Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-20, 18:06   #91
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
A tak poza tym to Szymek odkrył swoje rączki i paluszki, bo ciumka sobie jak smoczka. A jak mu wypadnie to strasznie sie wkurza hehe. Tylko dalej smoka nie chce, na chwilę wziął do buzi, a jak się zorientował, że nic z niego nie leci to znowu mu oczy na wierzch wyszły i zaczął się ksztusić
widze ze wszystkie maluszki zaczynaja raczki odkrywac

wrzucacie fotki to i ja dodam. dwie misia wpatrzonego w karuzele i zabawki przy hustawce i jedno z tatusiem
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 18:15   #92
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
widze ze wszystkie maluszki zaczynaja raczki odkrywac

wrzucacie fotki to i ja dodam. dwie misia wpatrzonego w karuzele i zabawki przy hustawce i jedno z tatusiem
Duży chłopak, a jaka bujną ma czuprynkę
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 18:17   #93
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

ania a co do karuzeli to o ile dobrze pamiętam to masz taką?
http://allegro.pl/karuzela-fisher-pr...230543220.html
bo ja właśnie jestem na etapie szukania i nie mogę się zdecydować. Fajna ona jest?
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 18:20   #94
aniaa22
Zakorzenienie

Lilka fajna. misiek ja bardzo lubi
Stary 2010-09-20, 18:52   #95
Xawmeli
Rozeznanie

aniaa--łał tfu tfu misiek jest tak czadwy ze szok................

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

aniaa--dzieki za lidla--rajstopy sa slooodkie napewno nadi kupie
a dzis bylam na zakupach dla siebie pierwsze po ciazowe--ale z tymi cucyszkami toooooooo inaczej calkiem ciuchy na mnie leza

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

aa co do spania---moja corka spala od 21 z mala przerwa na karmienie ok 22;30 do 5:30 rano..............
vette--u Ciebie bylo podobnie widzialam.......... super!!!

Edytowane przez Xawmeli
Czas edycji: 2010-09-20 o 18:51
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 19:05   #96
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

cholera moje dziecię śpi od 16 i nie ma zamiaru wstawać, pewnie się obudzi o 20 i do 24 będzie znowu szalał. Nocny Marek się z niego robi, a ja później chodze nieprzytomna
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 19:45   #97
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
sliczny jest a te jego wloski sa poprostu szalowe i jaki skupiony przy tym patrzeniu na karuzele

ja czekam az Hubcio sie obudzi zeby go wykapac i chce dzisiaj wyprubowac zel do kapieli z hippa wczesniej przez wszystkie wysypki uzywalismy zwyklego mydelka bambino mam nadzieje ze nic mu po tym nie wyjdzie

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

chyba umre zaraz z bolu... chcialam opuscic rolete i walnelam tym chorym palcem prosto w grzejnik boli jak cho.lera i nie chce przejsc
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 19:51   #98
entertete
Rozeznanie

aniaa Misiek jest bardzo do Ciebie podobny o ile dobrze kojarzę

AAAA, dziewczyny, których dzieci lenią sie na brzuszku, cierpliwości i ćwiczeń dużo. Mój dziś tak łeb stawiał, że masakra i tak się rozglądał że ho ho.
A jeszcze tydzień temu przez 3 dni nie robił nic, tylko kładł na jednym boku i wcinał piąchę (jakieś totalne cofnięcie w rozwoju miał).
Mam nadzieję, że już mu zostanie to podnoszenie. Ja teraz ćwiczę z nim często a krótko, żeby nie zaczął płakać, wsadzam rączki pod klatę i je trzymam, żeby nie wkładał do buzi, i chyba to przynosi efekty.

