły rumiankowy i teraz co.... stoi i z chęcia wskakuje do prysznica. Nie wiem czy to dobry szampon dla niego ale go nie drażni ...
lelkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 13:55   #92
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Napisane przez lelkkaa Pokaż wiadomość
Ja powrócę do tego kapania.... mój nie tolerował żadnego szamponu dla psow więc się zdenerwowałam i kupiłam mu zwykły rumiankowy i teraz co.... stoi i z chęcia wskakuje do prysznica. Nie wiem czy to dobry szampon dla niego ale go nie drażni ...
Co to znaczy że nie tolerował?

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 20:17   #93
lelkkaa
Raczkowanie

Drapał się strasznie i piszczał a teraz to po wykąpaniu to od razu zasypia... tzn najpierw musi troszkę pobiegać po domu ale nie ma żadnego problemu z drapaniem się itd
lelkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 20:44   #94
san_D
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika733 Pokaż wiadomość
Jest taki pogląd że nie powinny psiaki chadzać w szelkach bo ciągnąc wyrabiaja sobie barki ! Ale są różne rodzje szelek i takie które temu zapobiegają - jak je znajde wkleje na forumek !
moja ma takie szelki, że nie da rady nic zrobic, paski lecą pod szyjką i pod brzuszkiem no i na grzbiecie

`ale niektóre kwestie rozsądniej jest zapomnieć,
żeby się nie pogrążać i oprzytomnieć,
zacząć od nowa, nie zwariować.`

san_D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 09:11   #95
anetia
Przyczajenie

czesc mam rocznego shihtzu ale na glowie 3 wloski i kok mizerny... jak robie zdjecia to wychodzi fajnie ale na zywo wlosy sie zlapie w dwoch palcach powiedzcie mi kiedy bede miala wlosy takie jak na tym zdjeciu york?(nie obcinalam nic) a wyglada tak ... http://yfrog.com/jw19417895j
anetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 09:48   #96
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez anetia Pokaż wiadomość
czesc mam rocznego shihtzu ale na glowie 3 wloski i kok mizerny... jak robie zdjecia to wychodzi fajnie ale na zywo wlosy sie zlapie w dwoch palcach powiedzcie mi kiedy bede miala wlosy takie jak na tym zdjeciu york?(nie obcinalam nic) a wyglada tak ... http://yfrog.com/jw19417895j
Jeśli ma genetycznie lichy włos niestety nic z tym nie zrobisz - dbaj o jego zdrowe odrzywianie i czesz !
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 11:55   #97
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Dokładnie jeśli genetycznie ma rzadkie włoski to nic nie pomoże . Ale pomyśl może sama mu wyrywasz włoski poprzez np. ściąganie gumek a nie rozcinanie, zbyt częste czesanie, szarpanie, czesanie na sucho...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-07, 12:48   #98
blondi11051990
Przyczajenie

Witam! Jestem szczęśliwa posiadaczką małej suczki shih tzu.Troche czytałam na waszym forum i ciesze sie że coś takiego powstało.Zgadzam się z osobami które są przeciwne pseudohodowlą ponieważ ja dostalam swoja sunie właśnie z takiej hodowli niestety i mam przez to duzo problemów.Albo jestem przewrażliwiona ponieważ bardzo chcialam miec takiego pieska i przywiązalam się do niej tak ze niewiem co bym zrobila gdyby jej cos sie stalo. Mam nadzieje ze mimo ze moja sunia nie jest rasowa to pomozecie mi w jak najlepszej jej pielęgnacji.
blondi11051990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 12:59   #99
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Witam na forum
Oczywiście że pomożemy ale mimo to zachęcam do przejrzenia pierwszej i drugiej części wątku. Jest tam wiele przydatnych informacji dot. pielęgnacji, żywienia i zdrowia naszych małych pociech
Może napiszesz nam coś więcej o swoim suni. Jak się nazywa, ile ma no i może dodasz jakieś zdjęcia

