|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
![]() wrzucacie fotki to i ja dodam. dwie misia wpatrzonego w karuzele i zabawki przy hustawce i jedno z tatusiem
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
ania a co do karuzeli to o ile dobrze pamiętam to masz taką?
http://allegro.pl/karuzela-fisher-pr...230543220.html bo ja właśnie jestem na etapie szukania i nie mogę się zdecydować. Fajna ona jest? |
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka
|
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
aniaa--łał tfu tfu misiek jest tak czadwy ze szok................
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- aniaa--dzieki za lidla--rajstopy sa slooodkie napewno nadi kupie ![]() a dzis bylam na zakupach dla siebie pierwsze po ciazowe--ale z tymi cucyszkami toooooooo inaczej calkiem ciuchy na mnie leza ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- aa co do spania---moja corka spala od 21 z mala przerwa na karmienie ok 22;30 do 5:30 rano.............. vette--u Ciebie bylo podobnie widzialam.......... super!!!
Edytowane przez Xawmeli Czas edycji: 2010-09-20 o 18:51 |
|
|
|
#96 |
|
Rozeznanie
|
cholera moje dziecię śpi od 16 i nie ma zamiaru wstawać, pewnie się obudzi o 20 i do 24 będzie znowu szalał. Nocny Marek się z niego robi, a ja później chodze nieprzytomna
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jaki skupiony przy tym patrzeniu na karuzele ![]() ja czekam az Hubcio sie obudzi zeby go wykapac i chce dzisiaj wyprubowac zel do kapieli z hippa wczesniej przez wszystkie wysypki uzywalismy zwyklego mydelka bambino mam nadzieje ze nic mu po tym nie wyjdzie ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- chyba umre zaraz z bolu... chcialam opuscic rolete i walnelam tym chorym palcem prosto w grzejnik boli jak cho.lera i nie chce przejsc
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
aniaa Misiek jest bardzo do Ciebie podobny o ile dobrze kojarzę
![]() AAAA, dziewczyny, których dzieci lenią sie na brzuszku, cierpliwości i ćwiczeń dużo. Mój dziś tak łeb stawiał, że masakra i tak się rozglądał że ho ho. A jeszcze tydzień temu przez 3 dni nie robił nic, tylko kładł na jednym boku i wcinał piąchę (jakieś totalne cofnięcie w rozwoju miał). Mam nadzieję, że już mu zostanie to podnoszenie. Ja teraz ćwiczę z nim często a krótko, żeby nie zaczął płakać, wsadzam rączki pod klatę i je trzymam, żeby nie wkładał do buzi, i chyba to przynosi efekty Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-09-20 o 19:58 |
|
|
|
#99 | ||
|
Zadomowienie
|
śliczny pulpecik
Cytat:
i mamy nadzieję, że u nas ćwiczenia wystarczą i nie trzeba będzie gipsować Madeleinei - tak jak w artykule od Siali, nie daję podusi do roczku Cytat:
ogrzewacz wymiata ![]() jestem po "dupnej" wizycie, ogólnie kasa wywalona, bo za dużo nowego nie dodał - smarować posterisanem H (dzisiaj rano mamę wysłałam do apteki i mi go wyprosiła bo na receptę jest) i moczyć dupsko w korze dębu 2 razy dziennie, a jak nie będzie poprawy to na ostry dyżur chirurgiczny, żeby to nacięli bo w hemoroidzie jest skrzep, ale ta maść daje radę - już prawie mogę siedzieć a i powiedział, że nie ma sensu czopków przy zewnętrznych hemoroidach, więc już nie będę wkładała i jest dobra strona - schudłam 2kg, bo prawie nic nie jem od czwartku a moje dziecię zaczęło oglądać TV, gapi się w ten ekran i nic go nie obchodzi Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-09-20 o 20:04 |
||
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny pisalam do Was kiedys jak jeszcze bylam w ciazy ale kurcze pisze bo mam ogromny problem. Mała ma pleśniawki i mi strasznie placze i sie uspokoic nie da, i do tego wysypke, czy Wasze dzieciaczki jak ktores moze mialo pleśniawki tez tak przerazliwie plakalo czy to raczej od tej wysypki bedzie ? Bo juz kurcze niewiem co mam robic, teraz maz siedzi i buja i usypiać proboje, w dzien byla w miare spokojna ale wczoraj wieczorem tez to samo bylo a myslelismy ze to od wysypki i dzis lekarka mi powiedziala ze ma plesniawki wiec moze od tego tak krzyczy ? Co myslicie ? bardzo bym prosila o odpowiedz.
|
#101 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedny maluszek, trzymam kciuki za operację ![]() Ciężka decyzja Oby znalazł się dla niego fajny dom...Odkąd mój psiurek zginął pod kołami samochodu, nie ma dnia, żebym o nim nie myślała Do tej pory mam na pulpicie komputera jego zdjęcie...Człowiek bardzo przzywiązuje się do zwierzaczków, ale postanowiłam, że więcej nie biorę pieska Bo każdy ginie mi albo pod pociągiem albo pod samochodem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja Iga ma niebieskie oczka, ale innych mieć nie może skoro dwoje rodziców ma niebieskie- zgodnie z zasadą dziedziczenia cech ![]() ![]() Biedna Gaba... Mój psiurek nawet nie zdążył poznać Igusi Przez te 2 dni po powrocie ze szpitala, kiedy jeszcze żył, nie zwracał na nia najmniejszej uwagiNie raz się zastanawiam jak by się zachowywał. Obawiam się, że akurat on byłby agresywny, nie lubił dzieci. Cytat:
takim sposobem dobiję niedługo do wago, z którą szłam do porodu ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=pilotka f16;22181151 zobaczcie same jaka słodycz z niego... na fotce juz odkarmiony troszke jest...[/QUOTE] Cudowny Jak widzę takie zdjęcia to moje postanowienia o nieprzygarnianiu pieska idą w łeb... Cytat:
![]() Cytat:
"kawał chłopa" ![]() papeteria ![]() Zostałam w domu sama, Marek w delegacji, iga spi, mama w Gdańsku u siostry. Chyba się posikam ze strachu. Pozamykałam dom na wszystkie spusty, słucham każdego szmeru ![]() Mówcie do mnie
|
|||||||
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane szalejecie z postami jak za dawnych czasów..
![]() Ja tylko na sekunde jutro postaram sie was nadrobic i opisze ten mój dzisiejszy "wypad" ![]() Potrzebuje odpowiedzi ....po jakim czasie od narkozy mozna karmic piersia Mnie powiedziano ze po 24h co wydaje mi sie mocno naciagniete no ale......wiec dopiero jutro o 11:00 bede mogla dac moje mleko.Zaraz przygotuje Nan Ha co podawali mu w szpitalu bo ostatnia porcja mojego mleka zostala zjedzona o 18:00.Mam mega stresa ze zas tym chlusnie i juz schizy o odwodnieniu to bedzie dluuuga noc
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-09-20 o 21:05 |
|
|
|
#103 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i mam nadzieje ze misio tez zacznie wreszcie ladnie glowke trzymac Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() misiek tez sie ciagle w tv gapi ![]() Cytat:
no i Misio dziekuje za komplementy dostal wieczorem Gripe water i po chwili wyszlo z niego tyle pierdkow co chyba przez tydzien mam nadzieje ze pomoze na ten jego biedny brzusioanuszka ja dlatego mam zawsze tv wlaczony zeby nie sluchac szmerow itp
|
|||||
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze przyszly mi te wszystkie koncowki od laktatora i sa super wszystko oryginalne medela
|
#105 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wogole wszystkie nasze wizazowe bobasy sa slodkie - bez wyjatku!![]() Cytat:
ale pies (30kg ) juz dawno spi pod naszym lozkiem w sypialni hehetaka 'bude' tam sobie zrobil i chowa sie tam jak ma ochote jak wrocilismy ze szpitala z Bobasem i pare dni wczesniej zakazalismy jej wchodzenia do sypialni bo nie wiedzielismy jak na dziecko zareaguje... i teraz juz kiedy moze tam wchodzic bez problemu chyba boi sie, ze sie rozmyslimy bo kazdego wieczora wbija sie pod lozko i do rana nie wychodzi spod niego hehe a zebyscie widzialy jak ona tam wchodzi... duza jest a szpara pod lozkiem mala - wiec bierze rozpęd, lapy na płasko i robi 'wślizg' po podlodze
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
na plesniawki jest jeden babciny sposób uwaga przetrzeć osikaną pieluszką jamę ustną wiem że to okropnie brzmi ale moja kuzynka zastosowała u synka i jak ręką odjoł a żadne płyny nie działały sama byłam w szoku
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzialyscie w faktach ta kobiete co z ubikacji jej wyszla 2m anakonda? chyba bym sie posrajtala ze strachu olakola ja tez po porodzie jakis tydzien czy dwa mialam ten przykry problem i wirm jaki to bol bo ja nie dosc ze mialam dupny problem to jeszcze przez plecy sie wyprostowac nie moglam i bralam jakies tabletki i masc i po okolo tygodniu przeszlo a tez mi to lekarz dal wspolczuje bo to okropny bol mam nadzieje ze niebawem minie
|
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam za bardzo weny do pisania,ale skoro już jestem to zdam krótko relację co u nas. Męczymy się z kaszką,bo mleko dużo gęściejsze i Lenka się męczy wysysając i nie zjada całej butli.Zaczyna jej się nudzić,bo je 40 min (mój kręgosłup też to kiepsko znosi,bo nie mam jak wygodnie siąść) i nawet gada z butlą w buzi. Obawiam się tylko,że zagęszczanie nie spełni swojej roli jeśli będzie zjadać mniej... Poza tym dzisiaj rozpłynęłam się,bo prawie całe karmienie sama trzymała sobie butelkę.Ale słodko to wyglądało-obejmowała obiema rączkami,trzymała i duldała,a ja tylko ubezpieczałam w razie gdyby miała jej jednak butelka wypaść
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ona mowi ze zagladala do niej od razu widzialam siebie jak w nocy chodze siusiu i nawet swiatla nie zapalam
|
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
dobre z tym psem
![]() Wreszcie mogę napisać że z małą po szczepieniu ok nie miała temperatury, była tylko śpiąca ale bez marudzenia spi już od 19.35 więc super a tak się bałam że będzie powtórka albo jeszcze gorzej bo miała 3 wkucia 2 planowe i jedno ekstra na wzw b bo angielskich dzieci nie szczepią tak jak na gruźlicę a że ona już miała dawkę w Polsce w szpitalu to wolę kontynuować |
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
ja miałam narkozę -cc i karmiłam cycem po 4 godzinach ale tylko troszkę bo to pierwsze karmenie
|
|
|
|
#114 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mieszanka teriera z haskim ale z haskiego nic nie ma oprócz wzrostu jest czarny i ma taką trochę kudłatą sierść.Tak towarzyskiego i "przylepowatego" psa nie znałam nigdy. Nie jest problemowy bo zje wszystko co się mu da, wychodzi na dwór dwa razy dziennie i nawet częściej się nie domaga. Mieszka i śpi z kotem jest totalnie nieagresywny.. uciekłby nawet przed żabą Ma na imię Afgan, cały czas by się bawił, biegał.. jest niezmordowany.Sebek miałby świetnego przyjaciela Cytat:
a drugi co przychodził to mówił, że bardzo lubi Afganka i chciałby pieska ale mama ma alergię... i doopa.A szczeniaczek super.. póki malutki to ma największe szanse na "adopcję" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mnie łeb pęka dosłownie od tego myślenia.. schylić się nie mogę bo aż mi wszystko wiruje przed oczami i tak jakby mi kto młotkiem nawalał po czaszce.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||||
|
|
|
#115 |
|
Wtajemniczenie
|
ania kupiłam z większym przepływem i z modyfikowanym przepływem,taki w X,ale efekt taki sam.Niby leci i raczej się nie zatyka,ale napracować się musi.Są takie specjalne do kaszek,ale mają gigantyczny otwór,raczej do takiej gęstej kaszki i są po 6 miesiącu.Myślę,że na takim to by się zakrztusiła.
Chyba zacznę jej dawać mniej tej kaszki to może wyciągnie szybciej...No i znowu przespała mi godzinę kąpieli... Ide kąpać na śpiocha,bo inaczej znowu mnie będzie często budzić w nocy,a i tak muszę wstać o 7. |
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
farminka super że daje sobie tak świetnie radę z butlą
a może spróbuj z większą dziurką w smoczku albo kubkiem niekapkiem z takim gumowym dziubkiem do ssania są specjalne od 4 m-ca (ale tym się nie sugeruj) wlaśnie dla dzieciaczków które szybko chwytają |
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
anoxa, ania sliczne te wsze chłopaki
siala ja też uważam, że podjęłaś słuszną decyzję. Szczególnie, że psina duża to sie pewnie męzy w małym mieszkaniu. Na pewno znajdziecie dla niego dobry dom. Zaraz zaczynam abs na brzuch, ciekawe jak mi pójdzie? Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-09-20 o 21:54 |
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anuszka - ja nie lubie byc sama na noc...wiem co czujesz ![]() farminka - ja zastanawialam sie nad tym by kaszke dawac lyzeczka, na lyzeczce podaje jej Witamine D i nie ma z tym problemu by otworzyla buzke, moze powinnas sprobowac ![]() moze sie nie znam, ale wiem ze z butelki ciezko bedzie szlo...w srode ide na szczepienie, zapytam czy moge cos malej dawac oprócz mleka po 3 m-cu zobaczymy co powie...jestem cikawa ile wazy moj klocek.... Mala wykapana i spi od 20.30 ja juz pojezdzilam na roweku obejzalam film i czytam gazetke
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-20 o 22:10 |
|
|
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja sie melduje!
ogolnie mialam kiepski weekend, bo cisza nastala miedzy mna a mezem... padlo pare niemilych slow, ale na szczescie w niedziele sie opamietal i przeprosil. dzisiaj bylam z dzidzia i pszczolka na dlugasnym spacerku, nogi to mi teraz w tylek wlaza ![]() ja jutro mam szczepienie, biore 5w1 plus engerix na zoltaczke. musze was nadrobic wiec poki co wrzucam wam moja niunie
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2010-09-21 o 09:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

Ciężka decyzja
nie mam nic slodkiego w domu, goscie mi wczoraj wszystko pozarli

Mnie powiedziano ze po 24h co wydaje mi sie mocno naciagniete no ale......wiec dopiero jutro o 11:00 bede mogla dac moje mleko.
to bedzie dluuuga noc

mam nadzieje ze pomoze na ten jego biedny brzusio

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)