|
|
#91 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Vege vs nie-vege
Cytat:
?Autorka gotujaca partnerowi kurczaki tez o zadnym wstrecie nie wspominala Ja to raczej odebralem, ze jej przeszkadza, ze on czy rodzina sie z jej wyborem nie licza, pozniej dopiero u innych byly wstrety ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
|
|
|
#92 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
o to akurat znam bardzo dobrze ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() a tak w ogóle to ja chciałam o knajpach. gdy jest spotkanie w maku jakimś i tylko obeschnięta sałataka do wyboru. a to głupie jest
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Nie prawda, jest jeszcze ciasteczko, są frytki.
I sałatek jest więcej nie wszystkie z mięsem, z kurczakiem jest chyba tylko sałatka premium. W niektórych makach jest też mac cafe - ciasta desery i różne takie. Są zawijane fryteczki. No niestety nie ma substytutu hamburgera. Ale trudno od nich tego wymagać, tak jak trudno wymagać żeby w green wayu sprzedawali mięsko
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- I przy okazji dzieki za przypomnienie mi o Green Wayu. Wybiore sie tam z tz przy najblizszej okazji pobytu w Polsce.
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
frytki-no życ nie umierać
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
miss venflon, jak wizażnka wyżej napisała, popyt kształtuje podaż, czego ty wymagasz?
Bo nie rozumiem, ja wiem że byłoby fajnie gdyby zawsze i wszędzie sprzedawali jedzenie dla każdego, ale mcdonald słynie z hamburgerów, raczej byłoby głupotą szukanie tam jedzenia dla wegetarian, albo koszernego. No błagam
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
głupota było by szukanie tam jedzenia vege tak-a kto przed chwilą wyliczał ile w owym macu czeka na mnie przyjemności
![]() no i niestety w większości miejsc z jedzonkiem ową jedyną alternatywą są te nieszczęsne frytki-o dzieki ci za tą zacna i niezbyt zdrową przekąskę postaw sie na chwile w mojej sytuacji-gdziekolowiek nie wejdziesz czekają na ciebie tylko frytki ![]() i idź tu zjeśc obiad na mieście-obiad to nie śmieciowe/fastfoodowe żarełko j jadac do innego miasta najpierw obczajam gdzie sa wege bary lub bary mleczne-bo to jedyne rozsądne moiejsca gdzie można zjeść porządny posiłek za grennwayem nie przepadam-jadam tam jak jestem zmuszona-ale w kilku miastach mam swoje ulubione potrawy(w krakowskim jest to pitta,w wrocławskim kofta a w sopocie lazania)-wiekszy wybór jest w biowayu sopockim czekam aż się rozwina jako sieć
|
|
#98 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do dzis pamietam moj pierwszy pobyt w Polsce z nim, 3 lata temu w Krakowie, chcielismy isc na romantyczna kolacje, a nie bylo gdzie. Strasznie sie wtedy przejelam, bo myslalam, ze kazda restauracja ma choc jedno dwa dania vege, a tu nic. A chcialam tez cos typowo polskiego. W koncu wyladowalismy w malutkiej pierogarni, a tz byl zachwycony pierogami.
|
|
|
#99 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Ani to jakieś wybitnie smaczne, ani zdrowe, ani atmosfery na towarzyskie spotkania nie ma... Ot bar szybkiej obsługi, gdzie można iść na błyskawiczny awaryjny posiłek, a nie spotykać się ze znajomymi ![]() No mają jeszcze te ciastka i chyba sałatkę grecką też mają, ale żeby to był raj dla wegetarian to trudno powiedzieć ![]() Tyle, że rzeczywiście czego oczekiwać po macu? Jak by nie patrzeć bycie wege to świadomy wybór, więc powinno się być świadomym, że będzie jakiś kłopot z jadaniem na mieście. Nikt nie każe zostawać wegetarianinem, w końcu... Trzeba sobie znaleźć inne lokale niż typowe fastfoody i tyle. |
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lubię biowaya za obsługe i ciekawe menu(sezonowe) a na monciaku są u giuseppe pyszne wegańskie lody w wielu magicznych smakach-też polecam spróbować
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BTW mało dzisiaj nie padłam w jednej knajpie na widok części menu pod tytułem "potrawy wegetariańskie" - był kebab wegetariański, pita z sałatką, pita z krewetkami i pita z tuńczykiem
|
|
|
#102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo mnie to cieszy, ze bedziemy mieli gdzie zjesc, zamiast chodzic i szukac.
|
|
|
#103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dana religia moze sobie uznawac co chce, a co nie chce za postne.Cytat:
?Jakby dla wszystkozernych bylo normalne zarcie z fast-foodow
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