Stary 2010-06-07, 15:24   #100
kropcia007
Wtajemniczenie

Witam
Tata przywiózł mi z giełdy shih tzu miniaturkę. Jak na razie nie mam pojęcia jak zajmować się takim pieskiem bo wcześniej tylko kundelka miałam.
Widzę, że hodowla też jest ważna, a Tata zapłacił 750 zł a nawet rodowodu nie ma widziałam na necie, że w tej cenie dostałabym z rodowodem, ale cóż jest za późno Puszek znalazł u Nas dom Czy macie dla mnie jakieś cenne wskazówki niezbędne przy wychowaniu i pielęgnacji pieska? Wiem, wiem są całe 2 wątki ale może ktoś życzliwy napisze cos od siebie w skrócie a jak pojawi się problem to będę się konsultowała Psiak urodził się 18 marca je rozmoczoną karmę i pisia na gazetę za to kupkę robi gdzie chce ale zaraz po jedzeniu więc z nim na dwór idę. Jest bardzo spokojny śpi dużo, chodzi za mną cały czas chce leżeć koło mnie lub na mojej stopie kąpałam go wczoraj bo troszkę podśmiardywał
a oto i on

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-06-07 o 15:28
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 15:37   #101
san_D
Raczkowanie

Kropcia, 750 zł to naprawdę dużo, powrónując do mnie, gdzie za moją bez papierów dałam 150 zł(właściwie to ją dostałam, ale musiałam zapłącic, pomieszane ) Pisiutek ładny, dbaj o niego a co do reszty niech się wypowiedzą dziewcznyny, które się lepiej znają

`ale niektóre kwestie rozsądniej jest zapomnieć,
żeby się nie pogrążać i oprzytomnieć,
zacząć od nowa, nie zwariować.`

san_D jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-07, 15:40   #102
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Nie mam teraz czasu ale najważniejsze piesek na pewno nie ma wszystkich sczepień więc o spacerkach powinnaś jak narazie zapomnieć, chyba że na rączkach.
Byłaś z nim w ogóle u weta?
Uświadom tatę że psów na giełdzie się nie kupuje, to nie samochód...

Jaką karmą go karmisz ?

Edytowane przez strzalka44
Czas edycji: 2010-06-07 o 15:45
Stary 2010-06-07, 15:57   #103
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Witam
Tata przywiózł mi z giełdy shih tzu miniaturkę. Jak na razie nie mam pojęcia jak zajmować się takim pieskiem bo wcześniej tylko kundelka miałam.
Widzę, że hodowla też jest ważna, a Tata zapłacił 750 zł a nawet rodowodu nie ma widziałam na necie, że w tej cenie dostałabym z rodowodem, ale cóż jest za późno Puszek znalazł u Nas dom Czy macie dla mnie jakieś cenne wskazówki niezbędne przy wychowaniu i pielęgnacji pieska? Wiem, wiem są całe 2 wątki ale może ktoś życzliwy napisze cos od siebie w skrócie a jak pojawi się problem to będę się konsultowała Psiak urodził się 18 marca je rozmoczoną karmę i pisia na gazetę za to kupkę robi gdzie chce ale zaraz po jedzeniu więc z nim na dwór idę. Jest bardzo spokojny śpi dużo, chodzi za mną cały czas chce leżeć koło mnie lub na mojej stopie kąpałam go wczoraj bo troszkę podśmiardywał
a oto i on
Skoro nie masz żadnej wiedzy na temat tej rasy a zależy ci na zdrowiu i dobru szczeniaka , PRZECZYTAJ CHOĆ POPRZEDNI ROZDZIAŁ WĄTKU ----- masz pieska istotkę żywą to i na przeczytanie musisz znaleść czas !!
Oczywiście pomożemy ale nie jesteśmy w stanie po raz setny pisać o tym samym !
Maluch śliczny - na temat miejsca jego zakupu nie wypowiem się z powodów wiadomych !