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-09-20 o 19:58
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 20:01   #99
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
A to moj puplecik z dzis
śliczny pulpecik

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
lewą stópkę miał skrzywioną do środka. Już w 6 dniu jego życia byliśmy w Łodzi u Prof. który zadecydował o gipsach.
5 gipsów co tydzień zmieniane i operacja.
Wojtek ma w środę operacje - przecięcie ścięgien Achillesa i później gips na 3 lub 4 tyg.
mój też ma stopy szpotawe, ale ułożeniowo i jak na razie mamy ćwiczenia (odginania i łaskotanie), byliśmy u lekarza w Poznaniu - prof. Napiontek, bardzo gorąco polecam, najlepszy specjalista od stóp szpotawych w Polsce (tylko prywatnie)
i mamy nadzieję, że u nas ćwiczenia wystarczą i nie trzeba będzie gipsować

Madeleinei - tak jak w artykule od Siali, nie daję podusi do roczku

Cytat:

zobaczcie co za tydzien bedzie w lidlu

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=13156
fajne ciuszki, muszę kupić kombinezon, mam nadzieję, że nie tylko różowe ...

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
aniaa ogrzewacz do stop jest boski
ogrzewacz wymiata

jestem po "dupnej" wizycie, ogólnie kasa wywalona, bo za dużo nowego nie dodał - smarować posterisanem H (dzisiaj rano mamę wysłałam do apteki i mi go wyprosiła bo na receptę jest) i moczyć dupsko w korze dębu 2 razy dziennie, a jak nie będzie poprawy to na ostry dyżur chirurgiczny, żeby to nacięli bo w hemoroidzie jest skrzep,
ale ta maść daje radę - już prawie mogę siedzieć
a i powiedział, że nie ma sensu czopków przy zewnętrznych hemoroidach, więc już nie będę wkładała
i jest dobra strona - schudłam 2kg, bo prawie nic nie jem od czwartku

a moje dziecię zaczęło oglądać TV, gapi się w ten ekran i nic go nie obchodzi

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2010-09-20 o 20:04
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 20:20   #100
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Hej dziewczyny pisalam do Was kiedys jak jeszcze bylam w ciazy ale kurcze pisze bo mam ogromny problem. Mała ma pleśniawki i mi strasznie placze i sie uspokoic nie da, i do tego wysypke, czy Wasze dzieciaczki jak ktores moze mialo pleśniawki tez tak przerazliwie plakalo czy to raczej od tej wysypki bedzie ? Bo juz kurcze niewiem co mam robic, teraz maz siedzi i buja i usypiać proboje, w dzien byla w miare spokojna ale wczoraj wieczorem tez to samo bylo a myslelismy ze to od wysypki i dzis lekarka mi powiedziala ze ma plesniawki wiec moze od tego tak krzyczy ? Co myslicie ? bardzo bym prosila o odpowiedz.
Stary 2010-09-20, 20:22   #101
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry.
Dawno nie pisałam, więc nie wiem czy jeszcze mnie ktoś pamięta...
Pewnie, że pamięta
Biedny maluszek, trzymam kciuki za operację

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
My też zdecydowaliśmy by wydać psiaka
Ciężka decyzja Oby znalazł się dla niego fajny dom...
Odkąd mój psiurek zginął pod kołami samochodu, nie ma dnia, żebym o nim nie myślała Do tej pory mam na pulpicie komputera jego zdjęcie...Człowiek bardzo przzywiązuje się do zwierzaczków, ale postanowiłam, że więcej nie biorę pieska Bo każdy ginie mi albo pod pociągiem albo pod samochodem
Cytat:
Napisane przez Madeleinei Pokaż wiadomość
Mam do was pytanko, czy dajecie juz swoim maluchom poduszke do lozeczka? ja mam do kompletu do poscieli taka plaska i sie zastanawiam czy moze juz mu wlozyc ... co o tym myslicie?
Ja daję.

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
wydedukowalam po chwili

Ja kawe juz koncze zzzzzzzzzzzz jablkiem nie mam nic slodkiego w domu, goscie mi wczoraj wszystko pozarli

Cos mialam zapytac ... aaaaa jaki kolor oczu maja Wasze dzieciaczki?
Nie miałaś rewolucji po takim połączeniu?
Moja Iga ma niebieskie oczka, ale innych mieć nie może skoro dwoje rodziców ma niebieskie- zgodnie z zasadą dziedziczenia cech

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Ech, na samą myśl już mi sie chce płakać

Biedna Gaba... Mój psiurek nawet nie zdążył poznać Igusi Przez te 2 dni po powrocie ze szpitala, kiedy jeszcze żył, nie zwracał na nia najmniejszej uwagi
Nie raz się zastanawiam jak by się zachowywał. Obawiam się, że akurat on byłby agresywny, nie lubił dzieci.

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
też idę po kawke
bez ciastek
a na szafce leży ptasie mleczko bo teściowa wczoraj dała
a mi się chce wyć, ogólnie się przyzwyczaiłam, że nie moge ale momentami to
Ja niestety jem coraz więcej słodyczy takim sposobem dobiję niedługo do wago, z którą szłam do porodu

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
I kurde nie pisałam, że go wywalę do schroniska i mam to w dupie tylko chyba wyraźnie było, że szukam mu domu na wszystkie sposoby, u teściowej, u babci, u kuzynki, u znajomych, u znajomych z pracy, wszędzie gdzie się da. a wy mnie odrazu ciach i lincz bo jestem podła suka i psa chce wywalić na śmieci.
Nie tak łostro kobito

[QUOTE=pilotka f16;22181151
zobaczcie same jaka słodycz z niego... na fotce juz odkarmiony troszke jest...[/QUOTE]

Cudowny
Jak widzę takie zdjęcia to moje postanowienia o nieprzygarnianiu pieska idą w łeb...

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Z innej beczki - zrobiłam porządki w szafie małego i już odłożyłam sporo rzeczy, których nawet nie zdążył założyć
Zobaczcie:
Załącznik 3420208Załącznik 3420209

Załącznik 3420210Załącznik 3420211Załącznik 3420212
Ja staram się wszystko zakładać, póki co jeszcze nie mam za małych ubranek. Możesz wystawić na allegro

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
glooria trzymam kciuki aby obeszlo sie bez tempki

a to ostatnie zdjecia Hubcia

Załącznik 3420440Załącznik 3420441Załącznik 3420442Załącznik 3420443Załącznik 3420444Załącznik 3420445
Jaki kawaler śliczny "kawał chłopa"

papeteria

Zostałam w domu sama, Marek w delegacji, iga spi, mama w Gdańsku u siostry. Chyba się posikam ze strachu. Pozamykałam dom na wszystkie spusty, słucham każdego szmeru
Mówcie do mnie
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:03   #102
papeteria
Zakorzenienie

Kochane szalejecie z postami jak za dawnych czasów..
Ja tylko na sekunde jutro postaram sie was nadrobic i opisze ten mój dzisiejszy "wypad"
Potrzebuje odpowiedzi ....po jakim czasie od narkozy mozna karmic piersia Mnie powiedziano ze po 24h co wydaje mi sie mocno naciagniete no ale......wiec dopiero jutro o 11:00 bede mogla dac moje mleko.
Zaraz przygotuje Nan Ha co podawali mu w szpitalu bo ostatnia porcja mojego mleka zostala zjedzona o 18:00.Mam mega stresa ze zas tym chlusnie i juz schizy o odwodnieniu to bedzie dluuuga noc

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-09-20 o 21:05
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:05   #103
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

chyba umre zaraz z bolu... chcialam opuscic rolete i walnelam tym chorym palcem prosto w grzejnik boli jak cho.lera i nie chce przejsc
oj na pewno strasznie boli

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
aniaa Misiek jest bardzo do Ciebie podobny o ile dobrze kojarzę

no i mam nadzieje ze misio tez zacznie wreszcie ladnie glowke trzymac

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
mój też ma stopy szpotawe, ale ułożeniowo i jak na razie mamy ćwiczenia (odginania i łaskotanie), byliśmy u lekarza w Poznaniu - prof. Napiontek, bardzo gorąco polecam, najlepszy specjalista od stóp szpotawych w Polsce (tylko prywatnie)
i mamy nadzieję, że u nas ćwiczenia wystarczą i nie trzeba będzie gipsować
kojaze tego lekarza z tego watku o nabuko i Karolince

Cytat:
fajne ciuszki, muszę kupić kombinezon, mam nadzieję, że nie tylko różowe ...
jest granatowy tez