|
#104 |
|
Wtajemniczenie
|
A w jaki sposob ma to byc substytutem hamburgera?
Po prostu w Anglii maja vegburgery i tyle, w przeciwienstwie do Polski.
Edytowane przez Daenerys Czas edycji: 2010-07-23 o 19:49 |
|
|
|
|
#105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rozumisz...
||
|
|
|
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie rozumim...
![]() W sensie czy vegburger jest substytutem hamburgera? ![]() To uwazasz, ze jest czy nie jest?
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo jesli chodzi o mieso to nie jest, natomiast jako kanapka, tztowi vegbrgery substytuja ten typ kanapki i je je czesto. Nie w Mcdonalds, tylko w domu. Ale ja nie chce sie klocic, bo to moze wygrac z moja najglupsza klotnia na wizazu, tzn wymiana zdan z Kofika, na temat czy na forum romanum odbywal sie targ.
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tz jako wege, zapytany, powiedzial, ze mu tez nie zastepuje, bo on nie ma ochoty na mieso, wiec nie musi go zastepowac. Tylko on je z tym quornem, ktory jest podobny w smaku, wygladzie i konsystencji do miesa, wiec mi sie zawsze wydawalo, ze jakos chce to sobie zasubstytuowac, ale powiedzial, ze nie je tego dlatego, ze wyglada troche jak mieso, tylko dlatego, ze jest smaczne. ![]() W kazdym razie Muszyniance odpowiedzialam nie dlatego, ze uwazam vegburgery za substytut hamburgerow, tylko dlatego, ze mozna je w maku w Anglii dostac.
Edytowane przez Daenerys Czas edycji: 2010-07-23 o 21:58 |
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja soje lubię w postaci własnoręcznie zrobionych kotlecików(namoczone i zmielone ziarna) i mleka ,które używam do kawy(tez sama robię tak ja i tofu)
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Się dorzucę
![]() Miss Venflon, masz rację, większość soi przerobiona na mięsopodobne coś. Mnie to jakoś brzydzi, odrzuca mnie na sam dźwięk słowa "flaki" a parówki sojowe są bleee, zresztą jak byłam mała i jadłam mięso to parówki też były bleee i tak mi zostało.Ja mam jakąś dziwną obsesję i nie lubię jeść na mieście ani u kogoś. Nie ufam nikomu poza rodzicami, że to, co jem na pewno jest wege
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Ja moge ewentualnie polecic restauracje wege 1 Monachium i okolicach
![]() Ale. Co jest dla mnie nie bardzo zrozumiałe. Potrawy w restauracjach wegetariańskich sa droższe niż w tych serwujących mięso. Nie zastanawia Was to?
|
|
#114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w sumie ciezko to nazwac salatka bo to salata i plasterek pomidora ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Szkoda mi bylo, ze wycofali. Fakt milion kcal, ale od czasu do czasu fajnie bylo zjesc. A na frytki patrzec nie moge ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Możliwe, choć nie jestem pewna, czy to nadal jest kebab
Ale bardziej mi chodziło o 2 ostatnie pozycje z menu
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Luba czy ja wiem?:P ceny w green wayu są bardzo niskie.
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I czytac etykiety. Kiedys kupilam salatke warzywna, no to myslalam ze ziemniaczek, machewka i inne a tam szynka oczywiscie
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
a w Sopocie i Gdyni z fastfoodow wegetarianskich polecam pekin bar.
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, ja mówie o restauracjach a nie sieciówkach.
A green Way to (dla mnie, oczywiscie) taki macdo dla wegetarian. Bar szybkiej obsługi, znaczy ![]() Bary sa tanie, to fakt. I jasne, że można tam smacznie zjeść, nie ujmuje niczego barom.
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, taki fastfoodek
A nawet w restauracjach raczej tego nie zauważyłam... No ale nie wiem może po prostu nie zwróciłam na to uwagi. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

?
I co najważniejsze, to nam się chce dla tego drugiego cos zrobić, chocby kotleta z boczniaków 

Strasznie sie wtedy przejelam, bo myslalam, ze kazda restauracja ma choc jedno dwa dania vege, a tu nic. A chcialam tez cos typowo polskiego. W koncu wyladowalismy w malutkiej pierogarni, a tz byl zachwycony pierogami.
Ani to jakieś wybitnie smaczne, ani zdrowe, ani atmosfery na towarzyskie spotkania nie ma... Ot bar szybkiej obsługi, gdzie można iść na błyskawiczny awaryjny posiłek, a nie spotykać się ze znajomymi 

Dana religia moze sobie uznawac co chce, a co nie chce za postne.
Ale bardziej mi chodziło o 2 ostatnie pozycje z menu