Edytowane przez monika733
Czas edycji: 2010-06-07 o 16:00
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 16:10   #104
julitka89
Raczkowanie

Witam wszystkich dawno mnie nie było ale walczymy na wystawach jeszcze jeden wniosek i mam Młodzieżowego championa Polski

powracając do shih tzu to tata nie pomyślał ale trudno stało sie ale wydaje mi sie ze on ma dziwne oczka ale taka fotka.
przedewszystkich kwaratanna jezeli nie ma szczepien nie wychodzic z nim i nie miec kontaktu z innymi psami.CZYM GO KARMISZ??co do załatwiania to uczyc go załatwiania sie na podkład .a nie wszedzie kupka a pozatym polecam ta ksiązke http://www.empik.com/shih-tzu-opraco...otName=BoxSale Aha i nie ma Shih tzu miniaturki ....

I pytanie czy użwacie http://www.allegro.pl/item1054473751...ly_trixie.html

No i fotka Pedrusia i Fafcia

Edit : Powracajac do karm czy polecacie Nutra Gold ???może ktos karmi ta karma a interesuja mnie te karmy :
http://www.nutranuggets.pl/NUTRA-GOL...-Adult-Dog,5,6
http://www.nutranuggets.pl/NUTRA-GOL...icrobites,5,21

Tyle sie naczytałam o tych konserwantach BHA BHT ze nie wiem czy karmic Royalem

Edytowane przez julitka89
Czas edycji: 2010-06-07 o 16:19
julitka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 16:20   #105
winogronek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez julitka89 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich dawno mnie nie było ale walczymy na wystawach jeszcze jeden wniosek i mam Młodzieżowego championa Polski

powracając do shih tzu to tata nie pomyślał ale trudno stało sie ale wydaje mi sie ze on ma dziwne oczka ale taka fotka.
przedewszystkich kwaratanna jezeli nie ma szczepien nie wychodzic z nim i nie miec kontaktu z innymi psami.CZYM GO KARMISZ??co do załatwiania to uczyc go załatwiania sie na podkład .a nie wszedzie kupka a pozatym polecam ta ksiązke http://www.empik.com/shih-tzu-opraco...otName=BoxSale Aha i nie ma Shih tzu miniaturki ....

I pytanie czy użwacie http://www.allegro.pl/item1054473751...ly_trixie.html

No i fotka Pedrusia i Fafcia
Widzę, że nie tylko mi się tak wydaje
Co do nutry nuggets gold mojemu poprzedniemu psu bardzo pasowała teraz ją nie podaję bo mam lepszy dostep do acany ale karma sama w sobie jest dobra

Aha i jeszcze jedno kropcia007 nie wychodź z nim na dwór jeśli oczywiście nie mieszkasz w domu z podwórkiem gdzie nie maja dostępu inne psy.
Twój pies powinien mieć książeczkę zdrowia i być po minimum już 2 szczepieniach po 12 tyg trzeba zrobić 3 a po nim kwarantanna.

Edytowane przez winogronek
Czas edycji: 2010-06-07 o 16:26
winogronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 16:55   #106
dzulka666
Raczkowanie

Julitka89 masz rację książkę o Shihtzakach warto przeczytać i oczywiście cały nasz wątek.