Cytat:
jestem po "dupnej" wizycie, ogólnie kasa wywalona, bo za dużo nowego nie dodał - smarować posterisanem H (dzisiaj rano mamę wysłałam do apteki i mi go wyprosiła bo na receptę jest) i moczyć dupsko w korze dębu 2 razy dziennie, a jak nie będzie poprawy to na ostry dyżur chirurgiczny, żeby to nacięli bo w hemoroidzie jest skrzep,
ale ta maść daje radę - już prawie mogę siedzieć
a i powiedział, że nie ma sensu czopków przy zewnętrznych hemoroidach, więc już nie będę wkładała
i jest dobra strona - schudłam 2kg, bo prawie nic nie jem od czwartku

a moje dziecię zaczęło oglądać TV, gapi się w ten ekran i nic go nie obchodzi
mam nadzieje ze obedzie sie bez chirurga

misiek tez sie ciagle w tv gapi

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny pisalam do Was kiedys jak jeszcze bylam w ciazy ale kurcze pisze bo mam ogromny problem. Mała ma pleśniawki i mi strasznie placze i sie uspokoic nie da, i do tego wysypke, czy Wasze dzieciaczki jak ktores moze mialo pleśniawki tez tak przerazliwie plakalo czy to raczej od tej wysypki bedzie ? Bo juz kurcze niewiem co mam robic, teraz maz siedzi i buja i usypiać proboje, w dzien byla w miare spokojna ale wczoraj wieczorem tez to samo bylo a myslelismy ze to od wysypki i dzis lekarka mi powiedziala ze ma plesniawki wiec moze od tego tak krzyczy ? Co myslicie ? bardzo bym prosila o odpowiedz.
wydaje mi sie ze moze to byc od plesniawek

no i Misio dziekuje za komplementy
dostal wieczorem Gripe water i po chwili wyszlo z niego tyle pierdkow co chyba przez tydzien mam nadzieje ze pomoze na ten jego biedny brzusio

anuszka ja dlatego mam zawsze tv wlaczony zeby nie sluchac szmerow itp
Stary 2010-09-20, 21:05   #104
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze przyszly mi te wszystkie koncowki od laktatora i sa super wszystko oryginalne medela
Stary 2010-09-20, 21:09   #105
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
glooria trzymam kciuki aby obeszlo sie bez tempki

a to ostatnie zdjecia Hubcia

Załącznik 3420440Załącznik 3420441Załącznik 3420442Załącznik 3420443Załącznik 3420444Załącznik 3420445
sliczny Hubcio wogole wszystkie nasze wizazowe bobasy sa slodkie - bez wyjatku!

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Zostałam w domu sama, Marek w delegacji, iga spi, mama w Gdańsku u siostry. Chyba się posikam ze strachu. Pozamykałam dom na wszystkie spusty, słucham każdego szmeru
Mówcie do mnie
Anuszka ja tez dzis sama... znaczy z bobasem i z psem
ale pies (30kg) juz dawno spi pod naszym lozkiem w sypialni hehe
taka 'bude' tam sobie zrobil i chowa sie tam jak ma ochote
jak wrocilismy ze szpitala z Bobasem i pare dni wczesniej zakazalismy jej wchodzenia do sypialni bo nie wiedzielismy jak na dziecko zareaguje... i teraz juz kiedy moze tam wchodzic bez problemu chyba boi sie, ze sie rozmyslimy bo kazdego wieczora wbija sie pod lozko i do rana nie wychodzi spod niego hehe
a zebyscie widzialy jak ona tam wchodzi... duza jest a szpara pod lozkiem mala - wiec bierze rozpęd, lapy na płasko i robi 'wślizg' po podlodze
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:12   #106
glooria
Raczkowanie

na plesniawki jest jeden babciny sposób uwaga przetrzeć osikaną pieluszką jamę ustną wiem że to okropnie brzmi ale moja kuzynka zastosowała u synka i jak ręką odjoł a żadne płyny nie działały sama byłam w szoku
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:14   #107
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Ja tylko na sekunde jutro postaram sie was nadrobic i opisze ten mój dzisiejszy "wypad"
Potrzebuje odpowiedzi ....po jakim czasie od narkozy mozna karmic piersia Mnie powiedziano ze po 24h co wydaje mi sie mocno naciagniete no ale......wiec dopiero jutro o 11:00 bede mogla dac moje mleko.
Zaraz przygotuje Nan Ha co podawali mu w szpitalu bo ostatnia porcja mojego mleka zostala zjedzona o 18:00.Mam mega stresa ze zas tym chlusnie i juz schizy o odwodnieniu to bedzie dluuuga noc
moze tym razem bedzie w porzadku co do narkozy nie pomoge niestety
Stary 2010-09-20, 21:18   #108
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Mówcie do mnie
ja juz sie przyzwyczailam do samotnosci w domu

widzialyscie w faktach ta kobiete co z ubikacji jej wyszla 2m anakonda? chyba bym sie posrajtala ze strachu

olakola ja tez po porodzie jakis tydzien czy dwa mialam ten przykry problem i wirm jaki to bol bo ja nie dosc ze mialam dupny problem to jeszcze przez plecy sie wyprostowac nie moglam i bralam jakies tabletki i masc i po okolo tygodniu przeszlo a tez mi to lekarz dal wspolczuje bo to okropny bol mam nadzieje ze niebawem minie
Stary 2010-09-20, 21:20   #109
farminka
Wtajemniczenie

Nie mam za bardzo weny do pisania,ale skoro już jestem to zdam krótko relację co u nas. Męczymy się z kaszką,bo mleko dużo gęściejsze i Lenka się męczy wysysając i nie zjada całej butli.Zaczyna jej się nudzić,bo je 40 min (mój kręgosłup też to kiepsko znosi,bo nie mam jak wygodnie siąść) i nawet gada z butlą w buzi. Obawiam się tylko,że zagęszczanie nie spełni swojej roli jeśli będzie zjadać mniej... Poza tym dzisiaj rozpłynęłam się,bo prawie całe karmienie sama trzymała sobie butelkę.Ale słodko to wyglądało-obejmowała obiema rączkami,trzymała i duldała,a ja tylko ubezpieczałam w razie gdyby miała jej jednak butelka wypaść
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:24   #110
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

widzialyscie w faktach ta kobiete co z ubikacji jej wyszla 2m anakonda? chyba bym sie posrajtala ze strachu
widzialam. niezla ta babka ja to bym chyba zamknela mieszkanie na 10 spustow i wybyla a ona mowi ze zagladala do niej
od razu widzialam siebie jak w nocy chodze siusiu i nawet swiatla nie zapalam
Stary 2010-09-20, 21:24   #111
glooria
Raczkowanie

dobre z tym psem
Wreszcie mogę napisać że z małą po szczepieniu ok nie miała temperatury, była tylko śpiąca ale bez marudzenia spi już od 19.35 więc super a tak się bałam że będzie powtórka albo jeszcze gorzej bo miała 3 wkucia 2 planowe i jedno ekstra na wzw b bo angielskich dzieci nie szczepią tak jak na gruźlicę a że ona już miała dawkę w Polsce w szpitalu to wolę kontynuować
Stary 2010-09-20, 21:26   #112
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Nie mam za bardzo weny do pisania,ale skoro już jestem to zdam krótko relację co u nas. Męczymy się z kaszką,bo mleko dużo gęściejsze i Lenka się męczy wysysając i nie zjada całej butli.Zaczyna jej się nudzić,bo je 40 min (mój kręgosłup też to kiepsko znosi,bo nie mam jak wygodnie siąść) i nawet gada z butlą w buzi. Obawiam się tylko,że zagęszczanie nie spełni swojej roli jeśli będzie zjadać mniej... Poza tym dzisiaj rozpłynęłam się,bo prawie całe karmienie sama trzymała sobie butelkę.Ale słodko to wyglądało-obejmowała obiema rączkami,trzymała i duldała,a ja tylko ubezpieczałam w razie gdyby miała jej jednak butelka wypaść
ale fajnie ze sama trzymala a moze kup jakis smoczek z wiekszym przeplywem czy juz wiekszego nie ma
Stary 2010-09-20, 21:30   #113
glooria
Raczkowanie

ja miałam narkozę -cc i karmiłam cycem po 4 godzinach ale tylko troszkę bo to pierwsze karmenie
Stary 2010-09-20, 21:32   #114
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Siala, spokojnie, nie chciałam Cię tak wkurzyć
Ile ten pies ma lat?
Trzeba być dobrej mysli, że znajdzie się domek. Chetnie pomogę
W lato będzie miał 2 lata.
To mieszanka teriera z haskim ale z haskiego nic nie ma oprócz wzrostu jest czarny i ma taką trochę kudłatą sierść.
Tak towarzyskiego i "przylepowatego" psa nie znałam nigdy.
Nie jest problemowy bo zje wszystko co się mu da, wychodzi na dwór dwa razy dziennie i nawet częściej się nie domaga. Mieszka i śpi z kotem jest totalnie nieagresywny.. uciekłby nawet przed żabą Ma na imię Afgan, cały czas by się bawił, biegał.. jest niezmordowany.
Sebek miałby świetnego przyjaciela
Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
Sialka, nie chodzi o to, ze od razu wywalic - poprostu szukaj mu domu do skutku! mowilas ze okoliczne dzieciaki Ci ciagle psiaka na spacery biora - moze ktoremus z nich uda się namowic rodzicow zeby przygarnac go? zasugeruj im to! w koncu to znajomy pies, odchowany wiedza czego sie po nim mozna spodziewac - dzieci lubi i one jego
nic tylko brac!

a'propos psów - my za to od tygodnia mamy dwa psy... naszego i na przechowaniu szczeniaka
sasiad pojechal do lasu na grzyby ze swoim psem i ten w ruinach bunkra w leesie wywąchał.. szczeniaka!
jakis dran go wywiozl tam i zostawił na smierc głodową
i teraz szukamy mu nowego domku - w dzien jak sasiad w pracy szczeniak jest u mnie a po pracy sasiedzi go biorą
zobaczcie same jaka słodycz z niego... na fotce juz odkarmiony troszkę jest...
Dzieci niestety.. jeden chłopiec ma swojego psa ale woli wychodzić z naszym na spacer a drugi co przychodził to mówił, że bardzo lubi Afganka i chciałby pieska ale mama ma alergię... i doopa.

A szczeniaczek super.. póki malutki to ma największe szanse na "adopcję"
Cytat:

Siala
a ja mysle ze to dobrze ze go oddajecie i ze lepiej go oddac komus kto bedzie mial dla niego czas niz jesli ma siedziec caly czas zamkniety w pokoju i wiem ze to boli i masz wyrzuty sumienia ale to naprawde lepsza decyzja i dla psa i dla Sebka sama kiedys musialam oddac kota mimo ze byl kochany ale szczal wszedzie na zlosc jak wychodzilam z domu lacznie z moja posciela i moimi butami smrod byl taki ze sie zygac chcailo i wzieli go znajomi do domku jednorodzinnego i jakos tam sie odnalazl
Dzięki za zrozumienie... i pies się u nas męczy i my z nim też. Mimo miłości obopólnej.
Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Mój dalej ma pleśniawki ale nie płacze i nie narzeka na nie
Cytat:
Ciężka decyzja Oby znalazł się dla niego fajny dom...
Odkąd mój psiurek zginął pod kołami samochodu, nie ma dnia, żebym o nim nie myślała Do tej pory mam na pulpicie komputera jego zdjęcie...Człowiek bardzo przzywiązuje się do zwierzaczków, ale postanowiłam, że więcej nie biorę pieska Bo każdy ginie mi albo pod pociągiem albo pod samochodem
To jak u nas każde zwierzątko o imieniu Kubuś (rybka, kanarek, papugi) zdychało co chwile dosłownie.
Biedna Gaba... Mój psiurek nawet nie zdążył poznać Igusi Przez te 2 dni po powrocie ze szpitala, kiedy jeszcze żył, nie zwracał na nia najmniejszej uwagi
Nie raz się zastanawiam jak by się zachowywał. Obawiam się, że akurat on byłby agresywny, nie lubił dzieci.
Może to źle zabrzmi ale chyba w "dobrym" momencie mu się zmarło. Nie daj Boże by poczuł jakąś złość do dziecka, szczególnie jakby widział, że Iga teraz najważniejsza i coś by jej zrobił.
Nie tak łostro kobito
Przepraszam
Podrzuciłabym ci mojego psa może się skusisz
Mówcie do mnie
Dziewczyny zdjęcia waszych dzieciaczków śliczne, pięknie rosną te nasze bobaski
A mnie łeb pęka dosłownie od tego myślenia.. schylić się nie mogę bo aż mi wszystko wiruje przed oczami i tak jakby mi kto młotkiem nawalał po czaszce.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:33   #115
farminka
Wtajemniczenie

ania kupiłam z większym przepływem i z modyfikowanym przepływem,taki w X,ale efekt taki sam.Niby leci i raczej się nie zatyka,ale napracować się musi.Są takie specjalne do kaszek,ale mają gigantyczny otwór,raczej do takiej gęstej kaszki i są po 6 miesiącu.Myślę,że na takim to by się zakrztusiła. Chyba zacznę jej dawać mniej tej kaszki to może wyciągnie szybciej...
No i znowu przespała mi godzinę kąpieli... Ide kąpać na śpiocha,bo inaczej znowu mnie będzie często budzić w nocy,a i tak muszę wstać o 7.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:43   #116
glooria
Raczkowanie

farminka super że daje sobie tak świetnie radę z butlą
a może spróbuj z większą dziurką w smoczku albo kubkiem niekapkiem z takim gumowym dziubkiem do ssania są specjalne od 4 m-ca (ale tym się nie sugeruj) wlaśnie dla dzieciaczków które szybko chwytają
Stary 2010-09-20, 21:51   #117
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

anoxa, ania sliczne te wsze chłopaki A jacy duzi! Aniu Misio ma boskie te włoski, a jego oczy sa takie mądre!

siala ja też uważam, że podjęłaś słuszną decyzję. Szczególnie, że psina duża to sie pewnie męzy w małym mieszkaniu. Na pewno znajdziecie dla niego dobry dom.

Zaraz zaczynam abs na brzuch, ciekawe jak mi pójdzie?

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-09-20 o 21:54
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 22:08   #118
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Ja mysle ze to tak jak po CC ja karmilam jakos po 8h wiec mysle ze spokojnie po 24h, nie bedzie odwoniony, a jak bedzie glodny to ladnie zje zobaczysz nie stresuj sie

anuszka - ja nie lubie byc sama na noc...wiem co czujesz

farminka - ja zastanawialam sie nad tym by kaszke dawac lyzeczka, na lyzeczce podaje jej Witamine D i nie ma z tym problemu by otworzyla buzke, moze powinnas sprobowac

moze sie nie znam, ale wiem ze z butelki ciezko bedzie szlo...w srode ide na szczepienie, zapytam czy moge cos malej dawac oprócz mleka po 3 m-cu zobaczymy co powie...jestem cikawa ile wazy moj klocek....

Mala wykapana i spi od 20.30 ja juz pojezdzilam na roweku obejzalam film i czytam gazetke
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-20 o 22:10
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 22:12   #119
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
prawie całe karmienie sama trzymała sobie butelke
ale super
mnie to Kubuś może co najwyżej za cycuszka potrzymać
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 22:14   #120
bajka1807
Zakorzenienie

to i ja sie melduje!

ogolnie mialam kiepski weekend, bo cisza nastala miedzy mna a mezem... padlo pare niemilych slow, ale na szczescie w niedziele sie opamietal i przeprosil.

dzisiaj bylam z dzidzia i pszczolka na dlugasnym spacerku, nogi to mi teraz w tylek wlaza

ja jutro mam szczepienie, biore 5w1 plus engerix na zoltaczke.

musze was nadrobic wiec poki co wrzucam wam moja niunie
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2010-09-21 o 09:13
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości