![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Blaski i cienie macierzyństwa w UK
A ja miałam niebieską książkę ciąży
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jedyne jakie mam zastrzezenia do tego t-shirtu jest takie ze kaza mi majty sciagnac i mi bedzie dupsko widac ![]() kasia ty po terminie bylas? mialas wywolywanie czy cos? bo z tego co rozumiem to pojechalas do szpitala bez skurczy i zanim wody odeszly tak?
![]() |
#93 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Niby zaczęliśmy się śmiać, że się komuś śpieszyło ale tak naprawdę oboje poczyliśmy się nieswojo bo kto wie jaka panika będzie w naszym przypadku ![]() Cytat:
![]() A samopoczucie super. Mogę chyba śmiało napisać, że tryskam energią, nic mnie nie boli, nie puchnie, nie kłuje itp ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Anilkadro spokojnie doczekasz sie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Kasia i Diari dzieki za odpowiedz. Spróbowałam waszego sposobu i chyba rzeczywiscie o to chodziło bo juz jest lepiej. Podnosze Ole aby sie odbio a potem znow do cyca. Dziękuję
![]() Jak pisalam wczoraj testowalismy nowe łozeczko i Ola po raz pierwszy spała w swoim pokoiku. Sukces!!! Przynajmniej dzisiejszej nocy. Spała bez przerwy od 21 do 5.30. Tak jeszcze nie miałam. Oby dzis było podobnie. Co do wagi to Ola ma 9 tygodni i wazy 5.5kg i ma 58 cm -mi sie wydaje, ze juz taka duza jest ![]()
#96 |
Zadomowienie
|
moja ma prawie 10 tyg i jest mniejsza o pol cm i ponad pol kilo lzejsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam przed chwila do pracy...ide w niedziele na nocke
![]() ![]() ![]() Nastepna mam dopiero w czwartek, ale tak sie stresuje...odzwyczaiłam sie ![]()
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kto wie, może ty na nockę, a potty do szpitala ![]()
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
dzieki Ci dobra kobieto...boshe dopiero dociera to do mnie
![]() nO kto wie ![]() ![]()
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale wyobrażam sobie co czujesz...Ja już nie chcę wracać do pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
do mnie dzwonil manager i sie pytal co i jak i jak sie czuje itd
i powiedzial ze za mna teskni i jak sie rozlaczal to mi mowi 'lof ju baj'... WTF??? oby do niedzieli... tak bym juz chciala... byle nie jutro miedzy 10 a 20, bo maz bedzie daleko ej... jakkolwiek to zabrzmi... mala kopie w takie miejsce, ze mam uczucie jakby mi sie w d..pie przewracalo ![]()
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2010-08-05 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór,
Potty trzymam kciuki. Blonde za pierwsza nockę ![]() Oj moja Ola miała za duzo wrażen dzisiaj.Mało spala, jadła co chwile-upały-wieczorem nie moglismy jej uspokoić.Darła się przez godzinę.W końcu ją wykompalismy, pojadła i poszła spać. Cytat:
Cytat:
Na początku mleko leci za szybko a potem znowu za wolno i znowu sie denerwuje bo trzeba mocniej ssać. To pierwsze mleko to laktoza, która działa pobudzająco na jelitka. Przy tym krzyku znowu łyka powietrze a to powietrze znowu buszuje w jelitkach i znowu niedobrze. Cytat:
Przecież to zrozumiałe.Mi pod koniec ciąży nic sie nie chciało. Myśmy dziś byli w urzedzie miasta zarejestrować Olę.Taka przyjemnosc kosztuje mnie 160 zł koszt wszystkich aktów które musieliśmy złozyć.Sam wniosek o pl akt urodzenia to 50zł. W angielskim akcie urodzenia nie ma dat urodzenia rodziców to trzeba dostarczyć akty urodzenia rodzicow po 33 zł kazdy.A na koniec składa się wniosek o uzupełnienie aktu urodzenia o daty rodzicow. Jeszcze nie wiem ile kosztuje wniosek o Pesel. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-08-05 o 20:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A wniosek o pesel nic nie kosztuje, wypisalam tylko dałam akt urodzenia polski i za 2 tyg był do odbioru numer ![]() A o takim wnosku(pogrubione) pierwszy raz słysze ![]() (sorry!)poprawka -wniosku o pesel nie składalam, bo go sie otrzymuje automatycznie po wydaniu aktu urodzenia ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2010-08-05 o 21:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a powiedzcie mi czy do tych wszystkich spraw w Polsce, pesel itp wymagana jest obecnosc dwojga rodzicow, czy dam rade sama załatwic?Bo u mnie TZ nie dostanie urlopu a jako ze ja mam urlop cały czas
![]()
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#108 | |||
Zadomowienie
|
Bylismy dzisiaj zarejestrowac Adasia i odebrac jego akt urodzenia - jutro wyprawa do Londynu i skladanie wniosku o paszport. Trzymajcie kciuki, zeby poszlo szybko i bez problemow
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie, ze nie mecza Cie rozne dolegliwosci, latwiej bedzie przezyc ten koncowy okres ciazy, kiedy juz sie tak czeka na malenstwo... Cytat:
![]() Bo chcielibysmy wyrobic malemu dowod osobisty - z tego, co mowilyscie, wynika, ze on jest wazny 5 lat, jesli sie nie myle?
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Thebestme82 moja mama zalatwila to za mnie. Tylko wyslala mi papiery i upowaznienie ktore musialam wypisac i wydrukowac i musielismy to oboje podpisac. Wsadzilam do koperty wraz z aktem urodzenia i wyslalam
![]() Wogole jak wy to robicie ze wam faceci pozwalaja jechac na tak dlugo?? moj sie zgodzil tylko na 2 tyg:/ a tez bym dluzej sobie posiedziala, ale on stwierdzil ze nie chce byc tu sam. W polowie pazdziernika jedziemy razem.Wiec na miesiac wroce tu i znowu jedziemy tylko ze tym razem autem |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Vedma tak dowód jest na 5 lat, ale niewiem, czy czasem problemów z tego nie ebdzie(moga ale nie musza), bo przeciez dziecko sie zmienia...niewiem:confuse d:nieraz widziałam problemy przy odprawach, dlugie oczekiwanie, sprawdzanie etc...ale kazdy zrobi jak uwaza ![]()
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
My lecimy na 6 tygodni, ale bez tż będziemy jakieś 4. I też mam nadzieję, że wszystko dam radę sama załatwić. U nas nie ma problemu z aktami urodzenia, bo wszystko w jednym miejscu mamy, akt małżeństwa jakby chcieli też. A ile tak mniej więcej kosztuje tłumaczenie aktu urodzenia?
Przeraża mnie wyprawa do Polski pod względem finansowym... Ja to nawet na zapas kupiłam wkładki laktacyjne, bo w necie znalazłam takie polskie Belli: 30 szt. za prawie 12 zł ![]() ![]() Upiekłam pyszne muffinki marchwiowe, jutro wrzucę zdjęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
A my pieczemy trzy pieczenie na jednym ogniu
![]() Wcześniej pisałam, że my akty urodzenia i małżeństwa mamy w jednym miejscu, a to nieprawda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
znowu prawie nic nie spalam...
polozylam sie ok 3 i wstawlam chyba z 5 razy chyba mialam skurcze... tak z 5 co jakis czas a z godzine temu zlapal mnie taki bol zaraz pod mostkiem... masakra jakas! wzielam panadol i prysznic i jest lepiej czuje sie niefajnie i nie dostalam wyplaty
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2010-08-06 o 06:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
No co ty
![]() ![]() ![]() ![]() A mnie przyznali dzis child tax credit ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
no powinni mi wyplacic pierwszy tydzien Mat Pay... a na koncie gluchooo
a w poniedzialek musimy za chate zaplacic :/
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2010-08-06 o 07:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
to dzwon do roboty ze co oni odwalaja i powiedz ze chcesz dostac dzis czek bo musisz zaplacic za dom a nie masz z czego i koniec gadania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
![]() A to nie ma zadngo zwiazku z becikowym ![]() ![]() Hanjah ja zawsze wydaje duzo w Pl, bo Pl jest droga ![]() ![]() Potty poczekaj jeszcze z ta wypłata a jak nie to zadzwon do pracy ![]() My pospalismy dzis do 7.00 ![]()
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
zadzwonic na pewno zadzwonie, ale to musze poczekac az ktokolwiek juz bedzie... chociaz dzis moze byc i tak ciezko, bo piatek :/
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie chodziło o to, że jakieś papiery nie dotarły do biura, choć były wysyłane przed moim pójściem na maternity. Nie martw się, na pewno wszystko się wyjaśni ![]() Ja też bardzo tęsknię... ostatnio w kraju byliśmy w październiku-zrobiłam test i zdążyłam powiedzieć rodzicom i teściom że będą dziadkami i trzeba było wracać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.