Jeśli chodzi o kupowanie zwierzaczków na giełdzie to sprzedający potrafią wcisnąć ludziom tak niestworzone rzeczy o psiaczkach że w głowie się nie mieści i tylko dlatego że kupujący nie wiedzą nic na temat rasy którą chcą mieć a skutki znamy wszyscy
dzulka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 16:56   #107
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Też zwróciłam uwage na oczka ...ale chyba także zbyt wydęty brzuszek ... oprócz szczepień pamiętaj także o odrobaczaniu.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 17:59   #108
royalflush
Raczkowanie

po pierwsze to wal od razu do weterynarza niech go zbada czy wszystko w porządku, po drugie szczepienia tak jak dziewczyny pisały. pamiętaj żeby nie podawać mu żadnego 'ludzkiego' jedzenia, może zaszkodzić, shih tzu mają wrażliwe żołądki. poza tym jest mały, potem można mu rozszerzyć jadłospis.

kupić na giełdzie to chyba wybór najmniej pewny ze wszystkich
Stary 2010-06-07, 18:48   #109
NESI123
Rozeznanie

JULITKA89, sa pieski miniaturki i shitzu tez popatrz tutaj:

http://images03.olx.com/ui/1/11/69/5660269_2.jpg

http://www.tinyimperialshihtzu.com/A...%20Puppies.htm

te miniaturki prawie wszystkie maja takie dziwne oczka
Kiedys zanim kupilam moja nesiulke to szukalam yorka miniaturke i znalazlam taka hodowle gdzie wlasnie mieli takie i ona to dopiero dziwnie wygladaly
http://www.whynotad.com/_mm/_d/_ext3...yahoocom01.jpg
NESI123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-07, 19:14   #110
Garadiela
Zadomowienie

Natychmiast do weta z tym psem z gieldy!!!!!
Pies moze byc chory,moze byc zarobaczony!A to uz grozi smiercia szczeniaka!!!
Nie wychodz z nim pod zadnym pozorem na dwor!Kwarantanna i jak najszybciej zrob komplet szczepien i odrobaczen.
Mozna zrobic badania kalu dla pewnosci.
Niech wet zobaczy oczy,nie podobaja mi sie
Moze to juz byc choroba(np nosowka).
Pies nie wyglada dobrze...

Pogratuluj tacie rozsadku

Nie ma shih tzu MINIATUREK!!!
Spojrz do wzorca rasy!
Pseudo umieja wszystko stworzyc...

Edytowane przez Garadiela
Czas edycji: 2010-06-07 o 19:16
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 19:25   #111
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Napisane przez NESI123 Pokaż wiadomość
JULITKA89, sa pieski miniaturki i shitzu tez popatrz tutaj:

http://images03.olx.com/ui/1/11/69/5660269_2.jpg

http://www.tinyimperialshihtzu.com/A...%20Puppies.htm

te miniaturki prawie wszystkie maja takie dziwne oczka
Kiedys zanim kupilam moja nesiulke to szukalam yorka miniaturke i znalazlam taka hodowle gdzie wlasnie mieli takie i ona to dopiero dziwnie wygladaly
http://www.whynotad.com/_mm/_d/_ext3...yahoocom01.jpg

Nesi nie ma miniaturek! Jest rasa shih tzu i nie dzieli się na miniaturki i duże. Są mniejsze i większe osobniki ale rasa ta sama. To jest zwykły chwyt ... a czasami poprostu sztucznie miniaturyzują ale to nie przyniesie zdrowia takim psiakom . Jest wzorzec i tam nie ma nic o miniaturkach, wszystko musi mieścić się w granicach, jeżeli jakiś szczeniak urodzi się za mały jest uznawany za 'wadliwy' i nie dopuszcza się go do hodowli.

PS. Domyślam się że te strony to pseudohodowle? Żadna zarejestrowana hodowla która zajmuje się psiakami z miłości i hobby nie doprowadza do takiego czegoś. To jest kalectwo dla tych zwierzaków...

