|
|
#91 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 647
|
Dot.: Jak sobie owin±æ ch³opaka wokó³ palca?
Cytat:
To jest glupota!A teraz tak powaznie, to ja wam powiem ze nie podoba mi sie to zdanie: " Gdy czytam lub rozmawiam z kobiet± zawsze s³ucham w jaki sposób powie, ¿e kocha swojego faceta. Wiêkszo¶æ mówi: "on jest taki, siaki, owaki ALE JA GO KOCHAM". Je¶li chcecie byæ zo³zami przestawcie swoje my¶lenie w tê stronê: "JA GO KOCHAM ALE to mi siê nie podoba, na to sobie nie pozwolê, to mi przeszkadza". Jedno s³ówko postawione w innym miejscu wypowiedzi, a jaka kolosalna zmiana podej¶cia." Kolosalna zmiana podejscia to jesli sie powie :" Nie potrafilabym kochochac gdyby mi cos u faceta nie pasowalo, jesli bym nie czula ze "mam go" i ze on dla mnie w ogien skoczy" ZADNYCH kompromisow ma mi dac milosc albo poszol wad
Edytowane przez Krakovianka Czas edycji: 2010-10-14 o 17:09 |
|
|
|
|
|
#92 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 583
|
Cytat:
I ¿yj± z nimi d³ugo i szczê¶liwie? |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 96
|
Nie wiem czy szczê¶liwie..Ale nie ougólniaj±c mê¿cyzna d³u¿ej wytrzyma z tak± ''zimn± suk±'',poniewa¿ to on wtedy musi goniæ tego króliczka ci±gle.
Niestety sama tego nie rozumiem,dwie osoby siê kochaj± to dlaczego nie mog± okazywaæ tej mi³o¶ci ca³y czas,tak du¿o jakby chcieli..W momencie okazywania tej mi³o¶ci,oddania -druga strona wie,¿e ma go w gar¶ci,wiêc przestaje zale¿ec..ech |
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 126
|
Mam wra¿enie, ¿e wiele kobiet tutaj zamiast mê¿czyzn spotka³o jakich¶ niedojrza³ych emocjonalnie ch³opaczków (a tacy nawet ko³o 40-stki siê znajd±) i maj± spaczony obraz pojêcia: prawdziwy mê¿czyzna.
Bo prawdziwy facet to nie taki co musi goniæ króliczka, tylko taki, który potrafi kochaæ, za³o¿yæ rodzinê i stworzyæ szczê¶liwy zwi±zek. Wiêc taka drobna rada: zamiast siê zastanawiaæ nad tym jak takiego niedojrza³ego ch³opaczka sobie owin±æ wokó³ palca, mo¿e lepiej siê zastanowiæ nad tym: dlaczego zawsze sobie wybieram takich niedojrza³ych palantów, mo¿e czas to zmieniæ?
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 965
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;22651874]Wiesz co, Deede? Trzeba jeszcze przy tym wszystkim pamietac o czyms takim, ze kobiety miewaja naprawde rozne okresy w swoim zyciu. Widzialam na wlasne oczy u innych kobiet, ba, sama jestem tego najlepszym przykladem jak przez niektore 'przewrotnosci' w zyciu potrafi nam zmalec poczucie wlasnej wartosci i jak bardzo potrafia sie nam zmienic wartosci. Nie raz cos sie dzieje w zyciu kobiet nad czym nie maja kontroli i stukaja sie w glowe i sobie mysla: 'rany, ja jeszcze w tym siedze?' i sa zdziwione, nie poznaja sie, bo wiedza doskonale, ze jeszcze rok temu jakbys ktos im z gory zobrazowal ta sytuacje w ktorej sa teraz, to by postukaly mu do glowy i powiedzialy: 'ze mi takie cos? w zyciu!
i jakos wszystko sie ukladalo mi w zwiazkach, ale co... uwielbialam swoje zycie - ciagle w ruchu, otoczona masa fajnych ludzi, ktorzy dopingowali mi we wszystkim co robilam, studiowalam sobie swoj wymarzony kierunek co bylo dla mnie przyjemnoscia... co krok kogos nowego poznawalam kto o mnie zabiegal i wtedy bylam mega silna babka znajaca swoja wartosc, bo to co mnie otaczalo dookola sprawialo, ze taka bylam, a przede wszystkim moje zycie, ktore bylo takie jakbym sobie wymarzyla. Ale widzisz, studia skonczylam, wrocilam do swojego miasteczka.. okazalo sie, ze po 5 latach nie ma juz tutaj nikogo, bo wszyscy Ci ciekawi i przebojowi ludzie uciekli stad za lepszym zyciem w swiat, a nawet jak sa jacys znajomi starzy, to juz maja prace, drugie polowki, albo dzieci i swoje sprawy i rodziny chlopak mnie okrutnie potraktowal, pierwszy raz w zyciu na co nie zasluzylam sobie ani w 5 %. tym bardziej sie podlamalam. teraz staje na nogi, szukam tej dawnej siebie.. tesknie za nia Poczucie warto¶ci trzeba budowaæ - ¿e tak to ujmê - na w³asnym wnêtrzu, a nie na tym, co nas otacza - ¿e praca, ¿e znajomi etc. - to s± rzeczy, które raz s±, raz nie. Ja wiem, ¿e nieraz tzw. ¿ycie daje po ty³ku, ale w³a¶nie o to chodzi, ¿e ró¿nie na te razy reagujemy. Jednych to zahartuje, innych zniszczy, innym da tylko z³udne poczucie zahartowania. Nie wszystko mo¿na w sobie wyrobiæ. Wyuczona "zo³zowato¶æ" to trochê co innego ni¿ "wrodzona" (aczkolwiek wrodzona w "..", bo czê¶æ cech nabywamy we wczesnym szczeniêctwie, chocia¿ podstawy osobowo¶ci w sporej mierze s± wrodzone, dos³ownie. Nie jeste¶my w 100% detrminowani przez otoczenie). To, ¿e dostosowujemy siê do zmieniaj±cej siê rzeczywisto¶ci, ¿e na ni± reagujemy, jest oczywiste. W tym sensie siê zmieniamy (aczkolwiek i tak bêdê siê upieraæ, ¿e w przyt³aczaj±cej wiêkszo¶ci ludzie siê nie zmieniaj± - mog± odgrywaæ inne role, "przygrywaæ", ale ¶rodeczek zostaje ten sam i wcze¶niej czy pó¼niej siê objawia..) Ale - my tu mówimy jeszcze o czym¶ innym - mo¿na powiedzieæ, ¿e "¿ycie mo¿e cz³owieka zmieniæ" - tak albo inaczej, jako¶ mo¿e. Ale to do¶wiadczenia i zwi±zane z nimi procesy my¶lowe (z tym u niektórych ciê¿ko ). A to jest zupe³nie co innego ni¿ tworzenie sobie listy po¿±danych zachowañ i sposobu my¶lenia, z adnotacj± "od jutra taka bêdê". To siê z za³o¿enia nie mo¿e udaæ. 50-latku - a czy OBOP zrobi³ potem badania kontrolne po 10 latach i zaznaczy³, ¿e te 22% ludzi schud³o NA STA£E? I don't think so.. ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
Wam siê myl± podstawowe rzeczy - okazywanie mi³o¶ci to nie jest to samo co uzale¿nianie siê od partnera i wiszenie na nim. No, ludzie..
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 74
|
nie czyta³am tego ca³ego watka wiec nie jestem wtajemniczona,ale odpowiadajac na pytanie g³owne
o tego trzeba miec odpowiedni charakter..i facet tez. jezeli z regu³y jest sie dominuj±c± osoba to tak tez jest w zwiazku.Ale miec ch³opaka pantoflarza to chyba gorsze niz jakby sie lekko stawia³.Poprostu jest nudno
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 364
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#99 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 262
|
Cytat:
Amen . |
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#101 | ||
|
BAN sta³y
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie bêdzie ni± zaintrygowany i zaciekawiony tylko poszuka sobie takiej, która minimum zainteresowania oka¿e, a i nadziejê na zaanga¿owanie zostawi. Wtedy dopiero reszta Twoich my¶li oka¿e siê prawd±.Mi³o¶æ nie, ale Ty mo¿esz. |
||
|
|
|
|
#102 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 799
|
No w³a¶nie, mo¿e kto¶ u¶wiadomi, co facet mo¿e zyskaæ?
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
'mo¿esz krzyczeæ na mnie, ile chcesz, poka¿, jak w ¿y³ach szybko p³ynie krew, bêdê siê u¶miechaæ, bo wiem, ¿e w ¶rodku jeste¶ taki sam- za mocno kochasz, tak, jak ja.' Edytowane przez kcia161991 Czas edycji: 2010-10-18 o 19:42 |
|
|
|
|
#104 |
|
BAN sta³y
|
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Optymista
|
|
|
#106 |
|
BAN sta³y
|
Nie wierzê! Wiem!!! Ale tylko Ci, którzy naprawdê tego pragn± i sami g³êboko wierz± w swoje mo¿liwo¶ci. Niestety najczê¶ciej do zainicjowania zmian potrzebny jest im jaki¶ wstrz±s w ¿yciu. Wtedy otwieraj± szerzej oczy, przestaj± patrzeæ i zaczynaj± widzieæ.
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.

To jest glupota!

i jakos wszystko sie ukladalo mi w zwiazkach, ale co... uwielbialam swoje zycie - ciagle w ruchu, otoczona masa fajnych ludzi, ktorzy dopingowali mi we wszystkim co robilam, studiowalam sobie swoj wymarzony kierunek co bylo dla mnie przyjemnoscia... co krok kogos nowego poznawalam kto o mnie zabiegal i wtedy bylam mega silna babka znajaca swoja wartosc, bo to co mnie otaczalo dookola sprawialo, ze taka bylam, a przede wszystkim moje zycie, ktore bylo takie jakbym sobie wymarzyla. Ale widzisz, studia skonczylam, wrocilam do swojego miasteczka.. okazalo sie, ze po 5 latach nie ma juz tutaj nikogo, bo wszyscy Ci ciekawi i przebojowi ludzie uciekli stad za lepszym zyciem w swiat, a nawet jak sa jacys znajomi starzy, to juz maja prace, drugie polowki, albo dzieci i swoje sprawy i rodziny 
o tego trzeba miec odpowiedni charakter..i facet tez. jezeli z regu³y jest sie dominuj±c± osoba to tak tez jest w zwiazku.Ale miec ch³opaka pantoflarza to chyba gorsze niz jakby sie lekko stawia³.Poprostu jest nudno

Nie bêdzie ni± zaintrygowany i zaciekawiony tylko poszuka sobie takiej, która minimum zainteresowania oka¿e, a i nadziejê na zaanga¿owanie zostawi. Wtedy dopiero reszta Twoich my¶li oka¿e siê prawd±.