|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dla zniechęconych, bez silnej woli, odchudzajmy sie! najwyższy czas. kto ze mna
No i byłam dziś na rowerku, godzinkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dla zniechęconych, bez silnej woli, odchudzajmy sie! najwyższy czas. kto ze mna
Witam...
Ja wczoraj zjadłam pół słoika nutelli i wniosek z tego taki - facet to tylko złosliwa narośl wokół peeeniisa... ![]() A ja dzisiaj planuje: ś - jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem i szynka + salatka z pomidora, ogórka i rzodkiewki IIś - garść orzeszków o - 2 pulpety drobiowo-warzywne + micha salaty p - pół kostki twarogu z jogurtem nat. i kakaem k - jeszcze nie mam koncepcji... Alećoś mnie naszło na jajka, więc może jakies faszerowane i jakaś sałatka... Pewnie godzinka spinningu... Edytowane przez pscolaa Czas edycji: 2010-07-05 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Witam, czy jeszcze mogę dołączyć ?
Dopiero dołączyłam do forum i nie bardzo wiem co i jak ale może przyjmiecie mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
belami zapraszamy
![]() Mi wlasnie rosnie drożdżowe z truskawkami, zaraz zrobię babkę marchewkową dla synka i na dzisiaj spokój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze powiedziane |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
Jeszcze raz witam.
Mój piękny plan to minimum 10 kg w dół, przy wzroście 157 ważę 76 kg. Dodatkowe utrudnienie to niedoczynność tarczycy. Postanowiłam sie odchudzać ograniczając jedzenie, jedząc więcej świeżych - surowych warzyw i owoców, cukru jako takiego nie używam więc nie mam problemu. Powiedzcie mi proszę jak się mają suszone owoce do diety, bo śliwki to wiem że dobrze aby jeść ale czy inne ? Np morele ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
witajcie
![]() ja tez się dołaczam ![]() ![]() Mam 164 cm wzrostu przy wadze 60 kg, a chcę mieć jakies 4-5 kg mniej. Życzę powodzenia wszystkim laskom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zastanawiam sie nad dietą south beach - muszę jeszcze poczytać na ten temat więcej.
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
Muszę ograniczyć, mój apetyt jest za duży. 5-6 posiłków i małe porcje, wczoraj ładnie minęło, zobaczymy jak dzisiaj
![]() 7of7 powiedz mi czy chudniesz przy takiej diecie i niedoczynności ? Lekarz proponował mi dietę białkową ale nie spróbowałam i pewnie nie spróbuję bo w dietach podręcznikowych, gdzie trzeba trzymać się przepisów i rozkładów jestem do niczego. ![]() Ok, zjadłam śniadanko (musli z mlekiem i jagodami ![]() Na obiad na pewno będzie zupa "krupnik z ryżu aka ryżówka", jeszcze nie wymyśliłam co pomiędzy. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Leczę się od listopada i ciągle jeszcze jestem w trakcie ustalania dawki hormonu. Do tej pory nie trzymałam ściśle diety więc nie chudłam ale i nie tyłam . W kwietniu przez miesiąc wyrzuciłam na polecenie endokrynologa takie produkty jak ziemniaki, ryż , kasza, makaron, chleb, słodycze tylko w niedzielę i umiarkowanie - schdłam 1 kg !!!
Podobno dopóki nie ustali się właściwie dawki nie ma co marzyć o schudnięciu. Ja mam niedoczynność i Hashimoto, wiec może to trwać barzdo długo. A co to za dieta białkowa, o której mówił ci lekarz?
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki ^^
Oczywiście zaspałam, a teraz jest już za gorąco na jogging, więc może wybiorę się wieczorem ![]() Wczoraj okazało się, że wszystkie moje skakanki są doszczętnie zniszczone ![]() Śniadanie: Płatki zbożowe (bez cukru) z mlekiem II śniadanie: jabłko obiad: planuję pierś z kurczaka i warzywka na parze ![]() Teraz popijam zieloną herbatkę i zaraz zaparzę sobie skrzyp ![]() Zajrzę tu wieczorem ![]() 3majcie się!
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Choć ja na tarczycę nie choruję to wiedzę, że dieta typowo białkowa przynosi efekty, węgle są zgubą ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki! co tak tu cicho? ja jak zwykle na chudym twarogu, sałacie i pieczonej piersi z kurczaka na ostro, w domku szczawiówka z kaszą i jajkiem, a kolacja .... to się zobaczy dziś kolej mojego małżonka.
Przez weekend moje grzechy to : kilka małych snickersów ( takich malutkich po 90 kcal), 2 kulki sorbetów od grycana (mango i ananas mmmhhhmm pycha) i goraca czekolada. więcej grzeców nie pamiętam. Za to po stronie sportowej to wyprawa rowerem nad jezioro w niedziele (spiekłam ramiona i plecy aż do dziś mnie bolą), wczoraj całątrójeczką (ja, Pan Mąż, Panna Córka) pobiegliśmy na działkę - ok 1 km. a tam najadłam się czereśni z drzewa i boli mnie brzuch dzisiaj. Na wagę nie staję bo jeszcze nie mam po co. A dzisiaj idę po książki o diecie south beach i z przepisami. Zamówiłam sobie w bibliotece i będę przyswajać treści. ![]()
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Coś ten wątek podupada powoli
![]() Tak to jest z tym zapałem i chęciami zwykle ![]() No dziewczyny, nie poddawać się i nie wycofywać cichaczem tylko pisać tu ładnie jak dieta idzie i ćwiczonka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki!! Albo moja waga zwariowala albo rzeczywiscie sie ruszyla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz to dopiero jestem zmotywowana ![]() Spadkow zycze ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Emigra gratuluję!! Ja się nie ważyłam jeszcze, może i mi coś spadnie .
I chciałam się pochwalić, że od soboty przechodzę na South Beach więc wspierajcie mnie dobrym słowem i radami!!! ![]()
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
emigra
![]() 70f9 będę wspierać na sb oj bedę... ![]() A ja poznałam pewnego osbnika plci męskiej i moje sb szlag trafił ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pscola ![]() Ale chyba juz taka kobieca natura, ze przy facecie sie wiecej je ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Sernik to twaróg praktycznie, a twaróg to nie takie zło. Lepsze to niż jakieś ciasto z kremem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
IR1988, lepiej nie, bo za szybko by to bylo
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
A ja witam po kilkudniowej nieobecności ^^
emigra z pewnością będziesz świetnie wyglądała ![]() 7of9 i IR1988 życzę powodzenia na sb ![]() ![]() ![]() pscolaa wiadomo, z facetami tak zawsze jest ![]() Ostatnio wyszły mi z nawyku joggingi poranne ![]() Poza tym coś chyba z moją wagą nie tak- kiedy staję na niej, wskazuje 63, pochylam się żeby sprawdzić czy mnie oczy nie mylą, wyskakuje 65, prostuje się znowu, i wyskakuje mi 64 ![]() ![]() i tak trzeba wreszcie kupić nową wagę- elektroniczną ![]() ![]() Dziś grzecznie, zdarzył się jeden mini grzeszek- parę łyków oranżady. Muszę poćwiczyć więcej, po ostatnio z tym u mnie coraz gorzej ![]() ![]() dobra, spadam. Powodzenia, powodzenia i jeszcze raz powodzenia! ![]()
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczynki czy ktoś jest na diecie dukana??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
IR1988 zapraszam! będzie mi raźniej! Mam mocne postanowienie więc myślę, że przetrzymam. Poza ty będę tylko z małżonkiem więc myślę, że nie będzie mnie kusił specjalnie. Na jutro kupię dla nas nigiri i C.R frescato żeby uczcić przejście w nowy świat SB.
Póki co oglądam książkę z przepisami i jem oczyma - wszystko tak fajnie wygląda, już wybieram sobie potrawy na śniadanko. ![]()
![]() |
#114 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, SB to super dieta i wierze ze jak po kilku dniach zobaczycie kilka kg mniej na wadze to motywacja wzrosnie a silna wola sie umocni
![]() ![]() ![]() Kurcze, to juz za tydzien- mam stresa normalnie ![]() ![]() ![]() Pije kawke i lece na cross'a, dzisiaj w sumie duzo pochodzilam - uroki zakupow slubnych ![]() ![]() ![]() A jeszcze co do kuszenia TZ- moj np nie byl swiadomy czy je ciasto ''normalne'' czy takie SB ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do SB to czlowiek doceni jej urok po przejsciu pomyslnie pierwszej fazy dukana, ktora jest ciezsza- moim zdaniem skromnym ![]() Nie martw sie, ja tez nie dalam rady ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Specjalistki od SB poradźcie co zakupic na I fazę, jakie konkretnie produkty?
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A teraz lato, owoców w bród, potem już świeżych nie będzie, więc mi było szkoda tak marnować ten czas. Dlatego po 2 dniach zdecydowałam, że to dieta nie dla mnie, bo męczę się, jedząc głównie białko ![]() ![]() A teraz coś niesamowitego- w szafce leży sobie prince polo (które uwielbiam). Po namyśleniu się złamałam go na pół. Bardzo długo żułam, że aż wstręt było potem połykać. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#118 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() I chyba jakaś dziwna jestem, bo dużo osób narzeka na I fazę, że osłabieni, siły na nic nie maja, spac by tylko mogli, a ja wprost przeciwnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;20576485]chciałabym, żeby waga tak spadała, bo u mnie zastój od dawna. W sumie organizm się chyba przyzwyczaił do dietetycznego jedzenia i nie chudnę ![]() ![]() I chyba jakaś dziwna jestem, bo dużo osób narzeka na I fazę, że osłabieni, siły na nic nie maja, spac by tylko mogli, a ja wprost przeciwnie ![]() To Twój wyjątkowy dzień więc grzeszeniem się nie przejmuj. Z ćwiczeniami też daj sobie spokój, narobisz po ślubie ![]() Jajka, twarożki, serki wiejskie, warzywa (pomidor, ogórek, sałata), ryba, pierś z kurczaka itp ![]() Dam sobie rade ![]() ![]() ![]() Powiem Ci ze ja tez sie super czulam na 1 fazie (i dukana i sb ![]() A kolezanka niech zaopatrzy sie w odtluszczone mleko, serki wiejskie, jogurty naturalne, jajka, cycki z kury/indyka,ryby(wedzone, do smazenia, do gotowania) i ja jadalam mieszanki warzyw do gotowania/na pare, na patelnie, obowiazkowo swieze warzywa, bo maja wiecej witamin ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Dziewczęta gratuluję wyników !!!
U mnie totalna klapa, po tygodniu waga nawet nie drgnęła (tzn. drgnęła ale potem wróciła na swoje miejsce). Byłam na krótkiej wycieczce, jedzonko co prawda starałam się wybierać mniej kaloryczne ale nie mogłam sie oprzeć pokusom...ach te Dunkin Donuts ![]() Poza tym w ciągu dnia mogę nie jeść, wciskam coś na siłę, a wieczorem połknęłabym konia ![]() Od dziś mam co prawda silne postanowienie - za dwa tygodnie wybieram się na wesele - ale obawiam się, że znów nie wytrwam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.