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Ale właśnie dlatego że ludzie szukają piesków do torebek takie rzeczy się dzieją, przykre to bo tacy pseudo niszczą to na co wiele pokoleń pracowało...
Z resztą jak można robić miniaturkę yorka który i tak jest miniaturowy... przesada

Edytowane przez strzalka44
Czas edycji: 2010-06-07 o 19:24
Stary 2010-06-07, 19:44   #112
royalflush
Raczkowanie

kropcia informuj nas na bieżąco jak z pieskiem dobrze? mam nadzieję, że szybko go przebadacie, giełda nie jest dobrym miejscem na zakup psa, co nie znaczy oczywiście, że jak się kupi tam to od razu musi być chory.
Stary 2010-06-07, 20:11   #113
NESI123
Rozeznanie

ja wiem jaki jest wzorzec rasy ale ci ludzie jakos je krzyzuja ze te pieski sa takie malenkie, przynajmniej w usa tak robia, do kubkow je wkladaja zeby pokazac jaki pies jest maly. Ja dobrze wiem ze tak sie nie powinno robic bo potem taki pies tylko ciagle choruje.
Ale tutaj ludzie kupuja psy nie na wystawy tylko dla siebie i wyobrazcie sobie ze potrafia za takiego miniaturkowego pieska zaplacic nawet $3000 !!! A potem sie okazuje ze piesek jest chory. Porazka. A ta strona internetowa z tymi yorkami teacup to jest hodowca a nie pseudohodowca no i oni wlasnie sobie takie ceny wywalili za te psy od $1000 - $3000... w glowach sie tym ludziom poprzewracalo.
Stary 2010-06-07, 20:30   #114
blondi11051990
Przyczajenie

Niestety jeśli chodzi o kupowanie na giełdzie to ja mam zle doswiadczenia.Dostałam pieska właśnie z gieldy i niestety od poczatku zaczęła chorować miała problemy z oddychaniem i do dziś jak śpi to nieraz bardzo głośno chrapie i oddycha nieregularnie.Chciałam zapytać czy można ściągnąć wypowiedzi z poprzednich części forum?bo z chęcią bym poczytała ale mam słaby dostęp do neta.
a tak ogólnie to mam pytanko bo moja Sisi od kilu dni prawie nie jadła ma 6 miesięcy i zaczynają wypadac jej mleczaki ale widze po niej ze to nie jest przyczyna bo wczesniej mimo ząbków jadła normalnie.Próbowałam dawac jej wszystko nawet swoich ulubionych smakołyków nie je.Dzis po południu gdy wkoncu troszke zjadła to wszystko zwymiotowała.Byłam u weterynarza ale zwalił wszystko na zeby.Mial ktoś moze podobny klopot?
A tu kilka zdjęć mojego skarba jeszcze przed swoją pierwsza wizyta u fryzjera.
blondi11051990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 20:31   #115
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Nesi ale to nie są psy rasowe to są kundle tak jak twój mój i większości tutaj
Więc nie ma takiej rasy jak shih tzu miniaturka czy york miniaturka.
Bo to co krzyżują Ci pseudo to kundelki to nie rasa

Stary 2010-06-07, 20:39   #116
NESI123
Rozeznanie

Strzalka ja rozumiem i sie z toba zgadzam, ale tutaj nie wiem co oni robia z tymi psami ze te psy sa az o polowe mniejsze od tych normalnych rozmiarow. Moja kolezanka ma 3 yorki no i one sa takie wieksze troche a u weta widzialam w poczekalni babke ktora miala 10cio letniego yorka ktory byl az o polowe mniejszy od mojej nesi, ktora wazy tylko 4kg. Te psy " miniaturki " to w ogole wygladaja jakby jakies chore byly ale tutaj ludzie za takiego psa sa zdolni zaplacic pare tysiecy dolarow i te psy sprzedaja hodowcy, ktorzy maja zarejestrowane hodowle a nie pseudo. ale ciekawa jestem co oni robia z tymi psami ze one sa takie male i nie rosna wieksze niz 1.5 do 2 kg ! takie pies to nawet po schodach sam nie zejdzie hehe tylko trzeba go wszedzie nosic ...
Stary 2010-06-07, 21:53   #117
kropcia007
Wtajemniczenie

piesek był zaszczepiony i odrobaczony jutro pojadę do weta i wszystko skontroluje A Tata nie zna się na necie to po pierwsze a po drugie zakup był nie planowany ...
Aha i mam nr tel i adres hodowli tych psów i tydzień na zwrot jakby co

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-08, 08:32   #118
winogronek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NESI123 Pokaż wiadomość
Strzalka ja rozumiem i sie z toba zgadzam, ale tutaj nie wiem co oni robia z tymi psami ze te psy sa az o polowe mniejsze od tych normalnych rozmiarow. Moja kolezanka ma 3 yorki no i one sa takie wieksze troche a u weta widzialam w poczekalni babke ktora miala 10cio letniego yorka ktory byl az o polowe mniejszy od mojej nesi, ktora wazy tylko 4kg. Te psy " miniaturki " to w ogole wygladaja jakby jakies chore byly ale tutaj ludzie za takiego psa sa zdolni zaplacic pare tysiecy dolarow i te psy sprzedaja hodowcy, ktorzy maja zarejestrowane hodowle a nie pseudo. ale ciekawa jestem co oni robia z tymi psami ze one sa takie male i nie rosna wieksze niz 1.5 do 2 kg ! takie pies to nawet po schodach sam nie zejdzie hehe tylko trzeba go wszedzie nosic ...
To nie jest trudne, selekcjonują karłowate osobniki i łącza z większymi żeby mogła ta duża urodzić. Zapewne niekiedy łączą dwa karły, bo to jest tak jak u ludzi to nie jest miniaturyzacja tylko karłowatość a to jest już chore.

winogronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 11:47   #119
julitka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
piesek był zaszczepiony i odrobaczony jutro pojadę do weta i wszystko skontroluje A Tata nie zna się na necie to po pierwsze a po drugie zakup był nie planowany ...
Aha i mam nr tel i adres hodowli tych psów i tydzień na zwrot jakby co
masakra Jak to nie planowaty zakup ???Co to jest lizak na patyku czy żywa istota Co do Taty nie bede sie wypowiadać...ale jezeli sie nie zna to mógł ci powiedziec ze chce ci kupic shih tzu i wybralibyscie pieknego z metryką a nie z pseudo....dochaczy

Takie psiaki z pseudo to nie wiadomo czy sa zdrowi 100 % ze po psie np nie wiadac nie znaczy ze po kilku miesiącach jakies chorupsko wasz nie zachaczy ...Wiem to po moim psie wprawdzie u mnie była inna sytuacja pies szedł do uśpienia a ja go uratowałam ...ale na jedno wychodzi

mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze ale nie podoba mi sie twoje zachowanie jezeli chodzi o Psa...
julitka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 17:00   #120
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez julitka89 Pokaż wiadomość
masakra Jak to nie planowaty zakup ???Co to jest lizak na patyku czy żywa istota Co do Taty nie bede sie wypowiadać...ale jezeli sie nie zna to mógł ci powiedziec ze chce ci kupic shih tzu i wybralibyscie pieknego z metryką a nie z pseudo....dochaczy

Takie psiaki z pseudo to nie wiadomo czy sa zdrowi 100 % ze po psie np nie wiadac nie znaczy ze po kilku miesiącach jakies chorupsko wasz nie zachaczy ...Wiem to po moim psie wprawdzie u mnie była inna sytuacja pies szedł do uśpienia a ja go uratowałam ...ale na jedno wychodzi

mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze ale nie podoba mi sie twoje zachowanie jezeli chodzi o Psa...
Dziewczyno weź coś na uspokojenie! Zobaczył pieska słodkiego małego to mi kupił bo wiedział, ze chcę psa! Bez znaczenia jakiego bo uwielbiam wszystkie. Rzeczywiście masakra! Pójdę jeszcze nakrzyczeć na tatę że mi zrobił taką miłą niespodziankę! Załuję że w ogóle tu coś napisałam ...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości