![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
28.08
mycie dulgonem z oliwką i pszenicą fitomed do blondu nivea do blondu b/s
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
*lorys ceramidy + masło shea + olejek himalaya + olejek rycynowy + olej lniany + olej rzepakowy na całe włosy - 30 min w cieple
*mycie: joanna mięta i wrzos, miód i cytryna, pharmaceris h keratineum *bioetika maska z proteinami mlecznymi na 15min *odżywka b/s fructals mango, melon i passionflower + ugniatanie *stylizacja: lorys girl
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
28.07.2010
Mycie: Hegron (kubeczkową) Maska: Wax Rainforest z kilkoma kroplami oleju ze słodkich migdałów - ok. 1,5 godz Odżywka b/s: Nivea z filtrem UV Stylizator: KCSS + Kadus Efekt: zasnęłam z całkiem mokrymi, przerzuconymi przez poduszkę włosami, więc dziś mam na głowie wielki mess, ale lśniący, dobrze skręcony i odbity od głowy, więc jestem zadowolona ![]()
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2010-07-29 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
28 lipca 2010, środa
mycie: Hegron d/s odżywka d/s: Wax do włosów słabych odżywka b/s: Joanna z pokrzywą* *moim zdaniem Joanna z pokrzywą jest cięższa od np. Joanny z lnem i rumiankiem i raczej się nie nadaje na lato jako odżywka b/s (musiałam ją użyć, ponieważ akurat inne rodzaje Joanny się skończyły) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
28 lipca
rano: wcierka na żelach aloesowych z ceramidami wieczorem mycie: Hegron z różową zakrętką odżywianie: Balea płukanie: woda+sok z cytryny zabezpieczanie (cl): Naturia lniana odciskanie: Dr. Bacty stylizacja:Curl Junkie Smoothing Gellie (Rybiorku ![]() harmonijkowanie: arafatka suszenie: Babyliss z dyfuzorem podpięcie Rewelacja ![]() ![]() ![]() Do czasu aż zacznie isę rozkręcać w wyniku kontaktu z powietrzem pracowym ![]() Wewnętrznie: Ambioskrzyp, tran, żelazo z kwasem foliowym, napar z pokrzywy
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
28.07
dzien lenia- zero pielegnacji ![]() 29.07 urtekram aloe+shea+oliwa+olejek z kielkow pszenicy+pantenol (pol lyzeczki) +miod pod folie&czapke&gruby recznik, w planie wytrzymac do 2200 ![]() poddalam sie o 2130-za ciezko na glowie no i goraco (to ostatnie da sie przezyc ![]() mycie- mieszanka kruidvat do blond+onecto rozcienczone woda 1/4 szklanki whisky ocet jablowy+kruidavat+woda do pelna=> 2-3 min na glowie-efekt ![]() b/s na ociekajace kissi seed proV pielucha (2) odsaczenie wody stylizacja milk shake ![]() wlosy mokre-znowu spanie w mokrych ![]() Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-29 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
własnie zauważyłam, ze wpisuje się już za sierpnieć
![]() 29.07 mycie glorią emulsją kallos latte + emulsja humektantowa + miód + olej macadamia + keratyna plkanka octowa potters aloesowy b/s emulsja humektantowa jako stylizator
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
wczoraj - 29 lipiec, czwartek
mycie - opuszczone maska - hibiskus & banana deep conditioner Curly Junkie, 20m odzywka d/s - Thin to Thick z Jasona (proteiny i witaminy) odzywka b/s - na mokre Joanna b/s miod&cytryna woda zebrana przez Curl Cloth stylizacja - wilgotne zel lnialny dzisiaj - 30 lipca, piatek mycie - opuszczone maska - hibiskus & banana deep conditioner Curly Junkie, 15m odzywka d/s - Thin to Thick z Jasona (proteiny i witaminy) odzywka b/s - na mokre Joanna b/s miod&cytryna woda zebrana przez Curl Cloth stylizacja - jedyny zel jaki mi zostal na starym mieszkaniu - Thin to Thick z Jasona (niestety ma alkohol i wloski po wysuszeniu nie sa az tak milutkie jak wczoraj) bo zel lniany sie skonczyl ![]()
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
29 lipca 2010, czwartek
Mycie: Babydream Odżywka d/s: Cien z aloesem Odżywka b/s: Joanna z lnem i rumiankiem Opis nakładania przeze mnie odżywki b/s (zawsze tak robię): Spłukuje odżywkę d/s z głową w dół. Następnie na takiej ociekające wodą włosy (ciągłe głowa w dół) nakładam odżywkę b/s - w ten sposób, że ugniatam włosy ( tym samym "ociskam" je z wody). Przestaję ugniatać, jeśli widzę, że w ten sposób już więcej wody z włosów nie wycisnę. Wtedy biorę taką małą ściereczkę i przez nią ugniatam włosy. Kiedy jest już mokra, włosy ugniatam T-shirtem. Odżywkę b/s nakładam tylko ugniatając włosy rękami (na rękach mam rozprowadzoną odżywkę b/s). Nigdy tutaj nie przeczesują włosów palcami ![]() Kiedy ugniatam włosy z odzywką b/s, włosy dzielą się już na pasma. A jak mają lepszy dzień, to nawet są już loczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
mycie: yung do farbowanych
odzywka d/s: biovax do ciemnych wlosow (3 godziny pod czepkiem i recznikiem) odzywka b/s: joanna miod i cytryna ugniatanie po ostatnim kryzysie (kompletny brak objetosci,puch,myslalam ze wlosy przekarmione , obciazone, opuscilam nakladanie żelu. Owszem, sweitnie sie skrecily, zbily sie w pukle ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
*Lorys Orchidea + olejek Himalaya na 15min
*szampon Pharmaceris H Keratineum *maska Fructals owoc assai *psikacz Biovax latte *odżywka b/s Fructals z mango i melonem + ugniatanie *bez suszarki
![]() |
#102 |
Konto usunięte
|
30.07
wczoraj przesadzilam z kissi b/s i milkshake, rano wlosy obciazone i wciaz mokre ![]() wieczor- sun silk citrus oil+ kokos (zapach ![]() szybkie mycie po 5 godz onecto b/s troszke sun silk citrus oil+ odrobina ogorka (wprowadzam min po wczorajszym przesadyzmie) Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-31 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
*OMO (Lorys Orchidea, Joanna pokrzywa i zielona herbata, Bioetika Crema di Essenza I aloes&kokos na kilkanaście minut)
*psikacz Biovax Latte *odżywka b/s: Fructals mango, melon & passionflower *stylizacja: Nivea FC
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
31 lipca
30minut nafta mycie Naturią z pokrzywą odżywkowanie: maska Garnier naturalna pielęgnacja awokado i karite *+ keratyna + maseczka Joanna jajeczna -> pół godziny stylizacja : Naturia cytryna + miód ; boots curl creame * zauważyłam, że ta maseczka jest idealna jako baza do innych odżywek ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
31 lipca
mycie: Mypa aloesowa do włosów bardzo suchych odżywka d/s: Kallos late + jojoba, niacynamid, keratyna, NMF, pantenol odżywka b/s: KC Knot Today stylizacja: KC Curling Custard |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
30 lipca-piątek
Kokos nałożony na 2 godzinki Mycie: babydream odżywka b/s : resztka joanny z apteczki babuni z proteinami mlecznymi + ziaja z jojobą (zawiera dimethicone) + jedwab Biowaxu(saszetka była dorzucona do Biowaxu z UV). stylizacja: żel rózowy z rossa Efekt: ![]() 31 lipca reanimacja: woda + jedwab z Biowaxu + serum witaminowe A+E z Biowaxu, żel różowy z rossa
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ Edytowane przez solaola Czas edycji: 2010-07-31 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
mycie OMO : Babydream i gloria
Odzywka d/s Seboradin z zeńszeniem odzywka b/s Naturia z cytryną i miodem na skalp wcierka Seboradin ( lotion z żenszeniem) Nivea FC
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
dzien dobroci dla wlosow
psikadlo popludniowe: sok aloesowy+woda (1:1) pantenol 2 krople keratyny 3 godz pozniej- citrus oil (czapka) maska nocna: nivea+shea+avocado+rycyna +pantenol+keratyna Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-08-01 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
31.07.2010
Wax zagraniczny na skalp wax latte + kokos na długość (pod czepkiem 2 godz) stylizacja odżywką b/s naturia miód i cytryna goldwell curly twist spray + ugniatanie plunking w suche troche olejku kokosowego + spray aloesowy mypa efekt: świetny!
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
31 lipca 2010, sobota
Mycie: Babydream Odżywka d/s: Garnier z awokado i masłem karite Odżywka b/s: Joanna z pokrzywą Wydobycie skrętu: Balsam Nivea Utrwalenie skrętu: żel lniany Zestaw zdecydowanie się sprawdził ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
01.08 niedziela
po masce- swedzenie sklapu ![]() ![]() mycie- onecto- 1 raz ![]() plukanka octowa styliztor- milkshake po 2-3 godz na mokre psikacz aloes+woda+pantenol jest ladnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
1 sierpnia 2010, niedziela
Mycie: Joanna z biosiarką i bursztynem (zawiera SLS) Odżywka d/s: balsam nawilżająco - regenerujący Joanny (zawiera proteiny mleka) zmieszany z olejem kokosowym Płukanka: 1 łyżka octu jabłkowego na 1 litr wody Odżywka b/s: Joanna z miodem i cytryną Włosy bardzo miękkie, ładnie pokręcone (na ile to możliwe bez środków do stylizacji) ![]() Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-08-02 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
01.08
mycie szamponem organicznym z shephory wax do wypadających + keratyna+panthenol w cieple na godzinę nivea do blond d/s ręcznikowanie żel delia na wilgotne żabkowanie efekt rewelacyjny! 02.08 mycie emulsją glorią fitomed do blond na godzinę w cieple nivea do blond b/s ręcznikowanie żel delia żabkowanie na efekt czekam ![]()
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
31 lipiec - sobota
OMO - szampon i odzywka alvedre z zielona kawa maska - kuracja nawilzajaca z alvedre z hibiskusem i aloesem, 15 min pod czepkiem odzywka d/s - alvedre repair (avocado) odzywka b/s - na mokre joanna b/s miod&cytryna odcisniecie wody - curl cloth stylizacja - zel lniany 1 sierpnia - niedziela mycie - opuszczone maska - odzywka nawilzajaca z hibiskusem&bananem z curl junkie, 15m pod czepkiem odzywka d/s - thin to thick z jasona (z proteinami) odzywka b/s - na mokre joanna miod & cytryna odcisniecie wody - curl cloth stylizacja - zel lniany w oba dni wlosy schly same, efekt spoko ![]()
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-08-02 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
wczoraj:
*OMO (Hegron różowy, Pharmaceris H Keratineum, BF Wax Avocado) *odżywka b/s: Fructals żółty *stylizacja: Lorys Girl
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 ![]() ![]() ![]() nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych ![]() Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2010-08-02 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
|
31 lipca
poranne mycie: Naturia z miodem i cytryną odżywianie: Profi czekoladowa stara wersja (Syrenko ![]() płukanie: ocet jabłkowy + woda zabezpieczanie (cl): Naturia z miodem i cytryną odciskanie: Dr. Bacty stylizacja:Curl Junkie Smoothing Gellie (Rybiorku ![]() harmonijkowanie: arafatka podpięcie podsuszanie ciepły nawiew zwykła suszarka I było ładnie i kręcono ![]() ![]() ![]() Dziś jest poniedziałek i z włosami nadal da sie żyć ![]() Tylko skalp szwankuje od dłuższego czasu - nie wiem czy to nie pokłosie wcierki olejowej (oliwa z korzeniem łopianu użyta jakieś półtora tygodnia temu...) Wewnętrznie: Ambioskrzyp, tran, żelazo z kwasem foliowym, napar z pokrzywy (od poniedziałku do piątku).
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
1.08
nic ![]() 2.08 mycie: mrs. Potters balsam aloesowy skalp: eclipta z balsamem Seboradin i Jantarem długość: miodowy Kallos odżywka b/s: mrs. Potters ginko Stylizacja Tigi curls rock amplifier |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
2 sierpnia 2010, poniedziałek
Maska (nakładana sekcyjnie):
c.d.n. ![]() Mycie: Babydream (1x) Odżywka d/s: Garnier Fructis odżywka wzmacniająca Odżywka b/s: Joanna z miętą i wrzosem Dawno już nie miałam po żadnej masce takich efektów, jak po tej. Włosy miękkie, uniesione, skręcone ![]() Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-08-03 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Mycie: mr's potters ALOES
Odzywianie: biowax do zniszczonych + oliwa z oliwek Odzywka b/s - ziaja rycyna Stylizacja- zel artiste, boots, jedwab Wax + suszarka Efekt- masakra, puszak i brak skretu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
|
2 sierpnia
mycie wieczorem: Kallos mleczny (Msk ![]() odżywianie: Kallos mleczny + keratyna płukanie: zimna woda zabezpieczanie (cl): Naturia z lnem odciskanie: Dr. Bacty stylizacja: Kadus harmonijkowanie: arafatka podpięcie podsuszanie: Babyliss chłodny nawiew A dziś mam 3 korkociągi o sporym promieniu i wyglądam, jakbym nie miała więcej włosów ![]() Wewnętrznie: Ambioskrzyp, tran, żelazo z kwasem foliowym, napar z pokrzywy (od poniedziałku do piątku).
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-08-05 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.